Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Διάρρηξη του σπιτιού του Χαμμα Χαμμαμι και της καθηγήτριας Ραντία Αλ Νασραουι

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Τυνησίας πληροφορεί την κοινή γνώμη ότι ομάδα «ιδιωτών» εισέβαλε σήμερα τα ξημερώματα στις 2.30 πμ. στην κατοικία του συντρόφου Χάμμα Χαμαμί, εκπρόσωπο τύπου του κόμματός μας, και της συζύγου του, κας. Ραντία Αλ Νασραουι, προέδρου της Τυνησιακής Ένωσης για την Αντίσταση στα Βασανιστήρια, σε ώρα που και οι δύο βρίσκοντας εκτός της χώρας.

Οι εισβολείς μπήκαν στο σπίτι, χρησιμοποιώντας για να ανοίξουν την πόρτα ένα αντικλείδι, νομίζοντας ότι στο σπίτι δεν βρίσκεται κανείς, όμως βρέθηκαν προ εκπλήξεως, καθώς εκείνη την ώρα βρισκόταν στο σπίτι φίλος, και έτσι έφυγαν χωρίς να πραγματοποιήσουν αυτά για τα οποία μπήκαν: κλοπές, ή τοποθέτηση συσκευών παρακολούθησης, ή κάτι παρόμοιο. Φαίνεται πως ό,τι κατάφεραν από την εισβολή ήταν τα κλειδιά του σπιτιού και του αυτοκινήτου της καθηγήτριας Ραντία Αλ Νασραουί, παίρνοντας ένα χρηματικό ποσό, όχι όμως και έναν φορητό υπολογιστή που βρισκόταν δίπλα από τα κλειδιά.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Τυνησίας κατηγορεί την πολιτική αστυνομία του καθεστώτος του Μπεν Αλι για αυτή την εγκληματική πράξη, αφού εδώ και κάποιες μέρες έχει ενταθεί η παρακολούθηση του τόπου διαμονής του συντρόφου Χαμμά Χαμαμί και της καθηγήτριας Ραντια Αλ Νασραουί καθώς βρίσκονται συνεχώς γύρω στα 7-8 άτομα ντυμένα με πολιτική περιβολή, μέσα σε δύο σταθμευμένα πολιτικά αυτοκίνητα (το πρώτο μάρκας RenaultModus με αριθμό κυκλοφορίας «125 Τύνιδα 7711» και το δεύτερο Peugeot 205 γκρίζου χρώματος) και δεν αναχωρούν από τον τόπο παρά μόνο τις ώρες αργά μέσα στη νύχτα. Επίσης, φαίνεται ότι ο φυλακας της κατοικίας δεν εμφανίστηκε τη νύχτα της εισβολής.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Τυνησίας επισημαίνει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιεί η πολιτική αστυνομία τέτοιες εγκληματικές πράξεις. 3 φορές έχει διαρρήξει το γραφείο της καθηγήτριας Ραντια Αλ Νασράουι, όπως επίσης έχει κάψει το γραφείο του καθηγητή Αλεϊάσι Αλ Χαμαμί και έχουν κλαπεί αντικείμενα και βανδαλιστεί τα αυτοκίνητα πλήθους αγωνιστών και ακτιβιστών, οι οποίοι και έχουν βάναυσα κακοποιηθεί. Επιπλέον, έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες οι επιθέσεις της πολιτικής αστυνομίας εναντίον μελών της αντιπολίτευσης και αγωνιστών σε διάφορους τομείς, και ειδικότερα εναντίον εκείνων που ανήκουν στο Σύνδεσμο για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες «18 Οκτώβρη», και όλα αυτά λίγους μήνες πριν από τη διεξαγωγή της εκλογικής φάρσας που προετοιμάζεται για τη διαιώνιση του καθεστώτος του Μπεν Αλι.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Τυνησίας καταδικάζει αυτή την επίθεση και καλεί όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να αντιπαλέψουν αυτές τις εγκληματικές ενέργειες της πολιτικής αστυνομίας, αφού στρέφεται εναντίον όλων, με σαφή σκοπό να επιβάλει τη σιωπή σε όλους.

Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Τυνησίας

Τύνιδα 25/4/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: