Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στο «Δημοψήφισμα» με ένα ηχηρό «ΟΧΙ» - ΟΧΙ στις ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ των ιμπεριαλιστών της ΕΕ

20150629trikaki-oxi
ΟΧΙ στις ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ των ιμπεριαλιστών της ΕΕ
ΟΧΙ στην ξενοδουλία-εθελοδουλία
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στο «Δημοψήφισμα» με ένα ηχηρό «ΟΧΙ»
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στο «Δημοψήφισμα» με ένα ηχηρό «ΟΧΙ» σημαίνει: ΟΧΙ στις πιέσεις και στις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και ΟΧΙ στα νέα καταστροφικά μέτρα των ιμπεριαλιστών δανειστών, ΟΧΙ στην ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ και τον εξανδραποδισμό του λαού, ΟΧΙ στην εθελόδουλη ΥΠΟΤΑΓΗ και την ξενοδουλία ΟΛΩΝ των ντόπιων πολιτικών κομμάτων, μαζί και των «αριστερών» ρεφορμιστών, ΟΧΙ στα νέα σχέδια επανάληψης της αντιδημοκρατικής φασιστικού χαρακτήρα εκτροπής του «2011» με τη συγκρότηση, ΧΩΡΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, κυβέρνησης της χώρας
ΠΑΛΗ για την άμεση, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, ΕΞΟΔΟ της χώρας από: ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΕΕ
***
Παρόλο που η πρόταση του Πρωθυπουργού και προέδρου του ρεφορμιστικού ΣΥΡΙΖΑ για «Δημοψήφισμα» είναι σαφής και έχει περιορισμένο χαρακτήρα, προκαλεί τις γνωστές αναμενόμενες διαμάχες και ψευτοδιαμάχες που έχουν δημαγωγικό παραπλανητικό χαρακτήρα, συγκαλύπτοντας και αποκρύπτοντας από την εργατική τάξη και το λαό σειρά σημαντικά ζητήματα, όπως έδειξε η συζήτηση στη Βουλή και τελικά η ψηφοφορία ΟΛΩΝ των αστικών κομμάτων (μεγαλοαστικών και ρεφορμιστικών) αλλά και της εγκληματικής ναζι-φασιστικής συμμορίας της «Χρυσής Αυγής» για τη διεξαγωγή ή μη «Δημοψηφίσματος».
1.«ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ». Τα πολιτικά κόμματα: μοναρχοφασιστική ΝΔ, μεγαλοαστικό ΠΑΣΟΚ, μεγαλοαστικό Ποτάμι και σοσιαλδημοκρατικό ρεφορμιστικό «Κ»ΚΕ τάχθηκαν κατά τη συζήτηση στη Βουλή και την ψηφοφορία ΕΝΑΝΤΙΑ στη διεξαγωγή «Δημοψηφίσματος», ψήφισαν ΟΧΙ στη διεξαγωγή του δηλαδή:
Πρώτο, αρνήθηκαν στο λαό να χρησιμοποιήσει μια αστική δημοκρατική κατάκτηση – όπως είναι και οι αστικές εκλογές – του αντιδραστικού κοινοβουλευτικού πολιτεύματος, ως μέσον για να εκφραστεί για τις τύχες του, επιδεικνύοντας έτσι στην πράξη μια αντιδραστική αντιδημοκρατική στάση, παρά τις δημαγωγικές φλυαρίες περί «δημοκρατικότητας», κλπ. Κι αυτό συμβαίνει για δεύτερη φορά, με πρώτη την απόρριψη της πρότασης «Δημοψηφίσματος» που είχε γίνει το 2011 από τον τότε Πρωθυπουργό της μεγαλοαστικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Όμως κανένας αντιφασίστας και αντιιμπεριαλιστής, πολύ περισσότερο οι κομμουνιστές ΔΕΝ μπορούν να αρνηθούν τα «Δημοψηφίσματα» και τις «εκλογές» ως μέσα έκφρασης της εργατικής τάξης και των λαών στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας μα ούτε πολύ περισσότερο τάσσονται υπέρ της κατάργησής τους. Βέβαια, τα «Δημοψηφίσματα και οι «εκλογές» ΔΕΝ ανατρέπουν ΠΟΤΕ το καπιταλιστικό σύστημα – αυτό ανατρέπεται ΜΟΝΟ με τη βίαιη ένοπλη Προλεταριακή Επανάσταση – και γι’ αυτό οι κομμουνιστές επαναστάτες μαρξιστές δηλ. λενινιστές-σταλινιστές έχουν υποχρέωση να καταπολεμούν συνεχώς και συστηματικά τις κοινοβουλευτικές αυταπάτες και τον διαβόητο «ειρηνικό δρόμο» της παλιάς και νέας χρουστσοφικής σοσιαλδημοκρατίας («Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ, κλπ.). Μόνο φασίστες και ναζι-φασίστες καταργούν τα «Δημοψηφίσματα» και τις «εκλογές» αλλά και τα πολιτικά κόμματα του αντιδραστικού αστικού κοινοβουλευτικού πολιτεύματος.
Δεύτερο, τα κόμματα: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, «Κ»ΚΕ ψηφίζοντας στη Βουλή ΚΑΤΑ της διεξαγωγής «Δημοψηφίσματος», ανεξάρτητα απ’ τις δημαγωγίες τους, ευθυγραμμίζονται ΠΛΗΡΩΣ και συνειδητά (με δική τους επιλογή) με τους ιμπεριαλιστές δανειστές, συμπαρατάσσονται μαζί τους στηρίζοντας τα σχέδιά τους και την πολιτική της ιμπεριαλιστικής ΕΕ σε βάρος της εργατικής τάξης, ολόκληρου του λαού και της χώρας. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-«Κ»ΚΕ , μετατράπηκαν έτσι σε άθλια οργανέτα και ηχηρά φερέφωνα του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, σε συνεπείς μαχητικούς υπερασπιστές των εντολών και των σχεδίων τους.
Τρίτο, τα πολιτικά κόμματα: σοσιαλδημοκρατικός ρεφορμιστικός ΣΥΡΙΖΑ, μεγαλοαστικό ακραίο εθνικιστικό-ρατσιστικό κόμμα των ΑΝΕΛ και εγκληματική δολοφονική συμμορία της ναζι-φασιστικής «Χρυσής Αυγής» ψήφισαν ΝΑΙ στη διεξαγωγή του «Δημοψηφίσματος». Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για «Δημοψήφισμα» είναι ορθή γιατί δίνεται η ευκαιρία στο λαό να εκφραστεί αν δέχεται τις υπαγορεύσεις των δανειστών και την επιβολή νέων καταστροφικών μέτρων (ας σημειωθεί πως το 2011 είχε αρνηθεί και καταπολεμήσει την πρόταση του Γ. Παπανδρέου για διεξαγωγή «Δημοψηφίσματος», πραγματική αλλαγή θέσης ή συγκυριακού χαρακτήρα στάση λόγω κυβερνητικού θώκου?). Το αντιδραστικό ακραία εθνικιστικό μεγαλοαστικό κόμμα των ΑΝΕΛ ψήφισε αυτή τη φορά την πρόταση του Πρωθυπουργό ως κυβερνητικό κόμμα δηλ. μόνο συγκυριακά, ενώ το 2011 ως τμήμα της μοναρχοφασιστικής ΝΔ είχε με σφοδρότητα πολεμήσει τη διεξαγωγή «Δημοψηφίσματος». Αν δε συμμετείχε στην κυβέρνηση ΔΕΝ θα ψήφιζε την πρόταση. Η εγκληματική δολοφονική ναζι-φασιστική συμμορία της «Χρυσής Αυγής» «ψήφησε» αποκλειστικά και μόνο για λόγους συγκυρίας (διώξεις για τα εγκλήματα, κλπ.) και για δημαγωγικούς λόγους, κι αυτό επειδή αυτό το υπεραντιδραστικό ναζι-φασιστικό μόρφωμα και στη θεωρία και στην πράξη είναι υπέρ της κατάργησης των «Δημοψηφισμάτων», των «εκλογών» την απαγόρευση των πολιτικών κομμάτων και την κατάργησης της αστικής δημοκρατίας και την εγκαθίδρυση φασιστικής – Ναζι-φασιστικής δικτατορίας τύπου Χίτλερ-Μουσολίνι-Μεταξά-Παπαδόπουλου, κλπ.
2.ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ των ιμπεριαλιστών. Κανένα απ’ τα σημερινά πολιτικά κόμματα της Βουλής ΔΕΝ καταγγέλλει ούτε καταδικάζει τις διαρκείς ωμές και προκλητικότατες επεμβάσεις των εκπροσώπων της ιμπεριαλιστικής ΕΕ στα εσωτερικά της χώρας. ΟΛΑ τα αστικά (μεγαλοαστικά και ρεφορμιστικά με πρωτοπορία το «Κ»ΚΕ) κόμματα αλλά και η ναζι-φασιστική «Χρυσή Αυγή» όχι μόνο στηρίζουν άμεσα-έμμεσα αυτές τις επεμβάσεις και τους εκβιασμούς αλλά επιπλέον αρνούνται ακόμα και την ύπαρξή τους. Καθήκον των αντιφασιστών-αντιιμπεριαλιστών και κομμουνιστών είναι να αποκαλύπτουν και να καταγγέλλουν αυτές τις επεμβάσεις και ταυτόχρονα επιβάλλεται να αντιτάσσονται μαχητικά σε αυτές.
3.ΞΕΝΟΔΟΥΛΙΑ-ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΙΑ. Ο ξενόδουλος χαρακτήρα της ντόπιας αντιδραστικής αστικής τάξης είναι πασίγνωστος και έχει καταντήσει παροιμιώδης, επειδή χαρακτηρίζεται από μια ακραία ξενοδουλία-εθελοδουλία. Το ίδιο εθελόδουλα είναι και ΟΛΑ τα κόμματά της, μαζί κι’ εκείνα της ντόπιας χρουστσοφικής σοσιαλδημοκρατίας, όπως έδειξε η στάση τους απέναντι στην ωμή επέμβαση των εκπροσώπων της ιμπεριαλιστικής ΕΕ το 2011 (δείχνει εκ νέου και σήμερα η ξενόδουλη στάση του «Κ»ΚΕ), που όχι μόνο δεν την κατάγγελλαν αλλά επιπλέον δέχθηκαν και τη συγκρότηση κυβέρνησης ΧΩΡΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, και μάλιστα με δυο ναζι-φασίστες υπουργούς (Βορίδη-Γεωργιάδη).
4.ΕΞΑΡΤΗΣΗ-ΥΠΟΤΑΓΗ. ΌΛΑ τα πολιτικά κόμματα της Βουλής είναι σήμερα ΎΠΕΡ της παραμονής της χώρας σε: ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΕΕ και είναι ΠΛΗΡΩΣ ευθυγραμμισμένα με την τωρινή στρατηγική επιλογή του ντόπιου κεφαλαίου και εκείνη των ιμπεριαλιστών της ΕΕ. Το ρεφορμιστικά «Κ»ΚΕ παραπέμπει εκ νέου τη ρεφορμιστική απάτη της διαβόητης «αποδέσμευσης» στο μακρινό μέλλον (αφίσα: «Αποδέσμευση από την ΕΕ με το λαό στην εξουσία» «Ρ» 30.6.2015, σελ.1). Το Νοέμβρη του 2011 σημειώνονταν σχετικά: «Υπέρ της ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ της Ελλάδας στο «λάκκο των λεόντων» της ιμπεριαλιστικής ΕΕ δεν τάσσονται μόνο όλα τα μεγαλοαστικά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ, κλπ.) αλλά και τα κόμματα της χρουστσοφικής σοσιαλδημοκρατίας («Κ»ΚΕ-ΣΥΝ, κλπ.). Έχοντας εγκαταλείψει πλήρως την αντιιμπεριαλιστική γραμμή-σύνθημα: «έξω η Ελλάδα από την ΕΕ» δεν τάσσονται υπέρ της άμεσης αποχώρησης-εξόδου, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, της χώρας από: ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΕΕ. Το «Κ»ΚΕ μιλά μόνο δημαγωγικά για «αποδέσμευση» (που δε σημαίνει οπωσδήποτε αποχώρηση), κι αυτό όχι ΑΜΕΣΑ ΤΩΡΑ, αλλά στο μακρινό μέλλον δηλ. την παραπέμπει στη «δευτέρα παρουσία» της ρεφορμιστικής «λαϊκής εξουσίας – λαϊκής οικονομίας», κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τους ηγέτες του «Κ»ΚΕ, ΣΗΜΕΡΑ η «λύση έξω από το ΕΥΡΩ και δραχμή … είναι καταστροφική». Η δήλωση της Παπαρήγα: «η λύση έξω από το Ευρώ και δραχμή στις παρούσες συνθήκες είναι καταστροφική» («Ρ» 31/5/2011,σ.6) είναι σαφέστατη και πλήρως ευθυγραμμισμένη με την τωρινή στρατηγική επιλογή του ντόπιου κεφαλαίου ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ της Ελλάδας σε ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΕΕ».
Εξαιτίας της γενικότερης σπουδαιότητας του χρόνιου και μόνιμου προβλήματος της ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ-ΥΠΟΤΑΓΗΣ της χώρας απ’ τις ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της ΕΕ και της ξενόδουλης-εθελόδουλης στάσης της αστικής τάξης και των κομμάτων της, μεγαλοαστικών και ρεφορμιστικών αλλά και της τωρινής επικαιρότητας του «Δημοψηφίσματος» επιβάλλεται να επαναπροβληθεί εκ νέου η μαρξιστική εκτίμηση της «Κίνησης για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55», όπως αυτή είχε διατυπωθεί τότε στην Προκήρυξη για την Επέτειο του Πολυτεχνείου (Νοέμβρης 2011):
«Η πρόταση του «δημοψηφίσματος» προκάλεσε μεγάλη ανησυχία και πανικόβαλε τα μεγάλα αφεντικά της ιμπεριαλιστικής ΕΕ Μερκελ-Σαρκοζί, για τις όποιες αρνητικές συνέπειες στην ΕΕ και ευρύτερα, που «κάλεσαν»-διέταξαν τον πρωθυπουργό της χώρας και τον υπουργό των οικονομικών να ταξιδέψουν αμέσως άρον-άρον και να παρουσιαστούν ενώπιόν τους για να απολογηθούν, ενώ την ίδια στιγμή ξεσηκώθηκε μεγάλη θύελλα αντιδράσεων απ’ τους κύκλους του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου, βιομήχανους-τραπεζίτες, κλπ., όλα τα μεγαλοαστικά ΜΜΕ, με πρώτο εκφραστή τους τον υμνητή-θαυμαστή των Ταγμάτων Ασφαλείας φασιστοειδές Α.Σαμαρά να ζητά έξαλλος και εξοργισμένος, επίμονα και επανειλημμένα, να ματαιωθεί το «επικίνδυνο» και «διχαστικό δημοψήφισμα», που θα οδηγήσει τη χώρα έξω απ’ την ΕΕ.
Οι Μέρκελ-Σαρκοζι, «ξαφνιασμένοι» και οργισμένοι που το «υπάκουο παιδί τους», ενώ είχε αποδεχθεί και εφαρμόσει, χωρίς αντιρρήσεις, όλα όσα του είχαν υπαγορεύσει, τώρα προτείνει «δημοψήφισμα», αποβάλλοντας κάθε «δημοκρατικό» προσωπείο άλλαξαν όχι μόνο το ερώτημα της πρότασης του «δημοψηφίσματος» με το εκβιαστικό για τον ελληνικό λαό ψευτοδίλημμα «μέσα ή έξω από το Ευρώ» αλλά προσπάθησαν να αποκρύψουν τρεις από τις πιο σημαντικές αντιδημοκρατικές ενέργειές τους. Απευθυνόμενοι με ιταμό τελεσιγραφικό τρόπο σε έναν εκλεγμένο πρωθυπουργό μιας χώρας μέλος της ΕΕ: πρώτο, απαίτησαν και απαγόρεψαν τη διεξαγωγή κάθε «δημοψηφίσματος» και με οποιοδήποτε ερώτημα, τρέμοντας τον ελληνικό λαό, κι’ αυτός υποχώρησε και υπάκουσε ταπεινωμένος, δεύτερο, τον εκδίωξαν-«εκπαραθύρωσαν» με σκαιό και προκλητικότατο τρόπο, τρίτο, διόρισαν αυθαίρετα απευθείας στη θέση του μια μαριονέτα των διεθνών κερδοσκόπων τραπεζιτών, έναν τραπεζίτη και στέλεχος των ΔΝΤ-ΕΚΤ.
Η πρόταση του «δημοψηφίσματος» που προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στους κύκλους του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου και στις χρηματιστηριακές αγορές, ανεξάρτητα από προθέσεις και στόχους, οδήγησε: πρώτο, σ’ αποβολή της «δημοκρατικής» μάσκας των εκπροσώπων των μεγάλων μονοπωλίων της ΕΕ Μέρκελ-Σαρκοζι, κουρελιάζοντας το μύθο περί «ισότιμης» συμμετοχής της Ελλάδας στην ΕΕ, αναδεικνύοντας εκ νέου σε υπ αριθμόν ένα πρόβλημα την ΕΞΑΡΤΗΣΗ της χώρας απ’ την ιμπεριαλιστική ΕΕ, δεύτερο, αποκάλυψε εκ νέου τον ξενόδουλο χαρακτήρα και ρόλο της ντόπιας αντιδραστικής αστικής τάξης και των προκλητικά εθελόδουλο χαρακτήρα και ρόλο όχι μόνο των μεγαλοαστικών κομμάτων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ, κλπ.) αλλά και των χρουστσοφικών σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων («Κ»ΚΕ-ΣΥΝ, κλπ.), τρίτο, αποκάλυψε την αντιδημοκρατική στάση όλων των κομμάτων άρνησης διεξαγωγής «δημοψηφίσματος», τέταρτο, ξέσκισε τη δήθεν «αντιμνημονιακή» μάσκα του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ, πέμπτο, αποκάλυψε την πλήρη ευθυγράμμιση όλων των κομμάτων, μεγαλοαστικών και σοσιαλδημοκρατικών, με την απαίτηση του ντόπιου κεφαλαίου: ΕΚΛΟΓΕΣ αμέσως για εκτόνωση της αγανάκτησης των πλατιών λαϊκών μαζών.
Η δημοκρατική πρόταση για «δημοψήφισμα» αντί να τύχει στήριξης των δημοκρατικών κομμάτων απορρίφθηκε και καταπολεμήθηκε από όλα τα κόμματα που σήκωσαν τη σημαία των ΕΚΛΟΓΩΝ, που δεν πρόκειται να λύσουν απολύτως κανένα πρόβλημα δηλ. τη σημαία του μεγάλου ντόπιου κεφαλαίου με την οποία επιδιώκει την εκτόνωση των λαϊκών αντιδράσεων, το αποδυνάμωμα και το «σπάσιμο» των λαϊκών κινητοποιήσεων ενάντια στα εξοντωτικά μέτρα και το ξεπούλημα της χώρας.
Πέρα απ’ τη θέση για ΠΑΡΑΜΟΝΗ της χώρας στην ΕΕ, εκείνο που είναι προκλητικότατο και προκαλεί δικαιολογημένα λαϊκή οργή είναι η στάση ΟΛΩΝ των κομμάτων απέναντι στο ιταμό, προσβλητικό, ταπεινωτικό και εξευτελιστικό για τη χώρα και το δημοκρατικό αντιφασίστα λαό της τελεσίγραφό των Μερκελ-Σαρκοζί, το οποίο όχι μόνο από κανένα κόμμα δεν καταγγέλθηκε αλλά ούτε καν κάποια αντίδραση υπήρξε, επιδεικνύοντας έτσι όλα τα κόμματα μια ακραία εθελοδουλεία. Βέβαια η εθελοδουλεία των μεγαλοαστικών κομμάτων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ, κλπ.) είναι γνωστή. Εκείνο που δεν είναι ευρύτερα γνωστό είναι η εθελοδουλεία των χρουστσοφικών σοσιαλδημοκρατών («Κ»ΚΕ-ΣΥΝ, κλπ.)».2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η υποστήριξη από την Aνασύνταξη του δημοψηφίσματος του παπανδρέου ήταν λάθος διότι επρόκειτο μόνο για χρηματιστηριακό παιχνίδι και γι'αυτό τα πήραν στο κρανίο Σαρκοζί - Μέρκελ, καθώς το γνώριζαν.
Όποιος γνώριζε ότι ο Γιωργάκης την Τρίτη θα εξήγγειλλε δημοψήφισμα, τη Δευτέρα θα προέβαινε στην αγορά CDS. Την Τρίτη το μεσημέρι ώρα Κεντρικής Ευρώπης μετά την εξαγγελία του Δημοψηφίσματος, που έγινε αργά το μεσημέρι για να πιάσει τον πανικό και στα χρηματιστήριο των ΗΠΑ, τα CDS είχαν τετραπλασιαστεί σε αξία.
Κέρδος 400% σε μία μέρα.
Λέτε το αδερφάκι του Γιωργάκη, καθηγητής οικονομικών, να μη γνώριζε την εξαγγελία από τη Δευτέρα? Μήπως και την ετοίμασε μήνες πιο μπροστά για ν' αγοράσει η Οικογένεια και τ' αμερικάνικα αφεντικά της έγκαιρα τα CDS?
Αντιθέτως, η στάση της Ανασύνταξης σ' αυτό το δημοψήφισμα είναι απολύτως σωστή και με καλή τεκμηρίωση, αφού λαμβάνει υπόψη το πραγματικό συμφέρον του λαού για νίκη του ΟΧΙ ως εφαλτήριο ελπίδας και αγώνων.
Απ' τη άλλη, να μη νομίσει κανείς ότι η υπόθεση τέλειωσε. Η ΝΔ δίνοντας τον τόνο της εξόδου από την ΕΕ, κατάφερε να δημιουργήσει έναν ισχυρό αντιμπεριαλιστικό πόλο μέσα στον ελληνικό λαό, οποίος είχε πεθάνει με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 81

bati11 είπε...

Πραγματικά με απογοητευετε...είστε οπορτουνιστές..δεν αξίζετε να καπηλευεστε το Νίκο Ζαχαριάδη με αυτά που λέτε..και τώρα στο δημοψήφισμα Ρίξτε το ίδιο ψηφοδέλτιο με τους ναζί και τους γιαννακόπουλους της ΒΙΑΝΕΞ.ντροπή σας σας είχα και σε εκτίμηση.