Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Μεσαιωνικός προσφυγικός καταυλισμός στην Πάτρα

Ο Μεσαίωνας είναι εδώ, στην Πάτρα, και οι απλές καταγγελίες και τα «ανθρωπιστικά» κλαψουρίσματα δεν αρκούν. Είναι πάνω από 5000 συνωστισμένοι μετανάστες πρόσφυγες από την Ασία (κύρια από το Αφγανιστάν της ιμπεριαλιστικής φασιστικής κατοχής) και από την Αφρική, που τσουβαλιάζονται σε έναν άθλιο αυτοσχέδιο καταυλισμό δίπλα στο λιμάνι, για μήνες. Αυτοί οι άνθρωποι που είναι πρόσφυγες που θέλουν να «περάσουν» σε άλλες χώρες , κύρια στην Ιταλία κατ’ αρχή, μένουν, στην καλύτερη περίπτωση, σε παράγκες, χωρίς τροφή, χωρίς πρόσβαση σε νερό και αποχέτευση και βέβαια χωρίς να τους κοιτάξει προληπτικά γιατρός , όπως προβλέπουν διεθνείς συμβάσεις και αναγκάζονται να τις ψελλίζουν-επικαλούνται ένοχα, ο Ερυθρός Σταυρός, η αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, ο διακοσμητικός και ψευδεπίγραφος «Συνήγορος του Πολίτη».

Η πραγματικότητα του αίσχους παραμένει και οι άνθρωποι που η καπιταλιστική Ελλάδα αντιμετωπίζει σαν «πράγματα», ενοχλούν πολύ και φαίνεται πως πρέπει να εξοντωθούν τελειωτικά στα πλαίσια της γενικευμένης φασιστικοποίησης.

Το φασιστικό πογκρόμ έχει ήδη ξεκινήσει. Την Καθαρή Δευτέρα, καταπλακώθηκε από «οργισμένο» νταλικέρη ένας 17-χρονος , «ύποπτος» να ανέβει παράνομα για κρυψώνα στη καρότσα του. Μετά το σοβαρό τραυματισμό του και τις δικαιολογημένες εκδηλώσεις οργής των ταξικών μας αδερφιών που βιώνουν στον υπέρτατο βαθμό τον «πόνο της τάξης», έγινε επιδρομή των «πτωχών εργαζόμενων παιδιών του λαού» κατά τη Παπαρήγα – των δυνάμεων καταστολής - με επιθέσεις και λουτρό δακρυγόνων δήθεν σε άμυνα των δολοφονικών επιθέσεων των μεταναστών, όπως ανακοινώθηκε. Βέβαια δεν ήταν μόνοι! «Αγαναχτισμένοι ναζήδες», χρυσαυγήτες και λοιπός οχετός, με κράνη, ξύλα, λοστούς και μαχαίρια έφτασαν τυχαία μαζί και την ίδια ώρα με τα ΜΑΤ. Επιχείρησαν να προασπίσουν τη «καθαρότητα τις φυλής», όπως ξέρουν : δολοφονικά.

Παράλληλα, πέρα από τις ομάδες κρούσης, οι «νοικοκυραίοι», βλέπε μοναρχοφασίστες παλιότερων κλάσεων, σύστησαν σύλλογο(!) που κάνει αγωγές στην αυτοδιοίκηση και το ελληνικό κράτος (!) για την ανοχή τους στην αισθητική υποβάθμιση, ίσως.

Πάντα χρειάζονται και ομάδες κρούσεις και «λαγοί» που καταγγέλλουν το κράτος για δήθεν ανοχή, ώστε να νομιμοποιήσουν την επίσημη φασιστική πραχτική.

Σ’ αυτά τα φασιστικά αίσχη, η Κίνηση υπεράσπισης των δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών/στριών και η δράση της, δεν μπορούν να κρύψουν τη ντροπή της απουσίας της «αριστεράς» και κύρια των ψευτοκομμουνιστών χρουστσωφικών προδοτών που έχουν δώσει άφθονα δείγματα στα ελεγχόμενα απ’ αυτούς σωματεία, ακόμη και ρατσιστικής κατασταλτικής πραχτικής, ενάντια στα ταξικά μας αδέρφια.

Στη Πάτρα πονάει και χτυπιέται ολόκληρη η εργατική τάξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: