Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ε.Ναπολέοντος 12, Τηλ.- fax: 2661049390


Κέρκυρα, 2/11/2009


Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας στέκεται αλληλέγγυα στους Ανδρονικόπουλο Τάσο, Βασίλη Καραβαζάκη, Πανδή Γιάννη, Σαμοϊλη Σίμο τέσσερις από τους δεκάδες διωκόμενους κατοίκους της Λευκίμμης που σύρονται σε δίκη τις 12/11/2009, γιατί αντιστάθηκαν μαζί με τους υπόλοιπους κατοίκους στη δημιουργία ενός παράνομα χωροθετημένου ΧΥΤΑ – Χωματερής.

Με αυτόν τον τρόπο η κεντρική και τοπική εξουσία προσπαθεί να ποινικοποιήσει τους κοινωνικούς αγώνες και να πλήξει κάθε διάθεση αντίδρασης και αντίστασης στις αποφάσεις που παίρνονται ερήμην των κατοίκων και εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα.

Οι κατηγορούμενοι δικάζονται γιατί, πάλεψαν μαζί με τους συγχωριανούς τους για τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους. Οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονταν αντιμέτωποι με ένα στρατό κατοχής (ΜΑΤ) , που είχε εγκατασταθεί στο χωριό τους ,για να περιφρουρεί τις εργασίες του παράνομου ΧΥΤΑ. Αντέδρασαν όπως θα έκανε και ο καθένας από εμάς ,αν απειλούνταν η ζωή του και η υγεία του. Υπενθυμίζουμε ότι η βίαιη καταστολή της αντίδρασης των κατοίκων απαριθμεί μια νεκρή, τραυματίες και αρκετούς συλληφθέντες , οι οποίοι οδηγούνται σε δίκες με πλήθος κατηγοριών.

Η ΕΛΜΕ στέκεται δίπλα στους αγωνιστές αυτούς και ζητά:
• Να σταματήσουν οι διώξεις των πολιτών και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες
• Να φύγουν τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη


Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους αγωνιστές,
Καλούμε τους φορείς, τα σωματεία, τους συναδέλφους να βρίσκονται έξω από τα δικαστήρια στις 12/11/2009,ημέρα που ξεκινά η δίκη των πρώτων τεσσάρων κατηγορουμένων- πολιτών.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ συμπαραστέκεται στους διωκόμενους και είναι στη διάθεση των συνηγόρων, στην περίπτωση που θα θελήσουν να τους ορίσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης.

Το Δ.Σ κηρύσσει τις 3 πρώτες ώρες διευκολυντική στάση εργασίας, προκειμένου να παραστούν στη δίκη οι συνάδελφοι

• ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ ΑΓΩΝΩΝ
• ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΝΑ ΦΙΜΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ- ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ


Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος Νίκος Μεταλληνός Ο Γραμματέας Γιώργος Ραιδεστινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: