Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

7/9: Πανκερκυραϊκό συλλαλλητήριο ενάντια στα νέα οικονομικά μέτρα

Σε Παγκερκυραϊκό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας απέναντι στα νέα οικονομικά μέτρα που σχεδιάζει να επιβάλλει η κυβέρνηση, καλεί το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας το απόγευμα της 7ης Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Arbeit-Zukunft: Διατήρηση του τάφου του Ενβέρ Χότζα σημαίνει υπεράσπιση της σοσιαλιστικής κληρονομιάς!

Αποσπάσματα σχολίου από την γερμανική εφημερίδα Arbeit-Zukunft (http://www.arbeit-zukunft.de/index.php?itemid=1899)

 

Κυριακή 26, Αύγουστου 2012

Χωρίς τις μάζες, εναντίον των οποίων κινήθηκαν οι ιταλοί και γερμανοί φασίστες και οι ντόπιοι συνεργάτες τους και οι υποστηρικτές τους το 1944 σε ένα ένοπλο αγώνα στην Αλβανία, χωρίς το Αντιφασιστικό Εθνικοαπελευθερωτικό Μέτώπο και το Κομμουνιστικού Κόμματος Αλβανίας (αργότερα Κόμματος Εργασίας), και χωρίς την αποφασιστικότητα και το εγερτήριο κάλεσμα του Ενβέρ Χότζα για Ανεξαρτησία στην Αλβανία, οι νέοι δάσκαλοι δεν θα είχαν τίποτα να γιορτάσουν σήμερα. Υπάρχουν σχολεία, νοσοκομεία, παιδικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία, όπου μένουν εγκατελλειλημένα ή έχουν  ιδιωτικοποιηθεί, Τα χιλιάδες χιλιόμετρα εύκολης πρόσβασης, η καλλιέργεια που μετέτρεψε τους βάλτους και τα βουνά σε καλλιεργίσημη γη, οι βιομηχανίες, η απουσία πείνας και μετανάστευσης μέχρι το 1986, ο διπλασιασμό του πληθυσμού σε 3 εκατ.  - όλα αυτά θα ήταν αδιανόητα χωρίς οι εργάτες, οι αγρότες, οι διανοούμενοι να τα έχουν κάνει υπό την ηγεσία του ΚΕΑ και του Ενβέρ Χότζα. […]

[…] Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να διατηρηθεί η κληρονομιά του Ενβέρ Χότζα και ο τάφος του! Μέχρι σήμερα, οι τάφοι του Λένιν και του Στάλιν διατηρούνται στη Μόσχα! Μια ιστορική κεντρική φιγούρα στην Αλβανία δεν πρέπει να ξεχαστεί!  […]

Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΑΔΙΣΤΑΧΤΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΡΥΧΩΝ: "LONMIN" - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (="Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο" (ANC) - Χρουτσωφικό ΝΑ "Κομμουνιστικό" Κόμμα - Ρεφορμιστικά συνδικάτα "COSATU")

South-Africa-Miners
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ

ΑΔΙΣΤΑΧΤΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΡΥΧΩΝ: "LONMIN" - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (="Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο" (ANC) - Χρουτσωφικό ΝΑ "Κομμουνιστικό" Κόμμα - Ρεφορμιστικά συνδικάτα "COSATU")
 
Οι σοσιαλδημοκράτες χρουτσωφικοί ρεβιζιονιστές: από προδότες των συμφερόντων της εργατικής τάξης, της προλεταριακής επανάστασης και του κομμουνισμού αλλά και καταστροφείς του σοσιαλισμού στην Σοβιετική Ένωση των ΛΕΝΙΝ-ΣΤΑΛΙΝ, τώρα ΔΗΜΙΟΙ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ των εργατών

Χρουτσωφικοί σοσιαλδημοκράτες ηγέτες του "Κ"ΚΕ: Προκλητικότατη, κατάπτυστη και προδοτική η στάση της έμμεσης αλλά ΣΑΦΟΥΣ υπεράσπισης των σφαγέων των μεταλλωρύχων

Το πρωτοφανές αποτρόπαιο έγκλημα της εν ψυχρώ μαζικής σφαγής των απεργών μεταλλωρύχων στα ορυχεία λευκόχρυσου της βρετανικής πολυεθνικής "LONMIN" στη Νότια Αφρική προκάλεσε την οργή και τον αποτροπιασμό του διεθνούς προλεταριάτου και ξεσήκωσε θύελλα έντονων διαμαρτυριών των εργαζομένων των διαφόρων χωρών και αποφασιστική καταδίκη της δολοφονίας των 40 και πλέον μεταλλωρύχων, πολλών δεκάδων τραυματιών και εκατοντάδων συλληφθέντων με ΕΝΤΟΛΗ της "LONΜΙΝ" και ΔΙΑΤΑΓΗ της κυβέρνησης ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ που αποτελείται από: το "Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο" (ANC), το Χρουτσωφικό Νοτιοαφρικάνικο "Κομμουνιστικό" Κόμμα και τα ρεφορμιστικά συνδικάτα "COSATU".

Οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες του χρουτσωφικού "Κ"ΚΕ συνειδητά και σκόπιμα ΑΠΕΦΥΓΑΝ ως τώρα (26/8) να καταδικάσουν τους πραγματικούς ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ της μαζικής σφαγής των μεταλλωρύχων της Νότιας Αφρικής, ένα ΕΓΚΛΗΜΑ που διαπράχθηκε – για να προστατευτούν τα συμφέροντα των καπιταλιστών-ιμπεριαλιστών της πολυεθνικής "LONMIN" – από τη ΣΗΜΕΡΙΝΗ κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής που εξακολουθεί να συγκροτείται από τις τρεις παραπάνω Οργανώσεις, με το Νοτιοαφρικάνικο "Κ"Κ και τη "NUM" (Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Ορυχεία, μέλος του «COSATU») να συνδέονται ιδεολογικο-πολιτικά και να έχουν σχέσεις με το σοσιαλδημοκρατικό "Κ"ΚΕ (αδελφό κόμμα) και το ρεφορμιστικό ΠΑΜΕ αλλά και τη ρεφορμιστική Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ).

Πουθενά στις δυο κατάπτυστες "Ανακοινώσεις" των "Κ"ΚΕ-ΠΑΜΕ ("Ρ" 18/8/2012, σελ. 17) – μνημεία της πιο ακραίας χρουτσωφικής κουτοπονηριάς – αλλά ούτε και στα "κείμενα" του "Ριζοσπάστη" απ' την 17/8 και ύστερα με τελευταίο "κείμενο" εκείνο τις 26/8 δεν καταδικάζονται η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ούτε καμιά από τις Οργανώσεις που την απαρτίζουν, γίνεται μόνο απλά λόγος για τις "αστυνομικές δυνάμεις" ("Κ"ΚΕ) και τις "δυνάμεις καταστολής" (ΠΑΜΕ) – τις οποίες φαίνεται να "διέταξε" το “Άγιο Πνεύμα". Κι' αυτή η αναφορά μόνο στην αστυνομία στο γκεμπελικής έμπνευσης ολοσέλιδο "κείμενο" του "Ριζοσπάστη" παρουσιάζεται σάμπως "το ΚΚΕ καταδίκασε από την πρώτη στιγμή την σφαγή των απεργών κι' ανέδειξε τις πολιτικές ευθύνες που προκύπτουν" ("Ρ" 26/8/2012 σελ. 17), που όμως πουθενά δεν κατονομάζεται και δεν καταδικάζεται ούτε η κυβέρνηση στην οποία συμμετείχαν και συμμετέχουν οι ΠΑΠΑΡΗΓΟ-ΜΑΥΡΙΚΟΙ της Νότιας Αφρικής. Ούτε αναφέρεται στο "κείμενο" σε ποιόν ανήκουν οι ΕΥΘΥΝΕΣ της μαζικής σφαγής που τάχα "ανέδειξε" το "Κ"ΚΕ: προφανώς και στους ΠΑΠΑΡΗΓΟ-ΜΑΥΡΙΚΟΥΣ της Νότιας Αφρικής(!)
Με αυτή την επαίσχυντη, κατάπτυστη και προκλητικότατη στάση ΑΡΝΗΣΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ, οι ηγέτες του "Κ"ΚΕ αναδεικνύονται όχι μόνο σε προδότες των συμφερόντων της εργατικής τάξης που έτσι κι αλλιώς ήταν-είναι, όχι μόνο σε ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ, μαζί με τους Νοτιοαφρικανούς συντρόφους τους, των συμφερόντων της πολυεθνικής "LONMIN" αλλά και σε ΔΗΜΙΟΥΣ των μεταλλωρύχων απεργών, μαζί και των εργαζομένων γενικότερα, γιατί:

Πρώτο, δεν καταδικάζουν ούτε τους καπιταλιστές ιμπεριαλιστές της βρετανικής πολυεθνικής "LONΜIΝ",

Δεύτερο, δεν καταδικάζουν ούτε, έστω γενικά, την τωρινή κυβέρνηση των δολοφόνων των μεταλλωρύχων-απεργών,

Τρίτο, δεν καταδικάζουν το "Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο" που συμμετέχει σε αυτή,

Τέταρτο, πολύ περισσότερο δεν καταδικάζουν το αδελφό τους κόμμα , το ΝΑ"Κ"Κ , που επίσης συμμετέχει σε αυτή και είχε διοργανώσει το 2010 τη συνάντηση των ρεβιζιονιστικών κομμάτων (βλ. “Ρ” 4/12/2010, σελ. 3),

Πέμπτο, δεν καταδικάζουν ούτε το ρεφορμιστικό "COSATU", ούτε αδελφό συνδικάτο NUM του ρεφορμιστικού ΠΑΜΕ, που κι αυτό συμμετέχει στην κυβέρνηση,

Έκτο, δε ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΝ τις κομματικές σχέσεις με το αδελφό του ΝΑ"Κ"Κ που εξακολουθεί να συμμετέχει στην κυβέρνηση,

Έβδομο, δε ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΝ τις σχέσεις με το ρεφορμιστικό συνδικάτο ("NUM") που εξακολουθεί κι αυτό να συμμετέχει στην κυβέρνηση,

Όγδοο, όχι μόνο δεν διακόπτουν τις σχέσεις αλλά αντίθετα – αποφεύγοντας συνειδητά και σκόπιμα να τους καταδικάσουν – στηρίζουν έμμεσα αλλά ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ την πρωτοφανή ΣΦΑΓΗ εκ μέρους τους των απεργών μεταλλωρύχων, αναδεικνυόμενοι έτσι στην πράξη σε ΔΗΜΙΟΥΣ των εργατών - ένα νέο φαινόμενο στην ιστορική εκφυλιστική αντεπαναστατική πορεία της χρουτσωφικής σοσιαλδημοκρατίας, μαζί με αυτό της σφαγής των αγροτών στη Ναντιγκράμ της Ινδίας από τους σοσιαλφασίστες του «Κ»Κ Ινδίας (Μαρξιστικό) το 2007.

Αν η παλιά Γερμανική προδοτική σοσιαλδημοκρατία ήταν η πρώτη που ανέλαβε, με τη δολοφονία των Λίμπνεχτ-Λούξεμπουργκ, "το ρόλο των δημίων των προλεταριακών ηγετών" (ΛΕΝΙΝ: τ.28, σελ. 422), η νέα χρουτσωφική σοσιαλδημοκρατία αφού εδώ και πολλές δεκαετίες εκπλήρωσε αυτό το ρόλο με τις δολοφονίες των Κ. Γκότβαλντ, Μπ. Μπιέρουτ, Μ. Ράκοσι, κλπ και του αγαπημένου ηγέτη του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη τον Αύγουστου του 1973, τώρα τον Αύγουστο του 2012 ανέλαβε το ρόλο του ΔΗΜΙΟΥ των εργατών στην περίπτωση της σφαγής των μεταλλωρύχων απεργών της Νότιας Αφρικής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Σοβαρές ζημιές στον τάφο του Ενβέρ Χότζα

enver-grabΣτις 8 Ιουνίου 2012, ο τάφος του Ενβέρ Χότζα (1908-1985), του κομμουνιστή ηγέτη της Λαϊκής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Αλβανίας και του Κόμματος Εργασίας Αλβανίας για περίπου πέντε δεκαετίες, βεβηλώθηκε για ακόμη μια φορά. Ωστόσο, η νέα βεβήλωση είναι πιο σκληρή από ποτέ και ο τάφος παρουσιάζει εικόνα εκτεταμένης καταστροφής.

Εκ μέρους της οικογένειας και της χήρας Nexhmije Χότζα, ο Ιλίρ Χότζα, ο πρεσβύτερος γιος του Ενβέρ, ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία και το γραφείο του εισαγγελέα.


Τα λείψανα του Ενβέρ Χότζα, το 1992, θάφτηκαν στο δημόσιο νεκροταφείο στο Sharre δυτικά των Τιράνων, αφού είχαν βγει από τον τιμητικό τάφο  στο «νεκροταφείο των μαρτύρων του έθνους» στα νότια των Τιράνων, δίπλα στο διάσημο άγαλμα-μνημείο της "Μητέρας Αλβανίας" όπου είχαν εκταφεί αρχικά.

Το γεγονός εντάσσεται στο σημερινό πολιτικό περιβάλλον στην Αλβανία. Το 2012 είναι η 100ή grab-enver-klεπέτειος απ΄΄ο την Διακήρυξη της ανεξαρτησίας της Αλβανίας. Οι νέοι κυρίαρχοι κύκλοι στην Αλβανία, η νέα καπιταλιστική αστική τάξη - φαίνεται να θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτή την ημερομηνία σε ένα διακανονισμό με το έργο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Αλβανίας και του ιδρυτή του και του για δεκαετίες ηγέτη του Ενβέρ Χότζα.

Ένας φίλος βρέθηκε φέτος τον Αύγουστο για αρκετές μέρες στην Αλβανία και μας έδωσε την εικόνα της τρέχουσας κατάστασης του τάφου του Ενβέρ Χότζα.

.

Διαβάστε Περισσότερα »

Φονιτικι ορθογραφία

 

Λάβαμε με e-mail το παρακάτω άρθρο το οποίο και δημοσιεύουμε. – anasintaxi.blogspot.com

***

Τυ Θομα Ακροτιρϊανάκι

 

Ι ελινικι μιονότιτα ςτιν ΕΣΣΔ πριν τον Β'ΠΠ έβγαζε τιν εφιμερίδα «Κομυνιςτις»,
πυ ίταν ι βαςικι εφιμερίδα-τις,με τι φονιτικι ορθογραφία:
1) ο φθόνκος «ε» με το γράμα «ε» .
2) ο φθόνκος «ι» με το γράμα «ι»,
3) ο φθόνκος «ο» με το γράμα «ο».
4) ο φθόνκος «ου» με το γράμα «υ».
5) ι ςινδιαςμι «αυ,ευ,ηυ» γράφοντε «αβ/αφ,εβ/εφ,ιβ/ιφ»,κε το «φς» πυ μπορι
να προκίψι με «ψ»,όταν τα «φ» κε «ς» ίνε στιν ίδια σιλαβι.
6) το «γχ» γράφετε «νχ».
7) το «γγ» γράφετε «νκ».
8) το «γκ»,όταν ίνε στιν ίδια ςιλαβι,διατιρίτε,αλιος γράφετε «νκ».
9) αποβάλετε το δέφτερο ςίμφονο,στα διπλα ςίμφονα.
10) όταν γράμα δεν προφέρετε,αποβάλετε,π.χ. «Πέμτι».
11) το τελικο «ς» ίνε το μόνο μικρο ςίγμα..
12) το «ς» σε οπιαδίποτε θέσι,όταν προφέρεται «ζ» γράφετε με «ζ»
13) τα «ξ,ψ» γράφοντε «κς,πς»
14) τόνος ςτι λίγυςα δεν ςιμιόνετε
15) μπροςτα απο εγκλιτικι ί εγκλινόμενι λέξι πυ δεν έχι τόνο μπένι πάβλα.
Σίμερα ςτιν Ελάδα ας γίνι νόμος,πυ θα κατοχιρόνι τιν ελεφθερία τυ καθενος
να χρισιμοπιι αφτι τι φονιτικι ορθογραφία ί να μι τι χριςιμοπιι κε να χριςιμοπιι
τιν ιστορικι ορθογραφία.[ Προτιμο προςοπικα αφτι τι φονιτικι ορθογραφία,
κε με διατίριςι τον «ξ,ψ» κε τον δίο σιγμάτον, σ κε ς ].


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιςτερόγραφο --- Παραθέτο τις ακόλυθες αλαγες ςτο πιο πάνο,αν κε τις θεορο πολι
θεοριτικες, ιπερβολικες κε σπανιότατα αναγκέες,για να αναςκεβάσο τα επιχιρίματα τον
αντιδραςτικον,για «αξεπέραςτα» προβλίματα που δίθεν προκίπτυν:
Σε περίπτοςι ςίνχιςις κε μόνο:

Σιμιόνυμε τα διπλα σίμφονα,τα «αι,ω,ει,η,οι,υ,υι»,το «οι» πλιθιντικυ ονομαστικις πάντα με «ι».
Στιν κατ' εξέρεσι σιμίοσι του «υ» μπορύμε να βάλυμε διαλιτικα («ϋ»),αν ιπάρχι σίνχισι
με το υ (ου).Όταν ακολυθι φονίεν πυ μπορι να ςχιματίζι ί να μι ςχιματίζι καταχριςτικι
δίφθονκο με το «ι» τις φονιτικις γραφις, κε ίμαςτε στιν περίπτοςι πυ δεν ςχιματίζι,τυ
βάζυμε διαλιτικα «ϊ».Επίσις βάζυμε κανονικα διαλιτικα ςτα «αϊ,εϊ,οϊ,υϊ»,αν ιπάρχι
ςίνχιςι με τα κατ' εξέρεσι σιμιύμενα δίψιφα φονίεντα.

Παραδίγματα ανάμικτα,αλφαβιτικα:

1.αγωνία,2.απώλιτος,3.αψ(ι/υ)ς,4.βώλος,5.δ(εί/ή)γμα,6.διάλιμ(μ)α,7.έν(κει/υ)ος,8. ις/εις & είς),
9.έκ(κ)λισι,10.εξάρτ(η/υ)σι,11.εφ(φ)ορία,12.(εί/ή)λος,13.(ι/η/υ)νίον,14.θ(ή/ύ)ρα,15.ιδιώτις,
16.ίττα (είτα,πυ το γράφυμε ίτα),17.καινος,18.κάλλος(κάλως,κάλος),19.κλ(ε)ί)νο,
20.κλ(ί/ή)μα,21.κλ(ί/ή)σι,22.κόμ(μ)α,23.(το) κόμμι [κ(ό/ώ)μι],24.κομ(μ)ος,25,κτ(ί/ή)σι,
26.κ(ί/ύ)ον,27.κ(ή/ύ)τος,28.κ(ό/ώ)μι,29.λ(εί/ή)μμα (λύμα,το γράφυμε λίμα,διότι δεν
ιπάρχι διαφορετικι γραφι,με ένα «μ»),30.λ(ι/οι)μος,31.λ(ί/ύ)ρα,32.λ(ι/υ)τος,33.μάν(ν)α,
34.μ(υ)ία,35.(ο)ινόδις,36,ξυρος,37.παιδίον,38.πάλ(ι/η),39.παράλ(ει/η)ψι,40.π(ε)ίνα,
41.π(εί/ή)ρα,42.π(ο)ια,43.π(ο)ιο,44.πώλος,45.π(η/υ)γι,46.στ(ή/ύ)λος,47.στ(ο)ίχος,
48.σωρος,49.τ(εί/οί)χος,50.τόν(ν)ος,51.τρ(ε)ις,52.(υ)ιος,53.(ί/ύ)λι,54.(η/υ)μις-
(η/υ)μέτερος.55.ιπερωρία,56.φίλλον,57.φ(ί/ύ)λο(ν) 58.χ(ε)ίλια,59.χ(εί/ή)ρα,60.χή/οί)ρος,
61.χ(ι/υ)λος,63.χωλι,64.ψ(ι/η)λος,65.ωμος,66.ώρα,67.ωράριο

Ο πιο πάνο κατάλογος,πυ διάβασα σε παλιο λεξικο,ίνε επαρκις και υσιαστικα πλίρις,

Διαβάστε Περισσότερα »

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Δήλωση των μαρξιστικών-λενινιστικών κομμάτων της Λατινικής Αμερικής

Από την En Marcha, Κεντρικό Όργανο του Μαρξιστικού-Λενινιστικού Κομμουνιστικού Κόμματος του Ισημερινού #1589, 10-16 Αυγούστου, 2012

Πραγματοποιήθηκε τον Ιούλη στον Ισημερινό, περιφερειακή συνάντηση της Διεθνούς Σύσκεψης Μ-Λ Κομμάτων και Οργανώσεων της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής με συμμετοχή των αδελφών κομμάτων και οργανώσεων από τη Βραζιλία, την Κολομβία, τον Ισημερινό, το Μεξικό, τη Δομινικανή Δημοκρατία, το Περού και τη Βενεζουέλα.

Δήλωση των μαρξιστικών-λενινιστικών κομμάτων της Λατινικής Αμερικής

(Απόσπασμα)

Μαζευτήκαμε τα μαρξιστικά-λενινιστικά Κομμουνιστικά Κόμματα της Λατινικής Αμερικής για να συζητήσουμε διάφορα θέματα, ιδίως την παρακολούθηση της κατάστασης στις χώρες μας και σε διεθνές επίπεδο, καθώς και να καθορίσουμε τις δεσμεύσεις σχετικά με τα καθήκοντα που απορρέουν από τη συνεδρίαση. Μετά από ανταλλαγές απόψεων και συζητήσεων καταλήξαμε στα ακόλουθα συμπεράσματα:

Η κρίση του καπιταλιστικού συστήματος συνεχίζεται και θα επιδεινωθεί, παρόλα τα μέτρα που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις, που βρίσκονται στην υπηρεσία του χρηματιστικού κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών μονοπωλίων, για να την αποτρέψουν. Θα συνεχίζουν να παίρνουν μέτρα που είναι σε βάρος της εργατικής τάξης, των εργαζομένων και του λαού γενικότερα.

Υπό την έννοια αυτή, μειώνουν συνεχώς τους μισθούς και τους καθιστούν περισσότερο επισφαλείς, προχωρούν σε μαζικές απολύσεις στις ιδιωτικές επιχειρήσεις και τους δημόσιους φορείς, αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης και μειώνουν τις συντάξεις, μειώνοντας, μεταξύ άλλων, τα κονδύλια για την παιδεία, την υγειονομική περίθαλψη, την κοινωνική ασφάλιση και άλλους τομείς υπηρεσιών που αφορούν την εργατική τάξη και το λαό γενικότερα. Την ίδια στιγμή αυξάνουν τους φόρους σε αγαθά και υπηρεσίες, είδη λαϊκής κατανάλωσης, και όλα αυτά για να εισπράξουν χρήματα για να πληρώσουν το εθνικό χρέος και να σώσουν από τη χρεοκοπία τις ιδιωτικές τράπεζες, στις οποίες έχουν δοθεί πολλά δισεκατομμύρια δολάρια και ευρώ, που υφαρπάζονται από την εργατική τάξη και τους λαούς.

Οι σύνοδοι κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που πραγματοποιούνται από το 2008, διατείνονται ότι προωθούν την οικονομική ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την αντιμετώπιση της κρίσης. Όμως, παρά τις συμφωνίες που έχουν εγκριθεί και τα χρήματα που δίνονται στις ιδιωτικές τράπεζες, η διαφημιζόμενη ανάπτυξη δεν έχει ακόμη φανεί, ενώ περισσότερες εταιρείες και τράπεζες χρεοκοπούν.

Οι κυβερνήσεις, που βρίσκονται στην υπηρεσία του χρηματιστικού κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών μονοπωλίων, επιμένουν να πληρώσουν την κρίση η εργατική τάξη και οι λαοί .

Στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από την κρίση, το χρηματιστικό κεφάλαιο και τα μονοπώλια ψάχνουν για νέες πηγές συσσώρευσης κεφαλαίου, και εδώ πρέπει να τονίσουμε το ξεπούλημα, τις αντι-εθνικές και αντι-λαϊκές πολιτικές των περισσότερων κυβερνήσεων της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, οι οποίες παραδίδουν τον ορυκτό πλούτο και όλους τους φυσικούς πόρους σε ξένες εταιρείες.

Εκτός από τη λεηλασία των λαϊκών πόρων, το ξεπούλημα έχει σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον και τις κοινότητες στις οποίες βρίσκονται οι φυσικοί πόροι, προσθέτοντας ένα ακόμη στοιχείο για τη λαϊκή αγανάκτηση και εξέγερση.

Η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι, η νεολαία και οι λαοί απορρίπτουν αυτές τις πολιτικές των κυβερνήσεων. Σε κάθε ήπειρο οι αγώνες των εργαζομένων και των λαών γενικότερα αναπτύσσονται, παίρνοντας, μεταξύ άλλων, τη μορφή μαχητικών απεργιών, διαδηλώσεων και καταλήψεων κτιρίων.

[...] Δηλώνουμε ότι την οικονομική κρίση και τις συνέπειές της, στις χώρες μας, συνοδεύουν κατασταλτικές πρακτικές των κυβερνήσεων που ποινικοποιούν τις διαμαρτυρίες, απειλώντας ακόμη και με φυλακή τα λαϊκά και επαναστατικά συνδικάτα, εκπαιδευτικούς, τη φοιτητική κοινότητα, τους αγωνιστές αγρότες, οι οποίοι διαδηλώνουν την αντίθεσή τους στις πολιτικές και τα μέτρα των κυβερνήσεων. Σοβαρά πλήγματα δέχονται οι λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα τα οποία προστίθενται στα παλιά προβλήματα από τα οποία υποφέρουν η εργατική τάξη και οι λαοί.

Αντιμέτωποι μ' αυτή τη γενική κατάσταση του καπιταλιστικού συστήματος και ιδιαίτερα των χωρών μας, εμείς τα κομμουνιστικά κόμματα ορθωνόμαστε και επανεκδηλώνουμε τη βούλησή μας να προωθήσουμε τους αγώνες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων γενικότερα για την ικανοποίηση των κοινωνικών και πολιτικών διεκδικήσεων, για δημοκρατικές και επαναστατικές αλλαγές, για το σοσιαλισμό.

Καλούμε τα μέλη μας να συνεχίσουν να ενισχύουν την οργάνωση και την πάλη των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων, να μπουν επικεφαλής αυτών των αγώνων  χωρίς να λογαριάζουν τις συνέπειες.

Στο σύνθημα να πληρώσουν οι πλούσιοι την κρίση, πρέπει να προστεθεί η συστηματική καταγγελία των δημαγωγικών και λαϊκίστικων κυβερνήσεων που για να αποκρύπτουν τη δουλοπρεπή στάση τους απέναντι στις ολιγαρχίες και τον ιμπεριαλισμό αυτοαποκαλούνται αριστερές ή ακόμα και σοσιαλιστικές. Να προσθέσουμε επίσης την υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων, την καταδίκη της ποινικοποίησης των διαμαρτυριών, την απαίτηση οι κυβερνήσεις να σέβονται τα δικαιώματα που είναι κατοχυρωμένα σε εκείνα τα Συντάγματα, που έχουν προκύψει ως αποτέλεσμα των λαϊκών αγώνων, μεταξύ των οποίων είναι το δικαίωμα στη διαμαρτυρία και την ελευθερία στο συνδικαλισμό της εργατικής τάξης και των εργαζομένων. Είναι επίσης απαραίτητο να προωθηθούν οι αγώνες των μαζών για την προοδευτική μεταρρύθμιση των πολιτικών και κοινωνικών καθεστώτων μέσω της Συντακτικής Συνέλευσης, στις χώρες εκείνες όπου ένα απαρχαιωμένο πολιτικό και κοινωνικό σύστημα αρνείται τα θεμελιώδη δικαιώματα των κυρίαρχων λαών.

Ένα σημαντικό μέρος των αγώνων μας θα πρέπει να κατευθυνθεί στην υπεράσπιση του νερού, την άρνηση από το λαό της παράδοσης των μετάλλων και των φυσικών πόρων, και στην αλληλεγγύη με τα κινήματα διαμαρτυρίας. Αξιοσημείωτες περιπτώσεις είναι εκείνες που αναπτύσσονται από τους λαούς στη Cajamarca στο Περού, στην Catamarca στην Αργεντινή, στην Oaxaca στο Μεξικό και στη Σερεχόν στην Κολομβία.

Διαμαρτυρόμαστε για τους συστηματικούς βομβαρδισμούς από τον κολομβιανό στρατό εναντίον διαφόρων πολιτικών και ανυπεράσπιστων κοινοτήτων που είχαν ως αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς, τραυματίες και εκτοπισμένους, με το πρόσχημα την καταπολέμηση της εξέγερσης των ανταρτών του FARC, (Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας) , του Στρατού Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN) και του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (EPL), που δεν έχουν παραιτηθεί από το δικαίωμά τους να αγωνιστούν μαζί με το λαό για την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση.

Με μαχητική αγανάκτηση, απορρίπτουμε επίσης το πραξικόπημα της ολιγαρχίας και του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην Παραγουάη εναντίον του προέδρου Fernando Lugo, γεγονός που εκφράζει με σαφήνεια την αποφασιστικότητά τους να ανατρέψουν τις κυβερνήσεις που δεν ανταποκρίνονται πλήρως στα συμφέροντα και τους στόχους τους. Στην Παραγουάη, πριν από την εκλογή του Lugo, κατά τη διάρκεια της κυβέρνησής του και μετά την ανατροπή του, οι αγρότες και οι εργαζόμενοι έχουν ζήσει στη φτώχεια, χωρίς πρόσβαση στη γη, την υγεία και την εκπαίδευση. Στηρίζουμε αποφασιστικά τους αγρότες, τους εργαζόμενους, τους εκπαιδευτικούς και τη νεολαία στον αγώνα τους για τη γη και το δικαίωμα να οργανώνονται και να απεργούν, τους πατριώτες, τους δημοκράτες και τους επαναστάτες που αγωνίζονται για την κοινωνική και εθνική επανάσταση.

Επανεπιβεβαιώνουμε τη θέληση ως κομμουνιστικά κόμματα της εργατικής τάξης να βρεθούμε στην πρωτοπορία επικεφαλείς των αγώνων των λαϊκών στρωμάτων, με στόχο να καταλάβουν την πολιτική εξουσία, για να πραγματοποιήσουν την επανάσταση προς το σοσιαλισμό, την απόφασή μας να μετατραπούμε σε ισχυρά μεγάλα κόμματα με επιρροή στην πολιτική και κοινωνική ζωή των χωρών μας, που αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για να είμαστε σε θέση να προωθήσουμε το επαναστατικό προτσές. Ως εκ τούτου καλούμε τα μέλη μας να αγωνιστούν με αποφασιστικότητα και συνέπεια πάνω στους στόχους της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων γενικότερα, για την ανάπτυξη όσο το δυνατόν στενότερων οργανωτικών δεσμών, μέσα στον αγώνα, με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, να πυκνώσουν τις γραμμές μας τα πιο πρωτοπόρα στοιχεία της τάξη μας, αφιερωμένα στο λαϊκό και επαναστατικό αγώνα.

Τακτική συνεδρίαση των μαρξιστικών-λενινιστικών κομμάτων της Λατινικής Αμερικής

Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα Βραζιλίας,
Κομμουνιστικό Κόμμα Κολομβίας (Μαρξιστικό-Λενινιστικό),
Κομμουνιστικό Κόμμα Εργασίας της Δομινικανής Δημοκρατίας,
Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα του Ισημερινού
Κομμουνιστικό Κόμμα Μεξικού (Μαρξιστικό-Λενινιστικό)
Κομμουνιστικό Κόμμα Περού (Μαρξιστικό-Λενινιστικό)
Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας

Ισημερινός, Ιούλιος, 2012

Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Στη μνήμη του σ. Βασίλη Αθ. Κοκκινόπουλου

Ο Αθανάσιος Β.Κοκκινόπουλος προσφέρει στην εφ. Ανασύνταξη το ποσό των 70 ευρώ στην μνήμη του πατέρα του, σ. Βασίλη Αθ.Κοκκινόπουλο (1923-2012) ο οποίος «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή. Ο σ. Βασίλης Αθ.Κοκκινόπουλος συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση, ήταν αντάρτης στο ΔΣΕ και πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το αδελφό κόμμα του «Κ»ΚΕ, Νοτιοαφρικάνικο «Κ»Κ

Το Νοτιοαφρικάνικο «Κομμουνιστικό» Κόμμα που συμμετέχει στην τρικομματική κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής η οποία έβαψε τα χέρια της με το αίμα των αγωνιστών μεταλλωρύχων διατηρεί σχέσεις με το «Κ»ΚΕ.

Το Μάη του 2012 (βλ. «Ρ» 23/5/2012 σελ. 21) συνυπέγραφε κείμενα μαζί με το «Κ»ΚΕ και τα αντιδραστικά σοσιαλφασιστικά ΚΚ Ινδίας και ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό) που κι αυτά έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα (βλ. Η ηγεσία του «Κ»ΚΕ στο συνέδριο των συντρόφων της σοσιαλφασιστών του «Κ»ΚΙ (Μ), δολοφόνων του ινδικού λαού και Σχετικά με τα γεγονότα στη Ναντιγκράμ).

Το Νοτιοαφρικάνικο «Κομμουνιστικό» Κόμμα είχε διοργανώσει το 2010 τη συνάντηση των ρεβιζιονιστικών κομμάτων. (βλ. «Ρ» 4/12/2010, σελ. 3).
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΑΕΔ: 794.924 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιούλιο

Αύξηση κατά 1,59% συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα εμφάνισε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιούλιο σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Ειδικότερα, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι κατά το μήνα Ιούλιο ανέρχονται στα 794.924 άτομα. Από αυτά 329.329 είναι άνδρες (ποσοστό 41,43%) και 465.595 είναι γυναίκες (ποσοστό 58,57%). Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει αύξηση κατά 1,59% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το 63,41% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το 26,98% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 9,61%.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Ολοκληρώθηκε το 23ο Αντιιμπεριαλιστικό-Αντιφασιστικό Κάμπινγκ Νεολαίας

Στο Κάμπινγκ (4-11/8/2012) συμμετείχαν νέοι και νέες από Αργεντινή, Αυστρία, Βολιβία, Βραζιλία, Κολομβία, Ισημερινό, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Λίβανο, Μεξικό, Χώρα των Βάσκων, Περού, Δομινικανή Δημοκρατία, Τουρκία και Βενεζουέλα.

camping

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαζική σφαγή απεργών μεταλλωρύχων στη Ν. Αφρική

Η κυβέρνηση του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου, που στηρίζεται από το χρουτσωφικό “Κομμουνιστικό” Κόμμα Ν. Αφρικής, αδελφό κόμμα του “Κ”ΚΕ, προχώρησε σε ένα πρωτοφανές έγκλημα δίνοντας εντολή για τη δολοφονία απεργών. Στις 16/8, στην πόλη Μαρικάνα της Νοτίου αφρικής ισχυρές δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν σε μεταλλωρύχους που δούλευαν για την πολυεθνική εταιρεία Λονμίν βρίσκονταν σε απεργία δολοφονώντας 36 και τραυματίζοντας άλλους 78.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Η Ίρμα Τέλμαν θυμάται τον πατέρα της

Όταν η κόρη του Τέλμαν, Ίρμα, επισκέφθηκε τον πατέρα της στο χιτλερικό μπουντρούμι, λίγο μετά τη φασιστική επίθεση στη Σοβιετική Ένωση, ο φασίστας υπάλληλος των φυλακών, σίγουρος για τη νίκη της χιτλερικής Γερμανίας είπε στον Τέλμαν: «εξαπολύσαμε έναν κεραυνοβόλο πόλεμο ενάντια στους ρώσους, σε λίγες μέρες θα είμαστε στη Μόσχα», όμως ο Τέλμαν του αντέτεινε: «ο Στάλιν θα σπάσει τον αυχένα του Χίτλερ» και συνεχίζοντας δήλωσε: «τα φασιστικά στρατεύματα θα τελειώσουν στη Σοβιετική Ένωση… ολόκληρος ο σοβιετικός λαός θα αγωνιστεί ωσότου να απελευθερώσει τη σοβιετική χώρα … ο δικός σας κεραυνοβόλος πόλεμος θα τελειώσει στη Σοβιετική Ένωση με την πλήρη συντριβή σας…».

*Irma Thaelmann: Erinnerungen an meinen Vater, σελ. 107-108.

Ανασύνταξη, αρ.φύλ. 347, 1-15/6/2011

Διαβάστε Περισσότερα »

Ερνστ Τέλμαν–68 χρόνια από τη δολοφονία του

telmanΕπ’ αφορμή της επετείου αναδημοσιεύουμε ένα κείμενο από την Ανασύνταξη, Αρ. Φύλ. 189 1-15 Σεπτέμβρη 2004.

 

Ερνστ Τέλμαν
60 χρόνια από τη δολοφονία του

Στις 18 Αυγούστου συμπληρώθηκαν 60 χρόνια από την ημέρα (18.8.1944) που δολοφονήθηκε στο στρατόπεδο του Μπούχενβαλτ με απευθείας εντολή του Χίτλερ ο μεγάλος επαναστάτης κομμουνιστής ηγέτης και αρχηγός του ΚΚ Γερμανίας Έρνστ Τέλμαν, ο αγαπημένος Τέντυ του γερμανικού προλεταριάτου.

Ο Έρνστ Τέλμαν που γεννήθηκε (16.4.1886) στο Αμβούργο και έμεινε για πολλά χρόνια στις χιτλερικές φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όταν πληροφορήθηκε την επίθεση της χιτλερικής Γερμανίας ενάντια στη Σοβιετική Ένωση του Στάλιν δεν αμφέβαλε ποτέ, ότι ο χιτλερικός στρατός θα ηττηθεί.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της κόρης του Ίρμα που τον επισκέφθηκε το καλοκαίρι του ΄41 στις φυλακές του Ανοβέρου, λίγο μετά την επίθεση της χιτλερικής Γερμανίας στη Σοβιετική Ένωση, ο Τέλμαν απαντώντας στον απόλυτα σίγουρο για τη νίκη της Γερμανίας υπάλληλο των φυλακών («διεξάγουμε έναν κεραυνοβόλο πόλεμο ενάντια στους ρώσους, σε λίγες μέρες θα είμαστε στη Μόσχα») είπε ότι «ο Στάλιν θα συντρίψει το Χίτλερ» για να συνεχίσει: «Τα φασιστικά στρατεύματα θα τερματίσουν την ύπαρξή τους στη Σοβιετική Ένωση... Ολόκληρος ο σοβιετικός λαός θα αγωνιστεί ωσότου απελευθερωθεί η σοβιετική χώρα... Ο κεραυνοβόλος πόλεμός σας θα τελειώσει στη Σοβιετική Ένωση με την πλήρη συντριβή σας. Δεν θα συμπεριφέροσταν με τέτοια υπεροψία αν γνωρίζατε τους σοβιετικούς εργάτες, αν γνωρίζατε πως ζει ένας λαός που είναι απελευθερωμένος από τον καπιταλισμό. Ο σοβιετικός λαός, κάθε άνθρωπος στη Σοβιετική Ένωση έχει πολλά να χάσει, γιατί ολόκληρη η χώρα ανήκει στο λαό... Αντίθετα τι έχει ο γερμανικός λαός; Φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Μια χούφτα κερδοσκόπων του πολέμου κυριαρχούν το λαό μας».

Η γυναίκα του Τέλμαν, Ρόζα είχε διηγηθεί σε κομμουνιστή που είχε επαφή μαζί της ότι «ο Τέλμαν δεν αμφέβαλε καμιά στιγμή, ότι η Σοβιετική Ένωση θα νικήσει τη φασιστική Γερμανία... Επιπλέον ο Τέλμαν έκφραζε τη βαθιά πεποίθησή του, ότι η γερμανική εργατική τάξη θα ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των προλετάριων όλου του κόσμου».

Ο ήρωας του παγκόσμιου προλεταριάτου έλεγε: «η ιστορία της ζωής μας είναι σκληρή, γι’ αυτό απαιτεί ολοκληρωμένο ανθρώπινο χαρακτήρα... Το να είσαι στρατιώτης της επανάστασης σημαίνει: να δείχνεις σ’ όλες τις καταστάσεις απεριόριστη αφοσίωση στην πίστη της υπόθεσής μας, μια αφοσίωση που δοκιμάζεται στη ζωή και στο θάνατο, σημαίνει να κρατάς απόλυτα το λόγο σου, πεποίθηση, αγωνιστικό θάρρος και αγωνιστική δύναμη.

Διαβάστε Περισσότερα »

17 Αυγούστου - 68 χρόνια από το Μπλόκο της Κοκκινιάς 17/8/1944

Σήμερα συμπληρώνονται 68 χρόνια από το Μπλόκο της Κοκκινιάς ένα ναζιστικό έγκλημα από τους χιτλερικούς κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Γαλλίας: Μια σημαντική φυσιογνωμία στην καταπολέμηση του ρατσισμού

menu_15Μάθαμε με λύπη το θάνατο του Mouloud AOUNIT, επίτιμου προέδρου της MRAP [Κίνηση ενάντια στο Ρατσισμό και υπέρ της Φιλίας των Λαών].

Γενικός Γραμματέας του κινήματος από το 1989, πριν εκλεγεί πρόεδρος το 2004 και επίτιμος πρόεδρος το 2011, ο Mouloud Aounit παράμεινε μια σημαντική μορφή του αντιρατσιστικού κινήματος στην οποία αφιέρωσε όλη του τη ζωή.

Κατήγγειλε όλες τις μορφές ρατσισμού από τον αντισημιτισμό και την ισλαμοφοβία μέχρι τις διακρίσεις που υφίστανται καθημερινά ειδικά οι μετανάστες από την ξενοφοβία του κράτους, .

Σε αυτούς τους καιρούς της κρίσης, ενάντια στις επιθετικές και αντιδραστικές δυνάμεις , επιβάλλεται σε όλους μας να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια σε όλες τις διαιρέσεις μεταξύ των ανθρώπων και των λαών. Ένας αγώνας που είναι μέρος της καταπολέμησης της κοινωνικής αδικίας.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί Πέμπτη 16 Αυγούστου στις 15:15 στο νεκροταφείο Aubervilliers.

Στέλνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και όλα τα μέλη της MRAP.

Παρίσι, 11, Αυγούστου 2011
Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών της Γαλλίας

Διαβάστε Περισσότερα »

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΕΛ. ΣΤΑΤ.: 1.147.372 άνεργοι (23,1%)–Στο 54,9% άνεργοι νέοι τον Μάη 2012

Σύμφωνα με τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή  η ανεργία το Μάιο σημείωσε νέο ρεκόρ και διαμορφώθηκε στο 23,1%, έναντι του αναθεωρημένου 22,6% για τον Απρίλιο και 16,8% το Μάιο του 2011, την Πέμπτη.

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.147.372 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.361.131 άτομα.

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 311.041 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2011 (+37,2%) και κατά 34.141 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012 (+3,1%).

Στους νέους ηλικίας έως 25 ετών, το ποσοστό ανήλθε στο 54,9% (από 41,5% το Μάιο του 2011) και στις ηλικίες 25-34 στο 31,6% από 23,3%.

Σε ό,τι αφορά τις περιφέρειες της χώρας (ανά αποκεντρωμένη διοίκηση), ξεχωρίζουν η Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα (25,8%), Ήπειρος-Δυτική Μακεδονία (24,9%) Μακεδονία-Θράκη (24,6%) και Αττική με 22,5%

Κατά φύλο, στους άνδρες η ανεργία ανήλθε στο 20,3% (από 14,2%) και στις γυναίκες σε 26,8% (από 20,4%).

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 320.540 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2011 (-7,7%) και κατά 593 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012 (-0,02%).

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 11.170 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2011 (+0,3%) και μειώθηκαν κατά 306 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012 (-0,01%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΑΛΜΑΤΩΔΗΣ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευρετήριο: Χαιρετισμοί της ICMLPO σε συνέδρια κομμάτων

Διαβάστε Περισσότερα »

Περιφερειακή Συνάντηση Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής της Διεθνούς Σύσκεψης Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων (2012)

Πραγματοποιήθηκε τον Ιούλη στον Ισημερινό, περιφερειακή συνάντηση της Διεθνούς Σύσκεψης Μ-Λ Κομμάτων και Οργανώσεων της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής με συμμετοχή των αδελφών κομμάτων και οργανώσεων από τη Βραζιλία, τη Κολομβία, τον Ισημερινό, το Μεξικό, τη Δομινικανή Δημοκρατία, το Περού και τη Βενεζουέλα.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν:

Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα Βραζιλίας,

Κομμουνιστικό Κόμμα Κολομβίας (Μαρξιστικό-Λενινιστικό),

Κομμουνιστικό Κόμμα Εργασίας της Δομινικανής Δημοκρατίας,

Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα του Εκουαδόρ,

Κομμουνιστικό Κόμμα Μεξικού (Μαρξιστικό-Λενινιστικό)

Κομμουνιστικό Κόμμα Περού (Μαρξιστικό-Λενινιστικό)

Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας

Η Συνάντηση εξέδωσε πολιτική διακήρυξη. Στα ισπανικά υπάρχει δημοσιευμένη στην Vanguardia Proletaria, όργανο του ΚΚ Μεξικού (Μ-Λ), φύλλο 395 (1-15/8/2012).

Αντίστοιχη συνάντηση είχε γίνει το Μάη στο Παρίσι από τα ευρωπαϊκά μαρξιστικά-λενινιστικά κόμματα και τις οργανώσεις με τη συμμετοχή της Κίνησης για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55.

***

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

- Διακήρυξη της Περιφερειακής Συνάντησης Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής της Διεθνούς Σύσκεψης Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων (2010)

- Περιφερειακή Συνάντηση Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής της Διεθνούς Σύσκεψης Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων (2011)

- «Η πραγματική χειραφέτηση των λαών είναι η επανάσταση και ο σοσιαλισμός» (2011)

Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Ανασύνταξη, αρ.φύλ. 371 (1-30/6/2012B)

Διαβάστε Περισσότερα »

Κυκλοφορεί η εφημερίδα ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ, αρ.φύλ. 371 (1-30/6/2012B)

Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΑΛΜΑΤΩΔΗΣ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

ΕΛ. ΣΤΑΤ: 1.075.081 οι άνεργοι το Μάρτιο - Στο 52,8% η ανεργία στους νέους μέχρι 24 ετών

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ. ΣΤΑΤ.) οι άνεργοι το Μάρτιο του 2012 ανήλθαν σε 1.075.081 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.372.144 άτομα. Το ποσοστό ανεργίας τον Μάρτιο ανήλθε στο 21,9% έναντι 15,7% το Μάρτιο του 2011 και 21,4% το Φεβρουάριο του 2012. Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 294.706 άτομα σε σχέση με το Μάρτιο του 2011 (αύξηση 37,8%) και κατά 21.625 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2012 (αύξηση 2,1%). Η ηλικιακή ομάδα με την μεγαλύτερη ανεργία είναι αυτή των 15-24 ετών (52,8%) και ακολουθεί η ομάδα των 25-34 ετών (29,8%). Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 38.751 άτομα σε σχέση με το Μάρτιο του 2011 (αύξηση 1,2%) και κατά 5.350 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2012 (αύξηση 0,2%). Οι Περιφέρειες με την μεγαλύτερη ανεργία είναι η Περιφέρεια Μακεδονίας - Θράκης (24,3%) και η Περιφέρεια Ηπείρου (23,3%).

ΟΑΕΔ: 778.399 εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα τον Απρίλιο

Στα 778.399 άτομα ανέρχονται οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά το μήνα Απρίλιο. Από αυτά 338.612 είναι άνδρες και 439.787 είναι γυναίκες. Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το 63,08% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το 27,12% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 9,80%

Η αστική Στατιστική που έχει απολογητικό χαρακτήρα όπως και η χυδαία αστική πολιτική οικονομία δεν δίνει το πραγματικό μέγεθος της ανεργίας ούτε διεθνώς ούτε στη χώρα μας, που είναι κατά πολύ μεγαλύτερο.

Η πραγματική ανεργία στην Ελλάδα κυμαίνεται αυτή τη στιγμή γύρω στο 1.500.000 αν όχι παραπάνω. Το ποσοστό ανεργίας στη νεολαία είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το επίσημο, επειδή η αστική Στατιστική δεν καταγράφει τους νέους που δεν έχουν βρει ακόμα κάποια απασχόληση ούτε εκείνους που δουλεύουν κάποιες ώρες ή τους εποχιακά απασχολούμενους, κλπ. Καθόλου δεν καταγράφεται η συγκαλυμμένη ανεργία.

Η ανεργία είναι ένας μόνιμος και αναπόφευκτος συνοδοιπόρος του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος και μια μεγάλη μάστιγα για την εργατική τάξη και τους λαούς. Η σημερινή μαζική ανεργία στην Ελλάδα πηγάζει: 1) απ’ τους αντικειμενικούς οικονομικούς νόμους ύπαρξης, λειτουργίας και ανάπτυξης του καπιταλισμού, αλλά και τις ιδιομορφίες του ντόπιου καπιταλισμού, 2) απ’ τον ανταγωνισμό των καπιταλιστικών επιχειρήσεων που οδηγεί πολλές απ’ αυτές στην χρεοκοπία και την αναπόφευκτη αύξηση της ανεργίας, 3)απ’ τη βαθιά οικονομική κυκλική καπιταλιστική κρίση υπερπαραγωγής, 4) απ’ το κλείσιμο επιχειρήσεων για κερδοσκοπικούς λόγους (δάνεια, κλπ) ή τη μεταφορά τους σε άλλες χώρες με φθηνά εργατικά χέρια που και τα δυο παράγουν ανεργία, 5) απ’ την εξάρτηση της χώρας απ’ την ιμπεριαλιστική ΕΕ (ιδιαίτερα σε βιομηχανία-γεωργία), 6) απ’ την πλήρη σημερινή ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας που χρονολογείται απ’ το 2006 και ανοιχτά από το 2009. Η πλήρης ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της οικονομίας προκαλεί την τωρινή αλματώδη αύξηση της ΑΝΕΡΓΙΑΣ. Μόλις τελευταία, 27 Ιούνη 2012, στις εκθέσεις «Κομισιόν-ΟΟΣΑ» σημειώνεται για την Ελλάδα ότι «400.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν το πρώτο τρίμηνο» του 2012.

Τέλος, η εφαρμοζόμενη ακραία νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική οξύνει το φαινόμενο της ανεργίας και συμβάλλει στην αύξηση της μαζικής ανεργίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

48 χρόνια Μαρξιστικό Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ισημερινού

pcmle_00002Το Μαρξιστικό Λενινιστικό κομμουνιστικό Κομμα Ισημερινού οδρύθηκε στις 1 Αυγούστου του 1964.

Σήμερα αποτελεί ένα επαναστατικό μαχητικό κόμμα στη Λατινική Αμερική και είναι της Διεθνούς Σύσκεψης Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων.

Εκδίδει την βδομαδιάτικη εφημερίδα En Marcha.

Διαβάστε:

- ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ MARCELO RIVERA –πολιτικό κρατούμενο της κυβέρνησης Κορρέα
- Ένα ορόσημο στην πολιτική του Ισημερινού
- ΤΟ ΜΛ ΚΚ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ 30ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
- Νέα ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚ Ισημερινού
- Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ισημερινού: Σχετικά με την τρέχουσα πολιτική συγκυρία
- 140 χρόνια από τη γέννηση του Λένιν
- Ισημερινός: 4 χρόνια «επανάσταση των πολιτών»
- Ψέματα και όπλα
- Βολιβία: Ο ιμπεριαλισμός και η ολιγαρχία προκαλούν την κρίση
Διαβάστε Περισσότερα »

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες στη δίνη των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και της καπιταλιστικής κρίσης

Στις 28-29 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η Σύνοδος σημαδεύτηκε από την αντιπαράθεση Μόντι- Μέρκελ μέσω της οποίας αναδείχθηκαν οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της ΕΕ οι οποίες οξύνονται καθώς βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση. Η Σύνοδος κατέληξε σε έναν συμβιβασμό και τελικά αποφασίστηκε η δημιουργία μηχανισμού που θα επιτρέπει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απ' ευθείας μέσω των μηχανισμών στήριξης (του λεγόμενου ESM), χωρίς να επιβαρύνει το χρέος της χώρας που θα προσφεύγει στο μηχανισμό αυτό. Αυτή η εξέλιξη θεωρήθηκε από πολλούς ως «επιτυχία Μόντι». Στην πραγματικότητα πρόκειται μόνο για επιτυχία του μεγάλου κεφαλαίου αφού οι χώρες που θα μπαίνουν στον νέο μηχανισμό στήριξης θα πρέπει να υπογράφουν «μνημόνια συνεννόησης» με τα οποία θα δεσμεύονται ρητά να προχωρήσουν σε σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές λιτότητας ώστε να δανειοδοτηθούν απευθείας οι τράπεζες. Την ίδια ώρα ο ουσιαστικός έλεγχος των τραπεζών περνά από τις χώρες απευθείας στα Ευρωπαϊκά Όργανα, δηλαδή στα χέρια των ισχυρών ιμπεριαλιστικών χωρών της ΕΕ κάτι που θα οξύνει ακόμα περισσότερο και τις αντιθέσεις μέσα στην ΕΕ στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Στην Σύνοδο ανακοινώθηκε και η συμφωνία για ενίσχυση των κεφαλαίων της ΕΤΕΠ και ένα «αναπτυξιακό πακέτο» 120 δισ. ευρώ, το οποίο μάλιστα θα εισάγει πιλοτικά και τα ομόλογα έργου («project bonds») ως εργαλείο χρηματοδότησης. Το «αναπτυξιακό πακέτο» αποτελεί μόλις το 1% του ΑΕΠ της ΕΕ ενώ από άποψη σύνθεσης αποτελεί ανακύκλωση υφιστάμενων πόρων που αναζητούν πεδίο κερδοφορίας σε ένα διαρκώς

επιδεινούμενο οικονομικό κλίμα. Συμπερασματικά, ο συμβιβασμός που επετεύχθη στη Σύνοδο Κορυφής είναι ένας πρόσκαιρος συμβιβασμός με αποφάσεις που έχουν εξαιρετικά βραχυχρόνιο ορίζοντα υλοποίησης που μοναδικό στόχο έχουν ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση των εργαζομένων στην ΕΕ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Διαγράφτηκε από την ΚΟ της ΝΔ ο Νίκος Νικολόπουλος

Νέοι τριγμοί στο μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ. Διαγάφτηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.ο βουλευτής Αχαϊας και τέως υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος και παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ με το ερώτημα της διαγραφής

Διαβάστε Περισσότερα »

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Τυνησία: Το Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Τυνησίας άλλαξε το όνομά του

hammami

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Τυνησίας (PCOT) αποφάσισε, μετά από εσωκομματική διαδικασία, να μετονομαστεί σε Κόμμα Εργατών της Τυνησίας.
Ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος Hamma Hammami δήλωσε ότι πρόκειται για μια κίνηση τακτικής, προκειμένου να το κόμμα προσεγγίσει ένα ευρύτερο κοινό. Ο Hammami, δήλωσε ότι η επίδραση της θρησκείας στι μάζες οδηγεί σε εχθρότητα προς τον κομμουνισμό.

Ο Hammami δήλωσε επίσης ότι η αλλαγή ονόματος δεν συνεπάγεται αλλαγή της πολιτικης γραμμής του κομματος και ότι το κόμμα θα παραμείνει Μαρξιστικό-Λενινιστικό.

Το πρόγραμμα του κόμματος δεν άλλαξε. Κάποιες αλλαγές έγιναν στο καταστατικό του.

Το Κόμμα Εργατών Τυνησίας δημιούργησε 60 νέες κομματικές οργανώσεις στην περιοχή και σχεδιάζει να δημιουργήσεο δεκάδες νέες στο επόμενο διάστημα.Τέλος, όπως δήλωσε ο Hammami, έχει ενισχυθεί συμαντικά η οργάνωση της νεολαίας του κόμματος.

Πηγή: Ξένα πρακτορεία ειδήσεων, Evrensel.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τρεις μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο ΕΑΚ Κέρκυρας

Παραμένουν για τρίτο συνεχόμενο μήνα απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας (ΕΑΚΚ) για γραφειοκρατικούς… λόγους αφού το κράτος απαξιεί… να τοποθετήσει προϊσταμένη αρχή και να υπογράφονται έτσι τα εντάλματα πληρωμής των εργαζομένων αλλά και γενικοτερες λειτουργικές ανάγκες του Δημόσιου Αθλητικού Συγκροτήματος. Πρόκειται για συμπεριφορά προκλητικής κρατικής αναλγησίας και παχυδερμισμού καθώς οι “αδιάφοροι” κρατικοί παράγοντες αναβάλλουν την τακτοποίηση ενός νομοτυπικού ζητήματος ενώ αυτοί απολαμβάνουν τους παχυλούς μισθούς τους και τις διακοπές τους, καταδικάζοντας τους εργαζόμενους σε ανέχεια.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

20/12/1949: Το Ανώτατο Σοβιέτ της ΕΣΣΔ απονέμει το παράσημο του “Τάγματος του Λένιν” στον Ι.Β. Στάλιν

Διάταγμα του Προεδρείου του Ανωτάτου Σοβιέτ της ΕΣΣΔ
Απονομή στον σύντροφο Ιωσήφ Στάλιν
Τάγμα του Λένιν

Επ΄αφορμή το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας του συντρόφου Ι.Β. Στάλιν, και δεδομένης της εξαιρετικής συμβολής του στην ενίσχυση και ανάπτυξη της Ένωσης των Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών, την οικοδόμηση του κομμουνισμού στη χώρα μας, την οργάνωση της ήττα των Ναζί και των Ιαπώνων ιμπεριαλιστών, καθώς και για την αποκατάσταση και περαιτέρω ανάπτυξη της σοβιετικής οικονομίας στη μεταπολεμική περίοδο, χορηγούμε στο Σύντροφε Ιωσήφ Στάλιν το παράσημο του Τάγματος του Λένιν (σ.τ.μ. το ανώτατο Βραβείο της ΕΣΣΔ)

Ο Πρόεδρος του Προεδρείου του Ανωτάτου Σοβιέτ της ΕΣΣΔ Ν. Shvernik.
Ο γραμματέας του Ανωτάτου Σοβιέτ της ΕΣΣΔ Α. Gorkin.
Κρεμλίνο, Μόσχα. 20 Δεκ, 1949

Δημοσιεύτηκε στην ΠΡΑΒΔΑ 21 Δεκεμβρίου 1949

Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ!


kyklofories

***

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
 - Πρόγραμμα του ΚΚΕ (Σχέδιο) του 1954. (3 ευρώ)
- Καταστατικό του ΚΚΕ του 1945. (2 ευρώ)

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΑΛΛΑ ΡΕΥΜΑΤΑ
- Σοσιαλισμός του 21ου αιώνα: Νέα Θεωρητικοποίηση Παλιών Αντι-Μαρξιστικών Ιδεών. (2 ευρώ)
- Ι.Β. Στάλιν: Τροτσκισμός ή Λενινισμός. (3 ευρώ). Διατίθεται και ηλεκτρονικά δωρεάν.
- Άρθρα στο "Ριζοσπάστη" και στην "Κομμουνιστική Επιθεώρηση" (1924-1947) ενάντια στον αντεπαναστατικό τροτσκισμό. (5 ευρώ)

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ
- Ε. Χότζα: "Το μαρξιστικό-λενινιστικό κίνημα και η παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού". (3 ευρώ)
- Ε. Χότζα: Οι Σύγχρονοι Ρεβιζιονιστές στο Δρόμο του Εκφυλισμού σε Σοσιαλδημοκράτες και της Συγχώνευσής τους με την Σοσιαλδημοκρατία. (3 ευρώ)
- ΛΕΝΙΝ-ΣΤΑΛΙΝ: Για τη Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση. (2 ευρώ)

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΖΗΤΗΜΑ
- Για τη δράση ανάμεσα στις γυναίκες. (3 ευρώ)

ΝΕΟΛΑΙΑ
- 25η Διεθνής Κατασκήνωση Αντιφασιστικής και Αντιιμπεριαλιστικής Νεολαίας (3 ευρώ)

 ***

ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
- Γενικές Σύντομες Θέσεις της Κίνησης για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55 για την ενότητα των κομμουνιστών. (2 ευρώ σε έντυπο. Διατίθεται και ηλεκτρονικά δωρεάν.)
- 60 χρόνια ΝΑΤΟ.
Διατίθεται ηλεκτρονικά δωρεάν.



***
- Δημήτρη Βάγια «ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΙΑΜΒΟ στην ΠΡΟΔΟΣΙΑ, στην ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ και ΜΕΤΑ ΤΙ;» ΤΟΜΟΣ Α' (30 ευρώ)
- Δημήτρη Βάγια «ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΙΑΜΒΟ στην ΠΡΟΔΟΣΙΑ, στην ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ και ΜΕΤΑ ΤΙ;» ΤΟΜΟΣ Β' (30 ευρώ)
- Αποστόλης Κουφάκης: Θυσίες για μια Καλύτερη Ζωή, το Σοσιαλισμό - Μαρτυρία Ενός Μαχητή του ΔΣΕ
- Ηλία Μεταλλίδη: Θυμόμαστε, διδασκόμαστε, προχωράμε!
- Ντίνος Ροζάκης: ΣΑΡΑΝΤΑΧΡΟΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΑΫΓΕΤΟΣ – ΓΡΑΜΜΟΣ - ΤΑΣΚΕΝΔΗ 1936-1976
 
***

Επίσης είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές εκδόσεις σε DVD:

1. «Με σημαία το μαρξισμό-λενινισμό-σταλινισμό».
Στο dvd, μεταξύ άλλων, περιέχονται και όλα τα φύλλα της εφημερίδας «Φωνή της Αλήθειας»
2. «Ανασύνταξη (1996-2016)»
3. «Επανάσταση» Στο dvd υπάρχουν όλα τα φύλλα (1982-1992), Σύνολο 888 σελίδες μεγάλου μεγέθους.
4. «Άπαντα Στάλιν» Περισσότερες πληροφορίες...
5. Έργα Νίκου Ζαχαριάδη Πληροφορίες…

 ***

Παραγγελίες μπορούν να γίνονται μέσω email στη διεύθυνση anasintaxi@yahoo.com. Η παράδοση γίνεται με αντικαταβολή (+ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ).

Παρακαλούμε στο email να περιλαμβάνεται όνομα, επώνυμο, διεύθυνση (με ταχ. κώδικα) και, αν είναι δυνατόν, και ένα τηλέφωνο για συνεννόηση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Eurostat: 22,5% η ανεργία στην Ελλάδα τον Απρίλιο

Στο 22,5% ανήλθε η ανεργία στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2012, σημειώνοντας αύξηση 6,3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.
Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ, μετά την Ισπανία η οποία προηγείται με 24,8% (στοιχεία Ιουνίου), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά εμφανίζουν η Αυστρία με 4,5% και η Ολλανδία με 5,1%. Τον Ιούνιο του 2012 η ανεργία στην ευρωζώνη έφτασε το 11,2% και στην ΕΕ το 10,4%.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η Ελλάδα εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ μεταξύ των νέων με 52% (στοιχεία Απριλίου) ενώ στους άνδρες η ανεργία ανήλθε στο 20% και στις γυναίκες στο 26%.
Διαβάστε επίσης: ΕΛ. ΣΤΑΤ: 1.075.081 οι άνεργοι το Μάρτιο - Στο 52,8% η ανεργία στους νέους μέχρι 24 ετών | Πρωτοφανείς μειώσεις μισθών και συντάξεων – μαζική ανεργία, μεγάλη φτώχεια και απόλυτη εξαθλίωση | ΕΛ.ΣΤΑΤ.: 21,8% (1.084.668) εκτοξεύτηκε η ανεργία τον Ιανουάριο | ΕΛ.ΣΤΑΤ.: 21% (1.033.507 άτομα) η ανεργία τον Δεκέμβριο | ΟΑΕΔ: 761.769 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του τον Ιανουάριο | Eurostat: Στο 19,2% η ανεργία τον Οκτώβριο | ΕΛ.ΣΤΑΤ.: 18,2% (903.525 άτομα) η ανεργία τον Οκτώβριο | 715.000 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ το Νοέμβριο |Αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά 0,28% τον Σεπτέμβρη 2011 | Αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ τον Ιούλιο 2011 | Στο 43,1% η ανεργία στους νέους έως 24 ετών – 786.459 οι άνεργοι σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ


Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΤΟΥ '44 - ηρωική λαμπρή σελίδα της πάλης του λαού κατά του αγγλικού ιμπεριαλισμού και σημαντικότερος κρίκος στην αλυσίδα των προδοσιών τη ηγεσίας του Σιάντου

Εφημερίδα Ανασύνταξη, Αρ. Φύλ. 148 15-31 Δεκέμβρη 2002

Η ηρωική εξέγερση του λαού της Αθήνας και του Πειραιά το Δεκέμβρη του '44 κατά του αγγλικού ιμπεριαλισμού και των ντόπιων μοναρχοφασιστών υποστηριχτών του είναι μια απ' τις πιο λαμπρές σελίδες της πάλης του ελληνικού λαού για λευτεριά και ανεξαρτησία και συνάμα ο σημαντικότερος κρίκος στην αλυσίδα των προδοσιών της δεξιάς και οπορτουνιστικής ηγεσίας Σιάντου και της ήττας του ΕΑΜικού λαϊκοεπαναστατικού κινήματος. Και είναι ο σημαντικότερος κρίκος στην αλυσίδα των προδοσιών και της ήττας του ΕΑΜικού κινήματος, γιατί χωρίς την ήττα του Δεκέμβρη ήταν αδύνατη η κορυφαία και τελευταία προδοσία: η ΠΡΟΔΟΣΙΑ της Βάρκιζας.

Η ήττα του Δεκέμβρη αποτελεί την πρώτη και εντελώς απαραίτητη προϋπόθεση για να οδηγηθεί το επαναστατικό κίνημα στην κορυφαία και τελευταία προδοσία, την προδοτική συμφωνία της Βάρκιζας: ακριβώς αυτό ήταν το ΣΧΕΔΙΟ των άγγλων ιμπεριαλιστών (=να συντριβεί οπωσδήποτε το κίνημα του Δεκέμβρη του '44) που εφάρμοσε αριστοτεχνικά με επιτυχία και «πέρασε» με θαυμαστή μαεστρία στο ΕΑΜοΕΛΑΣίτικο κίνημα ο πράκτοράς του στο ΚΚΕ Γ. Σιάντος.

Οι Άγγλοι ιμπεριαλιστές είχαν από πολύ νωρίς αποφασίσει να συντρίψουν το επαναστατικό ΕΑΜοΕΛΑΣίτικο κίνημα (καθοδηγούμενο από το ΚΚΕ): δηλαδή από τότε που απέτυχαν να προωθήσουν τη μαζικοποίηση του ΕΔΕΣ και των άλλων πρακτόρικων Οργανώσεών του στη χώρα μας. Ακριβώς από τότε επεξεργάστηκαν με κάθε λεπτομέρεια και το σχέδιο συντριβής του επαναστατικού ΕΑΜοΕΛΑΣίτικου κινήματος -σχέδιο που πέρασε από διάφορες φάσεις και που η αναφορά σ' αυτές δεν είναι του παρόντος- χρησιμοποιώντας για την προώθησή του και την επίτευξη του τελικού σκοπού (=τη συντριβή του κινήματος) 1) τη ντόπια μοναρχοφασιστική αντίδραση, 2) τις αγγλόδουλες δυνάμεις στο χώρο του ΕΑΜ και πρώτα απ' όλα 3) τον πράκτορά τους στις γραμμές του ΚΚΕ Γ. Σιάντο.

Η σύγκρουση-ήττα του Δεκέμβρη με τον αγγλικό ιμπεριαλισμό αποτελεί την πιο χαρακτηριστική περίπτωση για τον προδοτικό ρόλο του Σιάντου, η οποία συνάμα αποκαλύπτει με τον πλέον πειστικό τρόπο ότι ενήργησε συνειδητά ως πράκτορας της Ιντέλιτζενς Σέρβις και εκτελεστής του σχεδίου των άγγλων, επειδή ενώ δεν συγκεντρώνει τις υπαρκτές και απαραίτητες στρατιωτικές δυνάμεις, αναγκαίες για τη νίκη του ΕΛΑΣ παρά ταύτα επιλέγει τη σύγκρουση με τον αγγλικό ιμπεριαλισμό. Το μεγάλο ερώτημα παραμένει: Αν δεν υπήρχαν επαρκείς δυνάμεις, τότε γιατί επέλεξε τη σύγκρουση σ' αυτή την εντελώς «ακατάλληλη» χρονική στιγμή για την πιο κρίσιμη και αποφασιστική αναμέτρηση του κινήματος με τον αγγλικό ιμπεριαλισμό και δεν την ανέβαλλε για αργότερα, σε ευνοϊκότερο για τη νίκη του κινήματος χρόνο; (Είναι ακόμη γνωστή η έκθεση Μακρίδη σύμφωνα με την οποία ο ΕΛΑΣ θα νικούσε στη σύγκρουση του Δεκέμβρη αν είχαν πάρει μέρος σ' αυτή όλες οι δυνάμεις του ΕΛΑΣ).

Όμως ο Σιάντος με εντολή των άγγλων αναλαμβάνει να πράξει εντελώς το αντίθετο, δηλ. να εφαρμόσει- "περάσει" το σχέδιο τους "σέρνοντας" το κίνημα στη σύγκρουση του Δεκέμβρη με στόχο την ήττα και συντριβή του, παίρνοντας μάλιστα γι' αυτό το σκοπό και τα κατάλληλα μέτρα ώστε να εξασφαλιστεί οπωσδήποτε η επιτυχής εφαρμογή του σχεδίου και επιτευχθεί ο στόχος των άγγλων ιμπεριαλιστών, δηλ. η ήττα του επαναστατικού κινήματος και η νίκη των αγγλικών στρατιωτικών δυνάμεων - ντόπιου μοναρχοφασισμού:

- πρώτο, απομακρύνει απ' την Αθήνα και δεν αφήνει να πάρουν μέρος στη μάχη κατά των άγγλων οι κύριες δυνάμεις του ΕΛΑΣ,

- δεύτερο, καταργεί αυθαίρετα το γενικό Αρχηγείο του ΕΛΑΣ ώστε να έχει τον πλήρη έλεγχο εφαρμογής του αγγλικού σχεδίου,

- τρίτο, αφήνει να περάσει στην Αθήνα ένοπλο σύνταγμα των άγγλων και άλλα στρατεύματα απ' τη Θεσσαλονίκη που πήραν μέρος στη μάχη του Δεκέμβρη.

Παραθέτουμε με την ευκαιρία, συμπληρωματικά γι' αυτό το ζήτημα, τη σημαντική αλλά και πολύ αποκαλυπτική νια τον προδοτικό και πρακτορικό ρόλο του Σιάντου μαρτυρία του Θόδωρου Καλλίνου (Αμάρμπεη): «Εγκατέστησα Σταθμό Διοίκησης της Μεραρχίας στη Χασιά. Με κάλεσε η αδικαιολόγητα ανασυσταθείσα Κεντρική Επιτροπή του ΕΛΑΣ, εφόσον υπήρχε το Γενικό Στρατηγείο του ΕΛΑΣ. Ήταν στη Μονή Κλειστών πάνω από τη Χασιά, ο Γραμματέας του ΚΚΕ Γιώργης Σιάντος, οι Υποστράτηγοι Εμμανουήλ Μάντακας και Χατζημιχάλης και ο Λευτέρης Αποστόλου. Τους ενημέρωσα για την κίνηση της Μεραρχίας. Ο Σιάντος μου είπε "θα διαθέσεις το 42 Σύνταγμα στο Α' Σώμα του ΕΛΑΣ της Αθήνας και εσύ με το 52 Σύνταγμα και το 6ο Σύνταγμα του Πειραιά θα καλύψεις τον τομέα Φάληρο -Πειραιά μέχρι Ελευσίνα". Πήγα στη Μάνδρα να υποδεχθώ το 52 Σύνταγμα. Τηλεφώνησα στο Σιάντο: "Έφτασε στη Μάνδρα το βρετανικό Σύνταγμα από τη Θεσσαλονίκη, θα το αφοπλίσουμε". Στην απάντηση του: "Να το αφήσετε να περάσει" του είπα: "Αύριο αυτό το Σύνταγμα θα μας πολεμάει στην Αθήνα". Ο Σιάντος επανέλαβε: "Να το αφήσετε να περάσει". Το αφήσαμε οπλισμένο να φθάσει στην Αθήνα» («ΕΛΛΑΔΑ», Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2002, σελ. 3, πρώτη στήλη αριστερά).

Τα μέτρα αυτά ήταν εκείνα που εξασφάλισαν τη στρατιωτική νίκη των άγγλων ιμπεριαλιστών στη σύγκρουση του Δεκέμβρη, παρά την ηρωική πάλη του λαού Αθήνας-Πειραιά και όχι το ότι «η καθοδήγηση του ΚΚΕ δεν πίστεψε στη δυνατότητα της νίκης και δεν προχώρησε στην αποφασιστική αναμέτρηση» («Λαϊκός Δρόμος», 7.12.2002), όπως ισχυρίζονται οι διάφοροι δεξιοί οπορτουνιστές και οι χρουστσοφικοί ρεβιζιονιστές των "Κ"ΚΕ-Συνασπισμού για να δικαιολογήσουν τις απανωτές προδοσίες που τις εμφανίζουν ως "λάθη"(!) και αποκαταστήσουν τον πράχτορα της Ιντέλιτζενς Σέρβις Γ. Σιάντο (έτσι τον είχε χαρακτηρίσει το Κόμμα με βάση τα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει, όταν ερευνήθηκε η περίπτωση του στο «Πόρισμα της Επιτροπής για την υπόθεση Σιάντου (13.10.50)» («Το ΚΚΕ», Επίσημα Κείμενα, τόμος έβδομος, 1949-1955, σελ. 541, Αθήνα 1995).

Ο Νίκος Ζαχαριάδης αναφερόμενος στο Δεκέμβρη του '44, σημειώνει:

«Παρά την ηρωική πάλη του λαού στην Αθήνα και στον Πειραιά, όλος ο αγώνας ήταν μια πολιτικά απροετοίμαστη και στρατιωτικά πρόχειρη και σπασμωδική προσπάθεια, που έφερε στην ήττα. Γεγονός που πρέπει να μάθει σήμερα το κόμμα, είναι ότι το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ δεν προείδε, δεν προετοίμασε, δεν οργάνωσε και δε διεύθυνε τη μάχη του Δεκέμβρη. Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέχτηκε κατά τρόπο απαράδεχτο και ακατανόητο τη μονοπωλιακή διαχείριση του Δεκέμβρη από το Γ. Σιάντο. Ο Γ. Σιάντος κατάργησε αυθαίρετα, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, το γενικό αρχηγείο του ΕΛΑΣ και ίδρυσε την ΚΕ του ΕΛΑΣ, όπου έκανε αυτό που ήθελε. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Γ. Σιάντος με προσωπική διαταγή του στις 17 του Δεκέμβρη 1944, άφησε και μπήκε περνώντας μέσα από τη διάταξη μας στη Γκάζα, έξω από την Αθήνα, ανενόχλητο, ένα σύνταγμα άγγλων, που μπήκε έτσι στην Αθήνα, και πήρε μέρος στις μάχες ενάντια στα τμήματα μας που πάλευαν ηρωικά. Στο ίδιο διάστημα και απ' τη Θεσσαλονίκη φεύγαν ανενόχλητα αγγλικά στρατεύματα για την Αθήνα, ενώ οι κυρίες δυνάμεις του ΕΛΑΣ δεν παίρναν μέρος στη μάχη κατά των άγγλων. Αυτά όλα μόνο σαν προδοσία μπορούν να χαρακτηριστούν. Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έμενε ξένο και αμέτοχο απ' όλα αυτά, που ούτε και κατοπινά τα συζήτησε, ούτε τα καταδίκασε, όπως δε συζήτησε ούτε καταδίκασε την άλλη προδοσία, τη συμφωνία της Γκαζέρτας» (Ν. Ζαχαριάδη: "Δέκα χρόνια πάλης", σελ. 16-17).

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Γερμανός κομμουνιστής OSKAR HINCKEL για το ΝΙΚΟ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ στο ΝΤΑΧΑΟΥ

ΟΣΚΑΡ ΧΙΝΚΕΛ: «τον θεωρούσαμε αυθεντία. Ιδεολογικά και πολιτικά ήταν ο πιο ικανός. Έκανε προσπάθεια να ξεκαθαριστούν οι αρχές του μαρξισμού-λενινισμού».

«Τον σεβόμουνα πολύ. Γι' αυτό έδωσα το όνομά του στο γιο μου»

«Για μένα ήταν υπόδειγμα» (1967)

Τώρα γνωρίζουμε - μετά από έρευνα της Οργάνωσης - πρώτο, ότι πράγματι ο γερμανός κομμουνιστής Όσκαρ Χίνκελ υπήρξε συγκρατούμενος (αριθμός κρατουμένου 362) του Νίκου Ζαχαριάδη στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Νταχάου και δεύτερο, ότι έδωσε το όνομα "ΝΙΚΟΣ" στο γιο του όταν τελείωσε ο πόλεμος και παντρεύτηκε (ο γιος του γεννήθηκε το 1953), προς τιμή του Νίκου Ζαχαριάδη, όπως ο ίδιος αναφέρει στην κατάθεση του (9 Μάη 1967) στη διαβόητη χρουστσοφική "Επιτροπή" της τότε ενωμένης σοσιαλδημοκρατικής προδοτικής κλίκας των Κολιγιάννη – Παρτσαλίδη – Δημητρίου – Φλωράκη - Τσολάκη, κλπ. που συγκροτήθηκε με υπόδειξη του αποστάτη αντικομμουνιστή Ν. Χρουστσόφ και ως κεντρική επιδίωξη είχε την κατασυκοφάντηση και πολιτική εξόντωση του Νίκου Ζαχαριάδη.

Δίνουμε παρακάτω λίγα στοιχεία της δράσης του γερμανού κομμουνιστή.

O Oscar Hinkel γεννήθηκε στο Freiburg/Br. της Γερμανίας το 1912. Σε νεαρή ηλικία οργανώθηκε στη νεολαία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γερμανίας, την ΚJDV, και αργότερα στο Κομμουνιστικό Κόμμα Γερμανίας (ΚΡD). Δεν ήταν ακόμα καλά-καλά 21 χρονών όπως αναφέρει ο ίδιος σ' ένα κείμενο του με τίτλο "από νεαρός κομμουνιστής σε αντιφασίστα δάσκαλο" (Φλεβάρης 1985), όταν κατέλαβαν την εξουσία οι χιτλερικοί φασίστες. "Ο δρόμος ενός νέου κομμουνιστή, δηλαδή από μέλος της KJVD και του ΚDΡ σε δάσκαλο της Αντιφασιστικής Σχολής στο Σταλίνο (Stalino), το σημερινό Donezk, δεν ήταν εύκολος".

Ο Oscar Hinckel δούλεψε παράνομα στη Γερμανία κατά την περίοδο του ναζισμού και, ανάμεσα στ' άλλα, ήταν από εκείνους που μετέφεραν παράνομα από την Ελβετία (Βασιλεία) την "Baseler Rundschau" και άλλα κομμουνιστικά έντυπα, μέσω των ελβετικών συνόρων του Loerrach, 63 χιλιόμετρα από την πόλη στην οποία γεννήθηκε, μια πολύ επικίνδυνη δουλειά-δράση.

Στις 28 Σεπτέμβρη 1933 τον συνέλαβε η Γκεστάπο και τον φυλάκισε για μισό χρόνο και σοβιετικό στρατό. Έτσι το Δεκέμβρη του 1944 βρέθηκε στο μέτωπο της Βουδαπέστης όπου μαζί με άλλους 400 γερμανούς αντιφασίστες πέρασε στον Κόκκινο Στρατό και έζησε την 8η Μάη 1945 σ' ένα στρατόπεδο αιχμαλώτων στο Donbass της Σοβιετικής Ένωσης. Μετά την παρακολούθηση της αντιφασιστικής Σχολής του Κιέβου, ανέλαβε τη διαφώτιση και τη διεύθυνση της αντιφασιστικής Σχολής του Stalino Αφού εκπαίδευσε και άλλους βοηθούς δασκάλους αντιφασίστες, επέστρεψε τον Απρίλη του 1949 στην Ανατολική Γερμανία (DDR), όπου έζησε όλα τα χρόνια και έδρασε απ' τις γραμμές του Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος Γερμανίας (SED) και δούλεψε αργότερα ως καθηγητής της ιστορίας του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος. Πέθανε στο Βερολίνο στις 3 Μάρτη 1988, όπως προκύπτει και από την αγγελία θανάτου, και κηδεύτηκε στο κεντρικό νεκροταφείο του Βερολίνου (Berlin-Friedrichsfelde), φωτοτυπία της οποίας αναδημοσιεύουμε παρακάτω: Απ' τα ονόματα της αγγελίας, θανάτου για τον Όσκαρ Χίνκελ ο αναγνώστης διαπιστώνει ότι πράγματι έδωσε στο γιο του το όνομα "ΝΙΚΟΛΑΟΣ": Famille Nikolaus Hinckel (οικογένεια Νικολάου Χίνκελ), τρίτη σειρά από πάνω προς τα κάτω στον κατάλογο των ονομάτων.

Παρακάτω αναδημοσιεύουμε (πρώτη δημοσίευση "ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ" Νο,72/15-31 Οχτώβρη 1999) τη γνώμη-κατάθεση του Όσκαρ Χίνκελ για το Νίκο Ζαχαριάδη στη χρουστσοφική "Επιτροπή", που όπως θα διαπιστώσουν οι αγωνιστές είναι καταπέλτης για τους άθλιους λασπολόγους χρουστσοφικούς ρεβιζιονιστές και τους άλλους οπορτουνιστές αντιζαχαριαδικούς*. Επιπλέον πρέπει εδώ να σημειωθεί το απαράμιλλο κομμουνιστικό ήθος και η πολύ θαρραλέα στάση του γερμανού κομμουνιστή Όσκαρ Χίνκελ σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο κατά την οποία:

α) οι χρουστσοφικοί ρεβιζιονιστές ήθελαν πάση θυσία να ενοχοποιήσουν καν εξοντώσουν πολιτικά αλλά και φυσικά το μεγάλο επαναστάτη κομμουνιστή ηγέτη, κρατώντας τον εξόριστο σε εξοντωτικές συνθήκες στο Σουργκούτ της Σιβηρίας, και

β) ο γερμανός κομμουνιστής ζει σε μια απ' τις πιο υποτακτικές χώρες, τη ΛΔΓ (DDR), της χρουστσο-μπρεζνιεφικής Σοβιετικής Ένωσης.

Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΟΣΚΑΡ ΧΙΝΚΕΛ ΓΙΑ ΤΟΝ Ν. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ

"Ήρθε από τη Βιέννη. Ήταν γνωστός σε πολλούς. Ήξερε λίγο Γερμανικό, Τα έμαθε όμως πολύ γρήγορα. Ήταν πολύ δραστήριος. Είχε στενή σύνδεση με τους Σοβιετικούς. Ήξερε καλλίτερα απ' όλους τα ρούσικα. Οι άλλοι Γερμανοί, Αυστριακοί δεν ήξεραν τα ρούσικα. Ανάμεσα στους Αυστριακούς και σ' αυτόν υπήρχαν διαφορές. Δεν μπορώ να κρίνω ποιος είχε δίκιο. Γενικά δεν μπορώ να πω τίποτα το ιδιαίτερο. Πάντως τον θεωρούσαμε αυθεντία. Ιδεολογικά και πολιτικά ήταν ο πιο ικανός. Έκανε μεγάλη προσπάθεια να ξεκαθαρισθούν οι αρχές Μαρξισμού-Λενινισμού. Είχε εξοικονομήσει ένα τόμο του Λένιν. Έκανε μεγάλη προσπάθεια να μας κάνει γνωστό τι ήταν το αντιδραστικό καθεστώς του Μεταξά.

Όταν ήρθε βάδιζε άσκημα. Η μέση του έδειχνε ότι ήταν πιασμένη. Απ' ότι θυμάμαι το αποδίδαμε στο ότι τον είχαν χτυπήσει. Τον γνώρισα προσωπικά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τον σεβόμουνα πολύ. Για αυτό έδωσα και το όνομα του στον γιο μου. Να προσθέσω κάτι ακόμα. Είναι αλήθεια ότι οι Αυστριακοί ήταν πολιτικό καλά κατατοπισμένοι. Αλλά είχαν τη γνώμη ότι όλη μας η δραστηριότητα έπρεπε να περιορίζεται στην ιδεολογική πολιτική δουλειά. Να παρακολουθούμε και να εξηγούμε τις ενέργειες του φασισμού. Ενώ αυτός είχε τη γνώμη ότι δεν έπρεπε να περιορισθούμε μόνο σ' αυτό. Χρειαζόταν να κάνουμε και πραχτική δράση έστω και την ελάχιστη εναντίον του φασισμού. Στην ανάγκη να εξοικονομήσουμε αν ήταν δυνατό και όπλα. Στην τελευταία περίοδο τον πήραν και τον πήγαν σε άλλη ομάδα εργασίας και μου ήταν αδύνατο πια να επικοινωνώ μαζί του. Πρέπει να προσθέσω ότι βέβαια δεν μπορώ να γίνω κήνσορας, αλλά μπορώ να πω ότι στους Αυστριακούς υπήρχε αντισοβιετισμός, που τον περνούσε ο Φίσερ (πρόκειται για τον γνωστό και σε σας Φίσερ που τελευταία έγραψε ένα ντροπιαστικό βιβλίο που το έκαναν σημαία στη Δυτική Γερμανία για την ιδεολογική συνύπαρξη). Τίποτε δεν μπορώ να πω άλλο να σας πω λέω ακόμα μια φορά ότι για μένα τότε ήταν υπόδειγμα*.

Σημείωση: Τα παραπάνω τα είπε σε μένα και τον Ν.Κ. Ήμασταν και οι δυο.......μαζί και τα έλεγε σε ρυθμό σχεδόν υπαγόρευσης. Είναι δηλ. Σχεδόν.

9 Μάη 1967 Ζ. Ζωγράφος

* Σημείωση της εφημερίδας Ανασύνταξη:

Το Νίκο Ζαχαριάδη δεν κατασυκοφάντησαν μόνο οι προδότες χρουστσοφικοί ρεβιζιονιστές - για την περίοδο της κράτησης του στο Νταχάου και όχι μόνο - αλλά και άλλοι δεξιοί οπορτουνιστές, όπως το αντιζαχαριαδικό "δίδυμο" των εκδοτών των περιοδικών "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑ" - "ΣΤΑΛΙΝ" με τη δημοσίευση μιας άθλιας και πρωτοφανούς αισχρότητας υποτιθέμενης "μαρτυρίας"-λασπολογίας κάποιου ονόματι Γιάννη Παγράτιου στο "Ελεύθερο Πνεύμα"(Νο 50) και από εκεί σ' όλο τον αντιδραστικό αστικό και φασιστικό τύπο.

Ομως η μαρτυρία-καταπέλτης του γερμανού κομμουνιστή Οσκαρ Χίνκελ και η πιο πρόσφατη του αντιστασιακού και κρατούμενου στο Νταχάου Βαγγέλη Παπανίκου στο βιβλίο του "Ο Νίκος Ζαχαριάδης στο Νταχάου", εκδόσεις "Φιλίστωρ", Αθήνα 1999, διαψεύδουν τις πρωτοφανείς αθλιότητες των διαφόρων αισχρών συκοφαντών-λασπολόγων του μεγάλου κομμουνιστή ηγέτη. (Σκόπιμα οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες του "Κ"ΚΕ συνεχίζοντας τις συκοφαντίες δε δημοσιεύουν στον πρόσφατο (2002) 9° τόμο (1961-67) με τίτλο "Το ΚΚΕ επίσημα κείμενα", τη γνώμη-κατάθεση του γερμανού κομμουνιστή Όσκαρ Χινκελ και δημοσιεύουν στη σελίδα 854 μόνο το γράμμα (27.7.62) κάποιου αυστριακού, που παρουσιάζει, χωρίς να έχει τίποτε το επιβαρυντικό για το Ζαχαριάδη, μια διαστρεβλωμένη εικόνα της πολιτικής γραμμής της παράνομης Κομμουνιστικής Οργάνωσης του στρατοπέδου Νταχάου). Επιπλέον οι αντιζαχαριαδικοί δεξιοί οπορτουνιστές της νέας παραλλαγής του σύγχρονου ρεβιζιονισμού (με τη μορφή της αντισταλινικής "λαθολογίας") εκδότες των εφημερίδων-περιοδικών "Προλεταριακή Σημαία" - "Λαϊκός Δρόμος" - "Αριστερά" - περιοδικό "ΣΤΑΛΙΝ" αποδέχονται- συντηρούν- διαδίδουν-υπερασπίζουν και τη λάσπη -πελώριο ιστορικό ψεύδος - της δεξιάς οπορτουνιστικής ομάδας των ΠΟΛ. ΔΑΝΙΗΛΙΔΗ - ΓΑΒΡ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, κλπ. - πρακτόρων των σοβιετικών ρεβιζιονιστών - ηγετών της διαβόητης ΠΚΕ (Ρουμανία), γνωστού "πρακτορείου τον αντεπαναστατικού ρεβιζιονισμού" (ΣΟΦΙΑΝΟΣ: Γράμμα 6.1.68), σύμφωνα με την οποία ο Ζαχαριάδης όταν ήταν εξόριστος στο Σουργκούτ της Σιβηρίας έγινε τάχα "αποστάτης"(!) και "προσχώρησε στο χρουστσοφικό ρεβιζιονισμό" (!), είχε αφεθεί τάχα "ελεύθερος" και "έκανε βόλτα στη Μόσχα" (άρθρο ενάντια στο Ζαχαριάδη με τον χαρακτηριστικό τίτλο "Όταν οι αποστάτες απολογούνται", στο: "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ", Σεπτέμβρης 1969, Ρουμανία, και "ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΗΣ ΟΜΛΕ ΓΙΑ ΤΑ 56 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ", σελ. 47-53, "Ιστορικές εκδόσεις", Αθήνα 1975)

"Ανασύνταξη", Αρ. Φύλ. 145 1-15 Νοέμβρη 2002

πρώτη δημοσίευση "ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ" Αρ. Φύλ. 72 15-31 Οχτώβρη 1999

Διαβάστε Περισσότερα »

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ - 39 χρόνια απ’ τη δολοφονία του στο Σουργκούτ της Σιβηρίας απ’ τη σοσιαλφασιστική κλίκα των ΜΠΡΕΖΝΙΕΦ-ΦΛΩΡΑΚΗ

Να ανοιχτούν τα Αρχεία της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και των άλλων πρώην Λαϊκών Δημοκρατιών αλλά και των «Κ»ΚΕ-ΣΥΝ που αφορούν την ωμή επέμβαση των χρουστσοφικών ρεβιζιονιστών στο επαναστατικό ΚΚΕ 1918-55, αλλά και τις διώξεις χιλιάδων ελλήνων κομμουνιστών ανταρτών των ΕΛΑΣ-ΔΣΕ στις τότε ρεβιζιονιστικές χώρες, τις φυλακίσεις, εξορίες, δίκες κλπ. καθώς και την εξόντωση-δολοφονία του μεγάλου κομμουνιστή ηγέτη ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ.

«Την 1 Αυγούστου 1973 ο χρουστσοφικός ηγέτης Λ. Μπρέζνιεφ προχώρησε σε ένα έγκλημα που δεν τόλμησαν ούτε οι χιτλερικοί κατακτητές». «Ο Χαρ.Φλωράκης φαίνεται ότι συναίνεσε με τη χρουστσοφική ηγεσία αν δεν της το ζήτησε εκείνος για τη δολοφονία του Ζαχαριάδη. Όπως και νάχει το ζήτημα ο Χαρ.Φλωράκης υπήρξε ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Ν.Ζαχαριάδη» Νίκανδρος Κεπέσης

Διαβάστε Περισσότερα »

Δελτίο υπεράσπισης Στάλιν-Ζαχαριάδη 2012

Διαβάστε Περισσότερα »