Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Καταδικάζουμε την «φασιστικές πίεσεις» προς τη Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων!

Cuma, 29 Μάη 2009 16:33

Η αστυνομική επιχείρηση κατά της κεντρικής του διοίκηση της Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων (KESK) κατά τις πρώτες πρωινές ώρες την Πέμπτη 28 Μαΐου, για μια ακόμη φορά κατέδειξε το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) . Το ΑΚΡ συνεχίζει να επιτήθετε στους εργαζόμενους και τους εργάτες και σ’ όσες δυνάμεις μιλάμε για δημοκρατία και ελευθερία με κατηγορίες όπως ο σεπερατισμός και η τρομοκρατία.
Αυτού του είδους οι επιθέσεις που έχουν ενταθεί πρόσφατα μας θυμίζουν την "περίοδο McCarthy" που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950. Κούρδοι και δημοκρατικές δυνάμεις είναι ο κύριος στόχος του «κυνηγιού μαγισσών» που διεξάγεται. […].
[….]Αν και προσπαθούν να καταφύγουν στο πρόσχημα του αγώνα κατά της τρομοκρατίας και των αυτονομιστών, αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι η επίθεση προς τα αιτήματα για δημοκρατία, συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες.
Αρχίζοντας με τις εργατικές οργανώσεις: Αυτούς που δεν έχουν υποβάλει επαρκή αντίδραση απέναντι σε παρόμοιες επιθέσεις, θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά για όσα συμβαίνουν και πάλι σε σχέση με αυτό το συμβάν. Είναι απολύτως σαφές ότι αυτές οι επιθέσεις θα συνεχιστούν και θα κλιμακοθούν και ότι ακόμη και το μικρότερο αίτημα για δικαιώματα θα είναι ο στόχος αν δεν υπάρξει αντίσταση.
Πιστεύουμε ότι όλοι οι εργάτες, επαγγελματίες και οι δημοκρατικές δυνάμεις, αρχίζοντας με τη Συνομοσπονδία Συνδικάτων Εργαζομένων της Τουρκίας (TÜRK-IS) και τη Συνομοσπονδία των Επαναστατικό Εργατικών Συνδικάτων (DISK), θα επιδείξει την απαραίτητη στάση έναντι αυτής της επίθεσης. Καταδικάζουμε έντονα αυτές τις «φασιστικές πιέσεις» που απευθύνονται στο KESK και στα συνδικάτα του. Οι συνδικαλιστές υπό αστυνομική επιτήρηση, πρέπει να απελευθερωθούν αμέσως.

Λεβέντ Τουζέλ
Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: