Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Η Δίκη ενάντια στο αντισοβιετικό τροτσκιστικό Κέντρο. Mια ΔΙΚΗ μεγίστης ιστορικής σημασίας για το ξεσκέπασμα του τροτσκισμού ως πρακτορείο του φασισμού

 Η Δίκη ενάντια στο αντισοβιετικό τροτσκιστικό Κέντρο –μια ΔΙΚΗ μεγίστης ιστορικής σημασίας για το ξεσκέπασμα του τροτσκισμού ως πρακτορείο του φασισμού, αλλά και της συνεργασίας του Trotzki με τους γερμανούς χιτλερικούς Ναζι-φασίστες και τους ιάπωνες φασίστες (=συμφωνίες) για την «ανατροπή της Σοβιετικής Εξουσίας, την παλινόρθωση του καπιταλισμού και την κυριαρχία της μπουρζουαζίας.»

      


Η Δίκη ενάντια στο αντισοβιετικό τροτσκιστικό Κέντρο 

Η Ιστορία θα καταγράψει: η Δίκη από 23-30 Γενάρη 1937 στο Ανώτατο Δικαστήριο της ΕΣΣΔ ενάντια στο αντισοβιετικό τροτσκιστικό Κέντρο, με επικεφαλής τους Pjatakow, Radek, Sokolnikow και Serebrjakow, ξεσκέπασε έναν απ’ τους πιό τερατώδεις μηχανισμούς, ένας απ’ τους πιό σατανικούς εμπρηστικούς μηχανισμούς ενός νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου και ιδιαίτερα του αντεπαναστατικού πολέμου ενάντια στην ΕΣΣΔ.


Η Δίκη διαπίστωσε, ότι υπό την καθοδήγηση του απαίσιου αποστάτη του σοσιαλισμού, του προδότη της πατρίδας και εχθρού του λαού Trotzki – ο οποίος προχώρησε, μετά από συμφωνία με τους Γερμανούς και Ιάπωνες εμπρηστές πολέμου, και με τις απευθείας εντολές τους – δημιουργώντας και δραστηριοποιώντας στο έδαφος της Σοβιετικής Ένωσης μια μεγάλη πολυπλόκαμη συμμορία Τροτσκιστών. Αυτή η συμμορία προσπαθούσε, μέσω επιζήμιων και υπονομευτικών ενεργειών, με κατασκοπευτικές και τρομοκρατικές πράξεις να υπονομεύσει την οικονομική και στρατιωτική ισχύ του Σοβιετικού κράτους, να επιταχύνει και προβοκάρει τη στρατιωτική επίθεση ενάντια στην ΕΣΣΔ και να συμβάλλει στη νίκη των φασιστών επιθετιστών και την ήττα της ΕΣΣΔ, την ανατροπή της Σοβιετικής Εξουσίας, την παλινόρθωση του καπιταλισμού και την κυριαρχία της μπουρζουαζίας.


Ήδη η Δίκη του Αυγούστου ενάντια στο τροτσκιστικό-ζηνοβιεφικό τρομοκρατικό Κέντρο αποκάλυψε ένα τμήμα της αντεπαναστατικής δράσης που σχετίζονταν με την εφαρμογή αυτού του πλάνου – την οργάνωση της δολοφονίας ηγετών του Κομμουνιστικού Κόμματος και της κυβέρνησης της ΕΣΣΔ.


Όμως οι κατηγορούμενοι στη Δίκη του Αυγούστου: Sinowjew, Kamenew, Mratschkowski, Dreizer, κλπ, ομολόγησαν τότε κατά βάση μόνο εκείνο που ήταν ήδη γνωστό και είχε αποκαλυφθεί από τα όργανα της κρατικής Ασφάλειας: την οργάνωση της τρομοκρατίας, τη δολοφονία του S.M.Kirows, την προετοιμασία για δολοφονία ηγετών του Κόμματος και της κυβέρνησης και προπαντός του μεγάλου ηγέτη των εργαζομένων, συντρόφου Stalin. Στη Δίκη του Αυγούστου διαπιστώθηκε επίσης η υπαρκτή σύνδεση των μελών της τρομοκρατικς συμμορίας με τη γερμανική μυστική Αστυνομία – τη Gestapo – με γνώση και συμμετοχή του Trotzki. Όμως η πολιτική βάση αυτής της εγκληματικής δράσης – η συμφωνία του Trotzki με τους ηγέτες των γερμανικού εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος και με τους αντιπροσώπους της γιαπωνέζικης στρατιωτικής κλίκας για την άμεση προετοιμασία και επιτάχυνση της στρατιωτικής επίθεσης ενάντια στην  ΕΣΣΔ, το διαμελισμό της και το μοίρασμα ανάμεσα στους επιτιθέμενους, και την παλινόρθωση του καπιταλισμού, ακριβώς η επιζήμια και υπονομευτική δράση των τροτσκιστών  μαζί με τους επαγγελματίες κατασκόπους – όλα αυτά οι Sinowjew, Kamenew και Smirnow τα απέκρυψαν συνειδητά.


Μετά απ’ την τωρινή Δίκη τα όργανα του Λαϊκού Κομισαριάτου για τις εσωτερικές Υποθέσεις δεν έχει μόνο ανακαλυφθεί η τρομοκρατική, αλλά επίσης και η επιζήμια και υπονομευτική δράση και κατασκοπία απ’ το αντισοβιετικό, τροτσκιστικό Κέντρο καθοδηγούμενο απ’ τους: Pjatakow, Radek, κλπ. διαπιστώθηκε πλήρως σε όλη την έκτασή του, συνδυασμένο με ένα τερατώδες πρόγραμμα και εγκληματική δραστηριότητα του εχθρού του λαού Trotzki, του πράκτορα των Γερμανών και ιαπώνων εμπρηστών πολέμου.


Σ’ αυτή τη Δίκη έχει διαπιστωθεί: ο Trotzki έκλεισε μια συμφωνία με τον αντιπρόσωπο του κυρίαρχου γερμανικού εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος, τον Hess, στην οποία ο Trotzki υποχρεώθηκε στο όνομα των ομοϊδεατών του, που δρουν στα εδάφη της ΕΣΣΔ, να συμμετέχουν ενεργά με όλα τα μέσα – ιδιαίτερα με τα αντίστοιχα παρεχόμενα απ’ το γενικό Επιτελείο μέσα – να τινάξουν στον αέρα την οικονομική και στρατιωτική ισχύ της ΕΣΣΔ, πριν και κατά τη διάρκεια της χρονικής στιγμής της στρατιωτικής επίθεσης των επιτιθέμενων φασιστών στην ΕΣΣΔ. Ως ανταμοιβή γι’ αυτή τη συμμετοχή, οι φασίστες υποσχέθηκαν στον Trotzki ότι θα τον βοηθήσουν να καταλάβει την εξουσία με όρο το διαμελισμό των εδαφών της ΕΣΣΔ: να δοθεί η Ουκρανία στη φασιστική Γερμανία – και τέτοιους οικονομικούς συμβιβασμούς, οι οποίοι θα οδηγούσαν σε υποδούλωση ολόκληρης της χώρας στο ξένο κεφάλαιο. Όλα αυτά σημαίνουν, ότι θα οδηγούσαν στην παράδοση των επιχειρήσεων στους ιμπεριαλιστές, τη διάλυση των κολεκτιβιστικών και σοβιετικών οικονομικών μονάδων.


Μια παρόμοια «Συμφωνία» κλείστηκε από τον Trotzki με την Ιαπωνία, στην οποία, εκτός από το σοβιετικό τμήμα της Σαχαλίνης, θα παραδίνονταν ολόκληρη η θαλάσσια παραλία και η περιοχή του Αμούρ.


Εκτός από αυτό ο Trotzki υποχρεώνονταν να υποστηρίξει το σύνολο της εξωτερικής πολιτικής και του πολέμου της φασιστικής Γερμανίας στην Ευρώπη, ιδιαίτερα την κατάκτηση και το διαμελισμό της Αυστρίας, της Τσεχοσλοβακίας και των βαλκανικών χωρών και την καθυπόταξή τους στην επιρροή της, και επίσης την πολιτική της Ιαπωνίας στην Ασία, η οποία αποσκοπεί σε πρώτη γραμμή στην κατάκτηση της Κίνας. Ιδιαίτερα πρόκειται για βοήθεια προς την Ιαπωνία στον προετοιμαζόμενο πόλεμο ενάντια στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Αυτά τα «συμβόλαια» του Trotzki με τους επιθετιστές, που αφορούν τον προετοιμαζόμενο από αυτούς πόλεμο, επιβεβαιώθηκαν ύστερα στη Μόσχα από το Radek κατά τη συνάντηση του με τις επίσημες γερμανικές αρμόδιες προσωπικότητες – σε σχέση με τη Γερμανία, από τον Sokolnikow κατά τη συνάντησή του με ιαπωνικές αρμόδιες προσωπικότητες – σε σχέση με τη Ιαπωνία.


Στο, μ’ αυτόν τον τρόπο καθορισμένο, φασιστικό πρόγραμμα και τη φασιστική στρατηγική ήταν προσαρμοσμένη και η πρακτική δράση της εγκληματικής τροτσκιστικής συμμορίας. Υπονομευτική δράση, ανατινάξεις, φόνοι, όφειλαν – σε ακόμα πιο μεγάλη κλίμακα από πριν – να πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με τα στοιχεία και τις συγκεκριμένες υποδείξεις των «συμμάχων» γενικών Επιτελείων.


Ενώπιον του δικαστηρίου ξετυλίχθηκε μια φρικτή εικόνα των αισχρών πράξεων, οι οποίες είχαν διαπραχτεί στη βάση αυτού του σχεδίου. Εκτός των γενικών καθηκόντων, όπως διατάραξη των πλάνων παραγωγής και χειροτέρευση της ποιότητας των προϊόντων, οργανώθηκαν πρώτα απ’ όλα στις επιχειρήσεις που είναι σημαντικές για την άμυνα της χώρας, και στον τομέα των μεταφορών, εμπρησμοί και ανατινάξεις εργοστασίων και σε μεμονωμένα εργαστήρια και ορυχεία, εκτροχιασμοί τρένων, καταστροφή τροχαίων υλικών και σιδηροδρομικών γραμμών. Οι τροτσκιστές σκόπιμα προσπαθούσαν να υπάρχουν πολλά ανθρώπινα θύματα, γιατί, όπως έλεγαν, «όσο περισσότερα θύματα, τόσο καλύτερα, επειδή αυτό προκαλεί τη δυσαρέσκεια των εργατών». Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στο σαμποτάζ της χημικής βιομηχανίας.

Στα πιο σατανικά εγκλήματα, που παγώνουν το αίμα στις φλέβες, ανήκει ο εκτροχιασμός τρένων που μετέφεραν ομαδικά στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού στη στάση Schumicha, που οργανώθηκε, 27 Οχτώβρη 1935, απ’ τους τροτσκιστές με εντολή της ιαπωνικής κατασκοπευτικής υπηρεσίας και είχε σαν συνέπεια το θάνατο 29 στρατιωτών και τον τραυματισμό άλλων 29 και η οργανωμένη απ’ τους τροτσκιστές, 23 Σεπτέμβρη 1936, ανατίναξη του ορυχείου «Zentralnaj» στα μεταλλεία του Kemerowο, όπου 10 εργάτες έχασαν τη ζωή τους και 14 τραυματίστηκαν βαριά.


Μια πυρετώδης δραστηριότητα αναπτύχτηκε απ’ τις τροτκιστικές ομάδες και στην προετοιμασία μιας σειράς από επιζήμιες και υπονομευτικές ενέργειες. Αυτές οι δραστηριότητες είχαν προγραμματιστεί να γίνουν στην αρχή του πολέμου από την πλευρά των φασιστών επιθετιστών, οι οποίες, σύμφωνα με τα στοιχεία και την εκτίμηση του Trotskι, θα εκδηλώνονταν στο πολύ κοντινό μέλλον. Αυτές οι επιζήμιες και υπονομευτικές ενέργειες θα αποτελούνταν κατά τη διάρκεια του πολέμου από την ανατίναξη των σιδηροδρομικών εγκαταστάσεων, εμπρησμούς στρατιωτικών αμαξοστάσιων και χώρους στρατιωτικών συσσιτίων, εκτροχιασμό στρατιωτικών τρένων και επίσης σκόπιμη μόλυνση με ισχυρά μεταδοτικά μικρόβια βαγονιών μεταφοράς στρατιωτικών τμημάτων, χώρους συσσιτίων και υγειονομικών σταθμών του Κόκκινου Στρατού. 

Ταυτόχρονα εργάστηκαν συστηματικά για την παράδοση υλικών στις ξένες κατασκοπευτικές υπηρεσίες.


Μια ιδιαίτερη θέση στη δραστηριότητα των τροτσκιστικών συμμοριών, που καθοδηγούνταν απ’ το παράλληλο Κέντρο, κατείχε η οργάνωση τρομοκρατικών ενεργειών. Προετοιμάζονταν η δολοφονία των ηγετών του ΚΚΣΕ(Μπ) και της Σοβιετικής Κυβέρνησης, των συντρόφων Stalin, Molotow, Kaganowitsch, Woroschilow, Ordshonikidse, Jeshow, Shdanow Kossior, Eiche, Postyschew, Beria. Μερικές απ’ αυτές τις προετοιμαζόμενες απόπειρες δολοφονίας πραγματοποιήθηκαν και μόνο από τύχη δεν οδήγησαν σε καταστροφές. 

Όλοι αυτοί οι υποκινητές αυτών των αποτρόπαιων πράξεων, που οδηγήθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο, καταδικάστηκαν όπως τους άξιζε.

*

Η Δίκη ενάντια στο αντισοβιετικό τροτσκιστικό Κέντρο με την καθοδήγηση των Pjatakow, Radek κλπ, δεν έδωσε μόνο ένα εξαιρετικά ισχυρό χτύπημα στην εγκληματική τροτσκιστική συμμορία, η οποία στην πορεία σειράς χρόνων έδρασε στο έδαφος της ΕΣΣΔ, αλλά και ενάντια στους φασίστες εμπρηστές πολέμου. Αποκάλυψε σ’ ολόκληρο τον κόσμο τα πολεμικά επιθετικά τους σχέδια, τα οποία δεν στρέφονταν μόνο ενάντια στην ΕΣΣΔ, αλλά και ενάντια σε μια σειρά άλλες χώρες. Έδειξε, ποιά μέσα χρησιμοποιούν οι εμπρηστές πολέμου για να εξασφαλίσουν ευνοϊκούς όρους, κατά τη στιγμή έναρξης του πολέμου, και να πετύχουν τους σκοπούς τους. Έδειξε ποιούς συνεργούς και πράκτορες αναζητούν και βρίσκουν στις χώρες ενάντια στις οποίες προετοιμάζουν την επίθεση, ανάμεσα στα εκφυλισμένα αποβράσματα κάθε είδους από «αντιπολιτευόμενες»-ομάδες και οργανώσεις, οι οποίες αποκρύβουν την εγκληματική τους δράση και τη σύνδεσή τους με το φασισμό, κάτω από ψεύτικους χαρακτηρισμούς και απατηλά συνθήματα. 


Η Δίκη έδειξε, ότι σ’ όλες τις χώρες, στις οποίες υπάρχουν τροτσκιστικές ομάδες – ομάδες που καθοδηγούνται από τον Trotski, ομάδες που εμπνέονται από τον Trotski, ομάδες, που προσανατολίζονται προς τον Trotski, τον Trotski αυτών τον ξεσκεπασμένο πράκτορα της φασιστικής Γερμανίας και Ιαπωνίας – όλες αυτές οι ομάδες που εργάζονται για τον πόλεμο και το φασισμό, ότι σε όλες αυτές τις ομάδες συνενώνονται ευθέως προβοκάτορες και κατάσκοποι με τυχοδιωκτικές περιπέτειες και απότυφλωμένοι ξεγελασμένοι.


Ο Trotski και όλα τα παρακλάδια του «διεθνούς» τροτσκισμού έχουν ένα επεξεργασμένο, λογικό, «πρόγραμμα», με σκοπό που ταυτίζεται με το πρόγραμμα της πιο αντιδραστικής μπουρζουαζίας και του φασισμού, έχουν μια «στρατηγική» – προσανατολισμένη στην πολεμική προβοκάτσια και στη νίκη των φασιστικών επιθετιστών. Η τακτική των τροτσκιστικών προβοκατόρων είναι προσαρμοσμένη στις συνθήκες των μεμονωμένων χωρών. Στην ΕΣΣΔ, όπου η νίκη του Σοσιαλισμού και η εξάλειψη των εκμεταλλευτριών τάξεων καταδίκασε τους τροτσκιστές ερμητικά σε αποκλεισμό από τις λαϊκές μάζες, αυτοί μπορούν μόνο να αναπτύξουν πλήρως μυστική δράση συμμοριών, επιζήμια, υπονομευτική και τρομοκρατική. Στις καπιταλιστικές χώρες, στις οποίες έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες να μανουβράρουν, προσπαθούν με προβοκατόρικο τρόπο να διασπάσουν την εργατική τάξη, κρυμμένοι πίσω από «αριστερές» φράσεις. Αλλά και εκεί η δράση τους είναι πλήρως συνδεδεμένη με τη δράση των φασιστών. Παντού το βασικό καθήκον της πάλης τους στρέφεται ενάντια στο αντιφασιστικό κίνημα και η υπονομευτική τους δράση ενάντια στο αντιφασιστικό Λαϊκό Μέτωπο.  

*

Η πάλη ενάντια στον τροτσκισμό έχει γίνει τώρα ένα απ’ τα πιο σπουδαία καθήκοντα, όχι μόνο των κομμουνιστών, αλλά και ολόκληρου του διεθνούς εργατικού κινήματος, και όχι μόνο των εργατών, αλλά και όλων των ειλικρινών δημοκρατών, αντιφασιστών και αντιπάλων του πολέμου. 

Κάθε υποτίμηση του κινδύνου του τροτσκισμού για το εργατικό- και αντιφασιστικό κίνημα είναι σε ύψιστο βαθμό επιζήμια. Βέβαια, οι ανοιχτά τροτσκιστικές ομάδες και οργανώσεις σε όλες τις χώρες είναι μικρές και αδύνατες. Όμως η ιδιαιτερότητα αυτών των διαφόρων πρακτορείων του φασισμού συνίσταται στη διπροσωπία, στην κρυφή εισχώρηση σε όλα τα τμήματα του εργατικού κινήματος κάτω από τις διάφορες μορφές καμουφλαρίσματος, στην ανίχνευση αδύνατων σημείων ώστε να τους ενσταλάξουν το δηλητήριο τους – με ισχυρά μεταδοτικά μικρόβια, όπως στα βαγόνια για τη μεταφορά του Κόκκινου Στρατού.


Οι τροτσκιστές δρουν μέσα στην άπειρη και υπό την επιρροή «επαναστατικών» φράσεων Νεολαία. Στις χώρες του φασισμού εκμεταλλεύονται τις συνθήκες για την προβοκατόρικη δράση τους στις παράνομες οργανώσεις της εργατικής τάξης, αφού οι πιο έμπειροι ακτιβιστές του αντιφασιστικού κινήματος βρίσκονται υπό διωγμό της μυστικής Αστυνομίας. Σε μια σειρά από χώρες κατευθύνονται στα στοιχεία, που απογοητευμένα απομακρύνονται από τους σοσιαλδημοκράτες και στα εξαχρειωμένα από την αντικομμουνιστική τροτσκιστική ιδεολογία. Βρίσκουν έδαφος στα πλατιά στρώματα των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων, αρχίζοντας από τα πιο αντιδραστικά, τις υπηρεσίες των οποίων εκμεταλλεύονται στην πάλη ενάντια στην ενότητα του εργατικού κινήματος, ως τους «αριστερούς», πολλαπλασιάζοντας την ακραία φρασεολογία τους. Τέλος βρίσκουν ένα κατάλληλο ακροατήριο ανάμεσα στην ατομικιστική, αναρχική μικροαστική διανόηση.


Η Δίκη ενάντια στο αντισοβιετικό τροτσκιστικό Κέντρο κατάφερε στον τροτσκισμό το πιο βαρύ θανατηφόρο χτύπημα. Τώρα πρέπει σε κάθε χώρα, ξεκινώντας από τα γεγονότα της αισχρής δραστηριότητας του τροτσκισμού, που αποκαλύφθηκαν στη Δίκη, να ξεσκεπαστεί συγκεκριμένα η προδοτική και επιζήμια δράση των τροτσκιστών στην κάθε χώρα, να αποκαλυφθεί τελείως ο τροτσκισμός, να εκδιωχθεί οριστικά απ’ τις γραμμές της εργατικής τάξης και να αποκλειστεί από τους τίμιους ανθρώπους, κλείνοντας όλους τους δρόμους και τα κανάλια, μέσω των οποίων διοχετεύει το δηλητήριό του.


Στην παρούσα στιγμή είναι δεδομένες όλες οι συνθήκες, για το πλήρες χτύπημα του τροτσκισμού, τη σύνθλιψη του τροτσκιστικού ερπετού. Η Κομμουνιστική Διεθνής, πρωτεργάτρια και ακούραστος οργανωτής του Ενιαίου- και Λαϊκού Μετώπου, έχει τώρα κατακτήσει τις πιο μεγάλες συμπάθειες της εργατικής τάξης σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Σοβιετική Ένωση έχει να επιδείξει τεράστιες νίκες, κινείται με γιγάντια βήματα προς τα μπρος και έχει ξεπεράσει τις δυσκολίες που ακόμα είχε πριν μερικά χρόνια, ακριβώς τη στιγμή που άρχισε η τελευταία φάση της επιζήμιας και η τρομοκρατική δράση των τροτσκιστών. Ο ηρωικός αγώνας του Ισπανικού λαού καθοδηγούμενος από το Λαϊκό Μέτωπο, η γιγάντια υποστήριξη που δόθηκε και δίνεται στο Ισπανικό λαό από την ΕΣΣΔ, δημιούργησε σε όλον τον κόσμο την πιο μεγάλη συμπάθεια για τη Σοβιετική Ένωση, προκάλεσε τη μεγάλη αγάπη των εργαζόμενων όλων των χωρών γι’ αυτή. Τελικά, η τελευταία Δίκη, της οποίας τα υλικά διαδόθηκαν ήδη στις πλατιές μάζες και διαδίδονται παραπέρα, ξεσκέπασε όσο ποτέ πριν την προδοτική, κατασκοπευτική, επιζήμια και τρομοκρατική δράση των τροτσκιστών. Όλα αυτά δημιούργησαν σχέσεις, στις οποίες υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να μπει τέρμα στην εγκληματική δραστηριότητα των τροτσκιστικών συμμοριών και τους παπαγάλους τους σ’ όλες τις χώρες.


*

Το σύνολο των αδιαμφισβήτητων γεγονότων, τα οποία αποδεικνύουν οι εγκληματικές μηχανορραφίες των φασιστών επιθετιστών και τα εγκλήματα των τροτσκιστικών τους πρακτορείων, προκάλεσε την πιο ισχυρή εντύπωση στις καπιταλιστικές χώρες. Κάτω απ’ το πιεστικό βάρος αυτών των αποδείξεων, αναγκάστηκαν ακόμα και οι «σκεπτικιστές», επίσης και εκείνοι που πριν αμφισβήτησαν την «πιθανότητα» των τερατωδών εγκλημάτων των τροτσκιστών, να αλλάξουν τη θέση τους.


Διορατικές αστικές προσωπικότητες διαισθάνονταν και καταλάβαιναν, ότι δεν πρόκειται για εγκλήματα, τα οποία στρέφονταν μόνο ενάντια σε μιά χώρα, ενάντια στην ΕΣΣΔ, αλλά για μια πολυπλόκαμη δουλειά, που σημαίνει κίνδυνο για όλες τις φιλειρηνικές χώρες.


Περισσότερο εκπληκτικό και επιζήμιο είναι το γεγονός, ότι η πλειοψηφία των σοσιαλδημοκρατικών εφημερίδων και οι πιο επιφανείς ηγέτες της II Διεθνούς είναι δυνατό – και αυτή τη φορά – να υπερασπίζουν την τροτσκιστική συμμορία, υπονομευτών και τρομοκρατών, που δρούσαν ως άμεσο πρακτορείο των φασιστικών εμπρηστών πολέμου. Αυτό μαρτυρά μια μη ξεπερασμένη λαθεμένη στάση απέναντι στο φασισμό πολλών αντιδραστικών σοσιαλδημοκρατών ηγετών, και απέναντι στο κίνδυνο πολέμου που προετοιμάζουν οι φασίστες, και την εχθρότητά τους απέναντι στη Σοβιετική Ένωση ως κράτος, ως χώρα της Διχτατορίας της εργατικής τάξης και ως χώρα του Σοσιαλισμού. 


Πρέπει ξανά και ξανά να υπενθυμιστεί: ο φασισμός, ιδιαίτερα ο φασισμός στη Γερμανία, δεν θα έφθανε στην εξουσία και δεν θα μπορούσε να φτάσει στην εξουσία, αν δεν το είχε διευκολύνει η καταστροφική πολιτική της σοσιαλδημοκρατίας, η οποία είναι απόλυτα εχθρική απέναντι στη σταδιακή συγκρότηση προλεταριακού Ενιαίου Μετώπου, που είχε επίμονα από τους κομμουνιστές προταθεί. Αυτή η αυτοκτονική πολιτική των αντιδραστικών σοσιαλδημοκρατών ηγετών εκφράζεται και ως τη σημερινή μέρα στις τοποθετήσεις τους, μάλιστα και σε χώρες, στις οποίες, με την επιμονή των κομμουνιστών και υπό την πίεση των λαϊκών μαζών, πραγματοποιήθηκε η ενότητα των εργατών και το αντιφασιστικό Λαϊκό Μέτωπο. Αυτή την επιζήμια πολιτική, τη συναντάμε σ’ όλες της χώρες, στις οποίες η ενότητα των εργατών και το Αντιφασιστικό Λαϊκό Μέτωπο απορρίπτονται από την ηγεσία των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων και οι προοπτικές για τον επιτιθέμενο φασισμό, ο οποίος άμεσα συνδέεται με τον επιθετικό γερμανικό φασισμό, δυναμώνουν. Αυτή η πολιτική εκφράζεται και στη συστηματική απόρριψη του διεθνούς Ενιαίου Μετώπου από την ηγεσία της ΙΙ Διεθνούς.

Πρέπει ξανά και ξανά να ειπωθεί ευθέως και σαφώς: όποιος, παρά τα εξόφθαλμα γεγονότα, απερίσκεπτα στην τυφλαμάρα του επιμένει, όποιος υπερασπίζει τους ένοχους πράκτορες του φασισμού και τους εμπρηστές πολέμου και γι’ αυτή την υπεράσπιση οχυρώνεται πίσω από νομικίστικες υπεκφυγές και «ψυχολογικές» σκέψεις, στην πραγματικότητα υπηρετεί το φασισμό.

Η πάλη ενάντια στο τροτσκισμό, η πάλη για την πλήρη συντριβή του τροτσκισμού είναι στενότατα συνδεδεμένη με το γενικό αγώνα της εργατικής τάξης και των πλατιών εργαζομένων μαζών ενάντια στο φασισμό και τον πόλεμο, για την ενότητα, πυκνώνοντας τις γραμμές τους, έχει μετατραπεί σε αναπόσπαστο τμήμα αυτής της πάλης.

*

Ο φασισμός, που τώρα σπαράσσεται από ανυπέρβλητες εσωτερικές αντιθέσεις και δυσκολίες, σπρώχνει στον πόλεμο. Όλα όσα είναι ειλικρινά στο διεθνές εργατικό κίνημα και οι πλατύτερες λαϊκές μάζες που συνδέονται με το κίνημα αντιτίθενται στον πόλεμο. Μπορεί κανείς να αγωνιστεί ενάντια στον πόλεμο, χωρίς να αγωνιστεί ενάντια στον τροτσκισμό; Όχι, δεν μπορεί, επειδή ο τροτσκισμός, που δεν έχει πουθενά ριζώσει βαθιά στο λαό, πρέπει να τα ποντάρει όλα σ’ ένα χαρτί, και αυτοί οι τυχοδιώκτες τα ποντάρουν όλα στον πόλεμο. Γ’ αυτό η πάλη ενάντια στον τροτσκισμό είναι ένα αναπόσπαστο τμήμα του αγώνα ενάντια στον πόλεμο.


Μέσα στις μάζες όλων των χωρών γιγαντώνεται τώρα μεγάλη εκτίμηση προς τη Σοβιετική Ένωση, της αταλάντευτης υπερασπίστριας της ειρήνης, της χώρας με τις υψηλότατες κατακτήσεις στη σοσιαλιστική οικοδόμηση, του μεγάλου σταλινικού Συντάγματος. Ποιός στρέφεται ενάντια στην ΕΣΣΔ, ποιός προσπαθεί να τη διασύρει; Ο φασισμός και το επαίσχυντο τροτσκιστικό πρακτορείο. Μπορεί κανείς να αγωνιστεί για την υπεράσπιση της Σοβιετικής Ένωσης, χωρίς να αγωνίζεται ενάντια στον εχθρό της, τον τροτσκισμό; Όχι, αυτό είναι αδύνατο. Και γι’ αυτό η πάλη ενάντια στον τροτσκισμό είναι αναπόσπαστο τμήμα της πάλης για την ΕΣΣΔ.


Η ενότητα του κινήματος των εργατών, η δημιουργία και ανάπτυξη του Λαϊκού Μετώπου είναι τώρα αυτό, που κινητοποιεί εκατομμύρια και εκατομμύρια ανθρώπους σε όλες τις χώρες, κινητοποιεί και τους ενθουσιάζει για τον αγώνα. Ποιός στρέφεται ενάντια στη ενότητα, ποιός ανησυχεί για τις επιτυχίες της ενότητας; Η αντιδραστική μπουρζουαζία και φασισμός. Ποιός προσπαθεί να βλάψει την ενότητα της εργατικής τάξης και να την διαταράξει, να καταστρέψει την ενότητα των λαϊκών μαζών; Το πρακτορείο του φασισμού, ο τροτσκισμός. Μπορεί κανείς να αγωνιστεί για την ενότητα του εργατικού κινήματος, να αγωνιστεί ενάντια στη διάσπαση, χωρίς να αγωνίζεται ενάντια στον τροτσκισμό; Φυσικά όχι. Γι’ αυτό η πάλη ενάντια στον τροτσκισμό είναι αναπόσπαστο τμήμα του αγώνα για την ενότητα του κινήματος των εργατών, του αγώνα για το Λαϊκό Μέτωπο, ενάντια στο φασισμό και τον πόλεμο.


Η εκκαθάριση του εργατικού κινήματος, το καθάρισμά του από κάθε διαφθορά και ιδιαίτερα από την κατασκοπεία και την προβοκάτσια, τα οποία οι εχθροί της εργατικής τάξης έχουν εμφυτέψει στις γραμμές των εργατών, είναι μια από τις πιο σπουδαίες προϋπόθεσεις για τη νίκη πάνω στο φασισμό. Μπορεί κανείς να παλέψει ενάντια στην κατασκοπεία και την προβοκάτσια, χωρίς να παλέψει ενάντια στον τροτσκισμό, τη διπροσωπία, το μασκάρεμα και την απάτη που έχουν αναχθεί σε Αρχή; Ποτέ! Γι’ αυτό η πάλη ενάντια στον τροτσκισμό είναι αναπόσπαστο τμήμα του αγώνα ενάντια στην προβοκάτσια και την κατασκοπεία στο εργατικό κίνημα. 


Η υπεράσπιση του ισπανικού λαού ενάντια στους φασίστες στασιαστές και την γερμανο-ιταλική φασιστική επέμβαση, αυτό είναι η κύρια ανησυχία του διεθνούς προλεταριάτου και της δημοκρατίας σ’ όλο τον κόσμο. Η νίκη της ρεπουμπλικάνικης Ισπανίας θα είναι νίκη πάνω στο φασισμό σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Ποιός αντιπαλεύει ζημιώνοντας αυτή τη νίκη, ποιός παίζει το καταστροφικό παιχνίδι για την ήττα του ισπανικού λαού; Οι τροτσκιστές. Οι εχθροί του Ισπανικού Λαϊκού Μετώπου, οι εχθροί της ενότητας της εργατικής τάξης, οι εχθροί της ενότητας των Συνδικάτων, οι εχθροί της ενότητας της Νεολαίας, οι εχθροί ενός πειθαρχημένου Λαϊκού Στρατού, οι εχθροί των διεθνών Ταξιαρχιών, που οι εχθροί αποκαλούν «φρουρά πραιτοριανών», οι εχθροί της ΕΣΣΔ, η οποία προσφέρει στον ισπανικό λαό τεράστια ηθική και πολιτική βοήθεια, οι ισπανοί τροτσκιστές συμπεριφέρονται ως μια εμπροσθοφυλακή της γνωστής «5ης φάλαγγας» του στασιαστή Φράνκο. Μπορεί να βοηθήσει τον ηρωικό αγώνα των ισπανικών λαϊκών μαζών, χωρίς να αγωνιστεί ενάντια στις προδοτικές τροτσκιστικές συμμορίες; Όχι, αυτό δεν μπορεί να γίνει. Και γι’ αυτό η πάλη ενάντια στον τροτσκισμό είναι αναπόσπαστο τμήμα του αγώνα για τη ρεπουμπλικάνικη Ισπανία.

*

Η Δίκη ενάντια στο αντισοβιετικό τροτσκιστικό Κέντρο έδειξε, πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος πολέμου και με ποιά πανούργα μέσα ο φασισμός προετοιμάζει τον πόλεμο. Η Δίκη έδειξε, ποιός είναι ο ιδιαίτερος ρόλος της επιζήμιας προδοσίας και η βλαβερή δουλειά του τροτσκιστικού πρακτορείου του φασισμού και ο ηγέτης του, ο εχθρός του λαού, Τrotski, και ποιό ρόλο παίζει στην προετοιμασία του πολέμου.  

Με τη Δίκη ενάντια στο αντισοβιετικό τροτσκιστικό Κέντρο, ο φασισμός και το τροτσκιστικό πρακτορείο του υπέστη μια τεράστια ήττα. Όμως το τροτσκιστικό πρακτορείο του φασισμού δεν δρα μόνο στον έδαφος της ΕΣΣΔ. Παντού, όπου ο φασισμός προσπαθεί να δημιουργήσει ευνοϊκούς όρους για τις προετοιμασίες πολέμου, δρουν οι πράκτορές του, οι τροτσκιστές. Το μέτωπο της πάλης ενάντια στον τροτσκισμό πρέπει να διευρυνθεί. Την ήττα, που υπέστη στη Μόσχα, πρέπει να ακολουθήσουν ήττες σε όλες τις χώρες, στις οποίες κατάφερε να εισχωρήσει. Πρέπει πλήρως να απομονωθεί. Πρέπει να ξεσκεπαστεί, κάτω απ’ όποια μάσκα και αν κρύβεται, πρέπει να καταστεί αβλαβής και να καταστραφεί.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: