Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του «Κ»ΚΕ: μια ως το τέλος συνεπής πρωτοπορία των αντιδραστικών εθνικιστικών-ρατσιστικών δυνάμεων

η εθνικιστικο-ρατσιστική ηγετική ομάδα της Α.Παπαρήγα δεν ψήφισε το νομοσχέδιο για το «μεταναστευτικό», επειδή μελλοντικά ανοίγεται τάχα ο δρόμος να τεθεί ζήτημα «μειονότητας και για τους μετανάστες» («Ρ» 9/2/2010, σελ.15)
Τελικά  το πολύ ατελές και εντελώς «ακρωτηριασμένο», ως προς τη «λύση» ορισμένων προβλημάτων  των προλετάριων μεταναστών, ψηφίστηκε: «το νομοσχέδιο υπερψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το καταψήφισαν η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ» («Ρ»11/3/2010) και το «Κ»ΚΕ δήλωσε «παρών»(!!!) δηλ. το νομοσχέδιο ψηφίστηκε ΜΟΝΟ απ’ τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι  η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του  «Κ»ΚΕ , παρά του όποιους ανεπιτυχείς  αλλά και γελοίους «ελιγμούς» που επιχείρησε κυρίως στο διάστημα απ’ την πρώτη «Ανακοίνωση» του ΠΓ («Ρ», 24/1/2010, σελ.2-3) εμφανιζόμενη σ’ αυτούς μ’ ένα «φιλομεταναστευτικό» προσωπείο, τελικά, πετώντας τη «φιλομεταναστευτική» μάσκα, έπραξε αυτό που για τους επαναστάτες μαρξιστές δηλ. τους λενινιστές-σταλινιστές ήταν σίγουρα αναμενόμενο και το οποίο η ίδια είχε ήδη προαποφασίσει και πρωτοσέλιδα προβάλλει στο «Ριζοσπάστη»: «το ΚΚΕ δεν πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό» («Ρ» 9/2/2010, σελ. 1), ακυρώνοντας μ’ αυτή την εθνικιστική-ρατσιστική πράξη από μόνη της την άκρατη και πιο ελεεινής μορφής δημαγωγία απέναντι στα ταξικά μας αδέλφια, τους μετανάστες προλετάριους που ζουν και δουλεύουν στη χώρα μας.
Και δεν  ψήφισε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για το «μεταναστευτικό» όχι επειδή αυτό είναι «ατελές και ελλιπές», ανολοκλήρωτο και εντελώς «κουτσουρεμένο» αλλά αντίθετα επειδή και αυτό το πολύ ατελές και εντελώς «κουτσουρεμένο» νομοσχέδιο δημιουργεί «θέμα μειονότητα και για τους μετανάστες» («Ρ» 9/2/2010, σελ.15), όπως είχε δηλώσει – και μάλιστα δυο φορές – κατά την ομιλία της στη Βουλή η επικεφαλής της εθνικιστικο-ρατσιστικής ηγετικής ομάδας, σοσιαλδημοκράτισσα Α.Παπαρήγα, ή αλλιώς για τρίτη φορά διατυπωμένο στη δεύτερη ολοσέλιδη «Ανακοίνωση» λόγω κινδύνου «δημιουργίας και ανακίνησης μειονοτικών και εθνικιστικών ζητημάτων μέχρι και την αλλαγή συνόρων» («Ρ» 7/3/2010, σελ7).
Το ότι  η ηγεσία του χρουστσοφικού «Κ»ΚΕ  είχε και έχει τεράστιο πρόβλημα να αποκρύψει απ’ την εργατική τάξη και το λαό αλλά και τους αντιφασίστες και κομμουνιστές την αντιδραστική εθνικιστική-ρατσιστική της στάση – πράγμα που τελικά δεν κατάφερε να πετύχει παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειές της – φαίνεται απ’ το ότι το εθνικοστικο-ρατσιστικό ΠΓ υποχρεώθηκε να βγάλει δυο μεγάλες «Ανακοινώσεις», μια δυο ολόκληρων σελίδων με τίτλο: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για την κτήση ιθαγένειας από μετανάστες και τη συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές» («Ρ» 24/1/2010, σελ. 2-3) και μια δεύτερη ολόκληρης σελίδας με τίτλο: «Για την ιθαγένεια και τη συμμετοχή μεταναστών στις δημοτικές εκλογές με βάση το τελικό νομοσχέδιο» («Ρ» 7/3/2010, σελ. 7), ενώ ο ρεφορμιστής εργατοπατέρας του ΠΑΜΕ και βουλευτής Γ.Μαυρίκος υποχρεώθηκε να καταφύγει στο καραγκιοζιλίκι μιας προσωρινής «αναδίπλωσης», δηλώνοντας ότι «το ΚΚΕ θα δηλώσει αν θα ψηφίσει ή όχι το νομοθέτημα όταν αυτό θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής» («Ρ» 3/3/2010, σελ.7) (πρόκειται για χρουστσοφικό καραγκιοζιλίκι γιατί ήταν ήδη γνωστό από το πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη» (9/2/2010) ότι το «Κ»ΚΕ ΔΕΝ θα ψηφίσει το νομοσχέδιο).
Με την  άρνηση της να ψηφίσει το νομοσχέδιο η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του «Κ»ΚΕ φρόντισε η ίδια να σπάσει ακαριαία όλες τις δημαγωγικές σαπουνόφουσκες ότι «το ΚΚΕ υποστηρίζει τη νομιμοποίηση αυτών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, με ισότιμα δικαιώματα και ελεύθερη διακίνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση», καθώς και «ελληνική ιθαγένεια σε όσους το επιθυμούν μετά την ενηλικίωσή τους με αντικειμενικά κριτήρια και όχι με κριτήρια υποταγής» ή την «κριτική» σ’ αυτό για «αποσπασματικές ρυθμίσεις» («Ρ» 3/3/2010, σελ.7), ότι «αφήνει απέξω την πλειοψηφία των οικονομικών μεταναστών» ή ότι «οι οικονομικοί μετανάστες και οι οικογένειές τους είναι μέρος της εργατικής τάξης» («Ρ» 11/3/2010), κλπ. κλπ. ή ότι ΔΕΝ το ψήφισε τάχα, επειδή «το νομοσχέδιο αφήνει εκτός της πλειοψηφία των μεταναστών, με τη διάκριση σε νόμιμους και παράνομους» («Εποχή», 14/3/2010, σελ.17), όπως δήλωσε ο πατενταρισμένος σοσιαλδημοκράτης ρατσιστής Γ.Μαρίνος (αν είναι σωστή η απόδοση της δήλωσής του απ την «Εποχή», γιατί ο «Ριζοσπάστης» (11/3/2010) δεν την αναφέρει καθόλου).
Αλλά  πως μπορεί να γίνει πιστευτό ότι  η ηγεσία του «Κ»ΚΕ θα ψήφιζε ένα  πιο ολοκληρωμένο από το ψηφισθέν νομοσχέδιο για το «μεταναστευτικό» που λογικά θα «δημιουργούσε» πολλαπλάσια και πολύ μεγαλύτερα προβλήματα για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας όταν δεν ψήφισε ούτε το συγκεκριμένο δηλ. ένα πολύ πιο ατελές και εξαιρετικά «κουτσουρεμένο» νομοσχέδιο με το εθνικιστικό πρόσχημα ότι έτσι θα χρησιμοποιηθούν οι μετανάστες προλετάριοι «για τη δημιουργία και ανακίνηση μειονοτικών και εθνικιστικών ζητημάτων, μέχρι και την αλλαγή συνόρων» («Ρ» 7/3/2010, σελ7); Μ΄ αυτή την αντιδραστικότατη διατύπωση ξεπέρασε απ’ τα δεξιά ακόμα και τους ναζι-φασίστες του ΛΑΟΣ που το αποκαλεί «κεντροδεξιό» («κεντροδεξιά ο ΛΑΟΣ»,.«Ρ» 16/11/2007, σελ.32),  (εξαίρεση απ’ το χώρο των χρουστσοφικών σοσιαλδημοκρατών αποτελεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας που στην ολομέλεια της Βουλής (9/3/2010) ορθά χαρακτήρισε το ΛΑΟΣ: «το ΛΑΟΣ είναι εθνοσοσιαλιστικό κόμμα. Και ο Χίτλερ αυτά έλεγε, μειλίχια και γλυκύτατα», «Ελευθεροτυπία» 13/3/2010, σελ. 53).
Με την  ευκαιρία προκαλούμε τη σοσιαλδημοκρατική  ηγεσία του «Κ»ΚΕ να κατονομάσει τις διαβόητες «ΜΚΟ» (για να τις μάθει και ο λαός) και να μην κρύβεται δειλά πίσω απ’ αυτές, χρησιμοποιώντας τες ως πρόσχημα για να διαδίδει το φαρμακερό δηλητήριο του αντιδραστικού αστικού εθνικισμού στην εργατική τάξη και το λαό.
Η ΑΡΝΗΣΗ ΨΗΦΙΣΗΣ του συγκεκριμένου ελαττωματικότατου  νομοσχεδίου για το «μεταναστευτικό» δείχνει ότι:
Πρώτο,  η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του «Κ»ΚΕ στην πράξη συμπαρατάχθηκε πλήρως, ακόμα μια φορά, με τις πιο ακραίες εθνικιστικές-ρατσιστικές δυνάμεις του τόπου (μοναρχοφασιστική ΝΔ και ναζι-φασιστικό ΛΑΟΣ, «Χρυσή Αυγή» κλπ.) κατά των μεταναστών προλετάριων, κι’ αυτό με πρόσχημα τον ανύπαρκτο κίνδυνο των εθνικών συμφερόντων δηλ. τη δημιουργία «μειονότητας και για τους μετανάστες» («Ρ» 9/2/2010, σελ.15) και την «αλλαγή συνόρων» (7/3/2010, σελ.7).
Ας υπενθυμιστεί με την ευκαιρία ότι η πρώτη  χαρακτηριστική περίπτωση πλήρους  συμπαράταξης στην πράξη με τις ακραίες εθνικιστικές δυνάμεις (ΝΔ-ΛΑΟΣ-Ιερατείο) ήταν το κοινό αίτημα για «ΑΠΟΣΥΡΣΗ» του αντιδραστικού αστικού βιβλίου της ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού που αντικαταστάθηκε με άλλο αντιδραστικό αστικό που επιπλέον κυριαρχείται και είναι ολοκληρωτικά διαποτισμένο απ’ το δηλητήριο του αντιδραστικού αστικού εθνικισμού (ή μήπως κάνουμε λάθος και αντικαταστάθηκε από κάποιο άλλο που γράφτηκε έστω απ’ την αστική σοσιαλδημοκρατική χρουστσοφική σκοπιά που η ηγεσία του «Κ»ΚΕ υιοθετεί και προπαγάνδιζε στα έντυπά της;). Απ την πλευρά μας είχε τότε σημειωθεί σχετικά: «Μια απ’ τις τελευταίες εθνικιστικές τοποθετήσεις ήταν το αίτημα της «απόσυρσης» του βιβλίου Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού – κοινή θέση των εθνικιστών και του φεουδο-αστικού ιερατείου – με την οποία η Α. Παπαρήγα σημείωσε τη μεγαλύτερη και πιό αξιοζήλευτη επιτυχία στη ρεφορμιστική της πολιτική καριέρα: πέτυχε να γίνει πρωτοσέλιδο «αγκαλιά» με το χουντο-Χριστόδουλο (σε φωτομοντάζ βέβαια) στη βδομαδιάτική φασιστο-φυλλάδα του γνωστού χουντοβασιλικού Γρηγόρη Μιχαλόπουλου, «Νεοι Ανθρωποι» (30/3/2007, σελ. 1) και με τον πολύ χαρακτηριστικό-αποκαλυπτικό τίτλο «Χριστόδουλος Παπαρήγα με την ίδια σκέψη στον ίδιο δρόμο», εννοώντας προφανώς στον ίδιο σκοταδιστικό νεοορθόδοξο και εθνικιστικό φασιστικό δρόμο» («ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ» αρ.φυλ.252, 15-30 Ιούνη 2007, σελ.2).
Δεύτερο, η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του «Κ»ΚΕ – πέρα απ’ την προδοσία της προλεταριακής επανάστασης και του σοσιαλισμού-κομμουνισμού αλλά και την απεμπόληση των αστικών αιτημάτων, όπως η απάλειψη του θρησκεύματος απ’ τις Ταυτότητες για την οποία κάποιο καλογεράκι του «Ριζοσπάστη», ο Ν. Μπογιόπουλος, οδύρονταν γοερά και έγραφε οργισμένα: «η χώρα δεν αντέχει ανάλογο «διχασμό» με εκείνο που προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης Σημίτη για τις ταυτότητες» («Ρ» 7/9/2006, σελ.31) – επιπλέον εκφυλίστηκε οριστικά σε μια πολύ επικίνδυνη για την εργατική τάξη και το λαό εθνικιστική-ρατσιστική πολιτική ομάδα, όπως έχει ήδη απ’ τους επαναστάτες κομμουνιστές διαπιστωθεί,
Τρίτο, η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του «Κ»ΚΕ δεν εκφυλίστηκε μόνο σε εθνικιστική-ρατσιστική πολιτική ομάδα, συμπαρατασσόμενη με τις πιο ακραίες εθνικιστικο-ρατσιστικές δυνάμεις του τόπου, αλλά βρέθηκε και στην πρωτοπορία τους ως το τέλος, αφού με την υπεραντιδραστική εθνικιστική-ρατσιστική θέση της, ότι με την ψήφιση ακόμα και αυτού του πολύ προβληματικού και «κουτσουρεμένου» νομοσχεδίου για το «μεταναστατευτικό» θα τεθεί τάχα θέμα μελλοντικά δημιουργίας «μειονότητας και για τους μετανάστες» και μάλιστα «μέχρι και την αλλαγή συνόρων» της χώρας (επαναλαμβανόμενα τρεις φορές) ξεπέρασε απ’ τα δεξιά όλες τις εθνικιστικο-ρατσιστικές δυνάμεις του τόπου, αφού αυτές, δε διατυπώνουν παρόμοια θέση.
Τέταρτο, η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του «Κ»ΚΕ με τη στάση της άφησε να της βγουν απ’ τα αριστερά όχι μόνο τα δίδυμα χρουστσοφικά της αδέλφια, οι σοσιαλδημοκράτες των ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το μεγαλοαστικό ΠΑΣΟΚ (κατ’ αυτήν «σοσιαλδημοκρατικό» εξωραΐζοντας το), όπως είχε συμβεί και στην περίπτωση απάλειψης του θρησκεύματος απ’ τις Ταυτότητες που οι χρουστσοφικοί του «Κ»ΚΕ ζητούσαν να παραμείνει.
Εκτός απ’ την παραπάνω πολιτικο-ιδεολογική πλευρά, υπάρχει και μια άλλη εξίσου σημαντική αν όχι σημαντικότερη, η συνδικαλιστική, επειδή αυτή συνδέεται άμεσα με την εργατική τάξη (ντόπιους-ξένους εργάτες) και το συνδικαλιστικό κίνημα, που πρέπει σύντομα να επισημανθεί, χωρίς βέβαια να γίνει αναφορά στο σημαντικότερο: την ισότιμη συμμετοχή, όλων χωρίς όρους των μεταναστών εργατών στα συνδικάτα, μια θέση που οι ομογάλακτοί τους χρουστσοφικοί στη Γαλλία, μέσω της CGT, έχουν από καιρό αποδεχτεί.
Η σοσιαλδημοκρατική  ηγεσία του «Κ»ΚΕ αντί να αναθέσει τη «βρώμικη δουλειά» δηλ. τη συμπαράταξη με τους ρατσιστές στη φανατική και λυσσασμένη εθνικίστρια-ρατσίστρια Λ.Κανέλλη – την οποία η Παπαρήγα είχε καλύψει ευθύς εξαρχής: «η ρετσινιά του εθνικιστή δεν κολλάει στο ΚΚΕ ούτε, αν θέλετε, στους συμμάχους ούτε στους ανθρώπους που συμπορεύονται με το ΚΚΕ», («Ρ» 17/3/2000) – με το εθνικιστικό «Πατριδογνωμόνιο»-Χάρτη της Ελλάδας στο «Ριζοσπάστη» και τις Καρατζαφέριες επερωτήσεις στη Βουλή (όπως π.χ. εκείνη για τις «διαπραγματεύσεις Frontex-Τουρκίας» στη οποία ερωτά αν «συμμετέχει η ελληνική κυβέρνηση και πια θέση παίρνει σε ότι αφορά το απαραβίαστο των ελληνικών συνόρων στο Αιγαίο και την εξασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας;», «Ρ» 27/1/2010, σελ. 13), την ανέθεσε σ’ ένα ηγετικό στέλεχος του ΠΑΜΕ και βουλευτή, το ρεφορμιστή εργατοπατέρα Γ.Μαυρίκο – η άρνησή του να ψηφίσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για το «μεταναστευτικά» θα αποτελεί το μελανότερο στίγμα της πολιτικο-συνδικαλιστικής του δράσης σ’ ολόκληρη την αστικο-ρεφορμιστική του καριέρα – εμπλέκοντας έτσι άμεσα το ΠΑΜΕ και σπρώχνοντάς το να συμπαραταχθεί και να πιαστεί  χέρι-χέρι με τους ρατσιστές της ΔΑΚΕ που κι’ αυτοί αντιτάχθηκαν, όπως και το ΠΑΜΕ, στην ψήφιση του νομοσχεδίου όπως και το κόμμα της, η μοναρχοφασιστική ΝΔ που το καταψήφισε.
Έτσι  οι ρεφορμιστές ηγέτες του ΠΑΜΕ με τη ρατσιστική στάση άρνησης ψήφισης  του νομοσχεδίου για το «μεταναστευτικό» σημείωσαν μια νέα «επιτυχία»: τους βγήκαν απ τα αριστερά όχι μόνο οι ρεφορμιστές της «Αυτόνομης Παρέμβασης» (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) αλλά και οι ρεφορμιστές εργατοπατέρες των ΠΑΣΚΕ-ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (του μεγαλοαστικού ΠΑΣΟΚ), που όλοι τους ήταν υπέρ της ψήφισης του νομοσχεδίου για τους μετανάστες εργάτες.
Τώρα  οι προλετάριοι μετανάστες εργάτες  ρωτούν το ρεφορμιστή εργατοπατέρα Γ.Μαυρίκο: γιατί συνάδελφε δεν ψήφισες το νομοσχέδιο που λύνει έστω και ελάχιστα απ’ τα πολλά δικά μας προβλήματα; Και ο ρατσιστής Μαυρίκος τους απαντά με θράσος: δεν έχετε δίκιο, εμείς σας «συμπαραστεκόμαστε», δεν μάθατε ή δεν ακούσατε ότι το νομοσχέδιο «ψηφίστηκε»(!) με τη δήλωσή μου στη Βουλή: «ΠΑΡΩΝ» !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: