Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Χρυσή Αυγή

Χρυσή Αυγή
Κυνική ομολογία - αποδοχή της εγκληματικής της δράσης

Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη ο αρχηγός της Χ.Α. ναζιφασίστας Ν. Μιχαλολιάκος επέλεξε να κάνει μία δήλωση που ξάφνιασε τους περισσότερους. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ραδιοσταθμό Real FM και τον Ν. Χατζηνικολάου και χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα από τις ερωτήσεις που του γίνονταν δήλωσε ευθαρσώς ότι «Σε ό,τι αφορά την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στο Κερατσίνι (σσ. του αντιφασίστα Π. Φύσσα) την αναλαμβάνουμε» (σσ. ως Χ.Α.), «είναι σωστό», αναρωτήθηκε, «να καταδικάζεται ένα κόμμα επειδή ένα μέλος του, ένας οπαδός του προέβη σε μια καταδικαστέα πράξη;». Ανεξάρτητα από τους λόγους της συγκεκριμένης δήλωσης, αυτή συνιστά ανοιχτή ομολογία της εγκληματικής δράσης της ναζι-φασιστικής οργάνωσης από τον ίδιο τον αρχηγό της.

ΝΔ - Χρυσή Αυγή:
συγκοινωνούντα φασιστικά δοχεία - εκτελεστές εντολών της ΕΕ

Με δεδομένο ότι ο φυρερίσκος - ναζιφασίστας Ν. Μιχαλολιάκος δεν είναι κανένας αφελής ή χαζός, εκπλήσσει περισσότερο ο χρόνος που επέλεξε για να ομολογήσει κυνικά κάτι τέτοιο, κι αυτό γιατί λίγες μέρες αργότερα θα διεξάγονταν οι εκλογές στις οποίες η Χ.Α. εμφανιζόταν δημοσκοπικά να ενισχύεται και να εξασφαλίζει την 3η θέση, με σημαντική διαφορά από τα μικρότερα κόμματα.
Η ομολογία αυτή αποδίδεται από κάποιους δημοσιογράφους στη προσπάθεια της ηγετικής ομάδας να εξασφαλίσει ευνοϊκότερη μεταχείριση και ελαφρύτερες ποινές στη δίκη που διεξάγεται. Γιατί όμως ο Γενικός Γραμματέας της Χ.Α. δεν περίμενε 3 μέρες ακόμα για να δηλώσει κάτι τέτοιο ή γιατί δεν το δήλωσε αρκετά νωρίτερα; Γιατί επέλεξε εκείνη τη στιγμή για να αναιρέσει παλιότερη τοποθέτησή του ότι «Δεν είναι μέλος! (σσ. ο δολοφόνος του Π. Φύσσα, Γ. Ρουπακιάς) (...) Όχι, δεν έχει καμία ευθύνη η Χ.Α.» ενώ λίγο πιο πριν είχε αρνηθεί και πιο συγκεκριμένα την πολιτική ευθύνη (kontra channel, 21/09/2013).
Η επιλογή του αυτή ήταν λογικό να γκρουπάρει τους ναζιστές οπαδούς της Χ.Α. (που πλέον με την ψήφο τους - ακόμα πιο ξεκάθαρα - επιδοκιμάζουν την εγκληματική της δράση) και παράλληλα να διώξει τους «ντροπαλούς» φασίστες που απόλυτα φυσιολογικά θα έβρισκαν στέγη στη μοναρχοφασιστική ΝΔ, η οποία θα ενισχυόταν εκλογικά από αυτές τις εισροές. Παράλληλα γνώριζε πολύ καλά ότι θα καθήλωνε εκλογικά το δικό του κόμμα.
Άμεσο λογικό συμπέρασμα των παραπάνω είναι ότι η ηγεσία της Χ.Α. είναι πλήρως καθοδηγούμενη από τη ντόπια εθελόδουλη αστική τάξη και (είτε άμεσα είτε έμμεσα) από τους ιμπεριαλιστές που λεηλατούν τη χώρα. Τόσο καθοδηγούμενη που δεν διστάζει να πάρει πρωτοβουλίες που θίγουν το ίδιο της το κόμμα προς όφελος του μεγάλου αδελφού της (ΝΔ).
Χαρακτηριστική της εθελοδουλίας, της υπηρέτησης του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού είναι η συνέντευξη του Ν.Μιχαλολιάκου στο Kontra Channel (2/9/2015):
Δ: Εσείς τι λέτε, να μην πάμε τώρα στο ΕΥΡΩ;
Ν.Μ: Όχι, όταν θα έχουμε εθνική οικονομία.
Δ: Μα, αυτό θέλει 10-15 χρόνια κ. Μιχαλολιάκο...
Ν.Μ: Όποτε μπορέσουμε...
Δ: Άρα λοιπόν, γιατί τώρα έγινε κατανοητό, δεν λέτε πάμε στη δραχμή τώρα...
Ν.Μ: Όχι, όταν θα έχουμε εθνική οικονομία...














Διαβάστε Περισσότερα »

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΟΧΗ – ΑΚΥΡΟ

ΕΞΩ η Ελλάδα από ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΕΔΩ και ΤΩΡΑ
Οι εκλογές ΔΕ ΛΥΝΟΥΝ το πρόβλημα της ιμπεριαλιστικής ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ (οικονομική-πολιτική-στρατιωτική: ΝΑΤΟ, βάσεις κλπ.) ΟΥΤΕ αποκρούουν-ματαιώνουν τις συνεχείς επιθέσεις-ΜΕΤΡΑ της ΕΕ και του ντόπιου κεφαλαίου σε βάρος του λαού
ΑΠΟΧΗ – ΑΚΥΡΟ
ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ αποτελεσματικός ΔΡΟΜΟΣ: ΕΝΟΤΗΤΑ όλων των εργαζομένων και ΕΝΤΑΣΗ της ταξικής πάλης κατά της ΕΕ και του ντόπιου κεφαλαίου, με μαχητικές ΜΑΖΙΚΕΣ κινητοποιήσεις
Οι εκλογές ΔΕ ΛΥΝΟΥΝ κανένα πρόβλημα μα ούτε μπορούν να λύσουν έστω και ΚΑΠΟΙΟ από τα μεγάλα προβλήματα της εργατικής τάξης , του λαού και της χώρας. ΑΝΤΙΘΕΤΑ μάλιστα: Με την εφαρμογή, μετά τις εκλογές, της νέας καταστροφικής «Συμφωνίας» τα «ΠΑΝΤΑ» θα επιδεινωθούν στο έπακρο.
Η «Κίνηση για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55» από τη συγκρότησή της δεν πήρε ποτέ μέρος στις εκλογές όχι επειδή είναι γενικά, και για λόγους Αρχής, κατά της συμμετοχής των επαναστατών-κομμουνιστών στις αστικές εκλογές αλλά επειδή πρωτίστως με τη στάση της αυτή επιδιώκει να συμβάλλει στην καταπολέμηση της κυριαρχίας των εκλογικών-κοινοβουλευτικών αυταπατών (=γραμμή της χρουτσωφικής σοσιαλδημοκρατίας και των διαφορών άλλων οπορτουνιστών) στο χώρο της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς και του λαού σε σχέση με μια σειρά βασικά ζητήματα, να συνειδητοποιηθεί ο περιορισμένος χαρακτήρας της κοινοβουλευτικής παρέμβασης και πάλης που έχει σαφέστατα δευτερεύουσα σημασία και ελάχιστη ως μηδαμινή αποτελεσματικότητα, να συνειδητοποιηθεί στις γραμμές της εργατικής τάξης ο πρωταρχικός ρόλος της ταξικής πάλης ΕΞΩ από το κοινοβούλιο και η αποτελεσματικότητα της, ώστε να σημειωθεί η αναγκαία σημαντική ΣΤΡΟΦΗ. Μια τέτοια στροφή συνιστά, μεταξύ πολλών άλλων, απαραίτητη προϋπόθεση για τον επαναστατικό προσανατολισμό του προλεταριάτου και όλων των εργαζομένων γενικά αλλά συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης σε σχέση με τα παρακάτω βασικά ζητήματα του εργατικού και επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος σε μια περίοδο ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ταξικών συνδικάτων και επαναστατικού κομμουνιστικού κόμματος της εργατικής τάξης, καθοδηγούμενου από την επαναστατική κοσμοθεωρία του προλεταριάτου δηλ. το μαρξισμό-λενινισμό-σταλινισμό: Πρώτο, της ταξικής πάλης για την υπεράσπιση των ταξικών συμφερόντων των εργαζομένων απέναντι στο κεφάλαιο, δεύτερο, της ταξικής πάλης κατά του φασισμού-ναζιφασισμού, τρίτο, της ταξικής πάλης για την απαλλαγή της χώρας από την ιμπεριαλιστική ΕΞΑΡΤΗΣΗ, τέταρτο, της ταξικής πάλης του προλεταριάτου για την ανατροπή του καπιταλισμού και την κατάκτηση της πολιτικής εξουσίας - κατάκτηση που δεν είναι ΠΟΤΕ δυνατή μέσω του διαβόητου «ειρηνικού κοινοβουλευτικού δρόμου» της παλιάς παραδοσιακής και νέας χρουτσωφικής σοσιαλδημοκρατίας («Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑ.Ε, κλπ.) αλλά ΜΟΝΟ μέσω της βίαιης ένοπλης προλεταριακής επανάστασης, όπως διδάσκει ο επαναστατικός μαρξισμός δηλ. ο λενινισμός-σταλινισμός και έχει πλέρια επιβεβαιώσει η επαναστατική ιστορική πείρα.
Απ’ το 2009, την ανοιχτή και πλήρη χρεοκοπία της οικονομίας της χώρας, ως τα σήμερα χρεοκόπησαν και κατέρρευσαν ολοσχερώς όλοι οι γνωστοί ΜΥΘΟΙ περί «ισότιμης συμμετοχής τη Ελλάδας στην ΕΕ», «οικονομικής ανάπτυξης της χώρας», «σύγκλισης των οικονομιών των χωρών-μελών της ΕΕ», «εξάλειψη της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης», «διαρκούς ανόδου της ευημερίας», κλπ., ενώ εν μέρει αρχίζουν να διαλύονται και οι ΜΥΘΟΙ περί «δημοκρατικής ΕΕ» και «δημοκρατικών διαδικασιών στα πλαίσια της ΕΕ» με την απαγόρευση του «Δημοψηφίσματος» και των «εκλογών» το 2011, την εκπαραθύρωση του εκλεγμένου πρωθυπουργού και τη συγκρότηση εκ μέρους της ΕΕ της κυβέρνησης Παπαδήμου ΧΩΡΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (ενέργειες φασιστικές που έγιναν αποδεκτές από ΟΛΑ τα κόμματα, μαζί και από τα «Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ), και μάλιστα με δυο Ναζι-φασίστες υπουργούς (Βορίδη-Γεωργιάδη του ΛΑΟΣ) για να συνεχιστούν με την ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ της εφαρμογής του «Προγράμματος» του ΣΥΡΙΖΑ που ισοδυναμεί με ΑΚΥΡΩΣΗ τόσο των εκλογών της 25ης Γενάρη όσο και του πρόσφατου «Δημοψηφίσματος» (5 Ιούλη): ενέργειες που σημαίνουν ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ των εκλογών και και των δημοψηφισμάτων στα πλαίσια της ιμπεριαλιστικής ΕΕ. Και οι δυο περιπτώσεις (2011, 2015) συνιστούν φασιστική εκτροπή, και εκφράζουν τον σαφή αντιδημοκρατικό χαρακτήρα των σχέσεων μεταξύ των ισχυρών ιμπεριαλιστικών χωρών της ΕΕ και της Ελλάδας.
Παρόλο που, και τα δυο βασικά σημερινά και καίρια ζητήματα της πάλης της εργατικής τάξης και της χώρας σχετίζονται ΑΜΕΣΑ και στενότατα με την ΕΕ: εκείνο της ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ και των επιθέσεων-ΜΕΤΡΩΝ σε βάρος του λαού, έχουν ακραία επιδεινωθεί: δηλ. πρώτο, με το διαρκές βάθεμα της ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ που έχει μεγάλες αρνητικές επιπτώσεις στη χώρα, μα και τις συνεχείς προκλητικές επεμβάσεις στα εσωτερικά της σ’ όλα τα επίπεδα, όπως για πολλοστή φορά επιβεβαιώνεται με τη νέα καταστροφική «Συμφωνία» - ωμή βάρβαρη καταπάτηση της εθνικής κυριαρχίας και βίαιο στραγγαλισμό και εξανδραποδισμό του ελληνικού λαού - δεύτερο, με τα διαρκή συνεχή αντιλαϊκά ΜΕΤΡΑ, που ΔΕΝ επιβάλλονται ΜΟΝΟ απ’ το ντόπιο κεφάλαιο αλλά πρωτίστως ΑΜΕΣΑ και κατευθείαν απ’ την ΕΕ, ΚΑΝΕΝΑ απ’ τα πολιτικά κόμματα, μεγαλοαστικά και ρεφορμιστικά, δεν είναι υπέρ μα ΟΥΤΕ θέτει θέμα ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, της Ελλάδας από: ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ.
Αντίθετα ΟΛΑ τα μεγαλοαστικά κόμματα (μοναρχοφασιστική ΝΔ, εθνικιστές-ρατσιστές ΑΝ.ΕΛ, Ποτάμι, μεγαλοαστικά ΠΑΣΟΚ-ΚΙΔΗΣΟ, κλπ., ναζι-φασιστικά ΛΑΟΣ, «Χρυσή Αυγή» με το Χιτλερικό φυρερίσκο Ν.Μιχαλολιάκο να δηλώνει σε συνέντευξη του στο «bankingnews»: «η Ελλάδα τώρα δεν έχει άλλη επιλογή πέραν του Ευρώ» («Εφημερίδα των Συντακτών» 8-9/8/2015, «Ο Ιός», σελ.17), κλπ) τάσσονται ΥΠΕΡ της ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση, προφανώς και σε ΕΥΡΩ-ΟΝΕ, ενώ ταυτόχρονα προπαγανδίζουν συνειδητά, υπηρετώντας τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών της ΕΕ, τον παραπλανητικό ΜΥΘΟ-ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ περί «ισότιμης συμμετοχής» (!) της χώρας στο «λάκκο των λεόντων» των ισχυρών ευρωπαϊκών μονοπωλίων και καταγγέλλουν, κινδυνολογώντας, ως δήθεν «μεγάλη καταστροφή»(!) την ΕΞΟΔΟ από ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΕΕ.
Ακριβώς αυτή τη στρατηγική επιλογή των μονοπωλίων της ΕΕ και του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου - που πάλι πρόσφατα (8/7/2015) επαναδιακήρυξε ο ΣΕΒ διά του προέδρου του Φ. ΦΕΣΣΑ: «η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Ελλάδα ανήκει στη ζώνη του ΕΥΡΩ και της ΕΕ.» (Εφημερίδες, 8/7/2015) - ακολουθούν και ΟΛΑ τα ρεφορμιστικά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα («Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ-Λαφαζάνης, κλπ) και οι εξωκοινοβουλευτικές Οργανώσεις. Δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ που τάσσεται υπέρ της ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ της χώρας σε ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΕΕ, αλλά και το «Κ»ΚΕ που κινδυνολογεί, εδώ και χρόνια, πως «λύση έξω από το Ευρώ… είναι καταστροφή» («Ρ» 31/5/2011, σελ.6) ενώ επανέρχεται και πρόσφατα με δήλωση (23/7) του Δ.Κουτσούμπα ότι «είμαστε (σ.σ. το «Κ»ΚΕ) κάθετα αντίθετοι … με το να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ αυτή τη στιγμή» («Ριζοσπάστης» 26/7/2015, σελ. 17) και τάσσεται ΚΑΤΑ της, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ της Ελλάδας από: ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, η δε διαβόητη «αποδέσμευση»(!) παραπέμπεται στο πολύ μακρινό και αόριστο μέλλον της «ειρηνικής κοινοβουλευτικής» του «επανάστασης»(!) δηλ. της ρεφορμιστικής απάτης της «λαϊκής εξουσίας». Έξοδο από την ΕΕ δεν θέτει ούτε η ΛΑ.Ε. (Λαφαζάνης: «Δεν θέτουμε ζήτημα αποδέσμευσης από την Ε.Ε.» σε συνέντευξη του στο ρ/σ Real FM 26/8).
Επιπλέον: ΟΛΟΙ οι ρεφορμιστές ηγέτες των ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑ.Ε.-«Κ»ΚΕ έχουν οριστικά παραιτηθεί από την αντιιμπεριαλιστική πάλη για την αποτίναξη της ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ, με το «Κ»ΚΕ να ΑΡΝΕΙΤΑΙ ακόμα και την ύπαρξη ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ με τα περί «αλληλεξάρτησης» και «ιμπεριαλιστικής Ελλάδας» (=άρνηση της λενινιστικής θεωρίας του Ιμπεριαλισμού).
Τελευταία με την επιβολή της νέας καταστροφικής «Συμφωνίας» καταδείχθηκε με τον πλέον χειροπιαστό τρόπο και το ΠΛΗΡΕΣ αδιέξοδο, η αναπόφευκτη παταγώδης αποτυχία και χρεοκοπία ΟΛΩΝ των προτάσεων-«Προγραμμάτων» των μεγαλοαστικών κομμάτων και των ρεφορμιστικών «Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑ.Ε. που κινούνται στα πλαίσια της ΕΕ, δηλ. ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ της χώρας σε ΕΕ-ΟΝΕ-ΕΥΡΩ μα και εκείνων που προβάλλουν ΜΟΝΟ την «έξοδο απ’ το Ευρώ» αλλά ΜΕΣΑ σε ΟΝΕ-ΕΕ των διαφόρων ρεφορμιστών Λαφαζάνηδων: «ΠΡΟΤΑΣΗ», που δυστυχώς γι’ αυτούς, ταυτίζεται ευθέως με την πρόσφατη πρόταση του εκπροσώπου των Γερμανών ιμπεριαλιστών ΣΟΪΜΠΛΕ για «GREXIT» – «Προγράμματα» που ΟΛΑ τους είναι φιλο-ιμπεριαλιστικά και υποταγμένα στα ισχυρά μονοπώλια της ΕΕ και εξυπηρετούν τα ταξικά τους συμφέροντα αλλά και του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου.
ΟΛΑ τα κόμματα, με αφορμή τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη, δημαγωγούν ασύστολα και ψεύδονται, εμπαίζουν, κοροϊδεύουν και ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ την εργατική τάξη και το λαό, επειδή η ΠΑΡΑΜΟΝΗ της Ελλάδας σε ΟΝΕ-ΕΕ συνεπάγεται ΑΝΑΠΟΦΕΥΧΤΑ: 1. τη ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ του πλέγματος ΟΛΩΝ των ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ της χώρας που συνδέονται με την ένταξή της σε ΕΟΚ-ΕΕ-ΟΝΕ-ΕΥΡΩ και 2. την ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ και όλων των επιπλέον νέων ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ που συνδέονται με τις νέες, μετά την ανοιχτή πλήρη χρεοκοπία της οικονομίας, «Συμφωνίες», επομένως αναπόφευχτα ΥΠΑΡΧΕΙ και ΙΣΧΥΕΙ το ΣΥΝΟΛΟ των ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ που καθιστά επίσης ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΕΣ τις καταστροφικές «Συμφωνίες» δηλ. την ΥΠΑΡΞΗ των διαβόητων «μνημονίων».
Για την εργατική τάξη και όλους τους εργαζόμενους η υπεράσπιση των ταξικών τους συμφερόντων απ’ τις επιθέσεις-ΜΕΤΡΑ του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου (ΕΕ, κλπ.) περνάει μέσα απ’ την πάλη κατά του ντόπιου κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του αλλά και κατά της ιμπεριαλιστικής ΕΕ που κι αυτή επιβάλλει κατευθείαν μέτρα: ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ αποτελεσματικός ΔΡΟΜΟΣ είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ όλων των εργαζομένων και ΕΝΤΑΣΗ της ταξικής πάλης κατά της ΕΕ και του ντόπιου κεφαλαίου, με μαχητικές ΜΑΖΙΚΕΣ κινητοποιήσεις.
Σήμερα ο αγώνας της εργατικής τάξης και του λαού κατά των αρνητικών συνεπειών και της νέας καταστροφικής «Συμφωνίας» και για την υπεράσπιση των ταξικών τους συμφερόντων πρέπει να συνδέεται άμεσα και στενά με την πάλη ενάντια στον ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ-ΡΑΤΣΙΣΜΟ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ-ΦΑΣΙΣΜΟ-ΝΑΖΙ-ΦΑΣΙΣΜΟ, πρωταρχικά, μα όχι μόνο, κατά των ναζιφασιστών ΛΑΟΣ-Χ.Α.-κλπ. αλλά και της μοναρχοφασιστικής ΝΔ που τελευταία η ναζιφασιστική πτέρυγά της έχει ισχυροποιηθεί με την προσχώρηση των ΒΟΡΙΔΗ-ΠΛΕΥΡΗ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ-κλπ αλλά και των ακραίων εθνικιστών-ρατσιστών των ΑΝΕΛ και των εθνικιστών-ρατσιστών που βρίσκονται και στα άλλα κόμματα από το ΠΑΣΟΚ ως το ΠΟΤΑΜΙ και ως τα ρεφορμιστικά κόμματα «Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ (νεο-ορθόδοξη εθνικίστρια Λ. Κανέλλη, φιλοχρυσαυγίτικη στάση των Ζ. Κωνσταντοπούλου - Ρ. Μακρή, κλπ.). Η πάλη κατά του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου πρέπει ταυτόχρονα να συνδέεται με την πάλη κατά της ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ από τα ισχυρά μονοπώλια της ΕΕ με ΣΤΟΧΟ: την άμεση, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, ΕΞΟΔΟ της Ελλάδας από ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΕΕ – ταξική πάλη που απαιτεί τη δημιουργία-συγκρότηση ενός πλατιού αντιφασιστικού-αντιιμπεριαλιστικού ΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ για το οποίο η «Κίνηση για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55» δρα ενεργά για τη συγκρότησή του και ΜΟΝΟ στη βάση αυτού του Μετώπου θα μπορούσαν να συγκροτηθούν ευρύτερες συμμαχίες προς όφελος της εργατικής τάξης και του λαού.
Σεπτέμβρης 2015
Κίνηση για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκλογές Σεπτέμβρη 2015: ΑΠΟΧΗ – ΑΚΥΡΟ

ΕΞΩ η Ελλάδα από ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΕΔΩ και ΤΩΡΑ

Οι εκλογές ΔΕ ΛΥΝΟΥΝ το πρόβλημα της ιμπεριαλιστικής ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ (οικονομική-πολιτική-στρατιωτική: ΝΑΤΟ, βάσεις κλπ.) ΟΥΤΕ αποκρούουν-ματαιώνουν τις συνεχείς επιθέσεις-ΜΕΤΡΑ της ΕΕ και του ντόπιου κεφαλαίου σε βάρος του λαού

ΑΠΟΧΗ – ΑΚΥΡΟ

ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ αποτελεσματικός ΔΡΟΜΟΣ: ΕΝΟΤΗΤΑ όλων των εργαζομένων και ΕΝΤΑΣΗ της ταξικής πάλης κατά της ΕΕ και του ντόπιου κεφαλαίου, με μαχητικές ΜΑΖΙΚΕΣ κινητοποιήσεις

Διαβάστε Περισσότερα »

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Τουρκία: Το ΕΜΕΡ αρνείται τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση

emep725Γράφει ο Σεΐτ Αλντογάν*

Στις εκλογές που έγιναν στις 7 Ιουνίου του 2015 στην Τουρκία, το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ δεν κατόρθωσε να αποσπάσει αυτοδυναμία και έπεσε από την κυβέρνηση.

Το τουρκικό Σύνταγμα προβλέπει ότι σε 45 ημέρες πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση. Σε αντίθετη περίπτωση, προκηρύσσονται ξανά εκλογές.

Αυτό το χρονικό διάστημα εξαντλήθηκε μέχρι την τελευταία εβδομάδα χωρίς ο Ερντογάν να δώσει διερευνητική εντολή.

Μία εβδομάδα πριν εκπνεύσει η συνταγματική προθεσμία, ο Ερντογάν έδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο κόμμα του, το ΑΚΡ. Όμως, κανένα κόμμα δεν επιθυμούσε να προχωρήσει σε κυβερνητικό συνασπισμό με το ΑΚΡ, καθώς ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Νταβούτογλου είχε δηλώσει ότι αυτή η κυβέρνηση θα είναι προσωρινή.

Εξαντλήθηκε η χρονική προθεσμία των 45 ημερών χωρίς να δοθεί διερευνητική εντολή σε κανένα άλλο κόμμα και ανακοινώθηκε από τον Ερντογάν ότι την 1η Νοεμβρίου θα προχωρήσει η Τουρκία στις πρόωρες εκλογές.

Σύμφωνα με όσα ορίζει το τουρκικό Σύνταγμα, σχηματίζεται προσωρινή κυβέρνηση από όσα κόμματα έχουν σχηματίσει κοινοβουλευτική ομάδα, ανάλογα με τη δύναμη καθενός από αυτά, για να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου έστειλε επιστολή σε όλα τα κόμματα, καλώντας τα να πάρουν μέρος στην προσωρινή κυβέρνηση.

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης αρνήθηκαν να πάρουν μέρος, πλην του HDP.

Το HDP δέχτηκε, με το επιχείρημα ότι διεξάγεται ένας πόλεμος ενάντια στον κούρδικο λαό, και θέλει να φέρει στην ημερήσια διάταξη τις δολοφονίες και τις επιθέσεις που δέχονται οι Κούρδοι και ταυτόχρονα να σταματήσει τον πόλεμο αυτό.

Υπό κανονικές συνθήκες, σε τέτοιες περιπτώσεις, οι βουλευτές που θα συμμετάσχουν από κάθε κόμμα καθορίζονται από το ίδιο. Σε μια πρωτοφανή και τελείως αντισυνταγματική κίνηση όμως, ο Νταβούτογλου επέλεξε αυτός(!) ποιος βουλευτής από κάθε κόμμα θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση.

Ανάμεσα σε αυτούς που επιλέχθηκαν από το Νταβούτογλου, συμπεριλαμβάνεται και ο βουλευτής του ΕΜΕΡ Λεβέντ Τουζέλ, που έχει εκλεγεί με το HDP.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ενημερωτικά ότι το HDP έχει εκλέξει στις τελευταίες εκλογές, όπου μπήκε πανηγυρικά στη Βουλή, 80 βουλευτές ως κόμμα – μετωπικός εκλογικός συνασπισμός. Το Κόμμα Εργασίας (ΕΜΕΡ) είχε δηλώσει ότι κατεβαίνει σε εκλογική συμμαχία με το HDP, συμμετέχοντας συμβολικά με έναν βουλευτή, τον Λεβέντ Τουζέλ, ο οποίος και εξελέγη.

Σήμερα [Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015] ο Λεβέντ Τουζέλ παραχώρησε συνέντευξη τύπου, στη διάρκεια της οποίας δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει να πολεμάει ενάντια στους λαούς της Τουρκίας, ενάντια στον αγώνα της εργατικής τάξης και των εργαζομένων. Και η προσωρινή κυβέρνηση, θα ακολουθήσει ακριβώς αυτήν την πολιτική.»

Τόσο ο ίδιος, όσο και η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος Εργασίας (ΕΜΕΡ), αποφάσισε να μην πάρει μέρος στην κυβέρνηση.

Αντίθετα, καλεί όλους τους εργάτες, τους εργαζόμενους, τους λαούς και τις μειονότητες, όλες τις καταπιεζόμενες τάξεις και στρώματα, να αγωνιστούν για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης.

Προς την ίδια κατεύθυνση έβγαλε ανακοίνωση και το ΕΜΕΡ, στην οποία καταδίκασε τόσο την κυβέρνηση Νταβούτογλου – Ερντογάν, όσο και την προσωρινή κυβέρνηση που θα ακολουθήσει.

Ο Λ. Τουζέλ, που για εκλογικούς λόγους εμφανιζόταν ως βουλευτής του HDP, δήλωσε επίσης την –γνωστή άλλωστε- ιδιότητά του ως βουλευτή και μέλους του ΕΜΕΡ.

*Ανταποκριτής στην Ελλάδα/Αθήνα της ημερήσιας εφημερίδας «Εβρενσέλ» και του καναλιού «Χαγιάτ»

Αναδημοσίευση από http://www.pandiera.gr/

Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Ανασύνταξη 412-413 (Ιούλης-Αύγουστος 2015)

Διαβάστε Περισσότερα »

Κυκλοφορεί η εφημερίδα Ανασύνταξη 412-413 (Ιούλης-Αύγουστος 2015)

Διαβάστε Περισσότερα »