Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

5 ΜΑΗ 2010

Εμείς οι εργαζόμενοι που συμμετέχουμε σήμερα στην απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στο Πεδίο ¶ρεως εκφράζουμε την αγανάκτησή μας στις αποφάσεις της κυβέρνησης γιατί:
Οι εργαζόμενοι και η ελληνική κοινωνία δέχονται μια πρωτόγνωρη επίθεση στα βασικά και θεμελιώδη οικονομικά ασφαλιστικά και εργασιακά τους δικαιώματά.
Η υπαγωγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης της Τρόϊκας (Ε.Επιτροπής, ΕΚΤ, ΔΝΤ) και οι αποφάσεις της Κυβέρνησης οδηγούν αφενός σε νέες περισσότερο επώδυνες εργασιακές ανατροπές και σε υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και της ζωής μας αφετέρου σε εμβάθυνση της ύφεσης και στην έκρηξη της ανεργίας.
Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις εκβιαστικές υπονομευτικές και αντι-ευρωπαϊκές συμπεριφορές των Ευρωπαίων ηγετών και των ισχυρών της Ευρ. Ένωσης που οδήγησαν τη χώρα στο πλέον απεχθή δανεισμό με ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚA επιτόκια, με όρους και απαιτήσεις που επιστρέφουν τη χώρα και τους εργαζόμενους στις εποχές της «δουλείας».
Οι πολιτικές και τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν μετατρέπουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους της χώρα σε «πειραματόζωα» για μεταφορά και εφαρμογή αυτών των πολιτικών στους εργαζόμενους όλης της Ευρώπης.
Τα ελλείμματα, τα χρέη και αδιέξοδα της χώρας δεν τα δημιούργησαν οι Εργαζόμενοι και οι Συνταξιούχοι για να καλούνται να πληρώσουν αυτοί τα «σπασμένα» με δραματικές περικοπές όπως:
 Κατάργηση της 14ης και 13ης σύνταξης για όλους τους συνταξιούχους
 Κατάργηση του 14ου και 13ου μισθού στο Δημόσιο,
 Πάγωμα μισθών του Δημοσίου για τα επόμενα 3 χρόνια
 Αμφισβήτηση του ΟΜΕΔ και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τόσο της ΕΓΣΣΕ καθώς και των κλαδικών ΣΣΕ και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στις ΔΕΚΟ.
 Αύξηση του ποσοστού των απολύσεων στο 4% στον Ιδιωτικό τομέα
 Κατάργηση του κατώτατου μισθού (με νέο μισθό έξω από τις δεσμεύσεις της ΕΓΣΣΕ), μείωση της αποζημίωσης των υπερωριών, κ.λπ.
 Περικοπή στις αποζημιώσεις για τις απολύσεις στον Ιδιωτικό τομέα
 Ανατροπή της κοινωνικής ασφάλισης. Μετατροπή του ασφαλιστικού συστήματος από κοινωνικό, διανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό και ανταποδοτικό
 Αύξηση στα όρια ηλικίας, αλλαγές στα ΒΑΕ και στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων με στόχο την δραματική μείωσή τους
 Αύξηση εκ νέου του ΦΠΑ και του φόρου καυσίμων
 Ανατροπές – συγχωνεύσεις ΟΤΑ και Δημοσίων Υπηρεσιών με απολύσεις εργαζόμενων και ιδιωτικοποιήσεις στις ΔΕΚΟ και σοβαρές επιπτώσεις στα δημόσια αγαθά.
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ κατηγορηματικά αυτές τις Νεοφιλελεύθερες αντεργατικές συνταγές, που εξοντώνουν τους εργαζόμενους, εξαθλιώνουν την κοινωνία διευρύνουν την ύφεση, καταστρέφουν την μικρομεσαία επιχειρηματική δραστηριότητα και την απασχόληση των εργαζομένων.
Αυτές είναι αδιέξοδες πολιτικές γι’ αυτό οι εργαζόμενοι ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ, ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ, και ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να αποδεχτούν. Είναι ψευτοεπιχείρημα ότι για να σωθεί η χώρα πρέπει να ακυρωθούν τα εργατικά δικαιώματα. Αυτά που πρέπει να ακυρωθούν είναι τα τοκογλυφικά επιτόκια των δανειστών, οι όροι, οι απαιτήσεις και οι εκβιασμοί των αγορών τα προνόμια των Βιομηχάνων.

ΝΑ ΣΩΘΕΙ η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ αλλά πρωτίστως να σωθεί η ΚΟΙΝΩΝΙΑ!

Οι εργαζόμενοι και οι απλοί πολίτες του μόχθου, οι Νέοι, οι Συνταξιούχοι, οι Ανεργοι, το σύνολο της κοινωνίας απαιτούν και διεκδικούν την εφαρμογή μιας πολιτικής που θα έχει στο επίκεντρο τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΑΝΑΓΚΕΣ του και όχι τις ΑΓΟΡΕΣ και τα ΚΕΡΔΗ.
Απαιτούμε
Να απορριφθούν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Την κρίση να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες και όχι οι εργαζόμενοι και η κοινωνία.
Να ακολουθηθεί μια άλλη πολιτική που θα έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα της τρόικας (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ε. Κ. Τ., Δ.Ν.Τ) και των οικονομικά ισχυρών.
Να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες, να τροποποιηθούν οι νόμοι περί ευθύνης Υπουργών, να κληθούν και να πληρώσουν οι υπεύθυνοι, οι φοροκλέπτες, οι φοροφυγάδες, οι καταχραστές του δημόσιου χρήματος.
Διεκδικούμε
 Να μην εφαρμοστούν τα αντεργατικά μέτρα
 Να απαγορευθούν οι απολύσεις
 Να υπογραφεί ικανοποιητική ΕΓΣΣΕ και κλαδικές ΣΣΕ, υποχρεωτικές και δεσμευτικές για όλους τους εργοδότες .
 Να μην κατατεθεί αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που αυξάνει τα όρια ηλικίας, μετατρέπει τις συντάξεις σε βοηθήματα και οδηγεί τους συνταξιούχους στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
 Παραγωγική ανασυγκρότηση, ανάπτυξη, δουλειές, ικανοποιητικές Σ.Σ.Ε., πραγματικές αυξήσεις μισθών, ημερομισθίων και συντάξεων.
 Να παγώσουν ή και να μειωθούν οι τιμές προϊόντων και υπηρεσιών, να παταχθούν τα καρτέλ, τα ολιγοπώλια, οι εναρμονισμένες πρακτικές στην αγορά.
 Δικαιότερο φορολογικό σύστημα για να πληρώσουν επιτέλους οι «φτωχοί» στη φορολογική δήλωση αλλά ΚΡΟΙΣΟΙ στη ζωή!
 Να ενισχυθεί το εργατικό θεσμικό πλαίσιο και όχι να αποδυναμωθεί
Τέλος δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις μας ώστε να μην επιτρέψουμε να εφαρμοσθούν αυτά τα αντεργατικά, αντικοινωνικά, άδικα και μονομερή μέτρα.

Στην ΕΝΟΤΗΤΑ η ΔΥΝΑΜΗ
Στον ΑΓΩΝΑ η ΝΙΚΗ

Η απεργιακή συγκέντρωση

ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: