Σάββατο 31 Μαΐου 2008

Κάτω η φασιστική βία των ΜΑΤ

Βάρβαρες επιθέσεις των ΜΑΤ κατά των φοιτητών διαδηλωτών

Η ηγεσία του «Κ»ΚΕ-«Ριζοσπάστης» σταθερά στο πλευρό της κυβέρνησης, στηρίζει την αντιδραστική πολιτική της ΝΔ και επιπλέον εξωραΐζει τη φασιστική βία με τη συστηματική και προκλητική συνεχή απόκρυψη απ' την εργατική τάξη και το λαό των βάρβαρων επιθέσεων των ΜΑΤ

Τις διαρκώς ογκούμενες μαχητικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας των φοιτητών η κυβέρνηση του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ αντιμετώπισε επανειλημμένα με τη φασιστική βία των ΜΑΤ.

Ο υπερφίαλος αρχιΜΑΤατζής Β. Πολύδωρας, απ’ τα γνωστά φασιστοειδή της ΝΔ, έδωσε εντολή να χτυπηθούν ανελέητα οι διαδηλώσεις των φοιτητών, με την ελπίδα ότι θα πετύχουν την καταστολή τους με τη βία και τρομοκρατία.

Αρχές Ιούνη αφηνιασμένα στίφη των ΜΑΤ επιτέθηκαν με γκλοπς, δακρυγόνα και χημικά κατά των φοιτητών σε Αθήνα, Χανιά και Ξάνθη που διαδήλωναν ειρηνικά και απαιτούσαν την απόσυρση του αντιδραστικού νόμου-πλαίσιο, χτυπώντας τους με πρωτοφανή μανία και αγριότητα, εκδηλώνοντας έτσι την κτηνωδία και βαρβαρότητα των δυνάμεων καταστολής, τραυματίζοντας εκατοντάδες φοιτητές και στέλνοντας δεκάδες στα νοσοκομεία.

Στην Αθήνα οι φοιτητές κατά τη διάρκεια της πορείας τους φώναζαν συνθήματα υπέρ του «δημόσιου Πανεπιστημίου», του «ασύλου» , κ.λπ. και απευθυνόμενοι στην υπουργό Παιδείας, φώναζαν ρυθμικά: «Μαριέττα-Γιαννάκου, τις καταλήψεις άκου, και ρώτα τον Αρσένη τι σε περιμένει». Όταν έφτασαν στο Σύνταγμα τα ΜΑΤ, μ’ εντολή της κυβέρνησης επιχείρησαν να διαλύσουν βίαια τη διαδήλωση για να μη φτάσει στο υπουργείο Παιδείας, αφού η υπουργός Παιδείας είχε αρνηθεί να δεχθεί αντιπροσωπεία των φοιτητών.

Η απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ που δέχτηκαν οι φοιτητές την 1η Ιούνη, παρά την πρωτοφανή βία, όχι μόνο δεν στάθηκε ικανή να τούς τρομοκρατήσει αλλά αντίθετα αποτέλεσε σπίθα για νέες διαδηλώσεις. Την επίθεση των ΜΑΤ κατάγγειλε σ' ανακοίνωσή του το προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ στην οποία ανάμεσα στα άλλα αναφέρεται: «φοιτητές και καθηγητές αντιμετωπίσαμε την απροκάλυπτη και αναίτια επίθεση των ΜΑΤ. Η αστυνομία χτύπησε βάσει συντονισμένου σχεδίου σ' ολόκληρη την Ελλάδα τις μαζικότερες διαδηλώσεις των τελευταίων ετών. Η αυταρχική αυτή επίδειξη δύναμης αποβλέπει στη φίμωση των αντιδράσεων ενάντια στη συντηρητική αντιμεταρρύθμιση που οδηγεί στην απαξίωση του δημοσίου Πανεπιστημίου. Δείχνει επίσης πώς αντιλαμβάνεται το υπουργείο Παιδείας το διάλογο. Η ΠΟΣΔΕΠ καταδικάζει την πρωτοφανή αγριότητα των αστυνομικών δυνάμεων, την αλαζονική στάση της κυβέρνησης και τις εμπρηστικές δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, που προκαλούν το φοιτητικό κίνημα και επιχειρούν τη φίμωση και την καταστολή του» (Ελευθεροτυπία, 3/6/2006, σελ 20).

Λίγες μέρες αργότερα στις 8 Ιούνη, η κυβέρνηση των «νταβατζήδων» και των «καραγκιόζηδων» αντιμετωπίζει το μεγάλο συλλαλητήριο των χιλιάδων φοιτητών με πρωτοφανή φασιστική βία, ενώ ο κανίβαλος της Δεξιάς Β. Πολύδωρας σε ύφος Πρώσου υπαξιωματικού, και μιμούμενος το Μητσοτάκη που απευθυνόμενος στους αστυνομικούς δήλωνε: «το κράτος είστε εσείς», υπερασπιζόμενος τις βάρβαρες επιθέσεις των ΜΑΤ εναντίον των φοιτητών, αποκαλεί τα ΜΑΤ «praetores urbani» («πραίτορες-αφεντικά της πόλης»).

Οι πραιτοριανοί του Β. Πολύδωρα παρά την πρωτοφανή βαρβαρότητα δεν πρόκειται να τρομοκρατήσουν τους φοιτητές που είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του αντιδραστικού νόμου-πλαίσιου.

Και ενώ τα ΜΑΤ, με εντολή της κυβέρνησης Καραμανλή, αιματοκύλησαν με τον πλέον βάρβαρο τρόπο τους φοιτητές και ξεσηκώθηκε πανελλήνια κατακραυγή, η ΜΟΝΗ εφημερίδα απ' όλο τον αστικό και ρεβιζιονιστικό τύπο που δεν «έμαθε», δεν «άκουσε» και δεν «είδε» τίποτε ήταν η αστικορεβιζιονιστική φυλλάδα «Ριζοσπάστης», όργανο της σοσιαλδημοκρατικής ηγεσίας του «Κ»ΚΕ. Ο «Ριζοσπάστης» όχι μόνο δεν πρόβαλε το αιματοκύλισμα των φοιτητών όχι μόνο δεν καταδίκασε τη βαρβαρότητα των ΜΑΤ και τη φασιστική βία αλλά ούτε καν το ανέφερε ως πραγματικό υπαρκτό γεγονός.

Ο «Ριζοσπάστης» για να εξωραΐσει τη φασιστική βία της κυβέρνησης αποκρύπτει απ' την εργατική τάξη και το λαό, μ' εντολή προφανώς της σοσιαλδημοκρατικής ηγεσίας, συστηματικά και για πολλοστή φορά τις επιθέσεις των ΜΑΤ ενάντια σε απεργούς και διαδηλωτές.

Αυτή τη φορά η απόκρυψη των επιθέσεων των ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών φοιτητών απ' το «Ριζοσπάστη» συνοδεύτηκε επιπλέον και από την απόκρυψη της ίδιας της ηγεσίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην «Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ» («Ρ» 9/6/2006, σελ. 11) αναφέρεται απλά ότι «το ΚΚΕ χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των χιλιάδων φοιτητών», χωρίς να αναφέρεται και πολύ περισσότερο να χαιρετίζει τις ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ αλλά ακόμα χειρότερα: α) δεν καταδικάζει την επίθεση των ΜΑΤ β) μα ούτε καν την αναφέρει ως πραγματικό υπαρκτό γεγονός. Και η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του « Κ»ΚΕ, λοιπόν, πιστή υπηρέτρια της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως ο «Ριζοσπάστης», δεν «άκουσε» ούτε «είδε» ούτε «έμαθε» για τις άγριες φασιστικές επιθέσεις των ΜΑΤ ενάντια στους φοιτητές διαδηλωτές.

Αναδημοσιεύουμε ολόκληρη την επαίσχυντη προκλητική φιλοκυβερνητική «Ανακοίνωση» για να σχηματίσουν οι αναγνώστες και οι αγωνιστές πιο ολοκληρωμένη γνώμη για τον προδοτικό ρόλο των σοσιαλδημοκρατών ηγετών του «Κ»ΚΕ: «Το ΚΚΕ χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των χιλιάδων φοιτητών και τους καλεί να δυναμώσουν τη μαζική πάλη, να της δώσουν δύναμη και προοπτική, στρέφοντας τις διεκδικήσεις τους όχι μόνο κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος, που μαζί προωθούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και του νέου νόμου-πλαισίου, αλλά συνολικά κατά της εμπορευματοποίησης-ιδιωτικοποίησης των ΑΕΙ που σε μεγάλο βαθμό ήδη έχει προχωρήσει με τα γνωστά αποτελέσματα. Άλλωστε αυτός είναι ο κύριος στόχος των νέων αντιδραστικών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, ανταποκρινόμενη στα αιτήματα των βιομηχάνων. Επιδιώκει να ολοκληρώσει το έργο του ΠΑΣΟΚ, να γίνουν τα «δημόσια» ΑΕΙ παραμάγαζα των βιομηχάνων και των τραπεζιτών. Να βαθύνει συνολικά η εμπορευματοποίηση όλης της παιδείας.

Το ΚΚΕ καλεί όλο το λαό και πρώτα απ' όλα το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, όχι απλά να συμπαρασταθεί στις διεκδικήσεις των φοιτητών, μα να κάνουν και δικό τους ζήτημα, γιατί είναι δικό τους ζήτημα, τον αγώνα για πραγματικά Ενιαία, Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία. Να πρωτοστατήσούν στην πάλη για να καταργηθούν οι ταξικοί φραγμοί που υπάρχουν στη μόρφωση για τα παιδιά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Να μην περάσουν τα νέα αντιδραστικά μέτρα. Για Πανεπιστήμια που να υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα και κέρδη της πλουτοκρατίας». («Ρ», 9/6/2006, σελ.11) Μ' αυτή την κατάπτυστη προδοτική φιλοκυβερνητική «Ανακοίνωση» στην οποία όχι μόνο δεν καταδικάζεται η φασιστική βία των ΜΑΤ αλλά ΑΠΟΚΡΥΒΕΤΑΙ από την εργατική τάξη και το λαό και ως πραγματικό υπαρκτό γεγονός, οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες του «Κ»ΚΕ από απλοί λακέδες του κεφαλαίου μετατρέπονται σε θλιβερούς και κατάπτυστους λακέδες τον μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ.

Εφημερίδα Ανασύνταξη, φύλλο 229

Δεν υπάρχουν σχόλια: