Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Χρεοκοπία της χώρας και κατρακύλα της οικονομίας αλλά και αιφνιδιαστικό, ενόψει Ευρωεκλογών, κλείσιμο της Βουλής

Ο επί 5ετία μακαρίως κοιμώμενος πρωθυπουργός των «νταβατζήδων» μεταμορφώνεται σε σαλτιμπάγκο του μεσονυκτίου για την οριστική παραγραφή των σκανδάλων Βατοπεδίου – “Siemens” – Γερμανός-Cosmote – Ομολόγων – Παυλίδη, κλπ.

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ –

Έξω η Ελλάδα απ’ την ΕΕ

H τελευταία 5ετία διακυβέρνησης της χώρας απ΄ το μοναρχοφασιστικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας υπήρξε η χειρότερη και καταστροφικότερη που γνώρισε ο τόπος στα χρόνια της «μεταπολίτευσης».
Εδώ και καιρό η χρεοκοπία της χώρας και η κατρακύλα της οικονομίας αποτελούν ένα πραγματικό γεγονός – τα βιώνουν επώδυνα καθημερινά η εργατική τάξη και ο ελληνικός λαός – και σήμερα είναι τόσο εξόφθαλμα και έχουν πάρει τέτοιες διαστάσεις που δεν αμφισβητούνται απ’ τους αναλυτές, αντίθετα επιβεβαιώνονται και απ’ όλους τους σχετικούς διεθνείς οικονομικούς Οργανισμούς και απ’ την ΕΕ. Η οικονομική κατάρρευση κινείται με ραγδαίους και άκρως ανησυχητικούς ρυθμούς και αναμένεται να επιταχυνθεί τους επόμενους μήνες λόγω της αποτυχημένης ακραίας νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής αλλά και εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Η αντιδραστική κυβέρνηση Καραμανλή οδήγησε δυο φορές την οικονομία σε επιτήρηση των Οργάνων της ΕΕ και τη χώρα σε πλήρη χρεοκοπία, με αποτέλεσμα να δανείζεται με τους χειρότερους τοκογλυφικούς όρους, και την οικονομία σε ένα πρωτόγνωρο ξεχαρβάλωμα, ξεχαρβάλωμα και χρεοκοπία που είχαν προηγηθεί της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Ενδεικτικό της χειροτέρευσης της κατάστασης της οικονομίας είναι η χειροτέρευση όλων των οικονομικών δεικτών και ιδιαίτερα εκείνων της πτώσης της βιομηχανικής παραγωγής κατά 5,3%, των εισαγωγών κατά 25,8%, των εξαγωγών κατά 14,2% και των οικοδομικών αδειών κατά 18,6%. Απ’ την πλευρά τους το ΔΝΤ και η ΕΕ ζητούν νέα σκληρά μέτρα, ενώ η κυβέρνηση αναζητεί πρόσθετους φόρους ύψους 8 δις Ευρώ. Τα χειρότερα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων σχεδιάζονται για την μετά τις Ευρωεκλογές περίοδο.
Οι μόνοι που τίποτε δεν καταλαβαίνουν και δεν ανησυχούν απ’ την υπάρχουσα καταστροφική κατάσταση είναι το τσίρκο του ανίκανου κυβερνητικού επιτελείου και ο παροιμιώδους ανικανότητας και ανευθυνότητας νυσταλέος πρωθυπουργός της χώρας που έχει προσβληθεί από μόνιμη παραλυσία και πρωτοφανή άγνοια των τεκταινόμενων.
Η σημερινή καταστροφική πορεία της οικονομίας και γενικότερα της χώρας δεν οφείλεται μόνο στην εφαρμογή της ακραίας νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής – αυτή σημείωσε βέβαια πλήρη χρεοκοπία σε όλους τους τομείς – αλλά και στην κλασική ανικανότητα και ανευθυνότητα ολόκληρου του κυβερνητικού επιτελείου και πρώτα απ’ όλα του ίδιου του πρωθυπουργού των «νταβατζήδων», ενός ακραία ανίκανου (ανεξάρτητα απ’ την αντιδραστικότητά του) πολιτικού που θεωρεί πως κρύβει την κραυγαλέα ανικανότητά του πίσω απ’ τις σοβαροφανείς γελοίες εμφανίσεις του και απ’ τις διαρκείς, μόνιμα και μονότονα επαναλαμβανόμενες φλυαρίες περί «σοβαρότητας», «υπευθυνότητας», κλπ., κλπ.
Αλλά, για να μείνομε μόνο σ’ ορισμένα απ’ τα τελευταία, για ποια «σοβαρότητα», «υπευθυνότητα» και «ικανότητα» μπορεί να γίνει λόγος, όταν μία κυβέρνηση δηλώνει ότι οι τράπεζες και η οικονομία της χώρας είναι «θωρακισμένες» απ΄ την οικονομική κρίση και πριν καλά-καλά περάσει ένα 24ωρο ψηφίζει μέτρα στήριξης των τραπεζών με 28 δις. Ευρώ, όταν οι υπουργοί της συνιστούν στους πολίτες για να μειωθούν οι τιμές πλατιάς κατανάλωσης να τρέχουν ολημερίς στα Supermarket και για να μειωθεί η τιμή της βενζίνης προτρέπουν τους οδηγούς των αυτοκινήτων να «παίρνουν σβάρνα» τα βενζινάδικα ολημερίς-ολονυχτίς, όταν το τσίρκο των αδαών του οικονομικού επιτελείου δεν καταφέρει να καταρτίσει για τέταρτη φορά κρατικό προϋπολογισμό, όταν μια κυβέρνηση μ’ ένα «λαγό» πρωθυπουργό αποχωρεί δυο φορές απ’ τη Βουλή (παγκόσμια ιστορική πρωτοτυπία) θεωρώντας τον εαυτό της αντιπολίτευση;
Η ανικανότητα της κυβέρνησης Καραμανλή φάνηκε ήδη απ’ τους πρώτες μήνες με το «ευφυές» μέτρο της διαβόητης απογραφής που έθεσε στην πρώτη επιτήρηση την οικονομία της χώρας για την οποία η εργατική τάξη και ολόκληρος ο ελληνικός λαός πλήρωσαν βαρύτατο τίμημα. Ταυτόχρονα η αθέτηση και εγκατάλειψη όλων των προεκλογικών υποσχέσεων την ανέδειξε ευθύς εξαρχής σε κυβέρνηση προκλητικών πολιτικών απατεωνίσκων, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στο μεγάλο κεφάλαιο. Με τα κύματα των πρώτων σκανδάλων, όπως των «γαλάζιων κουμπάρων» μαφιόζων, κλπ. δεν άργησαν επίσης να ξεθωριάσουν-«ξεφτίσουν» και τα περί «διαφάνειας», «σεμνότητας» και «ταπεινότητας», κλπ. Αργότερα ακολούθησαν τα γνωστά και πρωτοφανή σκάνδαλα που συντάραξαν το πανελλήνιο και καταπόντισαν ολόκληρη την κυβέρνηση: «ιερό» σκάνδαλο Βατοπεδίου – “Siemens” – Γερμανός-Cosmote – Ομολόγων – Παυλίδη, κλπ.
Ο ανίκανος πρωθυπουργός – που ευχάριστα κάθε λίγο και λιγάκι απολαμβάνει τις ανέσεις του ξενοδοχείου «η ωραία Βουλή των Ελλήνων» – πότε υπνωτισμένος από το «θαυματουργό» και «μυρωδάτο» λιβάνι των Εφραίμ-Αρσένιου δηλώνει ότι δεν πήρε είδηση για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, άλλοτε κουρασμένος παραπονείται στους δημοσιογράφους ότι θα αποχωρήσει απ’ την πολιτική, εκλιπαρώντας τη «συμπόνια» των Νεοδημοκρατών ψηφοφόρων του, κλπ., τώρα ξαφνικά πετάχτηκε απ’ τον 5ετή λήθαργο του, αλαφιασμένος, μεσονύχτιες ώρες – μεταμορφωμένος σε σαλτιμπάγκο του μεσονυκτίου – για να αποφασίσει, με πρόσχημα τις Ευρωεκλογές, το προκλητικό και αυθαίρετο κλείσιμο της Βουλής, αφήνοντας τελείως άναυδους και αποσβολωμένους τόσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και τον ίδιο τον πρόεδρο της Βουλής που είχε ήδη προγραμματίσει συζητήσεις για τη συνέχιση των εργασιών της τις μέρες της προσεχούς βδομάδας.
Ο αιφνιδιαστικός τερματισμός των εργασιών της Βουλής αποτελεί πρωτοφανή πολιτική ενέργεια στην ιστορία της λειτουργίας του αστικού κοινοβουλίου, συνιστά θεσμική εκτροπή και πρωτόγνωρο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που τσαλαπατά βάναυσα τους κανόνες λειτουργίας του αστικού κοινοβουλίου.
Πρωταρχικός σκοπός της αντιδραστικής κυβέρνησης Καραμανλή με το αιφνιδιαστικό πραξικοπηματικό κλείσιμο της Βουλής είναι η οριστική παραγραφή όλων των σκανδάλων και η απαλλαγή της απ΄ το αρνητικό σε βάρος της κλίμα.
Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατάγγειλαν την προκλητική αυτή ενέργεια της κυβέρνησης, με εντελώς υποτονική την αντίδραση των χρουστσοφικών ηγετών του «Κ»ΚΕ που, πέραν τον άλλων, μιλούν επιπλέον για «ένα όργιο αποπροσανατολισμού και σκανδαλολογίας βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις μέρες» («Ρ» 5/5/2009, σελ. 5), λες και δεν υπάρχουν σκάνδαλα και δεν είναι υπαρκτά τα σκάνδαλα: «ιερό» σκάνδαλο Βατοπεδίου – “Siemens” – Γερμανός-Cosmote – Ομολόγων – Παυλίδη, κλπ

Δεν υπάρχουν σχόλια: