Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Μήνυμα προς το Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργατών Τυνησίας από τη Μ-Λ Οργάνωση “Επανάσταση”

Αγαπητοί σύντροφοι του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργατών Τυνησίας (PCOT)

Μετά από χρόνια καταπίεσης, φυλακίσεων, βασανισμών και μαρτυρίων από πολλούς γενναίους συντρόφους, το PCOT έχει κερδίσει ακόμα περισσότερο σεβασμό και εκτίμηση στους Τυνήσιους εργάτες και τη νεολαία. Το κόμμα και η ηγεσία του, της οποίας ο σύντροφος Χαμμά πρέπει να μνημονευτεί χωριστά, έχει παίξει μεγάλο ρόλο στην Τυνησιακή εξέγερση και στο διώξιμο του δικτάτορα Μπεν Αλί τον περασμένο χειμώνα. Είμαστε περήφανοι που ανήκουμε στο ίδιο διεθνές κίνημα με το PCOT.

Το Συνέδριό σας πραγματοποιείται σε μια στιγμή που η εξέγερση της Τυνησίας είναι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Η εσωτερική και εξωτερική φίλοι του Μπεν Αλί, οι ιμπεριαλιστές που υποστήριξαν το παλαιό καθεστώς, απεγνωσμένα προσπαθούν να θέσουν τέλος στην επαναστατική διαδικασία και να φέρουν τα πράγματα πίσω στην ιμπεριαλιστική και νεοαποικιακή «ομαλότητα». Ο θρασύδειλος ΝΑΤΟϊκός βομβαρδισμός της γειτονικής Λιβύης και η ενεργός διείσδυση των ιμπεριαλιστών και αξιοποίηση των «ανταρτών» της Βεγγάζης είναι σίγουρα μια προειδοποίηση προς τους άλλους λαούς της Βόρειας Αφρικής, απειλώντας τους να υπακούσουν στην ιμπεριαλιστική «νέα παγκόσμια τάξη».
Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι της Τυνησίας, η νεολαία, οι γυναίκες και οι αγρότες δεν θα αποφέρει στην ιμπεριαλιστική οικόπεδα, και ότι θα συνεχίσουν και να εκπληρώσουν την επαναστατική εθνική και δημοκρατική διαδικασία που έχουν ξεκινήσει. Όσο πιο ισχυρή είναι η επιρροή και η ηγεσία του PCOT τόσο πιο σίγουρη θα είναι η νίκη.
Αν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε στη χώρα μας με τον τρόπο της πρακτικής αλληλεγγύης προς το PCOT και την Τυνησιακή εξέγερση, θα το εκπληρώσουμε όσο καλύτερα μπορούμε με τις οποίες δυνάμεις έχουμε.
Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου, το οποίο σίγουρα θα δώσει νέα ενέργεια και μια ώριμη καθοδήγηση για το εργαζόμενο λαό της Τυνησίας.

  • Ζήτω το παράδειγμα της Τυνησίας!
  • Ζήτω το PCOT!
  • Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός!

Με τους επαναστατικούς συντροφικούς χαιρετισμούς μας,

Μαρξιστική-Λενινιστική Οργάνωση “Επανάσταση” – Νορβηγία

***

Διαβάστε επίσης:

- Ολοκληρώνεται σήμερα το 1ο συνέδριο του ΚΚ Εργατών Τυνησίας - Χαιρετισμός της Π.Ε. της Κίνησης για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55 προς την ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργατών της Τυνησίας

- Χαιρετισμός της ICMLPO στο συνέδριο του PCOT από το σ. Raul Marco

- Χαιρετισμός στο πρώτο νόμιμο συνέδριο του PCOT από το APK, Δανία

Δεν υπάρχουν σχόλια: