Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ο ΑΡΧΕΙΟΜΑΡΞΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΧΑΦΙΕΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ

Ο ΝΕΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΑΣ

Ο ΑΡΧΕΙΟΜΑΡΞΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΧΑΦΙΕΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ

Κι αν ακόμη οι εργάτες ήθελαν να ξεχάσουν ότι ο τροτσκισμός είναι η πρωτοπορία της διεθνούς αντεπανάστασης δεν θα τα κατάφερναν γιατί υπάρχει κάποιος που όλες του τις δυνάμεις τις αφιερώνει στο να τους το υπενθυμίζει αδιάκοπα. Και ο κάποιος αυτός είναι ο αρχειοφασισμός.

Δεν είναι ανάγκη να αποδείξουμε ξεσκεπάζοντας τα κείμενα και τις θέσεις του μίστερ Τρότσκι και των <δικών> μας μανταρίνων του αρχείου, την χαφιεδικότητα του τροτσκισμού. Δεν είναι λίγος καιρός που ο Τρότσκι ξεσκεπάστηκε πανηγυρικά ως στυλοβάτης του Χίτλερ και της αστικής δημοκρατίας και που οι δικοί μας εκπρόσωποι του μιλούσαν για την ανάγκη να θέσουνε μπροστά στους Έλληνες εργάτες <μετριόφρονες και πραγματοποιήσιμους σκοπούς>.

Σήμερα δεν πρόκειται για την αντεπαναστατική θεωρία του αρχειομαρξισμού μα για την χαφιεδική του πράξη. Με την ευκαιρία της άφιξης της μοίρας του Κόκκινου Στόλου η βοηθητική αστυνομία της ελληνικής ασφάλειας (αρχειοφασισμός) μοίρασε στους κόκκινους ναύτες προκηρύξεις γραμμένες στα ρούσικα. Για να είμαστε πιο ακριβείς πρέπει να πούμε πως πήγαν να μοιράσουν τις προκηρύξεις οι μπολσεβίκοι-λενινιστές μα τα βρήκαν μπαστούνια και όπως συμβαίνει με την Πάλη και τον Αρχειοφασισμό, τις πάστωσαν στις τσέπες τους.

Μα αυτό δεν είναι το ουσιαστικό. Βασικό εδώ είναι το περιεχόμενο της προκήρυξης. Και το περιεχόμενο της προκήρυξης αυτής αποκαλύπτει τον αρχειοφασισμό για μια ακόμη φορά πρωτοπορία της αντεπανάστασης, στυλοβάτη της ελληνικής κεφαλαιοκρατίας και συνεργάτη των χαφιέδων και του Γενικού Επιτελείου.

Πρώτα-πρώτα για να φτιάξουν την προκήρυξη τους οι αρχειοφασίστες κατάφυγαν σε λευκούς εμιγκρέδες αντεπαναστάτες. Αυτό αποδεικνύεται από την παλαιορωσσική ορθογραφία της προκήρυξης που μόνο οι εμιγκρέδες χρησιμοποιούν πιά. Ύστερα, δεν είναι πολύς καιρός που όταν τους ανέφερα ένα απόσπασμα από το Ρωσικό κείμενο του δελτίου Δ.Α.Α. (Διεθνής Αντεπαναστατική Αντιπολίτευση), δήλωσαν ανοιχτά ότι, <<δυστυχώς δεν ξέρουμε ροώσικα>> (δηλαδή αυτοί, οι αρχείοι δεν ξέρουν). Τώρα όμως έμαθαν! Άλλωστε πολλές φορές έχει καταγγελθεί ότι λευκοεμιγκρέδες Ρώσοι και αρχείοι συνεργάζονταν. Γιατί όμως να μην καταχτούν και τέτοιους αφού και ο Στίνας προσχώρησε σε αυτούς?

Και πάλι όμως, το ποιος έγραψε την προκήρυξη δεν είναι το πρωταρχικό μα το τι περιέχει αυτή! Από μία οργάνωση που αυτοτιτλοφορείται των μπολσεβίκων-λενινιστών τμήμα της 4ης Διεθνούς, που την Κ.Δ. και το ΚΚΕ τα κατηγορεί ότι κατάρρευσαν, χρεοκόπησαν πρόδωσαν και τάφηκαν και που διεκδικεί το μονοπώλιο της απαρχής του 100% μπολσεβίκικης επαναστατικότητα θα περίμενε κανένας στην προκήρυξή της, που απευθύνεται προς τους κόκκινους ναύτες, να δεί τρομερά και φοβερά! Το πρώτο και κύριο καθήκον κάθε κομμουνιστή, έτσι όπως το διατύπωσαν οι Μαρξ-Ένγκελς-Λένιν-Στάλιν, είναι ότι πρέπει να πολεμάς την δική σου κεφαλαιοκρατία! Δεύτερο, όλος ο εργαζόμενος κόσμος ξέρει ότι στα 1919 η ελληνική κεφαλαιοκρατία πήγε στην Ουκρανία να πνίξει μαζί με τους άλλους ιμπεριαλιστές και ότι και τώρα οι αντισοβιετικές της προπαρασκευές διεξάγονται πυρετώδικα! Βασικό λοιπόν καθήκον του κομμουνιστή εφόσον απευθύνεται προς τους κόκκινους ναύτες είναι να καταγγείλει και να αποκηρύξει της ουκρανική εκστρατεία και να δηλώσει ότι θα πολεμήσει σαν λιοντάρι επί κεφαλής των εργαζόμενων για να αποτρέψει μιαν επανάληψή της, να παλέψει για το πέρασμα των Ελλήνων στρατιωτών και ναυτών με το μέρος του Κόκκινου Στρατού και Στόλου εφόσον ήθελε επαναληφθεί! Βασικό δηλαδή καθήκον των κομμουνιστών σε μια τέτοια περίπτωση είναι να ξεσκεπάσουν την κεφαλαιοκρατία της χώρας τους και να διακηρύξουν την προλεταριακή επαναστατική τους αλληλεγγύη με τους ατσαλένιους φρουρούς των καταχτήσεων της Οκτωβριανής Επανάστασης, που εγκαθίδρυσε την πρώτη στον κόσμο Σοσιαλιστική δημοκρατία!

Τι έκαναν οι αρχειοφασίστες αρχηγοί με την προκήρυξή τους, που δημοσίευσαν και στα ελληνικά στην <Πάλη του φασισμού> στις 24 Οκτώβρη? Βασικό κύριο και μοναδικό περιεχόμενο της προκήρυξης είναι τούτο..Ο σταλινισμός κατάντησε τη Σοβιετική Ένωση σε κακά χάλια και την οδήγησε στην άκρη της καταστροφής. Γι΄αυτό οι κόκκινοι ναύτες έχουν καθήκον να αγωνιστούν μέσα στην Ε.Σ.Σ.Δ. για να ανατρέψουν τον σταλινισμό και την Κ.Δ., να επαναφέρουν τον Τρότσκι και να αναγνωρίσουν την 4η Διεθνή που θα τους σώσει!

Αυτό είναι το ξετσίπωτο, αντεπαναστατικό, χαφιέδικο κήρυγμα της αρχειοφασιστικής προκήρυξης προς τους κόκκινους ναύτες! Μπορεί πολλοί να αμφιβάλλουν και να μην πιστεύουν ότι οι αρχειοφασίστες αρχηγοί μπορούσαν να φτάσουν σε τέτοιο κατάντημα! Να όμως ένα μονάχα κομμάτι από την φασιστική προκήρυξη που μπορεί να πείσει και τον πιο άπιστο Θωμά..<< Ο σταλινισμός νίκησε το λενινισμό! Ποιο ήταν το αποτέλεσμα..ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΡΗΤΗ. ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΕΙΝΟΥΝ. Και το χειρότερο μέρα με την μέρα χάνουν τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με την Οκτωβριανή Επανάσταση. Ακόμα και αυτός ο έλεγχος των εργατών στα εργοστάσια καταργήθηκε>> και από τέτοια και μόνον από τέτοια είναι γιομάτη η φασιστική προκήρυξη του τροτσκισμού.

Νομίζει κανείς πώς ακούει τον Γκαίρινγκ για τον Γκέμπελς, είτε πως διαβάζει Εστία για Ελληνικό Μέλλον! Σάμπως υπάρχει και μεγάλη διαφορά? Η διαφορά βρίσκεται μονάχα σε τούτο..πώς έξω από τους φασίστες του αρχείου καμιά άλλη εφημερίδα είτε φασιστική οργάνωση ούτε και οι πολύπλοκες οργανώσεις των λευκορώσων εμιγκρέδων, δεν ανέλαβε να δημιουργήσει μια τέτοια χαφιέδικη προβοκάτσια σε βάρος του Κόκκινου Στόλου και των ναυτών του.

Ποιος τώρα ο σκοπός της προκήρυξης, της προβοκάτσιας αυτής? Για να το καταλάβουμε αυτό δυο πράγματα πρώτα από όλα πρέπει να χωνέψουμε, πρώτο, ότι η προκήρυξη δημοσιεύτηκε και κυκλοφόρησε στα ρωσικά και στα ελληνικά, δηλαδή απευθυνότανε προς τους εργαζόμενους της χώρας μας και τους κόκκινους ναύτες και δεύτερο ότι από την αρχή ως το τέλος μιλά μονάχα και αποκλειστικά για τις προδοσίες του σταλινισμού και για την αφόρητη κατάσταση και πείνα που επικρατεί στην Ε.Σ.Σ.Δ. και δεν λέγει ούτε μισή λέξη για την κατάσταση των εργαζομένων της χώρας μας, για την ουκρανική εκστρατεία, για τις πυρετώδικες πολεμικές –αντισοβιετικές προπαρασκευές της ελληνικής κεφαλαιοκρατίας!

Όταν όλα αυτά τα έχουμε υπόψη μας τότε θα καταλάβουμε αμέσως και χωρίς δυσκολία τους σκοπούς που επιδιώκει η καινούργια αρχειοφασιστική προβοκάτσια. Πρώτος σκοπός, η ελληνική έκδοση της προκήρυξης που απευθύνεται προς του Έλληνες εργάτες και εργαζόμενους αποβλέπει στο να παρουσιάσει την κατάσταση στην Ε.Σ.Σ.Δ. άθλια και ελεεινή, να τους πείσει ότι εκεί επικρατεί αφόρητη πείνα, τρομοκρατία και ότι η Σοβιετική Ένωση κάθε άλλο παρά προλεταριακό σοβιετικό κράτος είναι. Αυτό που γράφει η προκήρυξη ότι οι <<εργάτες πεινούν στην Ε.Σ.Σ.Δ.>> κτλ δεν απευθύνεται στους κόκκινους ναύτες γιατί αυτοί ξέρουν καλά τι συμβαίνει στην Σοβιετική Ρωσία. Θα ήταν αστείο αν δεχόμασταν μια τέτοια εξήγηση. Όποιος είδε τους κόκκινους λεβέντες, που δεν πάτησαν σε καπηλειό και σε μπορντέλο (όπως κάνουν οι ναύτες όλων των άλλων στόλων), αδερφωμένους με τους διοικητές τους να κάνουν ώρες στην Ακρόπολη, στη Διαρκή Έκθεση Ελληνικών Προϊόντων αυτός κάτι θα καταλάβει από Σοβιετική Ένωση και δικτατορία του προλεταριάτου! Γιαυτό όλα τα παραπάνω για την Ε.Σ.Σ.Δ. απευθύνονται κατά πρώτο λόγο στους Έλληνες εργάτες και εργαζόμενους. Αποβλέπουν στο να δηλητηριάσουν τις ψυχές τους , να κλονίσουν την εμπιστοσύνη τους στην Ε.Σ.Σ.Δ. και την επαναστατική τους θέληση να παλέψουν για να ακολουθήσουν το δρόμο της και να την υπερασπιστούν από καινούργια επέμβαση. Γιατί να παλέψουν για την Σοβιετική Ελλάδα αφού στην Σοβιετική Ένωση οι εργάτες πεινούν και γιατί να παλέψουν για την υπεράσπισή της αφού οι εργαζόμενοι εκεί περνούν χειρότερα, κατά την αρχειοφασιστική προκήρυξη πάντοτε από τους εργαζόμενους στης Ελλάδας? Για να καλυτερέψουν την θέση τους οι εργαζόμενοι στην Ε.Σ.Σ.Δ. που πεινούν πρέπει να ανατρέψουν το σταλινισμό δηλαδή τη Σοβιετική εξουσία! Άλλωστε και η αρχειοφασιστική προκήρυξη δεν καλεί τους Κόκκινους ναύτες να κάνουν το ίδιο?

Μα έχουμε και άλλη πλευρά..η προκήρυξη ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ για την ουκρανική εκστρατεία για τις σημερινές αντισοβιετικές προπαρασκευές της ελληνικής κεφαλαιοκρατίας. Έτσι καλύπτει, σκεπάζει τις προπαρασκευές αυτές, τις διευκολύνει, τις βοηθά, τις στηρίζει, δεν κατατοπίζει σωστά τις μάζες, τις αποκοιμίζει, τις λέει ότι δεν πρέπει να ανησυχούν γιατί τέτοια πράγματα δεν υπάρχουν παρά είναι γεννήματα της σταλινικής φαντασίας! Αυτό είναι το πραγματικό και μοναδικό νόημα της ελληνικής έκδοσης της φασιστικής προκήρυξης του αρχείου. Μένει μονάχα μια απορία..γιατί το Γενικό Επιτελείο και η ασφάλεια στην προβοκάτσια τους αυτή να χρησιμοποιήσουν τον αρχειοφασισμό και όχι τις οργανώσεις των λευκορώσων είτε τις αστικές φυλλάδες. Το ερώτημα είναι λίγο απλοϊκό και η απάντηση εύκολη. Άλλο να το λέει ένας αστός δημοσιογράφος είτε Ρώσος αντεπαναστάτης εμιγκρές και άλλο να βγάζουν προκήρυξη οι μπολσεβίκοι-λενινιστές. Για την πολύ μάζα και αυτοί είναι κομμουνιστές και για ότι αφορά την Ε.Σ.Σ.Δ. γίνονται πιο πιστευτεί από τους αστούς και εμιγκρέδες. Να γιατί προτιμήθηκαν οι αρχείοι. Εννοείται ότι την προβοκάτσια τους θα την χρησιμοποιήσουν οι αστικές φυλλάδες όπως χρησιμοποίησαν και την προβοκάτσια της Θεσσαλονίκης. Μήπως προχθές ακόμα, όταν δικαζόντουσαν οι συκοφάντες του Ελληνικού Μέλλοντος για την προβοκάτσια κατά του Κ.Κ.Ε. δεν στηριζόντουσαν για να σωθούν και να απολογηθούν σε αυτά που έγραφε η Πάλη του φασισμού. Πάντως η προχτεσινή χρησιμοποίηση του αρχειοφασισμού μας δίδει μια ιδέα του τι προβοκάτσιες θα στήνονται ότι πια θα εμφανίζεται σαν <<κομμουνιστικό κόμμα>>!

Όσον αφορά την ρώσικη έκδοση της αρχειοφασιστικής προκήρυξης αυτή απόβλεπε στο να φαρμακώσει όσο μπορούσε τους κόκκινους ναύτες, να τους κρύψει την πραγματική κατάσταση των εργαζομένων της χώρας μας, να τους πείσει ότι από την ελληνική κεφαλαιοκρατία δεν έχουν να φοβούνται τίποτα, ότι εδώ ούτε σκέφτονται για πόλεμο και αντισοβιετική επέμβαση και ότι ο μόνος κίνδυνος για αυτούς είναι ο σταλινισμός και η Κ.Δ.

Αυτή είναι η αρχειοφασιστική προκήρυξη. Φασιστικότερο ντοκουμέντο δύσκολα να φανταστεί κανένας! Μα ο αρχειοφασισμός δεν μπορεί να είναι άλλο από αυτό που είναι! Μια παροιμία λέει πως και η πιο όμορφη παρθένα δεν μπορεί να δώσει περισσότερα από αυτά που έχει! Το ίδιο ισχύει και για τον αρχειοφασισμό. Άλλο από χαφιεδισμό, προβοκάτσια, αντεπανάσταση, δολοφονία, διάσπαση κτλ, δεν μπορεί να δώσει γιατί δεν έχει! Και στη δουλειά του αυτή τόσο εξαχρειώνεται ώστε καταντά να γράφει πώς τα Ε.Ε.Ε. <<δεν είναι φασιστική οργάνωση και ότι η βία κατά των εργαζομένων, οι δολοφονικές πράξεις των τριεψιλετών δεν είναι φασισός και ότι η καλύτερη μαμή του φασισμού υπήρξε και είναι ο σταλινισμός>> (Πάλη του Χίτλερ, 26 Οκτώβρη 1933, 1Η άποψη). Μπορεί κανένας να αμφιβάλει αφού το λέει ο αρχειοφασισμός που με το στόμα του Τρότσκι έδωσε στο Χίτλερ πολλών δεκάδεων χρόνων ζωής στην εξουσία?

Ο αρχειοφασισμός δεν μπορεί να δώσει τίποτα περισσότερο από αυτό που έχει! Οι σημερινές περιστάσεις απαιτούν από εμάς γρηγορότερους ρυθμούς στο ξεσκέπασμα και στο αφοπλισμό του. Τότε πια δεν θα έχει να δώσει τίποτε ούτε στην ασφάλεια ούτε στο Γενικό Επιτελείο! Όπως και το καινούργιο απόκτημά του, ο Στίνας, δεν έχει πια να δώσει τίποτα, ούτε ακόμα και στο φίλο του τον Ματθ…

27/10/33

Δεν υπάρχουν σχόλια: