Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

ΕΛΜΕ Φθιώτιδας: Ανακοίνωση συμπαράστασης στους διωκόμενους κατοίκους της Λευκίμμης


ΨΗΦΙΣΜΑ

Η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας, ομόφωνα, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους Καραβαζάκη Βασίλη, Πανδή Γιάννη, Ανδρονικόπουλο Τάσο και Σαμοϊλη Σίμο που σύρονται σε δίκη στις 12 Νοεμβρίου με βαριές, κατασκευασμένες κατηγορίες για γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη Λευκίμμη στις 16 Ιουνίου 2008, όταν οι κάτοικοι της περιοχής αντιστέκονταν - όπως συνεχίζουν να αντιστέκονται - στη δημιουργία ενός, επικίνδυνου για την υγεία των κατοίκων, ΧΥΤΑ.

Με αυτόν τον τρόπο η κεντρική και τοπική εξουσία προσπαθεί να ποινικοποιήσει τους κοινωνικούς αγώνες και να πλήξει κάθε διάθεση αντίδρασης και αντίστασης στις αποφάσεις που παίρνονται  ερήμην των κατοίκων και εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα.

Οι κατηγορούμενοι    δικάζονται γιατί, πάλεψαν μαζί με τους συγχωριανούς τους για τη ζωή τους  και τη ζωή των παιδιών τους. Οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονταν αντιμέτωποι με ένα στρατό κατοχής (ΜΑΤ), που είχε εγκατασταθεί στο χωριό τους, για να περιφρουρεί τις εργασίες του ΧΥΤΑ. Αντέδρασαν όπως θα έκανε και ο καθένας από εμάς, αν απειλούνταν η ζωή του και η υγεία του. Υπενθυμίζουμε ότι η βίαιη καταστολή της αντίδρασης των  κατοίκων απαριθμεί μια νεκρή, τραυματίες  και αρκετούς συλληφθέντες , οι οποίοι οδηγούνται σε δίκες  με πλήθος κατηγοριών.
 
Η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στους αγωνιστές της Λευκίμμης και ζητά να σταματήσουν όλες οι διώξεις των κατοίκων της Λευκίμμης που αγωνίστηκαν για τα αυτονόητα και να φύγουν τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη.
 
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ ΑΓΩΝΩΝ
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΝΑ ΦΙΜΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ  ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ
 

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
  Προύσαλης Δημήτρης                       Αρμυριώτης Τάσος

Δεν υπάρχουν σχόλια: