Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Ψήφισμα για το ΝΑΤΟ

Κατά την πρόσφατη σύνοδο κορυφής στη Λισσαβόνα, κάτω από το χαμογελαστό προσωπείο του Ομπάμα και των Μεντβέντεφ, Σαρκοζί, Rasmussen, Θαπατέρο, Μέρκελ και Μπερλουσκόνι, και κάτω από την υποκριτική ρητορική της απόσυρσης από το Αφγανιστάν, το ΝΑΤΟ έκανε ένα ακόμη βήμα παραπέρα στην στρατηγική του πολέμου και της τρομοκρατίας.

Η επιδείνωση και παράταση της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος, η επακόλουθη όξυνση των αντιθέσεων ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για τις αγορές, τους φυσικούς πόρους, τις σφαίρες επιρροής, τον οικονομικό έλεγχο (όπως φαίνεται στην πρόσφατη G-20), θέτουν στην ημερήσια διάταξη των σχεδίων του ΝΑΤΟ τον πόλεμο και τη στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας. Το ΝΑΤΟ επιβάλλει επίσης μια πιο έντονη και συνεχή ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις των χωρών που βρίσκονται υπό την ηγεμονία των ΗΠΑ και έναν σχεδιασμό στρατιωτικής επέμβασης ενάντια στα κινήματα για την εθνική απελευθέρωση και την κοινωνική χειραφέτηση της εργατικής τάξης.

Κατά τη σύνοδο της Λισσαβόνας, το ΝΑΤΟ έκανε ρητή την πρόθεσή του να επεμβαίνει όταν ορισμένα κράτη-μέλη του απειλούνται. Αυτό κάνει ξεκάθαρα μια επιθετική ιμπεριαλιστική πολιτική στο εξωτερικό, αλλά τα λόγια αυτά σημαίνουν, επίσης, μια πολιτική καταστολής στο εσωτερικό των μελών του ΝΑΤΟ με την ανάπτυξη ενός πιο ενεργού ρόλου κατά όλων των κοινωνικών κινημάτων, συνδικάτων, πολιτικών και όποιων άλλων που απειλούν τα συμφέροντα των κυρίαρχων τάξεων.

Όπως είπε πριν από μερικούς μήνες ο Μπρεζίνσκι, ο συνιδρυτής της Τριμερούς Επιτροπής, «για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία, η ανθρωπότητα έχει αφυπνισθεί πολιτικά- αυτό είναι μια ολόκληρη νέα πραγματικότητα – κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στο μεγαλύτερο μέρος της διάρκειας της ανθρώπινης ιστορίας». Αυτό αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο κίνδυνο για την αστική τάξη και μια μεγάλη ευκαιρία για την εργατική τάξη και τους καταπιεσμένους λαούς.

Το ΝΑΤΟ είναι ένας οργανισμός επιθετικότητας σε παγκόσμια κλίμακα, μια γιγαντιαία μηχανή ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων για τον έλεγχο των λαών με κάθε μέσο, και διαιωνίζει την κυριαρχία των Ηνωμένων Πολιτειών και την επιβίωση του συστήματος της εκμετάλλευσης.

Στην προσπάθειά του να περικυκλώσει τη Ρωσία (η οποία προσπάθεια καλύπτεται κάτω από τους υποκριτικούς εναγκαλισμούς των ιμπεριαλιστών συμμοριτών), μέσω των απειλών σε Ιράν, Κίνα και Βόρεια Κορέα και της στήριξης της τρομοκρατικής πολιτικής του Ισραήλ και να κρατήσει τις ευρωπαϊκές χώρες υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ και να επεκτείνει την παρουσία του σε άλλες περιοχές του κόσμου, το ΝΑΤΟ αποτελεί τόσο έναν πολιτικό ζυγό όσο και ένα οικονομικό βάρος που, σήμερα περισσότερο από ποτέ, οι λαοί πρέπει να απορρίψουν.

Γι’ αυτό τα κόμματα και οι οργανώσεις της ICMLPO μαζί με όλες τις επαναστατικές, τις αντιιμπεριαλιστικές, τις προοδευτικές δυνάμεις, τους φιλειρηνιστές, καθώς και με εκείνους που αγωνίζονται για την ελευθερία των λαών, φωνάζουν: «Δε πληρώνουμε τη κρίση σας , δε πληρώνουμε τους πολέμους σας!»

-Απαιτούμε τη μείωση των στρατιωτικών δαπανών. Δαπάνες που να καλύπτουν τις βασικές ανάγκες των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας.

-Απαιτούμε το κλείσιμο όλων των ιμπεριαλιστικών βάσεων για έναν κόσμο ελεύθερο από καταστροφικά όπλα ενάντια στους λαούς.

-Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν και τις άλλες υπό κατοχή χώρες και στηρίζουμε την αντίσταση των λαών ενάντια στην ιμπεριαλιστική καταπίεση.

-Απαιτούμε τη διάλυση του ΝΑΤΟ, τον επιθετικό οργανισμό του πολέμου και του φόβου που ενεργεί ενάντια στους λαούς.

-Έξω το ΝΑΤΟ από τις χώρες μας, έξω οι χώρες μας από το ΝΑΤΟ!

XVI Ολομέλεια της Διεθνούς Σύσκεψης Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια: