Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΟΥΤΕ ''ΝΟΜΙΜΟΙ'' ΟΥΤΕ ''ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ''...( ΜΙΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ)

Tα ρατσιστικά παραμύθια για τους ''νόμιμους νοικοκυραίους'' έλληνες μετανάστες, καταρρέουν από δικές τους μαρτυρίες όπως αυτή που παρατίθεται σήμερα Κυριακή 12 Δεκέμβρη, από την καθόλου προοδευτική ''VETO'' & το zougla.gr του γνωστού Τριανταφυλλόπουλου.
''Νόμιμοι'', ''καλοδεχούμενοι'', ''χωρίς ρατσισμό ανάλογα της χώρας προέλευσης'', όλα τα επιχειρήματα που ακούγονται για να μεταφράζεται η ασυνείδητη απόγνωση των απελπισμένων μικροαστών σε φασιστική ιδεολογία, γκρεμίζονται σαν χάρινος πύργος.

Ανεπιθύμητοι ήταν οι Έλληνες μετανάστες στην Αυστραλία

Η πλειονότητα των Αυστραλών δεν θέλει τους Έλληνες μετανάστες στη χώρα! Πριν τρομάξετε, ενοχληθείτε ή αντιδράσετε, να σημειώσουμε πως αυτό προκύπτει από μια δημοσκόπηση του…1951!
Ρωτήθηκαν, λοιπόν, οι Αυστραλοί αν θέλουν να έρθουν μετανάστες στη χώρα.
Ένα ποσοστό σχεδόν 100% είπε «ναι» στους Βρετανούς, 80.6% είπε «ναι» στους Γερμανούς και 55.4% «ναι» στους Ολλανδούς. Το ποσοστό για τους Έλληνες ήταν μόλις 42.7%.
Αυτή τη δημοσκόπηση επικαλείται ο έγκυρος ομογενής δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Μεγαλογένης, για να υποστηρίξει πως οι πολιτικοί κάνουν λάθος, όταν λειτουργούν με οδηγό τις δημοσκοπήσεις.
«Οι πολιτικοί εκείνης της εποχής» λέει ο κ. Μεγαλογένης «αγνόησαν τις δημοσκοπήσεις, έφεραν μετανάστες από την Ελλάδα και άλλες γειτονικές χώρες και έκαναν το σωστό. Οι μετανάστες αυτές πρόσφεραν πολλά στην Αυστραλία και σήμερα το αυστραλιανό έθνος είναι υπερήφανο για αυτούς».
Ο κ. Μεγαλογένης, ο οποίος έχει γράψει δύο βιβλία τα οποία καταπιάνονται με τη μετανάστευση στην Αυστραλία και πώς αυτή άλλαξε το αυστραλιανό έθνος προς το καλύτερο, εκφράζει την απογοήτευσή του που, σήμερα, τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση έχουν ταχθεί κατά της «μεγάλης Αυστραλίας» μέσω της μετανάστευσης, κυρίως επειδή φοβούνται το πολιτικό κόστος.
«Με ενοχλεί πως ακόμα και παλιοί μετανάστες, Έλληνες και Ιταλοί, τάσσονται κατά της άφιξης νέων μεταναστών, λέγοντας ''εμείς ήρθαμε νόμιμα''. Λάθος. Πρώτον, δεν ήρθαν όλοι νόμιμα στην Αυστραλία, αλλά, ανεξαρτήτως του πώς φτάνει ο καθένας, το κίνητρο όλων ήταν και είναι μια καλύτερη ζωή».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο θείος μου, σύζυγος της αδελφής της μητέρας μου, Γ.Χ. από τις Καστανιές Έβρου (τα στοιχεία του στη διάθεση της εφημερίδας σας) έφυγε από το χωριό το 1959 και επιχείρησε να πάει στη Γερμανία αλλά είχε ήδη διακοπεί η νόμιμη μετανάστευση. Πρώτα το επιχείρηση από γραφείο διαβατηρίων στην Αλεξ/πολη και λόγω αποτυχίας μετέβη στην Αθήνα όπου βρήκε και ζήτησε από τον διοικητή του στο στρατό (τότε ο στρατός ήταν κυρίως στην Αθήνα για τον εσωτερικό εχθρό) να τον στείλει στη Γερμανία. Αυτός συνεννοήθηκε μ' έναν υπάλληλο του ΟΣΕ (τότε ΣΕΚ) και τον έβαλαν στο πατάρι πάνω από την τουαλέτα του βαγονιού (ενεργό το παρακράτος στην τότε μετανάστευση για ξεφούσκωμα της ανεργίας και της αγανάκτησης).

Ανώνυμος είπε...

Ο θείος μου, αδελφός της μητέρας μου, Α.Μ. από τις Καστανιές Έβρου μπάρκαρε το 1975 με εμπορικό και το εγκατέλειψε στη Ν. Υόρκη. Έπιασε παράνομα δουλειά και συνελήφθη προκειμένου να απελαθεί. Στο μεταξύ όμως τον κάλεσε ένας γνωστός του ομογενής στον Καναδά και αφού απελάθηκε από τις ΗΠΑ απέκτησε νόμιμη εργασία στον Καναδά και αργότερα υπηκοότητα και ζει εκεί μέχρι σήμερα.
Στους τρεις μετανάστες από την οικογένειά μας, οι δύο έφυγαν έξω παράνομα. Αυτά τα γράφω για να αντικρούσω όλα εκείνα τα φασιστοειδή που ισχυρίζονται ότι οι δικοί μας μετανάστες ήταν νόμιμοι και καλοί και οι ασιάτες είναι παράνομοι κακοί.
Όπως βλέπει σήμερα η πλειοψηφία των ελλήνων τους ασιάτες, έτσι και χειρότερα έβλεπαν οι γερμανοί και οι αμερικάνοι τους έλληνες.