Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Ιράκ: Κατοχικές εκλογές με τη συμμετοχή των χρουστωφικών προδοτών του Ιρακινού «Κ»Κ

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ. Το άρθρο θα ανανεωθεί μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ θα προστεθούν στοιχεία για την δράση της Ιρακινής Αντίστασης στο αντίστοιχο διάστημα.

Οι κατοχικές δυνάμεις των Αμερικανών ιμπεριαλιστών και των συμμάχων τους μέσω της δοτής Ιρακινής κυβέρνησης πραγματοποούν σήμερα εκλογές (Κυριακή 7 Μάρτη). Στόχος αυτών των εκλογών δεν είναι άλλος παρά να δοθεί μια αίσθηση «δημοκρατικότητας» στο κατοχικό καθεστώς και  νομιμοποίησης της Αμερικανικής κατοχής.

Από την πρώτη στιγμή οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές είχαν ως συμμάχους και τους χρουτσωφικούς εθνοπροδότες του Ιρανικού «Κ»Κ οι οποίοι βρέθηκαν μάλιστα και στο πρώτο διορισμένο από του ιμπεριαλιστές κυβερνητικό συμβούλιο τον Ιούλη του 2003 μέχρι και τον Ιούνη του 2004 όπου έγινε η κακόφημη «μεταβίβαση κυριαρχίας» από τους ιμπεριαλιστές στις μαριονέτες τους Από τις 1 Ιούνη 2004 μέχρι τις 7 Απρίλη 2005 το κόμμα συμμετείχε στο καθεστώς-μαριονέτα του προδότη Ιγιάντ Αλάουι. (Οι χρουτσωφικοί μάλιστα έγραφαν τότε: «είναι, βέβαια, γνωστοί και σεβαστοί οι λόγοι, για τους οποίους το ΚΚ Ιράκ αποφάσισε τη συμμετοχή του»...  «Ριζοσπάστης» 24.7.2003, σελ. 5).

Για να προσφέρουν τα μέλη του Ι«Κ»Κ καλύτερες υπηρεσίες στο εθνοπροδοτικό τους έργο οι ιμπεριαλιστές τους έδωσαν ακόμα και όπλα με άδεια κατοχής και χρήσης για να τα στρέψουν ενάντια στην Ιρακινή Αντίσταση. Ακόμα και το CNN μετέδωσε εικόνες έξω από τα γραφεία του Ι«Κ»Κ με τύπους με όπλα να πανηγυρίζουν για την πτώση του Σαντάμ Χουσεΐν. Υπήρξαν και μέλη του Ι«Κ»Κ πήραν ακόμα και άδεια να μπαίνουν στην «πράσινη ζώνη», μια έκταση 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην Κεντρική Βαγδάτη οποία βρίσκονται οι επικεφαλής των κατοχικών δυνάμεων. Για τις υπηρεσίες τους αυτές στις ξένες δυνάμεις η Ιρακινή Αντίσταση τους «αντάμειψε» με δεκάδες επιθέσεις και τη δολοφονία δεκάδων στελεχών τους. (Έναν πρόχειρο κατάλογο είχαμε

συντάξει στην «Α», αρ. φυλ. 217 1-15/12//2005 με αφορμή επιστολή του Μπ. Αγγουράκη από την ΚΕ του «Κ»ΚΕ προς το Ι «Κ»Κ στην οποία έγραφε ότι «καταδικάζουμε την δολοφονία των  Addul Aziz Jassim Hassan και Yass Khundhayer Haider και την δολοφονική επίθεση ενάντια στην αντιπροσωπεία του κόμματος σας στην πόλη Al Thawara» 29-11-2005).

Το Ι «Κ»Κ συμμετείχε και στις παράνομες εκλογές-παρωδία του Γενάρη 2005 με τον συνδυασμό «Λαϊκή Ενότητα» (Ittihad Al-Shaab) (βλ. «Α», αρ.φυλ. 198, 15-31/1/2005) όπου πήρε 0,83% και εξέλεξε 2 βουλευτές μεταξύ των οποίων ο γραμματέας του Ι«Κ»Κ Χαμίντ Ματζίτ Μούσα (Αμπού Νταούντ). «Τέλος, ως «σημαντικές» συμμετοχές στην εκλογική διαδικασία καταγράφονται από τα διεθνή πρακτορεία η Λαϊκή Ένωση, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚ Ιράκ και στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των εθνοτήτων και δογμάτων, καθώς και το Ιρακινό Συνταγματικό Μοναρχικό Κίνημα» («Ριζοσπάστης» 30.1.2005, σελ. 25).

Το Ι«Κ»Κ προπαγάνδιζε το «ναι» στο «δημοψήφισμα» για το νέο σύνταγμα που επέβαλαν οι Αμερικάνοι καταχτητές τον Οκτώβρη του 2005 και στις εκλογές του Δεκέμβρη του 2005 συμμετείχε στην Ιρακινή Εθνική Λίστα, μια εκλογική συμμαχία που καθοδηγείται από τον Ιγιάντ Αλάουι. Η λίστα έλαβε 8,0% και εξέλεξε 25 βουλευτές ανάμεσά τους και ο Μούσα.
Σε αυτές τις εκλογές το Ι «Κ»Κ συμμετέχει και πάλι  ως «Λαϊκή Ενότητα» και ο Μούσα είναι υποψήφιος στην περιοχή της Βαγδάτης. Η είδηση αυτή αποκρύφτηκε από τον σημερινό «Ριζοσπάστη» ο οποίος προσπαθεί να αποκρύψει την εξόφθαλμη προδοτική στάση του αδελφού του χρουτσωφικού Ι «Κ»Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: