Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Πραγματοποιήθηκε το 6ο Συνέδριο του Κόμματος Εργασίας Τουρκίας (ΕΜΕΠ)

Το 6ο συνέδριο του Κόμματος Εργασίας (EMEP) της Τουρκίας πραγματοποιήθηκε στην Αγκυρα με την συμμετοχή εκατοντάδων συνέδρων από όλες τις περιοχές της Τουρκίας και του Κουρδιστάν.

Στο Συνέδριο παρευρέθηκαν εκπρόσωποι πολλών συνδικάτων, δημοκρατικών φορέων, διανοούμενοι, εκπρόσωποι μαζικών οργανώσεων καθώς και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων της αριστεράς. Στο συνέδριο παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες από τέσσερις ηπείρους, ανάμεσά τους το ΚΚ Εργατών Τυνησίας, το Μαρξιστικό Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ισημερινού, το ΚΚ Μπενίν, το ΚΚ Ισπανίας (μ-λ), η Κίνηση για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55 και δεκάδες άλλα κόμματα και οργανώσεις από Πακιστάν, Αζερμπαϊτζάν, Παλαιστίνη, Κύπρο, Βέλγιο, Μπουρκίνα Φάσο, Λιβύη, Αλβανία, κ.α. Επίσης έστειλαν χαιρετισμό πολλά κόμματα απ’ όλο τον κόσμο.

Το κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου ήταν «Αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στον πόλεμο-Δουλειά ειρήνη, λευτεριά».

Το συνέδριο είχε έντονο διεθνιστικό χαρακτήρα. Οι διεθνείς αντιπροσωπείες, ανάμεσά τους και η Κίνηση για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55, υπέγραψαν κοινή διακήρυξη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και κατοχές. Το κείμενο συμπαραστέκεται στους την εργατική τάξη, τους καταπιεσμένους λαούς και χαιρετίζει τον αγώνα για το σοσιαλισμό. χαιρέτισαν τον αγώνα των λαών της Βόρειας Αφρικής και Μέσης Ανατολής δηλώνοντας: «Οι λαοί έδειξαν ότι δεν θα αποδεχθούν τις συνέπειες της καπιταλιστικής μονοπωλιακής κυριαρχίας που ευθύνεται για την ανέχεια και φτώχια. Οι λαοί δεν δέχτηκαν την καταπίεση των δικτατόρων που ήταν χωροφύλακες του μονοπωλιακού καπιταλισμού. Λόγω αδυναμίας οι λαοί δεν μπόρεσαν να διώξουν τα αστικά αντιδραστικά καθεστώτα που υποστηρίχτηκαν από τους ιμπεριαλιστές. Όμως ο αγώνας τους συνεχίζεται και η εμπειρία που απόκτησαν τους έδειξε να καταλάβουν την δύναμη τους. Οι λαοί είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν απέναντι στις αντιδραστικές δυνάμεις που προχωρούν με την ανασυγκρότηση των εξουσιών με την συμμετοχή θρησκευτικών αντιδραστικών με ιμπεριαλιστικές συνταγές».

Στην ανακοίνωση υπάρχουν αναφορές για την Συρία και το Ιράν καταδικάζοντας την επέμβαση των ιμπεριαλιστών στα εσωτερικά άλλων χωρών. Η ανακοίνωση τελειώνει με αγωνιστικό κάλεσμα προς όλους τους λαούς του κόσμου: «Οι λαοί όλου του κόσμου πρέπει να έχουν επαγρύπνηση ενάντια σε εισβολές και παγίδες. Να υψώσουμε την σημαία του αγώνα μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στην αντίδραση».

“ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ”, αρ. φύλ. 363, 1-15/2/2012

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο χαιρετισμός του σ. Raul Marco στο βήμα του 6ου Συνεδρίου του Κόμματος Εργασίας (EMEP) της Τουρκίας

P1010334Ο σ. Raul Marco απηύθυνε χαιρετισμό από το βήμα του 6ου Συνεδρίου του Κόμματος Εργασίας (EMEP) της Τουρκίας εκ μέρους των παρευρισκομένων αντιπροσωπειών: ΚΚ Ισπανίας (μ-λ), ΚΚ Αλβανίας, Κίνηση για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55, ΚΚ Μπενίν, Μ-Λ ΚΚ Ισημερινού και ΚΚ Εργατών Τυνησίας:

«Αγαπητοί σύντροφοι, δεχτείτε τα αδελφικούς χαιρετισμούς των διεθνών αντιπροσωπειών που είναι παρούσες στο έκτο συνέδριο σας . Ένα συνέδριο θετικό, αποτελεσματικό, για την πάλη όχι μόνο του τουρκικού λαού (και των εθνικοτήτων όπως οι Κούρδοι) αλλά και για τους κομμουνιστές του κόσμου που αγωνίζονται κατά του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού.

καπιταλιστικής, ιμπεριαλιστικό.

Τα επαναστατικά κόμματα και οργανώσεις στον κόσμο, αντιμετωπίζουμε μια κρίση που προκλήθηκε από τους καπιταλιστές, οι οποίοι θέλουν να πληρώσουν οι λαοί τις συνέπειες της με την επιβολή των μέτρων που ονομάζονται "διάσωση", όταν στην πραγματικότητα πρόκειται για οικονομικά μέτρα να επιβάλουν οικονομική και πολιτική υποταγή και συμβάλλουν στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. [...]

Οι λέξεις και οι στίχοι του Ναζίμ Χικμέτ, τον Μιγκέλ Χερνάντεζ, του Νερούντα, του Λουί Αραγκόν και πολλών άλλων σε όλο τον κόσμο, δεν έχουν χάσει την αξία τους. Οι στίχους, τα τραγούδια τους, οι διακηρύξεις τους, οι κραυγές οργής ενάντια στην άγρια καπιταλιστική καταπίεση είναι απολύτως σωστές. Η εξέγερση είναι παραπάνω από δικαιολογημένη: ή θα εξαλείψουμε τον καπιταλισμό, τη σάπια κοινωνία, ή θα συνεχίσουμε στα σκοτεινά βάθη της εκμετάλλευσης, την ταπείνωση, την καταπίεση. Αυτή είναι μια πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπιστεί και αυτό απαιτεί την ενίσχυση και την αύξηση της αντι-ιμπεριαλιστική ενότητας των προοδευτικών δυνάμεων, και πρώτα απ 'τους κομμουνιστές όλου του κόσμου να "αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους, για την ειρήνη και την ελευθερία."

Αγαπητοί σύντροφοι, σας συγχαίρω για την ακούραστη προσπάθεια σας σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Έχετε επιτύχει επιτυχίες που είναι μια ενθάρρυνση για όλους εκείνους που πολεμάνε στο ίδιο χαράκωμα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα ψηφίσματα και οι αποφάσεις του Συνεδρίου σας θα ενισχύσουν αναμφισβήτητα το Κόμμα σας για να επιτύχει νέες και μεγαλύτερες επιτυχίες, για να αποτελέσει κίνητρο για την εργατική τάξη στον αγώνα της ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση. Ζήτω το 6ο Συνέδριο του Κόμματος Εργασίας! Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός! Ζήτω η επανάσταση!»

“ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ”, αρ. φύλ. 363, 1-15/2/2012

Διαβάστε Περισσότερα »

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Ανασύνταξη, αρ.φύλ. 363, 1-15/02/2012

Διαβάστε Περισσότερα »

Κυκλοφορεί η εφημερίδα ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ, αρ.φύλ. 363 (1-15/02/2012)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ - ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

100 μέρες απεργίας και αγώνα συμπλήρωσαν οι απεργοί - εργάτες στο εργοστάσιο της «Χαλυβουργίας Ελλάδος» στον Ασπρόπυργο Αττικής. Αυτή είναι και η απάντησή τους στην απόλυση 34 συναδέλφων τους στο τέλος Οκτωβρίου που αποφάσισε η διοίκηση της εταιρίας. Κύρια αιτήματα των εργαζόμενων είναι η επαναπρόσληψη των εργαζόμενων που απολύθηκαν χωρίς να θιγούν οι εργασιακές σχέσεις για όλους. Η διοίκηση της εταιρίας προσπαθώντας να διασπάσει τους απεργούς πρότεινε την επαναπρόσληψη των εργαζομένων αφού όμως πρώτα το σύνολο των εργαζομένων αποδεχθεί και υπογράψει την αλλαγή της εργασιακής σύμβασης, γεγονός που σημαίνει μεταξύ άλλων την εφαρμογή πενταώρου και την εκ περιτροπής εργασία.
Τα κύρια επιχειρήματα της διοίκησης είναι ότι η εταιρία είναι ζημιογόνα τα τελευταία χρόνια, την ώρα που εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι η παραγωγή έχει αυξηθεί κατά 40-50% κατά την ίδια περίοδο. Η απάντηση των απεργών ήταν η συνέχιση της απεργίας μέχρι να ικανοποιηθούν όλα τους τα αιτήματα. Έτσι, η εργοδοσία απάντησε εκ
νέου με απολύσεις ανακοινώνοντας άλλες 16 στις 2/12/2011 και άλλες 15 στις 9/01/2012.
Η συμπαράσταση του λαού και των σωματείων είναι πρωτόγνωρη. Εκατοντάδες σωματεία, κινήσεις, συνελεύσεις στέκονται στο πλευρό των εργατών με ψηφίσματα συμπαράστασης, με ενίσχυση του απεργιακού ταμείου μέσω του οποίου συντηρούνται οι οικογένειες των χαλυβουργών όλο αυτό το διάστημα, με τρόφιμα και ρούχα από άλλους εργαζόμενους που βλέπουν στον αγώνα των χαλυβουργών τον δικό τους αγώνα. Τον αγώνα που είτε έχουν ξεκινήσει (βλ. εργαζόμενοι στα ναυπηγεία, στον τύπο κλπ.) είτε λόγω της έλλειψης συνδικαλιστικής δράσης και της γενικευμένης εργοδοτικής τρομοκρατίας και ανασφάλειας δεν έχουν ακόμα δώσει. Μία αλληλεγγύη που οι σοσιαλδημοκράτες του «Κ»ΚΕ προσπαθούν με νύχια και με δόντια να αποκρύψουν και να το παρουσιάσουν σαν υπόθεση του ΠΑΜΕ και μόνο, για να απομονώσουν τον αγώνα από τα υπόλοιπα τμήματα της εργατικής τάξης που έχουν βγει στο δρόμο υπερασπίζοντας τα δικαιώματά τους και να τον οδηγήσουν σε ήττα.
Απέναντι σε αυτές δυναμικές κινητοποιήσεις στις οποίες έχουν ξεκινήσει τμήματα της εργατικής τάξης οι ναζι-φασίστες της Χρυσής Αυγής υπερασπίζονται την τάξη την οποία υπηρετούν (βλ. Αστική), δηλ. την εργοδοσία. Σε ανακοίνωσή τους (19/12/11) υποστηρίζουν ότι «Η πρόταση της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» προς τους εργαζομένους ήταν λογική υπό τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά.», ενώ στη συνέχεια κινδυνολογούν προσπαθώντας να κάμψουν το αγώνα των εργατών χρησιμοποιώντας ψεύδη και επιχειρήματα της εργοδοσίας: «Δυστυχώς, παρόλο που η διοίκηση της εταιρείας έκανε δεκτά τις τελευταίες ημέρες τα αιτήματα των απεργών και επιθυμεί να ανακαλέσει τις απολύσεις, τίθενται και νέες αξιώσεις που αφορούν ανύπαρκτες προθέσεις της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» να καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις και να προωθήσει τις ατομικές.» και «θα έχουμε την επανάληψη της ιστορίας με την Pirelli, όπου ένα προβληματικό εργοστάσιο ανακοίνωσε την περικοπή 200 θέσεων εργασίας, αντιμετωπίζοντας την οργισμένη αντίδραση του οργανωμένου συνδικάτου, με αποτέλεσμα την οριστική διακοπή των εργασιών και την απόλυση του συνόλου των 1.000 εργαζομένων του». Το ρόλο των δεκανικιών της εργοδοσίας δεν περιμέναμε τώρα για να την μάθουμε.
Χρέος όλων των κομμουνιστών είναι σταθούν στο πλευρό των απεργών, να τους ενισχύσουν με κάθε τρόπο, να ενημερώσουν σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό, σε κάθε χώρο εργασίας για τα δίκαια αιτήματα των εργατών και των πολύμηνο αγώνα που δίνουν, να διαμορφώσουν νέους πυρήνες αντίστασης στην αντεργατική επίθεση που σαρώνει τα εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ψηφίστηκε και η νέα νεο-αποικιακή «δανειακή σύμβαση»-συμφωνία άγριας λεηλασίας του πλούτου της χώρας και πρωτοφανούς περικοπής των πολύ χαμηλών μισθών και συντάξεων

ΕΞΩ η Ελλάδα, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, απ’ την ιμπεριαλιστική ΕΕ (ΟΝΕ-ΕΥΡΩ)

Ψηφίστηκε και η νέα νεο-αποικιακή «δανειακή σύμβαση»-συμφωνία άγριας λεηλασίας του πλούτου της χώρας και πρωτοφανούς περικοπής των πολύ χαμηλών μισθών και συντάξεων

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ!

Να ενταθεί η ταξική πάλη κατά του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου

Να δυναμώσει η πάλη κατά της ιμπεριαλιστικής ΕΕ αλλά και το ξεσκέπασμα της φιλοιμπεριαλιστικής–φιλο-ΕΕ πολιτικής στάσης ΟΛΩΝ των αστικών κομμάτων: ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, κλπ.–ναζι-φασιστικού ΛΑΟΣ και των σοσιαλδημοκρατικών «Κ»ΚΕ-ΣΥΝ κλπ.

Μεγάλες μαζικές μαχητικές διαδηλώσεις σ’ ολόκληρη τη χώρα

ΟΧΙ στους ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ-ΠΙΕΣΕΙΣ των ιμπεριαλιστών ΕΕ-ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Στις 12 Φλεβάρη τα μεσάνυχτα η διορισμένη απ’ το διεθνές κερδοσκοπικό ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο κυβέρνηση Παπαδήμου ψήφισε-επικύρωσε τη νέα αποικιοκρατικού χαρακτήρα «δανειακή σύμβαση» (199 βουλευτές του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ και του μεγαλοαστικού κόμματος του ΠΑΣΟΚ αλλά και άλλων κομμάτων) – πρώτη και εντελώς απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση του νέου υποδουλωτικού για τη χώρα δανείου των 130 δισ. ΕΥΡΩ.

Έτσι το διεθνές κερδοσκοπικό ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο, μέσω της τρόϊκα: ΔΝΤ-Κομισιόν-ΕΚΤ και των πολιτικών τους εκφραστών ηγετών της ΕΕ, υπαγόρευσε και επέβαλε εκ νέου, ακόμα μια φορά, τους νεοαποικιακού χαρακτήρα όρους του στη χώρα μας, προφανώς και με την συμφωνία του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου δηλ. της κυρίαρχης ξενόδουλης αντιδραστικής αστικής τάξης, έχοντας ως στήριγμα και την άμεση-έμεση ξενόδουλη-εθελόδουλη στάση ΟΛΩΝ των αστικών κομμάτων εκφραστών και υπηρετών των ταξικών της συμφερόντων: μεγαλοαστικών (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ, κλπ.) και των σοσιαλδημοκρατικών («Κ»ΚΕ-ΣΥΝ, κλπ.) (καθόλου δεν αλλάζει ο ξενόδουλος-εθελόδουλος χαρακτήρας και η φιλοιμπεριαλιστική-φιλο-ΕΕ στάση αυτών των κομμάτων, επειδή δεν ψήφισαν τη νέα «δανειακή σύμβαση»).

Σχετικά με την υπογραφή της νέας υποδουλωτικής «δανειακής σύμβασης» και τα νέα, ακόμα εξοντωτικότερα για τους εργαζόμενους, μέτρα μερικές σύντομες παρατηρήσεις:

  1. επιβεβαιώνεται εκ νέου η από το 2006 ορατή χρεοκοπία της καπιταλιστικής οικονομίας της χώρας που ακόμα και σήμερα η ύπαρξή της αμφισβητείται από τα μεγαλοαστικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα καθώς και τη διορισμένη απ’ το διεθνές κερδοσκοπικό κεφάλαιο, μέσω των Μέρκελ-Σαρκοζί, κυβέρνηση του Λ.Παπαδήμου (Παπαρήγα-«Κ»ΚΕ: «ξαναφέρνουν το σκιάχτρο της χρεοκοπίας», «Ρ» 23/4/2010, σελ.6, Τσίπρας-ΣΥΝ: «ωραίο το παραμύθι με το δράκο της χρεοκοπίας», «Ελ/τυπία» 14/3/2010),

  2. δυναμώνει και βαθαίνει παραπέρα η ΕΞΑΡΤΗΣΗ της Ελλάδας απ’ το ξένο ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο συνολικά, ιδιαίτερα απ’ τα μεγάλα μονοπώλια της ΕΕ (Γερμανίας-Γαλλίας),

  3. υποδουλώνεται, με το νέο δάνειο, για πολλές δεκαετίες η εξαρτημένη και υπερχρεωμένη καπιταλιστική οικονομία της χώρας, αφού και με βάση τους υπολογισμούς των ιμπεριαλιστών το εξωτερικό χρέος ακόμα και το 2020 θα κυμαίνεται γύρω στο 136% του ΑΕΠ,

  4. διασφαλίζεται η αποπληρωμή χρέους-τοκοχρεωλυσίων των δανειστών ληστών κερδοσκόπων που έχουν εισπράξει και εισπράττουν στο πολλαπλάσιο τα ληστρικά υποδουλωτικά τους κεφάλαια,

  5. διασφαλίζεται η άγρια και πρωτοφανής λεηλασία του πλούτου της χώρας απ’ τα μονοπώλια της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης,

  6. βαθαίνει παραπέρα η κρίση με την πτώση της παραγωγής και τη μεγάλη μείωση του ΑΕΠ,

  7. αυξάνεται ραγδαία η μαζική ανεργία με το κλείσιμο των επιχειρήσεων που με βάση τα επίσημα στοιχεία της αστικής Στατιστικής (στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ) το Νοέμβρη του 2011 έφτασε το 20,9%, ξεπερνώντας το 1 εκατομμύριο (1.029.587, η πραγματική ανεργία ανέρχεται περίπου στο 1.500.000), ενώ η ανεργία στους νέους έχει ανέλθει επίσης στα ύψη και σε ποσοστό 48,5% (ένα στους δυο νέους είναι άνεργος),

  8. διασφαλίζεται η κερδοφορία του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου,

  9. αυξάνεται η σχετική εξαθλίωση της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων, δηλ. μειώνεται συνεχώς το μερίδιο συμμετοχής τους στο κοινωνικό εισόδημα σε σχέση μ’ εκείνο των ολοένα και πλουσιότερων καπιταλιστών εκατομμυριούχων,

  10. μεγαλώνει συνεχώς η φτώχεια και βαθαίνει διαρκώς το προτσές της απόλυτης εξαθλίωσης της εργατικής τάξης και των πλατιών λαϊκών μαζών (μείωση των πραγματικών και ονομαστικών μισθών, συντάξεων, αύξηση της μαζικής ανεργίας, αύξηση της φτώχειας και υποσιτισμός, αύξηση αστέγων (μερικές δεκάδες χιλιάδες στις πόλεις), στέγαση σε υπόγεια-σοφίτες, κλπ. κλπ. – επιβεβαιώνοντας εκ νέου την ορθότητα της μαρξιστικής θεωρίας της απόλυτης εξαθλίωσης του προλεταριάτου που αστοί, παλιοί και νέοι χρουστσοφικοί σοσιαλδημοκράτες είχαν για δεκαετίες κηρύξει «ξεπερασμένη» («Κ»ΚΕ: Ν.Κυρίτσης: «Νέος Κόσμος», 9/71, σελ. 121, Θ.Ζάχος: «Ν.Κ.», 1/72, σελ.40-41, Σ.Ζορμπαλάς: «Ο μαρξισμός και η εποχή μας», σελ. 41, Αθήνα 1976, Γ.Φαράκος: «Η επιστημονικοτεχνική επανάσταση και εργατική τάξη», σελ. 76, Αθήνα 1974 κλπ.), μάλιστα ένας απ’ τους σοβιετικούς Χρουστσο-Μπρεζνιεφικούς προδότες του μαρξισμού, ο Ρώσος Σεργκεϊ Νταλίν, είχε το θράσος να ισχυριστεί-γράψει: «παλιότερα διακηρύσσονταν η θεωρία της απόλυτης εξαθλίωσης του Προλεταριάτου. Όμως αυτή δεν έχει τίποτε το κοινό με το μαρξισμό-λενινισμό» («Σοβιετική Ένωση σήμερα», 7/1965, σελ. 9), εννοώντας προφανώς ότι δεν έχει σχέση με το χρουστσοφικό ρεβιζιονισμό (=παραλλαγή της αστικής ιδεολογίας),

  11. πέραν των άλλων (πληθωρισμός, απανωτές υψώσεις τιμών και φόρων, κλπ.), με την πρωτοφανή μείωση των κατώτερων μισθών και των ήδη πενιχρότατων συντάξεων (κύριων και επικουρικών) σημειώνεται μεγάλης έκτασης ανακατανομή του εισοδήματος προς όφελος του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου(η μείωση είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ τη δημαγωγική διατήρηση των 13ο-14ο),

  12. καταργούνται οι γενικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας και εκμηδενίζονται όλες οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων για τα οποία έχουν χυθεί ποτάμια αίμα.

Παρά την υπογραφή-επικύρωση της νέας υποδουλωτικής για τη χώρα «δανειακής σύμβασης» και τις δεσμευτικές επιστολές των αρχηγών των δυο μεγάλων αστικών κομμάτων (Παπανδρέου-Σαμαρά), οι πιέσεις-εκβιασμοί του διεθνούς μεγάλου κεφαλαίου και των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών (πρωτίστως της Γερμανίας) συνεχίζονται και δεν «φαίνεται νάχουν τελειωμό». Πέρα απ’ το ότι η χώρα βρίσκεται ουσιαστικά υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο, οι γερμανοί ιμπεριαλιστές απαίτησαν αρχικά το διορισμό μόνιμου «επιτρόπου». Ήδη απ’ τον περασμένο Οκτώβρη η Μέρκελ είχε δηλώσει ότι «η Ελλάδα χρειάζεται οδυνηρές μεταρρυθμίσεις και μόνιμη Επιτροπεία, διότι δεν επαρκεί η τρόϊκα», πρόταση για την οποία δεν είχε αντίρρηση ούτε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ: «αν μια χώρα παρεκκλίνει διαρκώς, δεν θα ήμουν αντίθετος να κάνουμε κάτι τέτοιο» και ότι «οι Έλληνες φίλοι μας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τελούν υπό ενισχυμένη εποπτεία και η Ελλάδα βρίσκεται υπό αυστηρή επιτήρηση και οι εταίροι της περιμένουν πράξεις». Είναι βέβαια γνωστή η θέση της κυβέρνησης Μέρκελ ότι «η Ελλάδα πρέπει να δεχτεί μια εκχώρηση της δημοσιονομικής της κυριαρχίας σε ένα ευρωπαϊκό κλιμάκιο για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα». Επιπλέον οι Μέρκελ-Σαρκοζί έκαναν και νέα πρόταση για τη δημιουργία «ειδικού τραπεζικού λογαριασμού» στον οποίο θα καταθέτονται-δεσμεύονται τα ποσά της νέας «δανειακής σύμβασης» και επιπλέον θα δεσμεύεται σ’ αυτόν το «λογαριασμό» μεγάλο μέρος των φορολογικών εσόδων, εισπράξεις από αποκρατικοποιήσεις, κλπ. που θα απαιτούνται για την εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους της χώρας, δηλ. κατ’ απαίτηση των Γερμανών «τα κρατικά έσοδα θα χρησιμοποιούνται πρώτα και πάνω απ’ όλα για την εξυπηρέτηση του χρέους» αλλά και σύμφωνα με πιο πρόσφατη δήλωση (μέσα Φλεβάρη) του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ πρέπει «να διασφαλιστεί ότι προτεραιότητα θα δίνεται στην εξυπηρέτηση του χρέους».

Μ’ αφορμή το νέο υποδουλωτικό δάνειο και σε μια περίοδο συστηματικού αποπροσανατολισμού της εργατικής τάξης και του λαού εκ μέρους ΟΛΩΝ των κομμάτων αλλά και των μεγάλων συγχύσεων που επικρατούν στις γραμμές των εργαζομένων εξαιτίας της κυριαρχίας αντιδραστικών αστικών απόψεων (παραδοσιακών αστικών και ρεφορμιστικών) που δεν αποκαλύπτουν ούτε μπορούν να αποκαλύψουν τις βαθύτερες ρίζες και τις πραγματικές αιτίες της τωρινής κακοδαιμονίας της χώρας, κι’ αυτό γιατί η όποια, έστω περιορισμένου χαρακτήρα αποκάλυψη αντιστρατεύεται τα ταξικά συμφέροντα των κυρίαρχων εκμεταλλευτριών τάξεων – απεναντίας οι αστικές-ρεφορμιστικές απόψεις αποκρύπτουν και συγκαλύπτουν τις πραγματικές αιτίες και δίνουν μια ψευδή εικόνα της σημερινής οικονομικο-κοινωνικής πραγματικότητα επειδή ακριβώς απηχούν, εκφράζουν και υπερασπίζουν τα ταξικά συμφέροντα του συνόλου της αντιδραστικής αστικής τάξης και του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου – επιβάλλεται να υπογραμμιστούν εκ νέου και να επαναπροβληθούν για πολλοστή φορά δυο απ’ τις πιο σημαντικές , θεμελιώδεις και κεντρικές θέσεις των επαναστατών κομμουνιστών της σταλινικής-ζαχαριαδικής «Κίνησης για ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ του ΚΚΕ 1918-55» σχετικά με τις ρίζες-αιτίες της σημερινής ζοφερότατης κατάστασης της χώρας και του λαού – θέσεις απολύτως αναγκαίες όχι μόνο για μια ορθή, καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη, κατανόηση της σημερινής κακοδαιμονίας μα και εντελώς απαραίτητες για το σωστό προσανατολισμό της επαναστατικής ταξικής πάλης του προλεταριάτου και των πλατιών λαϊκών μαζών που σημαίνει: πάλη κατά τον ντόπιου και ξένου κεφαλαίου συνδεδεμένη πάντα στενά με την πάλη για την ΕΞΟΔΟ της Ελλάδας, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, απ’ την ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε σαφέστατη και πλήρη αντίθεση μα και σε οξύτατη αντιπαράθεση με τις αντιδραστικές αστικές «απόψεις»-εκτιμήσεις της κυβέρνησης και ΟΛΩΝ των αστικών κομμάτων, μεγαλοαστικών και σοσιαλδημοκρατικών, η σημερινή μεγάλη, βαθιά και ολόπλευρη κρίση δηλ. η καταστροφική οικονομική-κοινωνική-πολιτική-πολιτιστική κατάσταση της χώρας και η ακραία απόλυτη εξαθλίωση εργατιάς-αγροτιάς και γενικά του συνόλου των πλατιών λαϊκών μαζών είναι αποτέλεσμα:

πρώτο, της ύπαρξης, λειτουργίας και δράσης των αντικειμενικών Οικονομικών Νόμων της ντόπιας καπιταλιστικής οικονομίας απ’ την οποία δημιουργήθηκαν-δημιουργούνται αναπόφευκτα όλα τα αρνητικά και σύμφυτα σ’ αυτή φαινόμενα (αυτά οξύνονται και απ’ την εκάστοτε οικονομική πολιτική των αστικών κυβερνήσεων), τα οποία συγκυριακά επιδεινώνονται εξαιτίας της σημερινής παγκόσμιας καπιταλιστικής Κρίσης Υπερπαραγωγής, που εξακολουθεί να πλήττει ολόκληρο των καπιταλιστικό κόσμο, της οποίας η βάση της «βρίσκεται στην Αντίφαση που υπάρχει ανάμεσα στον κοινωνικό χαρακτήρα της παραγωγής και την καπιταλιστική μορφή ιδιοποίησης των αποτελεσμάτων της παραγωγής» (ΣΤΑΛΙΝ) δεν «πρόκειται για κρίση υπερσυσσώρευσης του κεφαλαίου» (= συνοθύλευμα αντιμαρξιστικών απόψεων των H.Grossman–H.Neisser–P.Mattick–D.Yaffe–E.Altvater, κλπ) όπως «μολογάει» η σοσιαλδημοκράτισσα Παπαρήγα παραμυθιάζοντας την εργατική τάξη και το λαό («Ρ», 11/12/2011, σελ.4),

δεύτερο, της ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ (οικονομικής-πολιτικής-στρατιωτικής) της χώρας απ’ το ξένο μεγάλο κεφάλαιο, ειδικότερα τα μονοπώλια της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία δρα ο Νόμος της ανισόμετρης οικονομικής και πολιτικής ανάπτυξης – μεγαλύτερη και ασφυκτικότερη ΕΞΑΡΤΗΣΗ σήμερα, που σημαίνει: ολόπλευρη και ασύγκριτα εντονότερη ιμπεριαλιστική εκμετάλλευση της χώρας αλλά και της εργατιάς αγροτιάς και ολόκληρου του Ελληνικού λαού, την οποία, όλως «παραδόξως»(!) αμφισβητούν και αρνούνται την ύπαρξή της μα και ταυτόχρονα την εξωραΐζουν οι ρεφορμιστές σοσιαλδημοκράτες ηγέτες του «Κ»ΚΕ όταν μιλούν για σχέσεις δήθεν «αλληλεξάρτησης» (= σοσιαλδημοκρατικές τροτσκιστικές αερολογίες) μεταξύ Ελλάδας-ισχυρών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων («Ρ»7-8/1/2012, σελ.13) αναγορεύοντας έτσι, φανταστικά βέβαια δηλ. χωρίς καμιά απολύτως οικονομικο-κοινωνικο-ταξική ανάλυση, την Ελλάδα σε χώρα μικρο-«ιμπεριαλιστική»(!) και ανυψώνοντάς την στο επίπεδο ανάπτυξης των μεγάλων ισχυρών ιμπεριαλιστικών χωρών Γερμανίας-Γαλλίας κλπ. ισχυριζόμενοι ότι οι σχέσεις της Ελλάδας, στα πλαίσια της ΕΕ, δεν χαρακτηρίζονται τάχα από ΕΞΑΡΤΗΣΗ και ΥΠΟΤΑΓΗ στα μεγάλα μονοπώλια αυτής της ιμπεριαλιστικής ένωσης.

Όσον αφορά το ζήτημα της ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ απ’ τα ισχυρά ευρωπαϊκά μονοπώλια και την ΠΑΡΑΜΟΝΗ στην ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση ΟΛΑ τα μεγαλοαστικά και σοσιαλδημοκρατικά χρουστσοφικά αστικά κόμματα («Κ»ΚΕ-ΣΥΝ) είναι πλήρως ευθυγραμμισμένα με την τωρινή στρατηγική επιλογή του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ της Ελλάδας σε ΕΕ-ΟΝΕ-ΕΥΡΩ (Παπαρήγα: «λύση έξω από το Ευρώ και δραχμή… είναι καταστροφική», «Ρ» 31/5/2011, σελ. 6) – ακολουθώντας-κρατώντας μια σαφώς φιλο-ιμπεριαλιστική–φιλο-ΕΕ πολιτική στάση, πράγμα που εκφράστηκε και στις παρεμβάσεις-ομιλίες των Παπαρήγα-Τσίπρα στη Βουλή (12/2/2012) μ’ αφορμή τη συζήτηση για τη νέα υποδουλωτική «δανειακή σύμβαση» (βλ. Παπαρήγα: «Ρ» 13/2/2012, σελ. 12-13 και Τσίπρας: «Αυγή» 13/2/2012, σελ.5), παρεμβάσεις χαρακτηριστικές για την προκλητική φιλο-ΕΕ στάση τους, με το βλέμμα πάντα στραμμένο στις ΕΚΛΟΓΕΣ εκτόνωσης (που δε θα λύσουν κανένα απολύτως πρόβλημα), κατ’ εντολή του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου, ή όπως διακήρυξε (15 Φλεβάρη) ο θαυμαστής-υμνητής των Ταγμάτων Ασφαλείας υπεραντιδραστικός εθνικιστής-ρατσιστής και επικίνδυνος τυχοδιώκτης, αρχηγός του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ, Α.Σμαράς: «οι εκλογές λειτουργούν απελευθερωτικά και καταπραϋντικά». Τρέμουν τις λαϊκές κινητοποιήσεις, την ένταση και όξυνση της ταξικής πάλης, γι’ αυτό και ΟΛΑ τα κόμματα ζητούν ΕΚΛΟΓΕΣ.

Όμως η ημερομηνία διεξαγωγής των ΕΚΛΟΓΩΝ θα εξαρτηθεί όχι απ’ τα ντόπια ξενόδουλα μεγαλοαστικά και ρεφορμιστικά κόμματα αλλά απ’ τα μεγάλα «αφεντικά» τους της ΕΕ που με παρέμβαση-επέμβασή τους, και σε πολιτικό επίπεδο στα εσωτερικά της χώρας επιμένουν να διεξαχθούν αργότερα ΕΚΛΟΓΕΣ, ζητώντας το διορισμό «τεχνοκρατικής κυβέρνησης» ανάλογη εκείνης του Μ.Μόντι στην Ιταλία.

***

Απέναντι σ’ αυτή τη νέα επίθεση, πρωτοφανούς βαρβαρότητας, του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου με τη νέα «δανειακή σύμβαση» στην εργατική τάξη, τις πλατιές λαϊκές μάζες και ολόκληρο τον Ελληνικό λαό, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν σ’ όλες τις πόλεις της χώρας μεγαλειώδεις μαχητικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας με συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων λαού. Η αστυνομία με εντολή της κυβέρνησης Παπαδήμου χτύπησε βάρβαρα και απ’ την πρώτη στιγμή τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα αλλά και σ’ άλλες πόλεις. Οι ρεφορμιστές ηγέτες του ΠΑΜΕ διέσπασαν και πάλι, προς όφελος του κεφαλαίου, τις απεργιακές κινητοποιήσεις των ρεφορμιστών ηγετών των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, «φροντίζοντας», στα πλαίσια της υποταγής-αποθέωσης της αστικής νομιμότητας, να αποφύγουν και την παραμικρή σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής, μ’ αποτέλεσμα να τύχουν δικαιολογημένα έντονων αποδοκιμασιών απ’ τους άλλους χιλιάδες διαδηλωτές.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Νέο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη στο Σύνταγμα

Νέο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα θα πραγματοποιήσουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης, εν όψει της ψήφισης στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τις μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Στο μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ προσχώρησαν Γεωργιάδης-Βορίδης

Διαβάστε Περισσότερα »

Για το χαρακτήρα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ)

Το κείμενο γράφτηκε το Νοέμβρη του 2007

1. Εισαγωγή

2. «Ελληνικός Συναγερμός»-ΕΡΕ

3. Στρατιωτικο-φασιστική διχτατορία

4. Η ΝΔ απ’ τη «μεταπολίτευση» ως σήμερα

5. Ηγετικά στελέχη της ΝΔ συνεργάτες και υμνητές της Χουντας.

6. ΝΔ ή «η Δεξιά του Κυρίου» - φασιστικό φεουδο-αστικό «θεϊκό» Ιερατείο.

7. Συμμετοχή της ΝΔ σε μοναρχοφασιστικές φιέστες.

8. Συμμετοχή στις φιέστες των εθνοπροδοτών συνεργατών των κατακτητών.

9. ΝΔ – συστηματική προσπάθεια αποκατάστασης των Ταγμάτων Ασφαλείας και όλων των συνεργατών των καταχτητών.

10. ΝΔ – ανοιχτές ναζι-φασιστικές Οργανώσεις.

11. ΝΔ – αδελφά ευρωπαϊκά κόμματα

12. Κυβέρνηση Καραμανλή.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σχετικά με το χαρακτήρα των αστικών και ρεβιζιονιστικών κομμάτων και την ιδεολογικό-πολιτική κριτική σ’ αυτά

Το κείμενο γράφτηκε το Νοέμβρη του 2007

Σχετικά με το χαρακτήρα των αστικών και ρεβιζιονιστικών κομμάτων και την ιδεολογικό-πολιτική κριτική σ’ αυτά


Ο χαρακτήρας των πολιτικών κομμάτων και η ιδεολογικο-πολιτική κριτική σ’ αυτά αποτελούν απ’ τα πιο σημαντικότερα ζητήματα του κομμουνιστικού κινήματος, κι’ αυτό επειδή και τα δύο συνδέονται άμεσα με τον επαναστατικό ή μη προσανατολισμό του εργατικού κινήματος.

Καταρχήν δυο βασικές παρατηρήσεις:

πρώτο, ο ταξικός χαρακτήρας όλων των κομμάτων για τους επαναστάτες μαρξιστές είναι δεδομένος και αυταπόδεικτος. Όμως επιπλέον είναι ολωσδιόλου απαραίτητος και επιβεβλημένος ένας ακριβής προσδιορισμός του χαρακτήρα των πολιτικών κομμάτων, επειδή μόνον αυτός επιτρέπει μια ανάλογη ιδεολογικο-πολιτική κριτική σ’αυτά δηλ. μια σωστή διεξαγωγή της ταξικής πάλης σε ιδεολογικο-πολιτικό επίπεδο εκ μέρους των επαναστατών κομμουνιστών. Απ’ τον ακριβή προσδιορισμό του χαρακτήρα των διαφόρων πολιτικών κομμάτων με βάση τον επαναστατικό μαρξισμό δηλ. το λενινισμό-σταλινισμό και την ιδεολογικο-πολιτική κριτική σ’ αυτά απ’ την ίδια προφανώς σκοπιά εξαρτάται άμεσα ο επαναστατικός προσανατολισμός τόσο του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος όσο και του αντιφασιστικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

δεύτερο, η ιδεολογικο-πολιτική κριτική των επαναστατών κομμουνιστών στα αστικά, φασιστικά και ρεβιζιονιστικά κόμματα - και επομένως και της «Κίνησης για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55» - έχει ως αφετηρία και βάση την ύπαρξη της πρωταρχικής διαχωριστικής γραμμής μεταξύ μπουρζουαζίας-προλεταριάτου, που απορρέει απ’ τη βασική αντίθεση Κεφαλαίου-Εργασίας, και της δευτερεύουσας και εξαρτημένης απ’ την πρώτη διαχωριστικής γραμμής μεταξύ αντιφασιστικών-αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων – φασιστικών-εθνικιστικών-σοβινιστικών-ρατσιστικών φιλοϊμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Πρέπει αμέσως ευθύς εξαρχής να υπογραμμισθεί ότι οι απόψεις-εκτιμήσεις των επαναστατών μαρξιστών κομμουνιστών δηλ. των λενινιστών-σταλινιστών σχετικά με το χαρακτήρα των αστικών και ρεβιζιονιστικών κομμάτων και την ιδεολογικο-πολιτική κριτική σ’ αυτά δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να συμπίπτουν μ’ εκείνες των χρουστσοφικών σοσιαλδημοκρατών ηγετών των «Κ»ΚΕ-ΣΥΝ. Οι απόψεις της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ περί «δημοκρατικής», συνέχεια της «φωτισμένης Δεξιάς», ΝΔ, περί «σοσιαλδημοκρατικού» ΠΑΣΟΚ, περί ΛΑΟΣ ως «παρακλάδι της φιλελεύθερης πολιτικής και ιδεολογίας» («Ρ» 27/5/2007, σελ. 8), είναι αντιμαρξιστικά χρουστσοφικά μυθεύματα που αποπροσανατολίζουν την πάλη της εργατικής τάξης αλλά και το αντιφασιστικό-αντιιμπεριαλιστικό και κομμουνιστικό κίνημα της χώρας.

Α. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: το κόμμα της ΝΔ, πέρα απ’ το ότι είναι ένα μεγαλοαστικό κόμμα – το κατεξοχήν κόμμα του μεγάλου κεφαλαίου – είναι επιπλέον ένα αντιδραστικό μοναρχοφασιστικό κόμμα, κι’ αυτό επειδή:

1. Η Νέα Δημοκρατία, όπως και το μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΕΡΕ από το οποίο προήλθε, σε ιδεολογικο-πολιτικό επίπεδο κυριαρχείται και καθοδηγείται από φασιστικές, εθνικιστικές-σοβινιστικές και ρατσιστικές αλλά ακόμα και από ναζι-φασιστικές-ρατσιστικές απόψεις περί «ευφυούς» και «περιούσιου λαού», κλπ., αντιδραστικές αντιλήψεις ανάλογες με τις διαβόητες χιτλερικές ρήσεις περί «ανώτερης γερμανικής φυλής», «άριας φυλής», κλπ. που οδήγησαν στα γνωστά αποτρόπαια εγκλήματα των στρατοπέδων συγκέντρωσης της περιόδου του χιτλεροφασισμού (.Γ. Ράλλης: «Οι έλληνες είναι πολύ ευφυής λαός, ίσως ο ευφυέστερος όλων» («Ελευθεροτυπία» 22/11/2002), Π.Ψωμιάδης: «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι», Αlpha 23/10/2003 και «Ελευθ.» 25/10/2003, σελ. 55, Χρ. Γούδης («η σύγχρονη Δεξιά ως ιδεολογία ως πράξη»): «ο Έλληνας υπερτερεί σε όλες τις εκφάνσεις», κλπ.) των διαφόρων ηγετικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και του «θεϊκού» της προστάτη χουντοΧριστόδουλου περί «περιούσιου και ευλογημένου λαού» (συγκέντρωση Συντάγματος), κλπ. κλπ.

Η φασιστική ιδεολογία της ΝΔ κινείται, ανάμεσα σε άλλα, στην τροχιά του διαβόητου τρίπτυχου «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια» της πάλαι ποτέ «ένδοξης εθνικοφροσύνης» του μοναρχοφασισμού και του μετέπειτα των φασιστών συνταγματαρχών «Ελλάς-Ελλήνων-Χριστιανών», συμπληρωμένων επιπλέον με τα ακόμα πιο επικίνδυνα περί «ευφυούς» και «περιούσιου λαού», κλπ. κλπ.

2. «Ελληνικός Συναγερμός»-ΕΡΕ.

Ο «Ελληνικός Συναγερμός» είχε μετονομαστεί (4/1/1956) σε ΕΡΕ όπως και στη «μεταπολίτευση» το κόμμα της ΕΡΕ απλά άλλαξε όνομα σε Νέα Δημοκρατία.

Παρόλο που στις 4 Οχτώβρη 1955 δημοσιεύεται στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» η απόφαση για το διορισμό του Στέφανου Στεφανόπουλου ως αναπληρωτή Πρωθυπουργού υπογραμμένη από τον άρρωστο φασίστα στρατάρχη Α. Παπάγο και τότε Πρωθυπουργό της χώρας (στις 23:35 τη νύχτα της ίδιας μέρας πεθαίνει), στις 5 Οχτώβρη ο Βασιλιάς αντί του Στεφανόπουλου καλεί στα Ανάκτορα τον υπουργό συγκοινωνιών Κ.Καραμανλή και του ζητά να σχηματίσει κυβέρνηση. Η νέα κυβέρνηση ορκίζεται στις 6 Οχτώβρη 1955 με πρωθυπουργό πλέον τον Κ.Καραμανλή.

Είναι φανερό πως ο τότε υπουργός συγκοινωνιών και νέος πρωθυπουργός, αφού παραμερίστηκε ο Στ.Στεφανόπουλος, υπήρξε το «σκεύος εκλογής» τόσο των Ανακτόρων όσο και των αμερικανο-άγγλων ιμπεριαλιστών, ο καλύτερος υπηρέτης των συμφερόντων τους. Ήταν τότε που ο Π.Πιπινέλης (θιασώτης της απόλυτης μοναρχίας) διατύπωσε τη διαβόητη «θεωρία»: «δικαίωμα του Βασιλέως είναι να διορίζει πρωθυπουργό ακόμα και τον κηπουρό του»!!!

Ο Κ.Καραμανλής – πρωθυπουργός τώρα ελέω Ανακτόρων-αμερικανοάγγλων ιμπεριαλιστών – μετονομάζει απλά τον «Ελληνικό Συναγερμό» του Παπάγου σε ΕΡΕ.

Η ΕΡΕ με αρχηγό-ιδρυτή το γερο-Καραμανλή καθοδηγούνταν από φασιστικές απόψεις και είχε στις γραμμές της τους γνωστούς ιδεολογικο-πολιτικούς στυλοβάτες του μοναρχοφασισμού Κ. Τσάτσο-Π. Κανελλόπουλο, κλπ., που χαρακτήριζαν το Νταχάου της Ελλάδας, το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μακρονήσου, «Παρθενώνα της Ελλάδας» (Η. Ηλιού: «ο κ. Κανελλόπουλος είχε βαφτίσει το Μακρονήσι Παρθενώνα», και Γ.Φαρσακίδης, Ν.Μάργαρης, κλπ.). Παλιότερα στις φασιστικές απόψεις του Π. Κανελλόπουλου είχε ασκήσει εύστοχη κριτική ο Δημήτρης Γληνός στο «Ριζοσπάστη»: «ο μασκαρεμένος φασισμός του κ. Κανελλόπουλου» («Ρ» 24/1/1936), «ο ελληνικός εθνικοσοσιαλισμός» («Ρ» 14 και 15 Μάρτη 1936), «και όμως είναι φασίστας και απατεώνας» (1. κραυγή απελπισίας, 2. ηθικοδημαγωγικοί θεατρινισμοί, 3. ο μέγας μυστήριος, 4. φασιστική εθνοκαπηλεία», «Ρ» 28,29 και 30 Μάρτη 1936). Και στον Κ. Τσάτσο: «απάντηση σε θεληματικές απορίες» («Νέοι Πρωτοπόροι», φύλλο 3-4, Μάρτης-Απρίλης 1933, σελ. 106-107) και: «ο φασιστικός ιδεαλισμός στην Ελλάδα» («Νέοι Πρωτοπόροι», φύλλο 7, Ιούλης 1933, σελ. 213-215). (Ανάλογες απόψεις για τη Μακρόνησο είχε εκφράσει και ο Κ. Τσατσος αλλά και πολλοί άλλοι).

Η ΕΡΕ ήταν το κόμμα που είχε στις γραμμές του όχι μόνο φασίστες ηγέτες αλλά στέγαζε και τα στελέχη της φασιστικής δικτατορίας του Μεταξά, ανάμεσά τους, τον Κ.Μανιαδάκη, υπουργό Ασφαλείας του φασίστα δικτάτορα Μεταξά, κλπ., όλους τους γερμανοντυμένους μεταξύ των οποίων τους Αντων Τσαούς (Αντ.Φωστερίδη), Κ.Παπαδόπουλο, Βουλπιώτη, κλπ. αλλά και το Ν.Ζέρβα – όλοι συνεργάτες των φασιστών καταχτητών. Επιπλέον στέγαζε και όλο το κατακάθι των προδοτών της πατρίδας συνεργατών των ιταλο-γερμανο-βουλγάρων καταχτητών (Χίτες. Ταγματασφαλίτες, ΠΑΟτζηδες, κλπ.) μα και όλες τις δολοφονικές εγκληματικές συμμορίες (Σούρληδες, Βουρλάκηδες, Μαγγανάδες, κλπ.), τρομοκρατών της περιόδου της κατοχής που πολέμησαν στο πλευρό των καταχτητών, αλλά και τους άξιους απογόνους τους.

Στην περίοδο της 8ετούς διακυβέρνησης της χώρας απ’ το μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΕΡΕ, η φασιστική κυβέρνηση Κ.Καραμανλή είχε πλήρως φασιστικοποιήσει τη χώρα: κράτος-στρατός-αστυνομία-χωροφυλακή-ασφάλεια-δικαιοσύνη-εκκλησία-αγροφυλακή-ΤΕΑ, κλπ.

Το μεγαλοαστικό κόμμα της ΕΡΕ ορθά θεωρούνταν απ’ το κομμουνιστικό κίνημα αλλά και από το αντιφασιστικό-αντιιμπεριαλιστικό κόμμα της ΕΔΑ μοναρχοφασιστικό κόμμα και η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή μια μοναρχοφασιστική κυβέρνηση που θαύμαζε τα διάφορα φασιστικά καθεστώτα, μεταξύ των οποίων και τη φασιστική δικτατορία του Σαλαζάρ της Πορτογαλίας όπως μας πληροφορεί η παλιά «Αυγή» σε άρθρο της με τίτλο: «άρθρο Πιπινέλη υπέρ καθεστώτος τύπου Σαλαζάρ, ο Πιπινέλης ομολογεί ότι αποτελούν το κόμμα του φασισμού, καθεστώς Σαλαζάρ ονειρεύεται η ΕΡΕ» (αναδημοσιευμένο στην τωρινή «Αυγή», 30/1/2007, σελ. 15).

Μετά την απελευθέρωση, αλλά και μετά το 1950, τη χώρα κυβέρνησε ο δοσιλογισμός. Ο γερο-Καραμανλής, πέρα από εκπρόσωπος και στυλοβάτης της αντιδραστικής αστικής τάξης, υπήρξε επιπλέον ο κατεξοχήν εκπρόσωπος, προστάτης και εκφραστής ολόκληρου του ναζι-φασιστικού συρφετού της Κατοχής, όλων των προαναφερόμενων συνεργατών των καταχτητών, όλων των δοσίλογων και των δολοφονικών εγκληματικών συμμοριών, που κυβέρνησαν τη χώρα. Ήταν ο ηγέτης της δοσιλογικής μοναρχοφασιστικής Δεξιάς που τώρα ονομάζεται ΕΡΕ.

Κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Καραμανλή, το μέγεθος της κατάντιας της δοσιλογικής Δεξιάς (ΕΡΕ) ξεπέρασε κάθε όριο και έφτασε στο αποκορύφωμά του στα τέλη της δεκαετίας του ΄50 με την απελευθέρωση του γερμανού αιμοσταγούς εγκληματία πολέμου Max Merten, ο οποίος είχε συλληφθεί (Μάης 1957) με εντολή, και εν αγνοία της κυβέρνησης Καραμανλή, του θαρραλέου πατριώτη αντιφασίστα δικαστή Ανδρέα Τούση (Θεσπρωτικό Πρέβεζας), αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και προϊστάμενου του Γραφείου Διώξεως Εγκλημάτων Πολέμου, που όταν σκανδαλωδώς αφέθηκε ελεύθερος απ’ την αντιδραστική φασιστική κυβέρνηση Καραμανλή και επέστρεψε στη Γερμανία, κατάγγειλε ότι είχε ως συνεργάτες του μεταξύ άλλων και τους:

1) Κωνσταντίνο Καραμανλή, πρωθυπουργός

2) Δημήτριο Μακρή, υπουργός Εσωτερικών

3) Γεώργιο Θεμελή, υφυπουργός Εθνικής Άμυνας

4) Δοξούλα Λεοντίδου (οικογενειακό όνομα), σύζυγος του υπουργού Εσωτερικών Δ. Μακρή και γραμματέα του εγκληματία Μέρτεν (Θεσσαλονίκη) στην κατοχή.

Οι καταγγελίες του Μέρτεν δημοσιεύτηκαν στο βδομαδιάτικο περιοδικό «Der Spiegel» (28/9/1960)

Με την παρέμβαση όμως και την πίεση της τότε γερμανικής κυβέρνησης το προκλητικό σκάνδαλο Μέρτεν τερματίστηκε παρόλο που οι Κ.Καραμανλής, Δ.Μακρής, Γ. Θεμελής, Δοξούλα Λεοντίδου-Μακρή δεν τόλμησαν να υποβάλλουν μηνύσεις στα γερμανικά δικαστήρια για να αντικρούσουν τις κατηγορίες του Μέρτεν, πράγμα που σημαίνει ότι είχαν παρα«λερωμένη τη φωλιά» τους. Επί κυβερνήσεως Καραμανλή έφτασε στο σημείο η Ελλάδα να παραιτηθεί από το δικαίωμα εκδίκασης περιπτώσεων που αφορούσαν ναζι-φασίστες εγκληματίες πολέμου με το περιβόητο νομοθετικό διάταγμα 4016/1959 «περί εκκαθαρίσεως του θέματος των εγκληματιών πολέμου».

Αυτή ήταν η δοσίλογη Δεξιά (ΕΡΕ) και ο «μέγας εθνάρχης» Κ.Καραμανλής.

3. Στρατιωτικο-φασιστική διχτατορία:

Στις γραμμές της φασιστικής ΕΡΕ δεν αντρώθηκαν μόνο οι πράκτορες της CIA αξιωματικοί του ΙΔΕΑ, οι φασίστες συνταγματάρχες που με εντολή των αμερικανών ιμπεριαλιστών επέβαλαν, τον Απρίλη του 1967, τη στρατιωτικοφασιστική διχτατορία, της οποίας πολλά στελέχη υπήρξαν και επιφανή στελέχη της ΕΡΕ όπως ο Π. Πιπινέλης, υπουργός Εξωτερικών της Χούντας, Κ. Κόλλιας, (εισαγγελέας Αρείου Πάγου) πρώτος πρωθυπουργός της, κλπ. αλλά και οι φασίστες Ιεράρχες που υπηρέτησαν τη Χούντα όπως Ιερώνυμος, Σεραφείμ, Αμβρόσιος, Χριστόδουλος, Άνθιμος, κλπ., ενώ πολλά στελέχη της φασιστικής νεολαίας ΕΚΟΦ (ΕΡΕ) επάνδρωσαν τους μηχανισμούς της φασιστικής διχτατορίας.

Έτσι εξηγείται η μεγάλη συμπάθεια πολλών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας προς τους φασίστες δικτάτορες που κάποια απευθύνουν αργότερα επιστολές (2/10/2001) προς τον Παττακό, όπως ο Γ. Κεφαλογιάννης, βουλευτής και ηγετικό στέλεχος της ΝΔ, ο οποίος, ανάμεσα σ’ άλλα, διακρίνει, σε βιβλίο του φασίστα εγκληματία, «ειλικρίνεια, αλήθειες και δεινή περιγραφικότητα» των εμπειριών και «σημαντικά ιστορικά στοιχεία που βοηθούν τις γενιές που δεν έζησαν αυτά τα γεγονότα να αντιληφθούν τον αγώνα» (!!!), ενώ άλλοι, όπως ο βουλευτής της ΝΔ, Αθ. Γιαννόπουλος, είχε το θράσος με δήλωσή του στο «Κανάλι 10» να ζητήσει, ακριβώς την ημέρα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, «αμνηστία» των χουντικών με το σαθρό «επιχείρημα» (!), ότι «η δημοκρατία μας αυτή τη στιγμή είναι πολύ δυνατή στην Ελλάδα» («Ελευθεροτυπία» 18/1/2003, σελ. 5).

Ας σημειωθεί ακόμα πώς στην κηδεία του διχτάτορα Γ. Παπαδόπουλου (27/6/1999), παρά την απαγόρευση από την ηγεσία της ΝΔ, συμμετείχε ο Μ. Μανωλάκος, μέλος της ΚΕ της ΝΔ, που στη συνέχεια διαγράφτηκε και πάνω από 80% των συμμετεχόντων ήταν μέλη-οπαδοί της ΝΔ.

4. Η ΝΔ απ’ τη «μεταπολίτευση» ως σήμερα.

Επιστρέφοντας το 1974 απ’ την εις Παρισίους αυτοεξορία του (από το 1963 δολοφονία Γρ. Λαμπράκη) ο Κ. Καραμανλής – τώρα «σκεύος εκλογής» μόνο των αμερικανών και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, χωρίς τα ανάκτορα, που ας σημειωθεί ποτέ δεν είχε στραφεί κατά της Χούντας, άσκησε όμως κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης – αναλαμβάνει πρωθυπουργός και προβάλλεται απ’ την αντιδραστική αστική τάξη ως «μέγας εθνάρχης», ενώ εξακολουθεί να ισχύει ο στρατιωτικός νόμος και πρόεδρος είναι ο φασίστας στρατηγός Φαίδων Γκιζίκης της Χούντας, και στη συνέχεια μετονομάζει απλά την κακόφημη φασιστική ΕΡΕ, που θυμίζει τις πιο μαύρες και σκοτεινές μέρες των δεκαετιών ΄50-΄60, σε Νέα Δημοκρατία.

Η σημερινή ΝΔ, πέρα απ’ ότι καθοδηγείται από φασιστικές απόψεις: α) είχε και έχει στις γραμμές της τους επιζώντες συνεργάτες των ιταλο-γερμανο-βουλγάρων κατακτητών, β) τους συνεργάτες και στυλοβάτες της φασιστικής διχτατορίας, γ) σ’ αυτή στεγάζεται όλο το κατακάθι των χαφιέδων, τραμπούκων, τρομοκρατών, βασανιστών, δολοφόνων, κλπ. των μετά το ΄50 δεκαετιών αλλά και το σύνολο του μοναρχοφασιστικού συρφετού, δ) το 30% και πλέον εκείνων που ψήφησαν υπέρ της μοναρχίας (30,82%=1.445.875, «Ρ» 10/12/1974) στο δημοψήφισμα του ΄74 (8/12/1974), ε) πολλά ηγετικά φιλομοναρχικά στελέχη που υποδέχονται το Γλύξμπουρκ όπως Α. Λυκουρέζος, Α. Παπαδόγγονας, κλπ. αλλά και ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης, γνωστός για τις πολύ στενές σχέσεις του με το έκπτωτο ζεύγος των Γλύξμπουρκ που είχε το θράσος να τους προσκαλέσει στην Ελλάδα και να περιοδεύσουν απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας.

Ορθότατα έγραψε-εκτίμησε τη σχέση ΕΡΕ-ΝΔ, μ’ αφορμή τη δολοφονία του Τεμπονέρα, ο γνωστός αντιστασιακός Βασίλης Πουλάς, πρόεδρος τότε της ΠΕΑΕΑ, προσκείμενης στο χρουστσοφικό «Κ»ΚΕ: «η παλιά ΕΡΕ και η Νέα Δημοκρατία έχουν τον ίδιο νουνό, ο ίδιος σιδηρολοστός σύντριψε το κρανίου του Γρηγόρη Λαμπράκη το 1963 και προχτές το κρανίο του Νίκου Τεμπονέρα» («Ρ» 1/2/1991).

5. Ηγετικά στελέχη της ΝΔ συνεργάτες και υμνητές της Χουντας.

Πολλά στελέχη της ΝΔ είναι Χουντικοί φασίστες μεταξύ των οποίων και κάποιοι που διετέλεσαν υπουργοί-υφυπουργοί, Νομάρχες-Υπερνομάρχες όπως οι Τσιτουρίδης, Κιλτίδης, Ανδρεουλάκος, ο υπερνομάρχης Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης Κώστας Τάτσης (μέλος της «Συμβουλευτικής» του φασίστα δικτάτορα Παπαδόπουλου): «όχι δεν αρνούμαι ότι έκανα ένα χρόνο στη Συμβουλευτική της 7ετίας», («Ελευθεροτυπία» 27/10/2003, σελ. 4) κλπ. κλπ. φθάνοντας και ως τον τωρινό γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, Α. Σταύρου που το 1967 έστελνε υμνητήριες επιστολές στη Χούντα, όπως αποκάλυψε το Alter («Ελευθεροτυπία» 7/2/2007, σελ. 8), ο μπουζουκτσής-καραγκιόζης Π. Ψωμιάδης, θαυμαστής της Χούντας που χαρακτήρισε το φασιστικό πραξικόπημα των εγκληματιών συνταγματαρχών «επανάσταση», πρωτοστατεί, μαζί με τους ναζι-φασίστες της «Χρυσής Αυγής», σε εκδηλώσεις για το «Μεγαλέξανδρο» και συμμετείχε σε κάψιμο βιβλίων, μαζί με το θρησκόληπτο φασιστικό συρφετό (περίπτωση Μ. Ανδρουλάκη). Να τι διαβάζουμε για τον Τσιτουρίδη: «ο διορισμός του, δηλ. από τη χούντα στο Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής Θεσσαλονίκης, στις αρχές της δεκαετίας του ΄70. Η εκπομπή «πολιτικού (προπαγανδιστικού) λόγου» για την νεολαία που του είχε ανατεθεί στην ΥΕΝΕΔ. Και η διαγραφή του από τον φοιτητικό Σύλλογο, το 1974, στο πλαίσιο της αποχουντοποίησης… η πιο «ακραία» θέση του; Συνυπέγραψε ερώτηση 57 συναδέλφων του της ΝΔ με θέμα «να απαγορευτεί η προβολή ταινιών με … Άρη Βελουχιώτη στην τηλεόραση» («Ελευθεροτυπία» 26/9/2004 σελ. 8).

Ας κλείσουμε την εντελώς σύντομη και ελλιπέστατη αναφορά με την περίπτωση του γνωστού φασίστα χουντικού ΕΚΟΦίτη Ν. Μέρτζου, διαπρύσιου κήρυκα του φασισμού και εμετικού υμνητή του αρχιφασίστα εγκληματία Γ. Παπαδόπουλου, που συμμετείχε όχι μόνο στη «Συμβουλευτική» αλλά και το πιο σημαντικό – και αυτό αποκαλύπτει τελευταία η «Ελευθεροτυπία» - ήταν σύμβουλος όχι μόνο του Παπαδόπουλου αλλά και των «Κ.Καραμανλή-Ε.Αβέρωφ-Κ.Μητσοτάκη» («Ελευθεροτυπία» 30/9/2007, σελ.53) και μάλλον και του νεότερου Κ. Καραμανλή (στη φωτογραφία ο Ν. Μέρτζος στο Νυμφαίο Φλώρινας τα περασμένα Χριστούγεννα (26/12/2006) «συμβουλεύει» τον Κ. Καραμανλή). Να ένα μικρό απόσπασμα από την εμετική υμνολογία (14 Ιουλίου 1971): «να οδηγήση το Κράτος εις επίπεδον οργάνου ανταξίου των μεγάλων οραματισμών του Έθνους, τους οποίους αναγλύφως εκφράζει ο αρχηγός της Επαναστάσεως και Πρωθυπουργός της χώρας κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος» («Ελευθεροτυπία» 30/9/2007, σελ.55).

Απολαύστε τώρα και ελάχιστα απ’ την πιο πρόσφατη φασιστικο-εθνικιστική δράση στελεχών και βουλευτών της ΝΔ:

α. Γνωστή είναι η ρατσιστικο-εθνικο-φασιστική εκστρατεία και τρομοκρατία κατά των ξένων (αλβανό μαθητή Τσενάϊ, κλπ.) για τη σημαία με πρωτοστάτες τους Ψωμιάδη, Κ. Τάτση, Κιλτίδη, Ρεγκούζα, Σαλαγκούδη, Μιχαλολιάκο, Καμμένο, κλπ. στα διάφορα κανάλια (και εκπομπή “Alpha” 23/10/2003 του Μ.Τριανταφυλλόπουλου), ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Α. Ανδρεουλάκος που παλαιότερα είχε προτείνει να ανοίξει το Μακρονήσι για τους Αλβανούς δήλωνε: «σε θεωρητικό και συμβολικό επίπεδο έχουν δίκιο όσοι λένε ότι ένας αλλοδαπός δεν μπορεί να κρατήσει την Ελληνική σημαία» («Ελευθεροτυπία» 24/10/2003, σελ. 47)

β. ΝΔημοκρατική εκστρατεία κατά του επαναπατρισμού των σλαβομακεδόνων πολιτικών προσφύγων με δυο επερωτήσεις στη Βουλή: μία υπογραμμένη από 34 βουλευτές της ΝΔ, ανάμεσά τους πρωτοκλασάτα στελέχη, οπως οι Αχιλλέας Καραμανλής, Πέτρος Μολυβιάτης, Σάββας Τσιτουρίδης, Παρθένα Φουντουκίδου, Σωτήρης Κούβελας, Μαρία Κόλια-Τσαρουχά, κλπ., η άλλη (δεύτερη) με τις υπογραφές των Ιορδάνη Τζαμτζή, Μιχ.Παπαδόπουλου, Ζέτας Μακρή και Π.Μαντούβαλου, ενώ ένα άλλο γνωστό αντιδραστικό «φυντάνι» της ΝΔ, ο Ε. Χαϊτίδης δίνει συνέχεια στην έξαλλη παραληρηματική εθνικιστική φασιστική εκστρατεία: «πρόκειται για κατάπτυστους αυτονομιστές, που φαίνεται να δρουν ανενόχλήτοι όχι μόνο στο εξωτερικό, αλλά και μέσα στην Ελλάδα με την ανοχή ή και τη συνδρομή μελών της κυβερνήσεως. Σκοπός τους είναι η αναγνώριση (σε πρώτη φάση) «Μακεδονικής μειονότητας στη Ελλάδα» με τελικό σκοπό την αυτονόμηση, δηλαδή την απόσπαση ελληνικών εδαφών» («Ελευθεροτυπία» 22/8/2003).

6. ΝΔ ή «η Δεξιά του Κυρίου» - φασιστικό φεουδο-αστικό «θεϊκό» Ιερατείο.

Στο χώρο της μοναρχοφασιστικής ΝΔ ανήκει και το φασιστικό φεουδο-αστικό Ιερατείο που συνεργάστηκε και υπηρέτησε τους φασίστες συνταγματάρχες με προεξάρχουσα φιγούρα το χουντοΧριστόδουλο που δε γνώριζε τίποτε για τα εγκλήματα της Χούντας και την προδοσία του Κυπριακού, επειδή «διάβαζε». Πέρα απ’ τη λυσσασμένη εκστρατεία ΝΔ-Εκκλησίας για τις «Ταυτότητες», όταν η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές, το Μάρτη του 2004, ο Χριστόδουλος δήλωσε: «ενθαρρυνόμαστε κάθε φορά που βλέπουμε τη Δεξιά του Κυρίου να δίδει κατευθύνσεις και να υποδεικνύει το δρόμο, καθώς επίσης και όταν διαπιστώνουμε ότι ο καθένας, ο οποίος σε αυτόν τον τόπο θέλησε να παραβλέψει την εκκλησία και να περιφρονήσει τον θρησκεύοντα λαό μας, ετέθη στο περιθώριο», ενώ στη πρόσφατη συγχαρητήρια επιστολή του προς τον Καραμανλή, ο εκπρόσωπος του «Θεού επί της γης», ανάμεσα στ’ άλλα, αναφέρει: «Η εκκλησία, που τη σέβεσαι και την αγαπάς, ως φιλόστοργη μάνα σε αγκαλιάζει και σε τιμά, δι’ εμού του προκαθημένου της, σε ευλογεί και διακαώς προσεύχεται στον Κύριόν της για μια αρίστη επιτυχία στο έργο σου με αγλαούς καρπούς σ’ όλους τους τομείς για το καλό της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στον ευλογημένο τόπο μας. Ο Θεός μαζί σου» («Ελευθεροτυπία» 18/9/2007, σελ. 17) δηλ. για το «καλό»-συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και εκείνων του φεουδο-αστικού Ιερατείου.

Εδώ ο αμετανόητος φασίστας Χριστόδουλος Παρασκευαϊδης αποκαλεί τη Δεξιά του μεγάλου κεφαλαίου, «Δεξιά του Κυρίου». Είναι ο ίδιος που ενώ υποτίθεται δεν «γνώριζε» τίποτε για τα εγκλήματα της Χούντας, ήξερε όμως αργότερα να γράφει επιστολή προς τον αρχιπραξικοπηματία Στ. Παττακό (31 Μαΐου 2001) στην οποία υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι ο φασίστας εγκληματίας Στ.Παττακός υπήρξε «εκφραστής ξεχωριστών προσόντων και αρετών» (!!!) και πριν λίγους μήνες, αρχές Μάη, «έμαθε»-βρήκε το δρόμο για την Κύπρο για να τιμήσει τον εθνοπροδότη συνεργάτη των Γερμανών αρχιΧίτη Γ. Γρίβα και λίγο αργότερα το δρόμο για τη Θεσσαλονίκη για να τιμήσει τον τρισάθλιο «άγιο» Θεσσαλονίκης Λεωνίδα Παρασκευόπουλο που όχι μόνο εξυμνούσε τη Χούντα αλλά και αναγόρευσε τη δεύτερο σύζυγο του αρχιεγκληματία φασίστα δικτάτορα Παπαδόπουλου σε «Παναγία»: «δύο Δέσποινες υπάρχουν, μία είναι η Παναγιά και η άλλη η Δέσποινα Παπαδοπούλου».

7. Συμμετοχή της ΝΔ σε μοναρχοφασιστικές φιέστες.

Πολλά στελέχη και βουλευτές της ΝΔ, ακόμα και υπουργοί συμμετείχαν και συμμετέχουν σε διάφορες μοναρχοφασιστικές φιέστες, όπως Μελιγαλά, Μακρυγιάννη, Βίτσι, Γράμμου, κλπ.κλπ.

Ας αναφερθούν κάποιες απ’ αυτές:

1. Συμμετοχή στελεχών της ΝΔ στη χουντο-βασιλική φιέστα (11/2/2000) της διαβόητης «Βασιλικής Ένωσης των Γιαννιτσών» που διαβάστηκαν μηνύματα του έκπτωτου μονάρχη Γλύξμπουργκ και του φασίστα αρχιπραξικοπηματία Στ.Παττακού. Έστειλαν τηλεγραφήματα «έξι στελέχη της ΝΔ (πέντε βουλευτές και ένας πρώην) έστειλαν στη φιλοβασιλική σύναξη τηλεγραφήματα ευχών και ευχαριστιών»: οι Αγγ. Μπρατάκος, Αλ. Παπαδόγγονας, Π. Καμμένος, Π. Ψωμιάδης, Κ. Κωνσταντινίδης, Απ. Ανδρεουλάκος, («Ελευθεροτυπία» 14/2/2000), ενώ ο Γ.Καρατζαφέρης (τότε ακόμα στη ΝΔ) πέρα απ’ τα υπουργεία που «μοίραζε» στους «Χρυσαυγίτες», διαφημίζει το ίνδαλμά του Χίτλερ («Αυγή» 8/2/2000). Οι Ανδρεουλάκος-Παπαδόγγονας, ο μεν πρώτος δηλώνει ότι «οι φιλοβασιλικοί αποτελούν το εκλεκτό κομμάτι του λαού, τη ραχοκοκαλιά της ΝΔ», ο δε δεύτερος: «χωράνε και αυτοί στη ΝΔ», ενώ ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης δήλωνε ότι «οι βασιλόφρονες έχουν θέση στη ΝΔ» («Ελευθεροτυπία» 15/2/2000).

2. Στη φιέστα του 2001 της «Βασιλικής Ένωσης των Γιαννιτσών», έστειλαν τηλεγραφήματα μεταξύ άλλων και 10 βουλευτές της ΝΔ απ’ τους οποίους ανακοινώθηκαν μόνο τα ονόματα των γνωστών μοναρχοφασιστών Α. Ανδρεουλάκου και Π. Ψωμιάδη.

3. Στους γάμους του Παύλου Γλύξμπουργκ (Ιούλης 1995) συμμετείχαν 10 βουλευτές και 15 πολιτευτές της ΝΔ, ενώ στους γάμους της κόρης του εκπτωτου μονάρχη Αλεξίας (9 Ιουλίου 1999), η ηγεσία της ΝΔ απαγόρευσε τη συμμετοχή βουλευτών και στελεχών με απειλή διαγραφής.

Η συμμετοχή σε εκδηλώσεις για τον έκπτωτο μονάρχη βουλευτών αποτελεί ωμή παραβίαση και προκλητική καταπάτηση του ισχύοντος Αστικού Συντάγματος.

Μόνιμη συμμετοχή ηγετικών στελεχών της ΝΔ στις μοναρχοφασιστικές φιέστες κατά των «κομμουνιστοσυμμοριτών»:

1. Συμμετοχή στελεχών της ΝΔ και του βουλευτή της Α.Φούσα στη μοναρχοφασιστική φιέστα Κόνιτσας («Αυγή» 13/1/2000).

2. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου στη μοναρχοφασιστική σύναξη στο Βίτσι (Αύγουστος 2000) απ’ την πλευρά του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ πήραν μέρος οι βουλευτές Κ. Γκιουλέκας (Θεσσαλονίκης), Α.Αγγελής (Καστοριάς), Ν.Κορτσάρης (Φλωρινας), Μ.Παπαδόπουλος (Κοζάνης), Κ.Κιλτίδης (Κιλκίς) απ’ τα «πρωτοπαλήκαρα» της «4ης Αυγούστου» του ναζιφασίστα Κ.Πλεύρη, ενώ τηλεγραφήματα έστειλαν ο βουλευτής της Νεα Δημοκρατίας Ψωμιάδης καθώς και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β.Παπαγεωργόπουλος. Ακόμα συμμετείχαν ο Π. Αλτίνης (ΝΔ), Νομάρχης Φλώρινας και ο Δημοτικός Σύμβουλος Θ. Ασπασίδης ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης. Δεν έλειψε βέβαια και το φασιστικό παπαδαριό εκπροσωπούμενο απ’ τους μητροπολίτες Θεόκλητο (Φλώρινας) και Σεραφείμ (Καστοριάς)

3. Στις 3 Νοέμβρη του 2002 πρωτοστάτησαν σ’ ανάλογη φιέστα στο Κιλκίς στελέχη της ΝΔ, όπως ο βουλευτής Κ.Κιλτίδης και άλλα στελέχη της ΝΔ, όπως ο Γ. Πασαλίδης, κλπ.κλπ. για να σχολιάσει ο ναζιφασίστας Καρατζαφέρης: «βλέπω ότι όλο και περισσότεροι της ΝΔ πηγαίνουν σε τέτοιες εκδηλώσεις. Πάμε μπροστά», ενώ ο μοναρχοφασίστας παπάς έψελνε το «νίκας τοις βασιλεύσι» κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης την ίδια μέρα, των εγκαινίων των γραφείων του ΛΑΟΣ στο Κιλκίς.

4. Σε μια άλλη φιέστα της Βούρμπιανης Κόνιτσας συμμετείχαν πολλά στελέχη της ΝΔ μεταξύ των οποίων και «ο αντιδήμαρχος Βασίλης Κοσμάς, που εκπροσώπησε το Δήμαρχο, έδωσε το «παρών» στη Βουρμπιάνη, όπου «γιορτάστηκε» η 56η επέτειος της νίκης των εθνικών δυνάμεων στο Γράμμο και στο Βίτσι το 1949» («Ηπειρωτικός Αγών» 30/8/2005).

5. Ο γνωστός χουντοφασίστας και «κανακάρης» του Παττακού, υφυπουργός Εσωτερικών Απόστολος Ανδρεουλάκος, εκπροσώπησε την κυβέρνηση στη μοναρχοφασιστική φιέστα στο χωριό Κλήμα Δωρίδας, που «η πρωτοβουλία ανήκε στο Νομάρχη Φωκίδας και πρώην Δήμαρχο Λιδωρικίου Δημήτρη Ανδρίτσο καθώς και στο Δήμαρχο Ευπαλίου, Δημήτρη Τσιακούμη. Όλοι τους ανήκουν στη ΝΔ» («Τα Νέα» 17/5/2005, σελ.5).

6. Στο χωριό Κούκος Πιερίας οργανώνουν κάθε χρόνο ο «ΕΔΕΣ-Ναπολέων Ζέρβας» και στελέχη του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ τη γνωστή φασιστική φιέστα. Σ’ εκείνη της 19 Οχτώβρη του 2003, που διοργανώθηκε από το σύνολο του μοναρχοφασιστικού συρφετού της περιοχής, με «πρώτο και καλύτερο» το μοναρχοφασιστικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας – συνδιοργανωτή και πρωτοστάτη – τους διάφορους ναζιφασίστες, χουντοβασιλικούς και γερμανοτσολιάδες και τις φασιστικές οργανώσεις «ΠΑΟ», «ΕΟΕΑ», «ΕΔΕΣ-Ναπολέων Ζέρβας», «ΕΕΣ 1941-44», απόστρατους αξιωματικούς Στρατού και Αστυνομίας, κλπ., συμμετείχαν, εκτός των άλλων, και οι βουλευτές Πιερίας της ΝΔ Γ.Κωνσταντόπουλος και Ε.Πολύζος, στελέχη της ΝΔ Πιερίας, εκπρόσωποι του Νομάρχη Πιερίας, Γ.Παπαστεργίου, του Δημάρχου Κορινού Δημητρίου, ενώ οι προδότες σοσιαλδημοκράτες ηγέτες του «Κ»ΚΕ φρόντισαν να εξωραϊσουν τη «γερμανοτσολιάδικη» φιέστα της ΝΔ, μιλώντας μόνο για την «παρουσία και την κάλυψη που έδωσαν για άλλη μια φορά οι βουλευτές της ΝΔ σ’ αυτό το εμετικό παραλήρημα» («Ρ» 22/10/2003), τη στιγμή που είναι γνωστό ότι η ΝΔ ήταν συνδιοργανωτής και μάλιστα πρωτοστάτης της φασιστικής αυτής φιέστας.

7. Για λόγους ταχτικής Δήμαρχοι της ΝΔ όπως π.χ. Β. Παπαγεωργόπουλος, για να μην εκτίθενται στέλνουν εκπροσώπους τους στις μοναρχοφασιστικές φιέστες: «ο κ. Ασπασίδης συμμετείχε ως εκπρόσωπος του Δημάρχου κ. Παπαγεωργόπουλου στις εκδηλώσεις μνήμης της νίκης επί των «κομμουνιστοσυμμοριτών» στο Γράμμο και στο Βίτσι» («Ελευθεροτυπία» 1/9/2003).

9. Στη μοναρχοφασιστική φιέστα του Λιτόχωρου (31/3/2002), συμμετείχαν πολλά ηγετικά στελέχη της ΝΔ, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Γ.Αναγνωστόπουλος, και ο πολιτευτής Αν.Καρπούζας.

8. Συμμετοχή στις φιέστες των εθνοπροδοτών συνεργατών των κατακτητών.

Στελέχη της ΝΔ δεν συμμετέχουν μόνο στις μοναρχοφασιστικές φιέστες κατά των «κομμουνιστοσυμμοριτών» (Γράμμο-Βίτσι-Κόνιτσα) αλλά κάνουν κάτι πολύ χειρότερο και προκλητικότερο: συμμετέχουν ακόμα και στις φιέστες των εθνοπροδοτών συνεργατών των ιταλο-γερμανό-βουλγάρων καταχτητών.

Σύσσωμη η ντόπια δοσιλογική αντίδραση (Δεκέμβρης 2000) στου Μακρυγιάννη (κραυγάζοντας: «αλήτες, προδότες, κομμουνιστές», «λαός, στρατός, εθνικισμός», κλπ.): μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ (με επίσημη αντιπροσωπεία: Ν.Νεράντζης, Α.Ανδρεουλάκος, Ευτ.Χαϊτίδης, Α.Παπαδόγγονας) – χουντική αρχιεγκληματίες (Στ.Παττακός, Ι.Λαδάς) – ναζιφασίστες του Κ.Πλεύρη (αρχηγός της «Πρώτης Γραμμής») και Γ.Καρατζαφέρη (πρόεδρος του ΛΑΟΣ) – Μ. Μανωλάκος – «Χρυσαυγίτες», κλπ., αποτίουν φόρο τιμής στα «ιερά και όσια» (!) του ντόπιου μοναρχοφασισμού-δοσιλογισμού. Σ’ εκείνη του Δεκέμβρη του 1999 μαζί με τον Παττακό συμμετείχαν: Ανδρεουλάκος, Καρατζαφέρης, Μανωλάκος, Πολύδωρας, Μπρατάκος, Μιχαλιολάκος, Γκελεστάθης.

Μετά τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές του 2004, γίνεται ακόμα ένα βήμα παραπέρα, δηλ. η συμμετοχή σε φιέστες των εθνοπροδοτών συνεργατών των κατακτητών παίρνει και επίσημη κυβερνητική μορφή: ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Τσαρτσιώνης, με εντολή της κυβέρνηση Καραμανλή συμμετέχει επίσημα στις ταγματασφαλίτικες φιέστες, προς τιμή των ΠΑΟτζήδων συνεργατών των κατακτητών, σε Ίμερα-Μεσσιανή Κοζάνης (27.11.2005), καθώς και ο Δήμαρχος Σερβίων (ΝΔ) και πολλά στελέχη της Νέα Δημοκρατίας. Λίγο αργότερα σε «ανάλογο μνημόσυνο ταγματασφαλιτών» στο χωριό Τριάδα Σερρών (13 Νοέμβρη), συμμετείχαν «όλοι οι νεοδημοκράτες βουλευτές του Ν. Σερρών (αυτοπροσώπως ή δι’ αντιπροσώπου») («Ελευθεροτυπία» 10/12/2005, σελ. 74).

9. ΝΔ – συστηματική προσπάθεια αποκατάστασης των Ταγμάτων Ασφαλείας και όλων των συνεργατών των καταχτητών.

Ήδη πριν το 2000 με πρωτοβουλία του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ έχει αρχίσει μια συστηματική προσπάθεια αποκατάστασης των Ταγμάτων Ασφαλείας και όλων των εθνοπροδοτικών δοσιλογικών Οργανώσεων, προσπάθεια που εγκαινιάστηκε με την ψευτομυθιστορία «ΟΡΘΟΚΩΣΤΑ» (Απρίλης 1994) του αντιδραστικού γραφιά, Θ. Βαλτινού, για να συνεχιστεί με τα ψευδολόγα δημοσιεύματα των Καλύβα-Μαραντζίδη, που φιλοδοξούν να βρεθούν στην πρωτοπορία αποκατάστασης των Ταγμάτων Ασφαλείας και να αποτελέσουν- συγκροτήσουν την πρώτη κακόφημη προκλητική τριάδα των Ταγματασφαλιτών του 21ου αιώνα.

Αυτή η προσπάθεια παίρνει επίσημο χαρακτήρα με τη συνέχεια που δίνει ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της ΝΔ, Γ. Ράλλης, που αναφερόμενος στην προδοτική δράση του πατέρα του Ιωάννη Ράλλη, διορισμένου ως πρωθυπουργού, το Μάρτη το ΄43, απ’ τις γερμανικές αρχές κατοχής, ισχυρίζεται και μάλιστα εν έτει 2004: «κοιτάζοντας προς τα πίσω, πιστεύω πως χάρη στη στάση του πατέρα μου δεν καταλήξαμε σαν τη Γιουγκοσλαβία του Τίτο ή την Αλβανία του Χότζα. Τότε όμως, δυο και τρεις φορές τη νύχτα, φώναζαν έξω απ’ το σπίτι μας «Ράλλη-προδότη-θάνατος!». Σαν να τ’ ακούω ακόμα…» (Έκδοση «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», Νο 139 (11/7/2004), σελ. 25).

Αν τότε ο Γεώργιος Ράλλης, «νεαρός και ανώριμος» (δηλ. επιπόλαιος), όπως λέει, «σηκώθηκε κι έφυγε από το σπίτι», αντί να «συμπαρασταθεί» στον ταγματασφαλίτη πατέρα του Ιωάννη Ράλλη, τώρα, τον 21ο αιώνα, υπερώριμο πια «σοφό γερόντιο» της μοναρχοφασιστικής αντίδρασης, μετανιώνει και του συμπαραστέκεται και με το παραπάνω δηλ. αποκαλύπτει, με πολιτική απερισκεψία μικρού παιδιού, το πραγματικό του πρόσωπο και ακόμα πιο σημαντικό το πραγματικό πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, κραυγάζοντας: Ζήτω τα Τάγματα Ασφαλείας.

Οι γερμανοί κατακτητές δεν διόρισαν μόνο τον πατέρα του Γ. Ράλλη αλλά διόρισαν και τον πατέρα του ΕΚΟΦίτη Μ.Έβερτ, Άγγελο Έβερτ, διευθυντή της Αστυνομίας, ο δε πατέρας του Αλέξανδρου Παπαδόγγονα ήταν διοικητής των Ταγμάτων Ασφαλείας Πελοποννήσου και έστειλε το γνωστό επαίσχυντο τηλεγράφημα στο Χίτλερ για τη διάσωσή του που κατέληγε: «από της Ιεράς γης της αρχαίας Σπάρτης … υψούται η προσευχή μας. Κύριε, διαφύλασσε τον Φύρερ!», ενώ ο τωρινός βουλευτής της ΝΔ ΕΚΟΦίτης Γ. Σούρλας είναι ανιψιός και άξιος απόγονος (περιπτώσεις: φίμωση Αλαβάνου στη Βουλή, ναυάρχου Αντωνιάδη, κλπ.) του φασίστα τρομοκράτη εγκληματία Γρ. Σούρλα που διέπραξε σωρεία εγκλημάτων και κατακρεούργησε τον Κ. Βιδάλη, δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη», στον κάμπο της Θεσσαλίας αρχές του δεύτερου δεκαήμερο του Αυγούστου 1946.

Η περίπτωση του μακαρίτη πλέον Γ. Ράλλη, πρώην προέδρου της ΝΔ και πρωθυπουργού, με την παραπάνω δήλωση του, είναι πολύ χαρακτηριστική και εξαιρετικά διδακτική για κάθε αντιφασίστα και κομμουνιστή. Γιατί η στάση του – προκλητικός ύμνος στα Τάγματα Ασφαλείας – δείχνει πεντακάθαρα το πόσο πιστοί συνεχιστές και υπερασπιστές του εθνοπροδοτικού παρελθόντος των προγόνων τους είναι τα σημερινά ηγετικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζοντας ανάγλυφα την ιστορική συνέχεια: Τάγματα Ασφαλείας-ΕΡΕ-Νέα Δημοκρατία ή για ΕΡΕ-ΝΔ: από το κόμμα των «τρικύκλων» της ΕΡΕ με τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη στο κόμμα των «σιδηρολοστών» της ΝΔ με τη δολοφονία του Τεμπονέρα.

Στο πνεύμα του δοσιλογισμού κινείται και η παραπλανητική αλλά προκλητικότατη δήλωση Καραμανλή: «δεν με χωρίζει τίποτα με κάποιον, απλώς και μόνο γιατί οι γονείς μας βρέθηκαν σε διαφορετικά στρατόπεδα στα πέτρινα χρόνια της δεκαετίας του ΄40» («Ελευθεροτυπία» 27/5/2002), όλους όμως τους αντιφασίστες πατριώτες χωρίζει αγεφύρωτο χάσμα απ’ τους Ταγματασφαλίτες και όλους τους δοσίλογους συνεργάτες των φασιστών κατακτητών που εκπροσωπεί ο σημερινός πρωθυπουργός Κ. Καραμανλης και το μοναρχοφασιστικό του κόμμα.

10. ΝΔ – ανοιχτές ναζι-φασιστικές Οργανώσεις.

Τα όρια μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και των ανοιχτά νάζι-φασιστικών Οργανώσεων είναι, πέρα απ’ τις δημαγωγικές αναφορές και τους ελιγμούς τακτικής, δυσδιάκριτα ως ανύπαρκτα εξαιτίας των κοινών φασιστικών, εθνικιστικών-σοβινιστικών και ρατσιστικών απόψεων αλλά και γιατί μεταξύ τους λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία. Εντελώς πρόσφατη είναι η περίπτωση ενός από τους ιδεολογικά υπεύθυνους της ΝΔ και ιδεολογικά υπεύθυνος του «Ιδρύματος Καραμανλή»: ο Χρ. Γούδης, γιός φασίστα αξιωματικού της Χωροφυλακής, που «μετείχε ενεργά στην εμφύλια σύρραξη» και τον οποίο ο «Ριζοσπάστης» διαφήμιζε ότι «καταδικάζει» το φασιστικό αντικομμουνιστικό μνημόνιο και που δήλωνε πως τάχα «στην Ελλάδα, η προσπάθεια επιβολής του κομμουνισμού κατά τη χαώδη μετακατοχική περίοδο οδήγησε τη χώρα μας σε έναν αδελφοκτόνο εμφύλιο, που όλοι μας θέλουμε να ξεχάσουμε» «πράξεις μεγαλείου και πράξεις αθλιότητας που συνέβησαν εκείνη την περίοδο και από τις δυο πλευρές» κλπ.κλπ. («Ρ» 27/1/2006, σελ.10) μεταπήδησε στις γραμμές του ΛΑΟΣ υποψήφιος στις φετινές βουλευτικές εκλογές και τώρα πρόεδρος του φασιστικού «Καρατζαφέρειου» «Ιδρύματος ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ» («ΑΛΦΑ 1», 6-7/10/2007, σελ.23). Στις εκλογές του 2000 στελέχη της νεολαίας ΠΟΛ.ΑΝ. του Α.Σαμαρά προσχωρούν στις ναζι-φασιστικές Οργανώσεις «Πρώτη Γραμμή» (Κ.Πλεύρη) – «Εθνικό Μέτωπο» (Μ.Βορίδη): οι Σ.Χατζηπαρασκευάς, Γρ.Βλαχάκης, Ν.Μπαρμπούνης και Αντ. Καλαμαράς καθώς και το πρώην στέλεχος της ΝΔ Μ.Μανωλάκος. Στελέχη του ΛΑΟΣ Θ.Μυλωνόπουλος και Βασιλική Τσαμπιέρη (αγκιστρωμένη απ’ την «Κ»ΝΕ, τωρινή «πρόεδρος γυναικών» του ΛΑΟΣ, «ΑΛΦΑ 1», 6-7/10/2007, σελ.23) συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ του Νικήτα Κακλαμάνη («Ελευθεροτυπία» 23/9/2006, σελ. 68), ενώ ο Γ.Καρατζαφέρης, που επανειλημμένα διακηρύσσει απ’ τα τηλεπαράθυρα: «η Νέα Δημοκρατία είναι το σπίτι μου», δικαιολογημένα θεωρεί το Ν.Κακλαμάνη «ομοϊδεάτη» του.

Τα τελευταία χρόνια, όπως είναι γνωστό, πολλά στελέχη, ακόμα και βουλευτές, της ΝΔ συμμετέχουν και στις φασιστικές εκδηλώσεις για το «Μεγαλέξανδρο» που τις πρωτοργάνωσαν η «Χρυσή Αυγή» και ο «Στόχος» (και κατά δήλωση του ναζι-φασίστα νεο-ορθόδοξου εθνικιστή Κυριάκου Βελόπουλου-«Δίαυλος»), οι οποίοι όμως δεν θέλουν να ανακοινώνονται τα ονόματά τους. ‘Ενας απ’ αυτούς είναι και ο Κ.Κιλτίδης που πέρασε απ’ το «Κόμμα της 4ης Αυγούστου» του ναζι-φασίστα Πλεύρη στη Νέα Δημοκρατία και τώρα είναι υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: «ο βουλευτής Κώστας Κιλτίδης, με τη γνωστή προϋπηρεσία του στο «Κόμμα 4ης Αυγούστου», περιφέρεται στο βάθρο, αλλά ζητεί να μην ανακοινωθεί η παρουσία του. Καμένος από το Βίτσι, φυσάει και τον Αλέξανδρο» («Ελευθεροτυπία» 23/6/2002 σελ. 45).

Άλλα δυο ηγετικά στελέχη και βουλευτές της ΝΔ, οι Β.Πολύδωρας και Τίμος Χριστοδούλου σπεύδουν τον Απρίλη του 2003 να υποδεχθούν στην Αθήνα το διαβόητο ναζι-φασίστα άγγλο «ιστορικό» Ντέϊβιντ Ιρβινγκ, τον «μύστη της αλήθειας» κατά Πολύδωρα («Ελευθεροτυπία» 16/10/2005 σελ. 55), ενώ o πάντα χασκογελών Γ.Αλογοσκούφης δεν μπορεί να συγκρατήσει τον ακραίο ρατσισμό του: «κυρίες και κύριοι θα μπορούσαμε να το κλείσουμε αυτό, γιατι έτσι κι’ αλλιώς δείχνει έναν αράπη αντί να δείχνει έναν άνθρωπο» (Γ.Αλογοσκούφης, από ομιλία του σε εκδήλωση του ΟΠΑΠ, 9 Σεπτέμβρη 2007, Alpha TV)

Αλλά και ο ιδρυτής-αρχηγός του ναζι-φασιστικού ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, δεν διαγράφτηκε από τη ΝΔ για τις ναζι-φασιστικές του απόψεις, αλλά επειδή επιτέθηκε «απρεπώς» στον Κ.Καραμανλή: «ο κ. Καρατζαφέρης δεν αποπέμφθηκε από τη ΝΔ για ιδεολογικούς λόγους, αλλά γιατί επιτέθηκε προσωπικά στον κ. Καραμανλή. Αντιθέτως, όταν μερικά χρόνια πριν ο κ. Καρατζαφέρης, όντως βουλευτής της ΝΔ, κατηγόρησε τον τότε αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Χρήστο Ροζάκη για την ε β ρ α ϊ κ ή του καταγωγή, η ΝΔ αρνήθηκε να καταδικάσει την ενέργεια αυτή του βουλευτή της» («Ελευθεροτυπία» 16/10/2002). Το μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ ούτε τότε προφανώς δεν ενοχλήθηκε γι’ αυτή την αντισημιτική δήλωση Καρατζαφέρη.

Τέλος, ο γάλλος ναζι-φασίστας Ζαν Μαρί Λεπέν, που γνωρίζει καλύτερα απ’ τον καθένα τι εκπροσωπεί και υπερασπίζει η ΝΔ σε ερώτηση γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχει «ένα ανάλογο κόμμα σαν το Εθνικό Μέτωπο» απάντησε: «Υπάρχει ένας λόγος γι’ αυτό. Νομίζω ότι η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι αρκετά δεξιά και έτσι μπορεί να απορροφά ένα μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων που θα ήθελαν να υποστηρίξουν ένα κόμμα σαν το Εθνικό Μέτωπο. Έχω φίλους Έλληνες που είναι κοντινοί σε μας και οι οποίοι είναι ενταγμένοι στη Νέα Δημοκρατία» («Ελευθεροτυπία» 6/2/2002, σελ. 12-13).

11. ΝΔ – αδελφά ευρωπαϊκά κόμματα.

Η ΝΔ είναι μέλος του υπεραντιδραστικού φασίζοντος Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) με τα γνωστά αντικομμουνιστικά φασιστικά «Μνημόνια» με τίτλο «καταδίκη του ολοκληρωτικού κομμουνισμού»: το πρώτο είχε συνταχθεί τον Ιούνιο του 2003 από ομάδα του ΕΛΚ με επικεφαλής τον Rene Van der Linden και ψηφίστηκε στο 16ο συνέδριο του ΕΛΚ (4-5 Φλεβάρη του 2004) με παρόντες βουλευτές της ΝΔ και τον ίδιο τον Κ.Καραμανλή (αντιπρόεδρο τότε του ΕΛΚ), το άλλο συντάχθηκε το Δεκέμβρη-Γενάρη 2006 απ’το Σουηδό φασίστα Ευρωβουλευτή Γκόραν Λίντμπλαντ, ηγετικό στέλεχος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Σουηδίας, το οποίο είναι μέλος του ΕΛΚ, ενώ ο Franco Frattini της Forza Italia (κόμμα του υμνητή του Μουσολίνι, Σ.Μπερλουσκόνι), ηγετικό στέλεχος του ΕΛΚ και υπεύθυνος για ζητήματα ασφάλειας της ΕΕ, είχε προσπαθήσει να απαγορέψει ακόμα και τα κομμουνιστικά σύμβολα. Ορισμένα απ’ τα αντιδραστικά φασίζοντα μεγαλοαστικά κόμματα που συγκροτούν το ΕΛΚ, έχουν σχηματίσει κυβερνήσεις με ανοιχτά φασιστικά κόμματα, υμνητές και θαυμαστές των φασιστών εγκληματιών Μουσολίνι-Χίτλερ, όπως στην Αυστρία μεταξύ του Σιούσελ και του προκλητικού χιτλερίσκου Γκ.Χάιντερ, Ολλανδία, Ιταλία (Τ.Φίνι της «Εθνικής Συμμαχίας» και Ου. Μπόσι της «Λέγκας του Βορρά»), κλπ. Την πρώτη φορά το αδελφό κόμμα της ΝΔ, Forza Italia, είχε συγκροτήσει κυβέρνηση με τη συμπαθούσα το ναζιφασιστικό κόμμα του χιτλερίσκου Χαϊντερ ρατσιστική «Λέγκα του Βορρά» του Ου.Μπόσι και την ανοιχτά φασιστική «Εθνική συμμαχία» του Τζ.Κ.Φίνι που χαρακτήριζε το Μουσολίνι σαν τον «μεγαλύτερο πολιτικό άντρα της Ιταλίας» και είχε στις γραμμές της τη γνωστή φασίστρια εγγονή του «Ντούτσε» , Αλεσσάνδρα Μουσολίνι, ενώ στις τελευταίες εκλογές ο ιταλός καραγκιόζης-φίλος του Κ.Καραμανλή, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που προκλητικά διεκήρυσσε: «ο Μουσολίνι δεν σκότωσε ποτέ κανένα, ο Μουσολίνι έστειλε τον κόσμο διακοπές με έξοδα του κράτους» («Ελευθεροτυπία» 12/9/2003), συνεργάστηκε ανοιχτά με την Αλεσσάντρα Μουσολίνι.

Στην Αυστρία σχηματίζεται (τέλη Γενάρη-αρχές Φλεβάρη2000) για πρώτη φορά μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και τη συντριβή του χιτλερο-φασισμού απ’ το αντιδραστικό μεγαλοαστικό «Λαϊκό Κόμμα» του Βόλφγκανκ Σιούσελ κυβέρνηση συνεργασίας με το ανοιχτά ναζι-φασιστικό «Κόμμα της Ελευθερίας» του χιτλερίσκου Γιοργκ Χάϊντερ – κυβέρνηση που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη πρόκληση για το ευρωπαϊκό προλεταριάτο και τους λαούς της Ευρώπης μετά την ήττα του χιτλερο-φασισμού και τον πιο αιματηρό πόλεμο της ιστορίας, το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Το μοναρχοφασιστικό «Λαϊκό Κόμμα» της Ισπανίας, αδελφό κόμμα της ΝΔ, έχει ιδρυθεί, ως γνωστόν, από τον πρώην υπουργό του φασιστικού καθεστώτος του Φράνκο, Μανουέλ Φράγα. Δεν έχει ποτέ καταδικάσει την αιματοβαμμένη φασιστική δικτατορία του Φράνκο, ο δε τότε αρχηγός του Χοσέ Μαρία Αθνάρ, φίλος του Κ.Καραμανλή («ήρθα να στηρίξω τον φίλο μου τον Κώστα») είναι εγγονός φανατικού υπερασπιστή του εγκληματία Φράνκο: «ο Ισπανός πρωθυπουργός είναι εγγονός του Μανουέλ Αθνάρ Ζουμπιγκαράϊ, πρώην Βάσκου εθνικιστή και ένθερμου οπαδού του δικτάτορα Φράνκο» («Ελευθεροτυπία» 12/3/2004, σελ. 64), μπλόκαρε πολλές φορές στο Ισπανικό κοινοβούλιο όλες τις πρωτοβουλίες καταδίκης της φασιστικής δικτατορίας του Φράνκο, αρνήθηκε, στις αρχές Δεκέμβρη 2003, να πάρει μέρος στην εκδήλωση που οργανώθηκε στο Ισπανικό κοινοβούλιο προς τιμή των θυμάτων της φασιστικής δικτατορίας του Φράνκο, ενώ δεν παρέλειψε το καλοκαίρι του 2003 να χρηματοδοτήσει το φασιστικό Ίδρυμα «Προστασίας της κληρονομιάς του Φραντσίσκο Φράνκο (1939-1975)» με 27.000 Ευρώ για να εκσυγχρονίσει τις εγκαταστάσεις και τα αρχεία τους με ηλεκτρονικούς υπολογιστές», Ίδρυμα του οποίου ηγείται η κόρη του Φράνκο και το οποίο, κατά τον υπουργό Πολιτισμού της κυβέρνησης Αθνάρ, Πιλάρ Ντε Καστίγιο, «υπερασπίζεται μια αναντίρρητη ερμηνεία της ιστορίας»: «το Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόϊ αποτελεί μετεξέλιξη της Εθνικής Συμμαχίας», του κόμματος που απορρόφησε τους πιστούς του Φράνκο και ακόμα δεν λέει να απαλλαγεί από την ιδεολογία του «εθνικοκαθολικισμού», ο οποίος αποτέλεσε και τον ιδεολογικό πυρήνα του φρανκισμού» («Ελευθεροτυπία» 21/10/2007, σελ.35).

Τώρα το μοναρχοφασιστικό «Λαϊκό Κόμμα» Ισπανίας με αρχηγό το Μαριάνο Ραχόϊ (διάδοχος του φασίστα Αθνάρ) αντιτίθεται και θεωρεί «μεγάλο λάθος» το νόμο της κυβέρνησης Θαπατέρο που καταδικάζει, παρόλο που αφήνει ατιμώρητους τους παλιούς Φρανκικούς φασίστες, τη φασιστική δικτατορία του Φρανκο: ««ο Θαπατέρο έφερε διχασμό και αντιπαράθεση και άνοιξε ξανά τις πληγές του παρελθόντος» δήλωσε ο Ανχελ Ασέμπες, γενικός γραμματέας του Λαϊκού Κόμματος. Το κόμμα αυτό ουδέποτε αποστασιοποιήθηκε από τον Φράνκο και πολλά μέλη του τρέφουν θαυμασμό γι’ αυτόν» («Βήμα»14/10/2007, σελ. Α35).

Έγινε εκτενέστερη αναφορά στο μοναρχοφασιστικό «Λακό Κόμμα» της Ισπανίας, γιατί οι αναλογίες και οι ιδεολογικο-πολιτικές ομοιότητές του με το αδελφό μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ είναι εμφανέστερες.

Είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι σειρά αντιδραστικά φασιστικά κόμματα, μέλη του φασίζοντος Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), μεταξύ των οποίων και το μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ δεν διαφέρουν ουσιαστικά απ’ τα ανοιχτά φασιστικά κόμματα που υμνούν προκλητικά τους Χίτλερ-Μουσολίνι.

Συμπερασματικά, τέλος, παρά την ελλιπέστατη αναφορά στο «βίο και την πολιτεία» της δοσιλογικής Δεξιάς (ΕΡΕ-ΝΔ), απ’ τα παραπάνω παρμένα στο σύνολό τους, προκύπτει αβίαστα και τεκμηριώνεται επαρκώς ο μοναρχοφασιστικός χαρακτήρας του μεγαλοαστικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας: 1. κυριαρχία σε ιδεολογικο-πολιτικό επίπεδο εθνικιστικών-σοβινιστικών-ρατσιστικών φασιστικών απόψεων, ακόμα και ναζι-φασιστικών, 2. αποτελεί ιστορικά συνέχεια της δοσιλογικής Δεξιάς δηλ. των μοναρχοφασιστικών κομμάτων («Λαϊκό Κόμμα» - «Ελληνικός Συναγερμός»-ΕΡΕ, απλά άλλαξε όνομα, 3. η ιστορική συνέχεια, πέρα απ’ τις θεωρητικές αναφορές, σε επίπεδο πολιτικής δράσης εκφράζεται-εκδηλώνεται με τη συμμετοχή ηγετικών στελεχών σε μοναρχοφασιστικές «αντισυμμοριακές» αλλά και σε δοσιλογικές φιέστες, 4. σε επίπεδο ηγετικών στελεχών εκφράζονται όχι μόνο φασιστικές αλλά και φιλομοναρχικές απόψεις, 5. σε επίπεδο βάσης συγκεντρώνει τη συντριπτική πλειοψηφία, το σύνολο σχεδόν (ελάχιστο μέρος βρίσκονται στις γραμμές των μικρών ναζι-φασιστικών Οργανώσεων) των εθνικιστικών-σοβινιστικών-ρατσιστικών φασιστικών δυνάμεων, θαυμαστών του Μεταξά και της φασιστικής Χούντας, αλλά και των μοναρχικών (30,82%=1.445.875, που ψήφισαν υπέρ της μοναρχίας, «Ρ» 10/12/1974) και ολόκληρο το επιζών κατακάθι των συνεργατών των κατακτητών και τους απογόνους τους καθώς και τους νέους θαυμαστές του δοσιλογισμού αλλά και τις στρατιές των χαφιέδων, τρομοκρατών, τραμπούκων, βασανιστών κλπ., κλπ. 6. στις γραμμές της ΝΔ βρίσκεται και το σύνολο σχεδόν του αντιδραστικού φασιστικού σκοταδιστικού φεουδο-αστικού Ιερατείου(= μια εν Χριστώ «εθνικοφροσύνη»), με αρχηγό το Χουντο-Χριστόδουλο Παρασκευαϊδη,που πρόσφατα, στις 2 Μάη 2007, τίμησε τον αρχιΧίτη Γ.Γρίβα, συνεργάτη των φασιστών κατακτητών, συνεργάτη της Χούντας και επανειλημμένα επίδοξο δολοφόνο του Μακαρίου, καταθέτοντας στεφάνι στον τάφο του στην Κύπρο, 7. στη ΝΔ ανήκει το σύνολο των φασιστικών στελεχών του Στρατού, Ασφάλειας, Αστυνομίας, Αγροφυλακής, Δικαιοσύνης, κλπ.

Είναι βέβαια εντελώς αυτονόητο πως οι προαναφερόμενες απαγορεύσεις της ηγεσίας της ΝΔ συμμετοχής στους γάμους των Γλυξμπουργκ και την κηδεία του εγκληματία αρχιπραξικοπηματία Παπαδόπουλου δεν άλλαξαν ούτε είναι ποτέ δυνατόν να αλλάξουν τις φασιστικές και φιλομοναρχικές απόψεις των στελεχών και μελών αυτού του αντιδραστικού μεγαλοαστικού κόμματος.

Για να φανεί καλύτερα το μέγεθος της αντιδραστικότητας της μοναρχοφασιστικής Δεξιάς («Λαϊκό Κόμμα»-«Ελληνικός Συναγερμός»-ΕΡΕ-ΝΔ) και η μετά τον πόλεμο, για πολλές δεκαετίες, κυριαρχία του δοσιλογισμού στον τόπο επιβάλλεται να μνημονευτεί, προπαντός για τους νεότερους, η περίπτωση της ΕΑΜΟ-ΕΛΑΣίτικης Αντίστασης. Πέρα απ’ τις παντοειδείς διώξεις, τις χιλιάδες εκτελέσεις αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και τις δεκάδες χιλιάδες στις φυλακές, τις εξορίες και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα στη Ευρώπη που απαγορεύτηκε η Εθνική Αντίσταση - έκφραση του θανάσιμου ταξικού μίσους των εθνοπροδοτών δοσιλόγων συνεργατών των φασιστών κατακτητών απέναντι στους πατριώτες αντιφασίστες και κομμουνιστές που πολέμησαν τους κατακτητές.

Χρειάστηκαν να περάσουν σχεδόν 40 ολόκληρα χρόνια ως το 1982 για την αναγνώρισή της (δεν αφορά εδώ ο τρόπος αναγνώρισης) απ’ τη μεγαλοαστική κυβέρνηση Α.Παπανδρέου και μάλιστα όταν ήρθε προς ψήφιση στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο (ψηφίστηκε απ’ τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και των δυο σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων Φλωράκη-Κύρκου), οι βουλευτές της μοναρχοφασιστικής ΝΔ αποχώρησαν όλοι απ’ τη Βουλή με επικεφαλής τον τότε αρχηγό τους Ε.Αβέρωφ σε ένδειξη αντίθεσης-διαμαρτυρίας για την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης, απειλώντας ταυτόχρονα ότι όταν έρθουν στη κυβέρνηση θα καταργήσουν το σχετικό νόμο. Δεν τόλμησαν βέβαια να καταργήσουν το νόμο όταν έγιναν κυβέρνηση, όμως ο Μητσοτάκης έκοψε τις συντάξεις των αντιστασιακών.

Επομένως οι ισχυρισμοί των σοσιαλδημοκρατικών ηγεσιών των «Κ»ΚΕ-ΣΥΝ περί «φωτισμένης-δημοκρατικής» Δεξιάς και «αλλαγής» του χαρακτήρα της δοσολογικής Δεξιάς (ΕΡΕ) που τώρα φέρει τη νέα παραπλανητική ονομασία Νέα Δημοκρατία δηλ. ότι αυτή έγινε «δημοκρατικό κόμμα» - αλλά και των δεξιών οπορτουνιστικών «αντιχρουστσοφικών» εξωκοινοβουλευτικών Αριστερών Οργανώσεων – δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα: είναι αστικά ρεφορμιστικά μυθεύματα που αποπροσανατολίζουν την πάλη της εργατικής τάξης αλλά και την αντιφασιστική-αντιιμπεριαλιστική πάλη του λαού μας.

Η μοναρχοφασιστική Δεξιά δεν άλλαξε ούτε μετά την «μεταπολίτευση», όποιο «κουστούμι» κι’ αν φόρεσε («Λαϊκό Κόμμα»-«Ελληνικός Συναγερμός»-ΕΡΕ-ΝΔ) δεν έγινε ούτε είναι «δημοκρατικό κόμμα» παρόλο που κατ’ ευφημισμόν πήρε το όνομα «Νεα Δημοκρατία»: εκείνοι που άλλαξαν και πήγαν προς τα δ ε ξ ι ά είναι οι ηγεσίες των δυο σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων, «Κ»ΚΕ-ΣΥΝ. Κι’ αυτό, πέρα απ’ την ορθή εκτίμηση των επαναστατών κομμουνιστών, επιβεβαιώνει και η αντίπερα όχθη, η αντίπαλη πλευρά δηλ. εκείνη του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ και μάλιστα ένας απ’ τους πιο «ήπιους», κατά τους χρουστσοφικούς, ηγέτες της διαβόητης «φωτισμένης Δεξιάς», ο Γ.Ράλλης, που δικαιολογημένα και ορθά διαπιστώνει ότι η ΕΔΑ του ΄58 «ήταν το φόβητρο, δεν είναι η σημερινή αριστερά. Δεν είναι. Η ημέρα με τη νύχτα. Και ήταν η ημέρα με τη νύχτα. Δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ της ΕΔΑ και της σημερινής αριστεράς. Ακόμη και του κομμουνιστικού κομματος σήμερα» («Ελευθεροτυπία» 25/11/2002, σελ.53). Όμως ο Γ.Ράλλης που οι σοσιαλδημοκρατική ηγεσία της Παπαρήγα τον παρουσιάζει «ήπιο» (πριν και μετά τη δικτατορία) ουσιαστικά τη διαψεύδει με τα λόγια του: «πριν από τη δικτατορία ήμουν των άκρων, αντικομμουνιστής φανατικός! Δεν μπορώ όμως να πώ ότι μαλάκωσα, επειδή δεν υπήρξα ποτέ αυτό που λέμε σκληρός άνθρωπος» («Ελευθεροτυπία 16/3/2006, σελ.4). Βέβαια οι σοσιαλδημοκράτες του «Κ»ΚΕ δεν παραλείπουν, στα χρόνια της «μεταπολίτευσης», να εξωραΐσουν και τον «μέγα εθνάρχη» φασίστα Κ.Καραμανλή ισχυριζόμενοι ότι δεν ήταν η κυβέρνηση Καραμανλή που δολοφόνησε το Γρηγόρη Λαμπράκη, αλλά ότι αυτός απλά «δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση των οργάνων του παρακράτους» (Ν.Μπογιόπουλος: «Ρ» 26/5/2007, σελ.31), να τον παρουσιάσουν ως «αντιφασίστα» που στις 29 Νοέμβρη 1967 «παίρνει θέση κατά του καθεστώτος των συνταγματαρχών» (Ν.Μπογιόπουλος: «Ρ» 29/11/2005, σελ.39) και ακόμα δεν διστάζουν να τον παρουσιάσουν σαν «αντιμοναρχικό»: «μετά τη ρήξη με τη μοναρχία και την παρένθεση της στρατιωτικής δικτατορίας ο Κ.Καραμανλής γίνεται ο ηγεμόνας στις πολιτικές επιλογές» (Ο.Κολοζώφ: «Ρ» 29/3/2007, σελ.12).

Παρόλα αυτά για τη σοσιαλδημοκράτισσα Παπαρήγα η ΝΔ όχι μόνο δεν είναι μοναρχοφασιστικό κόμμα αλλά απεναντίας γι’ αυτήν είναι ένα αστικό «δημοκρατικό κόμμα» που έχει τάχα «εκσυγχρονιστεί» και που επιπλέον, άκουσον-άκουσον, έχει ξεπεράσει ακόμα και τον «ακραίο αντικομμουνισμό»: «απέβαλε φραστικά τουλάχιστον τους ακραίους αντικομμουνισμούς» («Ρ» 12/6/2005, σελ.5).

Τον ψευδή παραπλανητικό αλλά πρωτ’ απ’ όλα αντιδραστικό αυτόν ισχυρισμό της Παπαρήγα διαψεύδει ο συνεχής, άκρατος και λυσσαλέος αντικομμουνισμός της ΝΔ, και μάλιστα ως κυβέρνησης, που είναι τέτοιου μεγέθους και τέτοιας έκτασης που υποχρεώνεται κάπου-κάπου να τον σημειώνει ακόμα και η αστική σοσιαλδημοκρατική φυλλάδα «Ριζοσπάστης»: «η ΕΡΤ προπύργιο αντικομμουνισμού» («Ρ»27/10/2006, σελ 1) και: «η ΕΤ-1 μαζί με την ΕΤ-3 έχουν αναλάβει εργολαβικά την αντικομμουνιστική σταυροφορία!» («Ρ» 21/9/2006, σελ. 32).

Παρά την πληθώρα αντικομμουνιστικών δηλώσεων στελεχών της ΝΔ η Παπαρήγα ισχυρίζεται ότι η ΝΔ έχει ξεπεράσει τον «ακραίο αντικομμουνισμό». Να μια από αυτές, εκείνη του ανιψιού του «μέγα εθνάρχη» Κ.Καραμανλή, και «μεγάλου στρατηλάτη» Λιάπη: «η δεξιά ήταν η παράταξη που λύτρωσε την Ελλάδα από τον κομμουνιστικό κίνδυνο» («Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» 23/11/2003, σελ.18)

12. Κυβέρνηση Καραμανλή.

Η «Κίνηση για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-΄55» δεν χαρακτηρίζει φασιστική την κυβέρνηση του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ παρόλο που κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων των φοιτητών-πανεπιστημιακών, με το χαρακτηρισμό κομμάτων της αντιπολίτευσης ως «έκνομων», το κλείσιμο των μικροφώνων σε αρχηγό κοινοβουλευτικού κόμματος, τα ξεσπάσματα a la Ντούτσε του νυσταλέου Καραμανλή πρώτα από τις Βρυξέλλες μιλώντας για «φασίστες» και «φαινόμενα φασισμού» και ύστερα στο ντιμπέϊτ για «ταραξίες» φοιτητές-καθηγητές, τις παρακολουθήσεις των φοιτητών, την πρωτοφανή και προκλητική πρόσκληση προς τα προεδρεία των ΠΟΣΔΕΠ-ΟΛΜΕ να παρουσιαστούν στον εισαγγελέα: «να παρουσιαστούν ενώπιον του εισαγγελέα «δι’ υπόθεσίν τους» εν όψει του σημερινού πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, εκλήθησαν χθες ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ Λ.Απέκης και ο γ. γραμματέας Γ.Μαϊστρος» («Ελευθεροτυπία» 15/2/2007, σελ.1), κλπ., κλπ., σημειώθηκε σαφής φασιστική εκτροπή, όμως ταυτόχρονα δεν παραλείπει να διαπιστώνει επικίνδυνο βάθεμα της φασιστικοποίησης της κοινωνικής ζωής (σε συνδυασμό και με τη φασιστικοποίηση (Σένγκεν, τρομονόμοι, κλπ.) που παρατηρείται στις χώρες-μέλη της ΕΕ), ανάμεσα στ’ άλλα, και με τη διαβόητη «επανίδρυση του κράτους» δηλ. την επανίδρυση του κράτους της φασιστικής Δεξιάς, την ένταση της αστυνομοκρατίας και της φασιστικής τρομοκρατίας.

Η αντιδραστική κυβέρνηση Καραμανλή μετά τις φασιστικού τύπου ενέργειές της φίμωσης αρχηγού κόμματος (έκλεισε τα μικρόφωνα στον Αλαβάνο) στη Βουλή από το Γ. Σούρλα – που ορθά η δημοσιογράφος Ντόρα Νταϊλιάνα χαρακτήρισε πράξη «φασιστικής αντίληψης» για να παραπεμφθεί, μετά από απαίτηση του Σούρλα, στο πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ – και την πρόταση απ’ τον ίδιο, άξιο απόγονο των τρομοκρατών, σφαγέων και δολοφόνων του λαού του θεσσαλικού κάμπου Σουρλαίων, καθαίρεσης από επίτιμο αρχηγό ΓΕΝ του Ναυάρχου Αντ. Αντωνιάδη για τις θρησκευτικές του αντιλήψεις (άθεος) προχώρησε στο φασιστικό της δρόμο ζητώντας, δια στόματος του γελοίου φασιστοειδούς Β.Πολύδωρα, «δήλωση μετανοίας» και «πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων» από το ΣΥΝ. Επιπλέον χαρακτήρισε τη δράση του «έκνομη» δηλώνοντας: «η διαφορά μας είναι ότι εγώ είμαι νόμιμος και αυτοί είναι έκνομοι» («Αυγή» 28/12/2006, σελ. 3).

Ορθότατη και εξαιρετικά επίκαιρη είναι η διαπίστωση του επίτιμου αρχηγού ΓΕΝ ναυάρχου Αντ. Αντωνιάδη για τη φασιστική στάση του Σούρλα: «τη θεωρώ επικίνδυνη, γιατί η έκπτωση μου είναι το μόνο που μπορεί να ζητήσει ο κ. Σούρλας στην κοινοβουλευτική δημοκρατία. Είμαι σίγουρος ότι αν προεβλέπετο φυλάκιση θα ζητούσε τη φυλάκισή μου, και αν προεβλέπετο πυρά, θα με έστελνε στην πυρά. Αν είχε τις δυνατότητες, νομοθετικές ή συνταγματικές, θα έκανε κανονικό κυνήγι μαγισσών» («Βήμα» 18/11/2006, σελ. Α18).

Μετά από όλα αυτά φθάνουμε στην προσχεδιασμένη απ’ την κυβέρνηση δολοφονική επίθεση και στο πρωτοφανές αιματοκύλισμα του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου της 8ης Μάρτη απ’ τα ΜΑΤ, την ίδια ώρα που στη Βουλή ψηφίζονταν μόνο απ’ τη ΝΔ ο αντιδραστικός νόμος-πλαίσιο, που, ανάμεσα στ’ άλλα, καταργεί και το πανεπιστημιακό άσυλο, ακόμα και στο προαύλιο του Πολυτεχνείου και τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, που δεν είχε τολμήσει ούτε η χούντα του Παπαδόπουλου να θίξει, για να φτάσουμε στο πρωτοφανές χουντο-φασιστικό παραλήρημα της αντιδραστικής κυβέρνησης Καραμανλή δια στόματος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Κώστα Τασούλα στη Βουλή που διακήρυξε δημόσια και προκλητικά από το βήμα του αστικού κοινοβουλίου που είχε καταργηθεί απ’ τη στρατιωτικοφασιστική δικτατορία της Χούντας των εγκληματιών συνταγματαρχών: «η απειλή να χαρακτηριστείς ότι εκστομίζεις χουντικές απόψεις δεν πτοεί πλέον κανέναν. Δεν με νοιάζει να λέτε ότι έχω τέτοιες απόψεις» και συνεχίζει το προκλητικό φασιστοειδές της Νέας Δημοκρατίας: «χούντα είναι αυτοί που έχουν διαλύσει τα πανεπιστήμια, χούντα είναι αυτοί οι οποίοι κρύβονται μέσα στο καταχρηστικό άσυλο και εμποδίζουν τις σπουδές της πλειοψηφίας των Ελλήνων φοιτητών», για να τον ακολουθήσει απ’ τις Βρυξέλλες ο ίδιος ο Πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας φασίστες τους φοιτητές-πανεπιστημιακούς.

Σ’ άλλο σημείο το Χουντο-φασιστοειδές της ΝΔ μίλησε για «εκπροσώπους μειοψηφιών τους οποίους ανεχόμαστε γιατί τους κληρονομήσαμε από τη μεταπολίτευση, που υπήρχε ανάγκη να αποδειχτεί ότι η Ελλάδα έχει περίσσευμα ελευθερίας», εννοώντας προφανώς τα δυο συμμετέχοντα σήμερα στη Βουλή σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, «Κ»ΚΕ-ΣΥΝ. Οι φασιστικές απόψεις του Κ.Τασούλα, που εδώ τις εκφράζει ως εκπρόσωπος της αντιδραστικής κυβέρνησης Καραμανλή, δεν είναι εντελώς άγνωστες αφού είχε πρωτοστατήσει, στις 29/1/2003 («Ελευθεροτυπία» 30/1/2003, σελ.6), μ’ ένα λογύδριο-φασιστικό παραλήρημα κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βούλη για την κύρωση της φασιστικής τρομοκρατικής διεθνούς σύμβασης που έφερε τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Για την καταστολή τρομοκρατικών βομβιστικών επιθέσεων» (κυρώθηκε από την κυβέρνηση Σημίτη με τη στήριξη όλων των βουλευτών της ΝΔ).

Εκείνες τις μέρες των μαχητικών κινητοποιήσεων των φοιτητών-πανεπιστημιακών παράλληλα με τις φασιστικές δολοφονικές επιθέσεις – μ’ εντολή προφανώς της αντιδραστικής κυβέρνησης Καραμανλή και εφαρμόζοντας στην πράξη την αντιδραστική, προς τους αστυνομικούς, ρήση Μητσοτάκη: «εσείς είστε το κράτος» – των «πραιτοριανών» του αρχικανίβαλου της φασιστικής δεξιάς Πολύδωρα (Β.Π: «δεν είμαι δεξιός κανίβαλος», «Ελευθεροτυπία» 16/2/2006, σελ.6) με τα γκλομπς και τις σιδηρογροθιές, αλλά και τη δολοφονική δράση των κουκουλοφόρων όπως στην περίπτωση της δολοφονικής επίθεσης στον κύπριο φοιτητή στη Θεσσαλονίκη (για την οποία το φασιστοειδές, Διονύσης Ψωμιάδης δήλωσε στο ραδιοσταθμό «Λίμπερο»: «το μόνο λάθος της Αστυνομίας είναι ότι το έκανε φανερά… θα έπρεπε να τον είχαν μπουζουριάσει…» «Νέα» 1/3/2007, σελ. 4), αλλά και στην Αθήνα όπως κατάγγειλε ο καθηγητής Νίκος Μπελαβίλας: «προχθές, στο δελτίο ειδήσεων του «Μέγκα», ο καθηγητής της Αρχιτεκτονικής Νίκος Μπελαβίλας κατήγγειλε ότι είδε ο ίδιος κουκουλοφόρους να βγαίνουν από κλούβα της Ασφάλειας. Η σοβαρότατη αυτή καταγγελία φαίνεται ότι δεν συγκίνησε κανέναν ιθύνοντα» («Ελευθεροτυπία» 19/1/2007, σελ. 8 και 24/1/2007, σελ.9, «Αυγή» 18/1/2007, σελ.3), εξελίσσεται και μια χωρίς προηγούμενο φασιστική παραληρηματική εκστρατεία στα κανάλια της τηλεόρασης από βουλευτές της ΝΔ σε συγχορδία με το ναζι-φασιστικό ΛΑΟΣ εναντίον των φοιτητών-πανεπιστημιακών.

Απ’ τον αντιδραστικό αυτό χορό δεν μπορούσαν να λείψουν και διάφορα ΝΔημοκρατικά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μεταξύ των οποίων ο φασίστας Δήμαρχος της Σπάρτης Σαράντος Αντωνάκος (ΝΔ) που απευθυνόμενος στην τότε υπουργό Παιδείας Μ.Γιαννάκου δηλώνει με απίστευτο φασιστικό μένος: «είμαστε μαζί σας! Μην κωλώσετε! Σήμερα 50 βλαμμένα έκαψαν το Πολυτεχνείο. Πετσοκόφτε τους!» («Ελευθεροτυπία» 1/3/2007, σελ.2).

Την ίδια στιγμή στα Πανεπιστήμια ομάδες κρούσης της φασιστικής ΔΑΠ-ΟΝΝΕΔ(ΝΔ) προσπαθούν με τρομοκρατικές τραμπούκικες επιθέσεις, ξυλοδαρμούς με ξύλα, ρόπαλα και σίδερα (Νομική, Πάντειο κλπ.) να σπάσουν τις καταλήψεις στις διάφορες πανεπιστημιακές Σχολές.

Η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του «Κ»ΚΕ όχι μόνο δεν αντιτάχθηκε και δεν άσκησε κριτική, όπως θα έπραττε κάθε δημοκρατικό και αντιφασιστικό κόμμα, στη φασιστική εκτροπή, απεναντίας τη στήριξε με τη στάση και τις δηλώσεις της και προπαντός μ’ εκείνη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Α.Σκυλάκου που αντί να καταδικάσει τη φασιστική στάση της κυβέρνησης, κατηγόρησε το ΣΥΝ και την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά δηλώνοντας ως άλλος Πολύδωρας: «υπάρχουν δυνάμεις, είτε είναι εντός του Κοινοβουλίου είτε εκτός, οι οποίες δεν παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα περιφρούρησης» («Αυγή» 16/3/2007, σελ.5).

Αν την τελευταία 4ετία με την προκλητική στήριξη της αντιδραστικής πολιτικής του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ η σοσιαλδημοκράτισσα Α.Παπαρήγα έχει εξελιχθεί στην πλέον κακόφημη παλλακίδα του Κ.Καραμανλή και σε μια αδέξια δικηγορίσκο της πολιτικής του και οι ρεφορμιστές ηγέτες του ΠΑΜΕ σε ξεπλυμένες, απ΄τους καθημερινούς χορούς, φιλοκυβερνητικές μπαλαρίνες, από δεκαετίες πριν με εθελοντική επιλογή της έχει αναλάβει τον τρισάθλιο προδοτικό ρόλο συστηματικού, εργολαβικού χαρακτήρα, εξωραϊσμού της ΝΔ προβάλλοντάς την ως «κόμμα δημοκρατικό», έχει εκφυλιστεί σε μια υπάκουη μα και ξετσίπωτη υπηρετριούλα εξασφαλίζοντας μια μόνιμη απασχόληση στο νυχτερινο-ημερήσιο στριπτιτζάδικο της Ρηγίλης μαζεύοντας τα «δημοκρατικά» ρούχα και προσπαθώντας απελπισμένα να ξαναντύσει το ολόγυμνο αφεντικό της δηλ. το μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ που κάθε λίγο και λιγάκι νοιώθει ασφυξία και «σκορπάει» τα ψευτοδημοκρατικά ρούχα για να επιδεικνύει τα φασιστικά του κάλλη. Αυτή είναι η κατάληξη και η κατάντια του ντόπιου χρουστσο-μπρεζνιεφικού ρεβιζιονισμού.

Η «Κίνηση για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-΄55) δηλ. οι επαναστάτες κομμουνιστές σταλινιστές-ζαχαριαδικοί δεν περιορίζουν την κριτική μόνο στην ακραία νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική και τα αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ αλλά την επεκτείνουν και στα αντιδραστικά μέτρα βαθέματος της φασιστικοποίησης της κοινωνικής ζωής. Δίνουν επιπλέον ιδιαίτερη σημασία και στο ιδεολογικο-πολιτικό επίπεδο, διεξάγοντας συστηματικά την ιδεολογική ταξική πάλη με την κριτική τους στις φασιστικές-εθνικιστικές-ρατσιστικές κλπ. και φιλομοναρχικές απόψεις και αποκαλύπτοντας συνάμα τη συμμετοχή των στελεχών της στις φιλο-βασιλικές και μοναρχοφασιστικές «αντισυμμοριακές» φιέστες καθώς και τις εθνοπροδοτικές δοσιλογικές φιέστες (αυτό αφορά και το ναζι-φασιστικό ΛΑΟΣ).

Παρόμοια κριτική δεν ασκείται στα άλλα αστικά κόμματα, το μεγαλοαστικό κόμμα του ΠΑΣΟΚ και τα δυο σοσιαλδημοκρατικά κόμματα «Κ»ΚΕ-ΣΥΝ, για τον εντελώς απλό λόγο ότι στις γραμμές τους δεν εκφράζονται ως τώρα φασιστικές, φιλομοναρχικές και φιλοδοσολογικές απόψεις ούτε συμμετέχουν στελέχη τους σε φιλοβασιλικές, μοναρχοφασιστικές «αντισυμμοριακές» και δοσιλογικές φιέστες (εκφράζονται μόνο εθνικιστικές απόψεις στην περίπτωση στελεχών του ΠΑΣΟΚ και του «Κ»ΚΕ, στις οποίες ασκείται κατά καιρούς ανάλογη κριτική).

Διαβάστε Περισσότερα »

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΟΑΕΔ: 761.769 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του τον Ιανουάριο

Τους 761.769 έφτασαν τον Ιανουάριο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, αριθμός αυξημένος κατά 4,26% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΟΑΕΔ, στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το 63,16% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το 27,11% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 9,73%.

Διαβάστε και προηγούμενα δημοσιεύματα: Eurostat: Στο 19,2% η ανεργία τον Οκτώβριο | ΕΛ.ΣΤΑΤ.: 18,2% (903.525 άτομα) η ανεργία τον Οκτώβριο | 715.000 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ το Νοέμβριο |Αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά 0,28% τον Σεπτέμβρη 2011 | Αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ τον Ιούλιο 2011 | Στο 43,1% η ανεργία στους νέους έως 24 ετών – 786.459 οι άνεργοι σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ
Διαβάστε Περισσότερα »

Παλλαϊκό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου ώρα 10:30 στο Σύνταγμα

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν παλλαϊκό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου ώρα 10:30 στο Σύνταγμα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Αλληλεγγύη στο λαό της Ελλάδας από οργανώσεις της Γαλλίας

Την Κυριακή οι Έλληνες είπαν όχι στην υποταγή της πλειοψηφίας των βουλευτών τους στις προσταγές της αγοράς. Είπαν όχι σε ένα σχέδιο λιτότητας που επιβάλλει το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ένωση που θα μπορούσε τελικά να τους στραγγαλίσει. Η κραυγή για "αντίσταση" εκφράζει όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς που είναι θύματα του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Ο ελληνικός λαός παλεύει για όλους μας. Καλούμε όλες τις αριστερές δυνάμεις και γενικότερα σε όλες τις προοδευτικές να δείξουν την αλληλεγγύη τους τη Δευτέρα στις 18:30 Δευτέρα έξω από την ελληνική πρεσβεία και το γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Alternatifs, Parti de Gauche, PCF, Convergences & Alternative, FASE, Gauche Unitaire, République & Socialisme, PCOF, M'PEP, MRC-75, NPA.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Προκήρυξη για την 48ωρη πανεργατική γενική απεργία

Οι σύντροφοι της Θεσσαλονίκης τύπωσαν και μοιράζουν την παρακάτω προκήρυξη καλώντας σε συμμετοχή στην 48ωρη πανεργατική γενική απεργία.

Προκήρυξη Φλεβάρη 2012
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012 η πρώτη μέρα της 48ωρης Γενικής Απεργίας της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ με μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ η απεργία είχε μεγάλα επίπεδα συμμετοχής. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα:

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ: 100 %
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ-ΠΛΟΙΑ 100 %
ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ: 100 %
ΛΙΜΑΝΙΑ: 70 %
ΕΡ. ΜΕΤΑΛΛΟΥ: 60 %
ΟΙΚΟΔΟΜΗ: 70 %
ΕΜΠΟΡΙΟ: 60 %
ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ ,ΕΥΔΑΠ το ποσοστό συμμετοχής άγγιξε το 80%

Διαβάστε Περισσότερα »