Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Τυνησία: Αλληλεγγύη στο ραδιοφωνικό σταθμό Αλ Καλίμα

Μετά από πολιορκία που διήρκεσε 3 ημέρες, οι υπάλληλοι της τυνησιακής πολιτικής αστυνομίας, την Παρασκευή 30 Γενάρη 2009, κατέλαβαν την έδρα του ραδιοφωνικού σταθμού «Αλ-Καλίμα», που βρίσκεται στην πρωτεύουσα. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν όλο τον εξοπλισμό και τα μηχανήματα του σταθμού επικαλούμενοι την έλλειψη άδειας λειτουργίας του. Επίσης, απείλησε και προπηλάκισε το προσωπικό.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Τυνησίας

  1. Καταδικάζει αυτή την αντιδραστική πρακτική της αστυνομίας που αναδεικνύει για άλλη μια φορά την έλλειψη ανοχής του κυβερνητικού καθεστώτος και την απόπειρα κατάπνιξης της ελευθερίας λόγου και τη συστηματική προσπάθεια παρεμπόδισης της κοινής γνώμης να αποκτήσει πρόσβαση στις ελεύθερες φωνές.
  2. Εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη του στην οικογένεια του ραδιοφωνικού σταθμού Αλ Καλίμα και καταδικάζει τη βάρβαρη συμπεριφορά των αστυνομικών, κατά τη διάρκεια των ημερών της πολιορκίας, σε βάρος του κ. Ουμάρ Αλ Μιστίρι (τον απείλησαν με μαχαίρι), του Σαλίμ Μπουχδίρ (ανταποκριτή των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα στην Τυνησία) και του Ζαχίρ Μαχλούφ (εφημερίδα «Αλ Μάουκιφ»).
  3. Καλεί όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις σε ενιαία θέση έναντι της καταστολής που κατευθύνεται σε βάρος των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων, καθώς αυτή η καταστολή δεν εξαιρεί καμία πλευρά.
  4. Δηλώνει ότι η καταστολή της ελεύθερης έκφρασης και των μέσων ενημέρωσης είναι στη φύση του κυβερνητικού καθεστώτος και θα ενταθεί αυτό το διάστημα, λίγους μήνες μάλιστα πριν από τις προεδρικές και βουλευτικές «εκλογές», καταστολή που επαληθεύει για άλλη μια φορά τον προσανατολισμό του καθεστώτος στην περαιτέρω φίμωση των ελεύθερων και ανεξάρτητων φωνών ώστε να καθιστά αυτή την ημερομηνία μια επανάληψη προηγούμενων εκλογικών φαρσών στις οποίες έχει επιδοθεί η τυραννία.

Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Τυνησίας

Τύνιδα, 30 Γενάρη 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: