Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Ενημέρωση από την παρέμβαση έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία

Από συντρόφους που συμμετείχαν στην παρέμβαση

Μας περίμενε μια διμοιρία ΜΑΤ, μπόλικοι ''μη επίλεκτοι'' και βέβαια ''μυστικοί'' έξω από συμβατικά αυτοκίνητα παρκαρισμένα στη βουλή. Η αρχή έγινε με ''έλεγχο ταυτοτήτων'' συντρόφων πριν την εκδήλωση. Στην αρχή ο επικεφαλής τους μας είπε να μη κλείσουμε την είσοδο της πρεσβείας, αλλά να πάμε στη γωνία στο δρόμο επί της Βασ. Σοφίας!
Φυσικά αντιδράσαμε και μας ''επέτρεψαν'' να είμαστε στην είσοδο της πρεσβείας αλλά ''για λίγη ώρα'' όπως μας είπαν. Εν τω μεταξύ αν υπολογιστεί και η δύναμη των ΜΑΤ έξω απ τη βουλή και στην Ακαδημίας είμαστε περιτριγυρισμένοι απ' τα ΜΑΤ που με συνεχείς ερωτήσεις μας πίεζαν για ''το πότε θα φύγουμε'', ή για το ότι πρέπει ν' αλλάξουμε θέση γιατί ''οι διαταγές τους άλλαξαν''. Τους εξηγήσαμε να μη ''κουράζονται άλλο'', γιατί εμείς ξέρουμε πότε θα φύγουμε, σταμάτησαν κάποια στιγμή τις πιέσεις ιδίως όταν ήρθαν οι πρώτοι δημοσιογράφοι.
Με τη συγκεκριμένη παράσταση διαμαρτυρίας, που λυπούμαστε για τη μη συμμετοχή άλλων οργανωμένων δυνάμεων, στείλαμε ένα μήνυμα τόσο στο εσωτερικό του κινήματος, όσο και στους  γάλλους συντρόφους που αγωνίζονται : Η απάντηση σε ότι και όπου εκφράζεται η αντιδημοκρατική -κατασταλτική πολιτική της ΕΕ σαν εργαλείο αντιμετώπισης των λαικών αντιδράσεων στα βάρβαρα αντιδραστικά μέτρα που παίρνονται για την ''αντιμετώπιση'' της κρίσης υπερπαραγωγής του καπιταλισμού, δεν σταματά ποτέ, δεν ξέρει από διακοπές και δυναμώνει με την έκφραση της διεθνιστικής αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: