Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Το Κόμμα Εργατών θρηνεί το μάρτυρα του λαού και της επανάστασης σύντροφο Σόκρι Μπελαΐντ

Με απέραντη λύπη και αγωνία έμαθε ο λαός μας και οι επαναστατικές και προοδευτικές δυνάμεις την είδηση της δολοφονίας του συντρόφου Σόκρι Μπελαΐντ, γ.γ. του Ενοποιημένου Κόμματος Πατριωτών Δημοκρατών και ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου.

Το Κόμμα Εργατών

- Θρηνεί το σύντροφο μάρτυρα, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στον τυνησιακό λαό, το Λαϊκό Μέτωπο και το Ενοποιημένο Κόμμα Πατριωτών Δημοκρατών, για τη μεγάλη απώλεια αυτού του πολύπειρου επαναστάτη και πανεθνικού αγωνιστή, σε μια δύσκολη μεταβατική περίοδο για τη χώρα και την επανάσταση.

-Απαιτεί μια έρευνα ανεξάρτητη από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης για την τάχιστη διαλεύκανση του στυγερού αυτού εγκλήματος.

-Καλεί τον τυνησιακό λαό να συμμετέχει στην αγωνιστική κινητοποίηση της γενικής πολιτικής απεργίας και στην πανεθνική κηδεία του λαϊκού μάρτυρα, την Παρασκευή 8 Φλεβάρη, και στις επαναστατικές μαζικές κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των στόχων της επανάστασης.

-Καθιστά πλήρως υπεύθυνη την κυβέρνηση, η οποία συνεχώς αντιμετωπίζει με οργανωμένη βία πλήθος κομμάτων, οργανώσεων και προσωπικοτήτων, ακόμα και θρησκευτικών ή του πολιτισμού, και η οποία οργανώνει ένοπλες ομάδες και συντεταγμένες πολιτοφυλακές ονόματι «Σύνδεσμοι Προστασίας της Επανάστασης» που πραγματοποιούν συνεχείς επιθέσεις δημοσίως, δίχως η κυβέρνηση να αντιδρά, παρά τις προειδοποιήσεις των αγωνιστών. Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία ενός κλίματος βίας, συνήθειας με τη βία και αξιοποίησής της. Εξίσου υπεύθυνη είναι η αμφισβητήσιμη προεδρία, η Συντακτική Συνέλευση, η οποία παρέκκλινε του αρχικού της ρόλου και πρόδωσε την εντολή του λαού, καθώς και το Κίνημα Εννάχντα που στρογγυλοκάθισε στις καρέκλες της κυβέρνησης και της Συντακτικής Συνέλευσης και φέρει την άμεση πολιτική ευθύνη για τη στήριξη και αξιοποίηση των ένοπλων ομάδων και των βίαιων συμμοριών καθώς και για το φασιστικό δικτατορικό λόγο που εκφέρει ο πρόεδρός του και τα αρμόδια όργανά του.

-Με βάση αυτή την καταστροφική αποτυχία της κυβέρνησης, το αίτημα είναι πλέον να φύγει άμεσα και πάνω στα ερείπια που αφήνει να σχηματιστεί μια μεταβατική πατριωτική κυβέρνηση ανεξάρτητων προσωπικοτήτων για να διοικήσει στο υπόλοιπο της μεταβατικής περιόδου με πρόγραμμα αντιμετώπισης της κρίσης, υπέρ των μειονεκτουσών ομάδων, απόδοσης μεταβατικής δικαιοσύνης και η οποία επιτακτικά θα ασχοληθεί με τη σύνταξη δημοκρατικού συντάγματος, θα δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για τη διεξαγωγή ελεύθερων και δημοκρατικών εκλογών και θα  ακυρώσει κάθε αντιπατριωτική και αντιλαϊκή απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης.

-Για αυτό, καλεί σε πανεθνική σύσκεψη που θα συγκαλέσουν οι βασικές πολιτικές και κοινωνικές οντότητες, για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας στη θέση της αποτυχημένης υπάρχουσας κυβέρνησης που θα επιληφθεί των θεμάτων της χώρας, όπως τη θέση της Συντακτικής Συνέλευσης που είναι αντιδραστική.

-Καλεί τον τυνησιακό λαό σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα για την υποστήριξη των αιτημάτων της επανάστασης η οποία βρίσκεται σε διαδικασία εκκαθάρισης από την πλευρά του υπάρχοντος κυβερνητικού συνασπισμού και των αντιδραστικών κομμάτων.

Δόξα στο μάρτυρα Σόκρι Μπελαΐντ.

Όλος ο λαός να γίνει σαν το Σόκρι Μπελαΐντ.

Κόμμα Εργατών

Τύνιδα 7 Φλεβάρη 2013

Πηγή: http://parapoda.wordpress.com/2013/02/10/%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%84%CF%89%CE%BD/

Δεν υπάρχουν σχόλια: