Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

14 Νοέμβρη - Όλοι στους δρόμους ενάντια στην πολιτική της λιτότητας και υπέρ της διεθνούς αλληλεγγύης

Έκκληση της Διεθνούς Διάσκεψης Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων

Όλοι στους δρόμους ενάντια στην πολιτική της λιτότητας και υπέρ της διεθνούς αλληλεγγύης

Για τις 14 Νοεμβρίου έχει κηρυχθεί Γενική Απεργία στην Ελλάδα (σ.τ.μ. στην Ελλάδα έχει κηρυχθεί 3ωρη στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ και 24ώρες απεργίες από τα Εργ. Κέντρα Κέρκυρας και Ηρακλείου), την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Κύπρο και τη Μάλτα, ενάντια στις πολιτικές λιτότητας, υπέρ της εργασίας και της αλληλεγγύης. Εκτός από την Γενική Απεργία, σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναπτύσσονται μεγάλες κινητοποιήσεις. Την ημέρα αυτή οι εργαζόμενοι εκφράζουν την επιδίωξή τους για μια κοινή διεθνή αντίδραση ενάντια σ' αυτές τις πολιτικές.

Οι επικεφαλής των κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν επιβάλει μια σειρά νεοφιλελεύθερων μέτρων, όπως η «δημοσιονομική προσαρμογή», η οποία ρίχνει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και των λαών της Ευρώπης. Τώρα, η ΕΕ αντιμετωπίζει μια ακόμα ύφεση και απαιτεί την μείωση των μισθών, την επέκταση του χρόνου εργασίας, μεγαλύτερη ευελιξία της εργασίας, περικοπές σε συντάξεις και κοινωνικές υπηρεσίες, αύξηση της φορολογίας, περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις, κατάργηση των συμβάσεων εργασίας, καθώς και το βάθεμα της καταστολής, κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, κοινωνικών και πολιτικών ελευθεριών των εργαζομένων. Όλα αυτά θα οδηγήσουν σε μαζικές απολύσεις με στόχο τη μεγιστοποίηση του κέρδους της οικονομικής ολιγαρχίας.

Αυτή η μέρα είναι ως τούτου μια σημαντική στιγμή για να φέρει σε επαφή τους αγώνες των εργαζομένων και των λαών στις διάφορες χώρες, για την ανάπτυξη της διεθνούς αλληλεγγύης των εργαζομένων και των λαών που επλήγησαν από την ίδια πολιτική για την αποκλειστική εξυπηρέτηση των καπιταλιστικών μονοπωλίων.

Στις 14 Νοεμβρίου βγαίνουμε στους δρόμους για να αποκρούσουμε αυτή την επίθεση, για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας και να αγωνιστούμε ενωμένοι. Καλούμε τους εργάτες, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους, τους μετανάστες και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, να συμμετάσχουν και να έχουν ενεργητική συμμετοχή στη Γενική Απεργία στις 14 Νοεμβρίου και στις κινητοποιήσεις. Καλούμε όλους να οικοδομήσουμε την ενότητα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, ενότητα με όλα τα θύματα αυτών των πολιτικών.

Ας ενωθούμε μπροστά σε ένα μεγάλο αγώνα ενάντια στην καπιταλιστική επίθεση, την αντιδραστική πολιτική και τις απειλές του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Ας ενωθούμε σε αντίθεση με τη λεηλασία των φυσικών πόρων, για μια επαναστατική ρήξη με το φιλελευθερισμό και το νεοφιλελευθερισμό, με το σύστημα που γεννά τις κρίσεις.

Καταγγέλλουμε τις κυβερνήσεις και τα θεσμικά όργανα του μονοπωλιακού κεφαλαίου και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των λαών να εγκαταλείψουν την ΕΕ των μονοπωλίων, της αντίδρασης και του πολέμου, καθώς και το ΝΑΤΟ, την ένοπλη πτέρυγα του ιμπεριαλισμού.

Από όλες τις χώρες που αγωνιζόμαστε, εμείς, οι κομμουνιστές, εκφράζουμε αγωνιστικά την αλληλεγγύη μας με τους εργαζόμενους και τους λαούς της Ευρώπης, με τους επαναστάτες και τους κομμουνιστές που αγωνίζονται ενάντια στον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό.

Η 14η Νοεμβρίου είναι ένα πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση νέων και μεγαλύτερων αγώνων.

Ζήτω η πάλη της εργατικής τάξης και η διεθνής αλληλεγγύη των εργαζομένων και των λαών!


Διεθνής Διάσκεψη των Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων (
ICMLPO)

Κομμουνιστικό Κόμμα Μπενίν
Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα (Βραζιλία)
Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα Βόλτας (Μπουρκίνα Φάσο)
Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα της Ακτής του Ελεφαντοστού
Κομμουνιστικό Κόμμα των Εργατών Δανίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Εργασίας της Δομινικανής Δημοκρατίας
Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα του Ισημερινού
Κομμουνιστικό Κόμμα των Εργατών Γαλλίας
Οργάνωση για την δημιουργία του Κομμουνιστικού Κόμματος των Εργατών Γερμανίας
Κομμουνιστική Πλατφόρμα (Ιταλία)
Δημοκρατικός Δρόμος (Μαρόκο)
Κομμουνιστικό Κόμμα Μεξικού (μαρξιστικό-λενινιστικό)
Μαρξιστική-λενινιστική οργάνωση Revolusjon Νορβηγίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Ισπανίας (Μαρξιστικό-Λενινιστικό)
Κόμμα Εργατών Τυνησίας
Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας
Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας
Κίνηση για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55

Δεν υπάρχουν σχόλια: