Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Λευτέρης Βρυωνάκης: Ο ΔΣΕ και η υποκριτική στάση των χρουστσοφικών σοσιαλδημοκρατών του «Κ»ΚΕ

Λευτέρη Βρυωνάκη
«Ο εμφύλιος ήταν ένας μεγάλος τυχοδιωκτισμός της ηγεσίας του ΚΚΕ… που αιματοκύλησε και κατέστρεψε τη χώρα» Α.Καρκαγιάννης-«Καθημερινή» και ασχολίαστη προβολή από το «Ριζοσπάστης» (17/2/2009, σελ. 2) δηλ. εκ νέου προπαγάνδιση της γνωστής αντιδραστικής άποψης των χρουστσοφικών ηγετών περί «τυχοδιωκτισμού του Ν.Ζαχαριάδη»
Κυριακή 12 Απρίλη είδα στην τηλεόραση το μέλος της ΚΕ του υποτιθέμενου ΚΚΕ να «δοξάζει» το ΔΣΕ. Το άσκημο είναι ότι δεν το είδα από την αρχή.
Όμως μου προκάλεσε αηδία αυτή η υποκριτική στάση αυτών των ανθρώπων που «ξέχασαν» τις κατηγορίες για το ΔΣΕ ότι ο αγώνας του ήταν δήθεν «τυχοδιωκτική πολιτική του Νίκου Ζαχαριάδη». Αυτοί οι υποτιθέμενοι κομμουνιστές, στην πραγματικότητα πάντοτε μαριονέτες των προδοτών χρουστσοφικών,  μπρεζνιεφικών, γκορμπατσοφικών ρεβιζιονιστών, οι οποίοι διέλυσαν όλα τα κομμουνιστικά κόμματα στον κόσμο, εκδικήθηκαν τους έλληνες αντάρτες του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ και εξόντωσαν όλους τους Γραμματείς των κομμουνιστικών κομμάτων του κόσμου.
Οι «δικοί μας», αυτοί οι εγκάθετοι των χρουστσοφικών προδοτών, τώρα μας παρουσιάζονται σαν να «τιμούν» τους αγωνιστές του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ. Έχω δει παπατζήδες, αλλά αυτοί τους ξεπερνάν όλους. Εμείς τους ζήσαμε στη δήθεν Σοβιετική Ένωση των Χρουστσόφ-Μπρέζνιεφ και Γκορμπατσόφ στον οποίο η κα Παπαρήγα με τους Κολοζώφ και Τριγάζη δώρισαν το αγαλματίδιο του μυθικού Ηρακλή για το «Ηράκλειο έργο» του, όταν πήγαν στη Μόσχα, δηλαδή το «Ηράκλειο έργο» της διάλυσης και της καπιταλιστικής Σοβιετικής Ένωσης.
Είναι γνωστό σε όλους εμάς τους παλιούς κομμουνιστές πως το χρουστσοφικό έκτρωμα που φέρει το όνομα «Κ»ΚΕ και οι εκάστοτε προδοτικές σοσιαλδημοκρατικές ηγεσίες δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με το παλιό ηρωικό ζαχαριαδικό ΚΚΕ 1918-55.
Αυτές το πρώτο που έπραξαν αμέσως το ΄56 με την παρασυναγωγή της διαβόητης «6ης Ολομέλειας», με τις οδηγίες προφανώς των αφεντικών τους χρουστσοφικών, ήταν να χτυπήσουν και αμαυρώσουν τον αγώνα του ΔΣΕ, χαρακτηρίζοντάς τον «τυχοδιωκτισμό του Νίκου Ζαχαριάδη», δεύτερο, να συλλάβουν και εξορίσουν τον πολιτικό καθοδηγητή, το γραμματέα του Κόμματος Νίκο Ζαχαριάδη, τρίτο, να συλλάβουν και να ρίξουν εκατοντάδες μαχητές του ΔΣΕ, κατά τη διάρκεια του πογκρόμ της Τασκένδης (9 Σεπτέμβρη 1955), στη φυλακή, τέταρτο, να καταδικάσουν δεκάδες αγωνιστές με νόμους για χούλιγκανς (=αλήτες), όπως το στρατηγό του ΔΣΕ Γ. Καλιανέση, τον πολιτικό Επίτροπο της 103 ταξιαρχίας Δημ. Βύσιο και πολλούς άλλους και να τους εξορίσουν στη Σιβηρία, δίπλα σε στρατόπεδα φασιστών γερμανών αιχμαλώτων, πέμπτο, να εξορίσουν αργότερα για πολλά χρόνια και πολλές άλλες δεκάδες μαχητών και στελεχών του ΔΣΕ στη Σιβηρία.
Πέρα από αυτά εξαπέλυσαν ένα χωρίς προηγούμενο πογκρόμ διώξεων και κυνηγητών με «φωτιά και σίδερο» εναντίον δεκάδων χιλιάδων μαχητών του ΔΣΕ στις ρεβιζιονιστικές χώρες, διώξεις που κράτησαν ως τη διάλυση του ρεβιζιονιστικού στρατοπέδου το 1989-90 (συλλήψεις, εξορίες, ανακρίσεις, δίκες επανειλημμένες, απολύσεις απ’ τη δουλειά, διώξιμο παιδιών απ’ τα σχολεία, απαγόρευση εισαγωγής των παιδιών και εγγονών των ανταρτών στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, παρακολουθήσεις, χαφιεδισμοί, κλπ., κλπ.).
Χαρακτήρισαν τους θρυλικούς ηρωικούς αντάρτες του ΔΣΕ «αντισοβιετικούς», αποκαλώντας τους όχι μόνο «αντισοβιετικούς» αλλά και «πράκτορες» της ΣΙΑ και της Ιντέλιντζενς Σέρβις.
Αλλά μήπως παρά τα τόσα πολλά εγκλήματα που διέπραξαν οι χρουστσοφικοί σοσιαλδημοκράτες ηγέτες του «Κ»ΚΕ σε βάρος όχι μόνο των αγωνιστών του ΔΣΕ, με κορυφαίο έγκλημα τη δολοφονία του Νίκου Ζαχαριάδη, τον Αύγουστο του 1973 (διορισμένος γραμματέας Χ. Φλωράκης), αλλά και το κυνήγι των παιδιών και εγγονών και λοιπών συγγενών τους, η σημερινή ηγεσία άλλαξε θέση απέναντι στο ΔΣΕ;
Καταρχήν ποτέ ως τώρα δεν αποκήρυξαν τις παλιές τους θέσεις και πουθενά απ’ ότι είναι γνωστό δεν καταδίκασαν τα εγκλήματά τους.
Αυτό που κάνουν σήμερα είναι απ΄ τη μια να διατηρούν τις παλιές τους θέσεις και απ’ την άλλη προσποιούνται ότι τάχα «υιοθετούν» και «τιμούν» τον ένδοξο αγώνα του ΔΣΕ. Γίνεται ολοφάνερη η προσποίηση αν πάρουμε υπόψη ότι πρώτο διατηρούν τις παλιές τους θέσεις γι’ αυτόν τον αγώνα, αφού δεν τις έχουν ως τώρα καταδικάσει και δεύτερο, ακόμα σπουδαιότερο, συνεχίζουν να υπερασπίζουν τον αντεπαναστατικό «ειρηνικό κοινοβουλευτικό δρόμο» και στο πρόγραμμα του 15ο Συνεδρίου, δρόμος που βρίσκεται σε πλήρη ρήξη και αντίθεση με τη μαρξιστική θέση της ένοπλής πάλης ως μοναδικής μορφής πάλης για την κατάληψη της πολιτικής εξουσίας απ’ την εργατική τάξη, και επομένως και με τον ένοπλο αγώνα του ΔΣΕ.
Η σημερινή ρεβιζιονιστική σοσιαλδημοκρατική ηγεσία με την υποκριτική της «υπεράσπιση» του αγώνα του ΔΣΕ στόχο έχει να εξαπατήσει τους επιζώντες αγωνιστές για ψηφοθηρικούς λόγους και επιπλέον να παρασύρει τους νεότερους στην αντεπαναστατική κατεύθυνσή της, δημιουργώντας τους την ψεύτικη εντύπωση ότι ακολουθεί τάχα «επαναστατική» (!) γραμμή για να τους εγκλωβίσει όλους μαζί στην αντεπαναστατική σοσιαλδημοκρατική γραμμή ώστε να εξυπηρετηθούν καλύτερα τα συμφέροντα της αντιδραστικής αστικής τάξης και να διασωθεί ο καπιταλισμός.   
Όμως υπάρχουν και κάποιες στιγμές που οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες δεν μπορούν να συγκρατήσουν τον αντικομμουνισμό τους και να αποκρύψουν το μίσος του απέναντι στον αγώνα του ΔΣΕ και τον συκοφαντούνε εκ νέου ανοιχτά δια γραφίδας της αντιδραστικής «Καθημερινής»: «Ο εμφύλιος ήταν ένας μεγάλος τυχοδιωκτισμός της ηγεσίας του ΚΚΕ… που αιματοκύλησε και κατέστρεψε τη χώρα» – απόσπασμα που ο «Ριζοσπάστης» (17/2/2009, σελ. 2) παραθέτει, προβάλει και διαφημίζει χωρίς τον παραμικρό επικριτικό σχολιασμό, επειδή ακριβώς η «Καθημερινή» υιοθετεί-προβάλλει τη δική τους θέση περί «τυχοδιωκτισμού του Ν.Ζαχαριάδη».
Παρακάτω δίνεται ένας ανολοκλήρωτος κατάλογος των εξόριστων στη Σιβηρία ανταρτών του ΔΣΕ πολιτικών προσφύγων της Τασκένδης που η χρουστσοφική ηγεσία με συγκατάθεση-υπόδειξη  της Κολιγιαννικής αντικομμουνιστικής ηγεσίας έκλεισε σε  εξοντωτικές φυλακές και εξόρισε στη Σιβηρία. Μερικές δεκάδες εξορίστηκαν και στις άλλες ρεβιζιονιστικές χώρες (Βουλγαρία, Ουγγαρία, κλπ.)
1) Καλιανέσης Γιώργης, Συνταγματάρχης του ΕΛΑΣ (διοικητής του 85 Συντάγματος), Στρατηγός του ΔΣΕ, Διοικητής Μεραρχίας του ΔΣΕ.
2) Βύσσιος Δημήτρης, Αντισυνταγματάρχης, Πολιτικός Επίτροπος της 103 Ταξιαρχίας, στέλεχος της ΚΟ 7ης πολιτείας
3) Κεβρεκίδης Γιάννης, Ταγματάρχης του ΔΣΕ, μέλος της Κομμ. Επιτρ. της 12ης Πολιτείας. 
4) Πεπέκης Δήμος (Γεροδήμος), Ταγματάρχης του ΔΣΕ.
5) Φράγκος Νίκος, Ταγματάρχης του ΔΣΕ, στέλεχος της Κομμ. Οργ. της 7ης Πολιτείας. 
6) Κυριακίδης Παντελής, Πολ. Επιτρ. Λόχου του ΔΣΕ, μέλος Κομμ. Επιτρ. Τασελμας  
7) Σπύρου Τάκης, Πολιτ. Επίτροπος τάγματος του ΔΣΕ, Γραμματέας της Κομμ. Επιτρ. της Κομμ. Οργ. 3ης Πολιτείας.
8) Μπάστης Οδυσσέας, Πολιτ. Επιτρ. Αντισυνταγματάρχης του ΔΣΕ, στέλεχος της Κομμ. Οργ. της 3ης Πολιτείας.
9) Σουμελίδης Κώστας, Πολιτ. Επιτρ. Τάγματος του ΔΣΕ, Γραμμ. Κομμ. Επιτρ. της Κομμ. Οργ. 4ης Πολιτείας.
10) Κοτρώτσος Γιώργος, Πολιτ. Επιτρ. Τάγματος του ΔΣΕ, μέλος της Κομμ. Επιτρ. της Κομμ. Οργ. της 4ης Πολιτείας.
11) Στρατομήτρος Ταξιάρχης, Πολιτ. Επιτρ. Λόχου του ΔΣΕ, μέλος της Κομμ. Επιτρ. της Κομμ. Οργ. της 4ης Πολιτείας
12) Ιωσηφίδης Κώστας, Συνταγματάρχης του Πυροβολικού του ΔΣΕ, μέλος της Κομμ. Επιτρ. της Κομμ. Οργ. της 5ης Πολιτείας
.13) Ελευθερίου Μήτσος, Λοχαγός του ΔΣΕ, Γραμματέας της Κομμ. Επιτρ. της Κομμ. Οργ. της 5ης Πολιτείας.
14) Κόκκας Στέργιος, Αντισυνταγματάρχης του ΔΣΕ, Γραμματέας της Κομμ. Επιτρ. της Κομμ. Οργ. της 6ης Πολιτείας.
15) Κιάκος Γιάννης, Υπολοχαγός του ΔΣΕ, 2ος Γραμματέας της Κομμ. Επιτρ. της Κομμ. Οργ. της 6ης Πολιτείας.
16) Παπαϊωάννου Αχιλλέας, Αντισυνταγματάρχης του ΔΣΕ, Διοικητής της 103 ταξιαρχίας, Γραμμ. της Κομμ. Επιτρ. της Κομμ. Οργ. της 7ης Πολιτείας.
17) Παλλές Σάββας, Εθελοντής στον εμφύλιο πόλεμο της Ισπανίας, Λοχαγός. Πολ. Επιτρ. του ΔΣΕ, 2ος Γραμμ. της Κομμ. Επιτρ. της Κομμ. Οργ. της 7ης Πολιτείας.
18) Σιδηρόπουλος Δήμος, Αντισυνταγματάρχης, Πολιτ. Επιτρ. της 9ης Μεραρχίας του ΔΣΕ, Γραμμ. της Κομμ. Επιτρ. της Κομμ. Οργ. της 8ης Πολιτείας.
19) Θεολόγης Γιάννης, Λοχαγός του ΔΣΕ, 2ος Γραμμ. της Κομμ. Επιτρ. της  Κομμ. Οργ. της 8ης πολιτείας.
20) Γιαννόπουλος Θύμιος, Λοχαγός του ΔΣΕ, Γραμμτέας της Κομμ. Επιτρ. της Κομμ. Οργ. της 10ης Πολιτείας.
21) Ξενίδης Ευγένης, Ακροναυπλιώτης στη Μεταξική δικτατορία. Πολ. Επιτρ. λόχου του ΔΣΕ, 2ος Γραμμ. της Κομμ. Επιτρ. της Κομμ. Οργ. της 10ης Πολιτείας.
22) Ζερβός Αλέκος, Υπολοχαγός του ΔΣΕ, μέλος της Κομμ. Επιτρ. της Κομμ. Οργ. της 10ης Πολιτείας.
23) Στάμος Λάμπρος, Υπολοχαγός του ΔΣΕ, μέλος της Κομμ. Επιτρ. της Κομμ. Οργ. της 10ης Πολιτείας.
24) Κουλμαντάς Στέλιος, Ακροναυπλιώτης της Μεταξικής δικτατορίας, 2ος Γραμματέας της Κομμ. Επιτρ. της Κομμ. Οργ. της 11ης Πολιτείας.
25) Σταματάκος Σπύρος, Υπολοχαγός του ΔΣΕ, Γραμματέας της Κομμ. Επιτρ. της Κομμ. Οργ. της 12ης Πολιτείας.
26) Αμανατίδης Απόστολος, Αχτιβίστας της 12ης Πολιτείας.
27) Τουλούδης Πέτρος, Λοχαγός του ΔΣΕ, Γραμματέας της Κομμ. Επιτρ. της Κομμ. Οργ. της 13ης Πολιτείας.
28) Δαβής Γιάννης, Λοχαγός του ΔΣΕ, 2ος Γραμματέας της Κομμ. Επιτρ .της Κομμ. Οργ. της 13ης Πολιτείας.
29) Ουνοφριάδης Λάζαρος, Πολιτ. Επιτρ. Τάγματος του ΔΣΕ μέλος της Κομμ. Επιτρ. της Κομμ. Οργ. της 13ης Πολιτείας.
30) Οικονόμου Στέφανος, Λοχαγός του ΔΣΕ, μέλος της Κομμ. Επιτρ. της Κομμ. Οργ. της 13ης Πολιτείας.
31) Καραστάθης Γιάννης, Υπολοχαγός του ΔΣΕ, Γραμμ. Της Κομμ. Επιτρ. της Κομμ. Οργ. της 14ης Πολιτείας.
32) Νικολάου Αντώνης, ταγματάρχης του ΔΣΕ, 2ος Γραμματέας της Κομμ. Επιτρ. της Κομμ. Οργ. της 14ης Πολιτείας.
33) Βλαμόπουλος Γιάννης, Λοχαγός του ΔΣΕ, Πολιτ. Επιτρ. της Κομμ. Επιτρ. της Κομμ. Οργ. Οικοδόμων (πέθανε εξόριστος στο Αμμους της Καρακαλπακίας).
34) Ράφτης Κώστας (Νεμέρτσικας), Καπετάνιος του 15ο Συντάγματος του ΕΛΑΣ, Αντισυνταγματάρχης του ΔΣΕ.
35) Κυργιάννης Κώστας (Λακαρέας), Αντισυνταγματάρχης του ΔΣΕ, μετά την εξορία στάλθηκε σε ψυχιατρική κλινική.
36) Μωραϊτόπουλος-Παγώνας Δημήτρης, Ταγματάρχης του ΔΣΕ.
37) Κουλουμβάκος Γιώργος, Λοχαγός του ΔΣΕ.
38) Κιτσικόπουλος Νίκος, Ταγματάρχης του ΔΣΕ.
39) Σαράντης Βασίλης, Λοχαγός του ΔΣΕ.
40) Παρίσης Γιώργος, εξορίστηκε από τη Μόσχα στο Τσιμκέντ, το 1966, μέχρι το 1977 που επαναπατρίστηκε στην Ελλάδα.
41) Λαμπράκης Παναγιώτης (Λαδιάς), Ταγματάρχης του ΔΣΕ.
42) Ρόσιος Αλέκος (Υψηλάντης), Υποστράτηγος, Διοικητής Μεραρχίας του ΔΣΕ.
43) Προβόπουλος Βασίλης, μέλος του ΚΚΕ από το 1934.
44) Μακρής Γιώργος, λοχαγός του ΔΣΕ, Β' γραμματέας της ΚΕ της ΚΟ 6ης πολιτείας
Από τις αντάρτισσες εξορίστηκαν στη Σιβηρία: Κόκκα Νίκη, Σαράντη Κατίνα, Κτενά-Αυγή Ελευθερία, Ράφτη Μαρίκα κλπ.
Σημείωση:  Ο κατάλογος δεν είναι ολοκληρωμένος. Δεν περιέχονται σ’ αυτόν όλες οι εξόριστες στη Σιβηρία κομμουνίστριες και ίσως και κάποιοι κομμουνιστές εξόριστοι. Λείπουν από τον κατάλογο οι πολλές δεκάδες συλληφθέντες και φυλακισμένοι στην Τασκένδη και αλλού. Επίσης λείπουν απ’ τον κατάλογο οι εξόριστοι και φυλακισμένοι έλληνες κομμουνιστές πολιτικοί πρόσφυγες στις άλλες ρεβιζιονιστικές χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: