Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Το Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα Αργεντινής καταδικάζει τη νέα υποδούλωση στον βρετανικό ιμπεριαλισμό

Το Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα  απορρίπτει τη νέα αυτή πράξη σφετερισμού του βρετανικού ιμπεριαλισμού να εντίνει την εκμετάλλευση του πετρελαϊκού πλούτου στα Φώκλαντ. Είναι μια νέα υποδούλωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Αργεντινής σε σχέση με την οποία η κυβέρνηση Κίρσνερ δεν έχει προχωρήσει πέρα από άπνοες διπλωματικές διαμαρτυρίες. Οι ενέργειες αυτές [της κυβέρνησης] συνάδουν με την πολιτική της στο να κάνει σημαντικές παραχωρήσεις στις διάφορες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που σφετερίζονται τη χώρα μας.

Image
“Εξω οι Εγγλέζοι από τα Μαλβίνας”
Σύνθημα σε τοίχο στο Florencio Varela, Gran Buenos Aires

[…]

Χρειάζεται λαϊκή κινητοποίηση και πατριωτισμό για να αντικρούστει η νέα βρετανική υποταγή που να ζητήσει άπό την κυβερνηση να πάρει δραστικά μέτρα ενάντια στις βλέψεις του βρετανικού ιμπεριαλισμού στο έδαφος μας.

Θα πρέπει να κερδίσουμε την υποστήριξη και αλληλεγγύη των αδελφών μας στη Λατινική Αμερική για να διαμαρτυρηθούν για την τελευταία αυτή πράξη της πειρατείας του Ηνωμένου Βασιλείου και  επιβεβαίωση της ακλόνητης απόφασή μας για την ανάκτηση των νησιών Μαλβίνας (σ.τ.μ. οι Αγγλοι τα ονομάζουν Φώκλαντ), Νότιας Γεωργίας και Σάντουιτς με αποτελεσματική κυριαρχία μας.

Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα (Αργεντινής)
Διαβάστε Περισσότερα »

Χιλιανό Κομμουνιστικό Κόμμα (Προλεταριακή Δράση) – PC(AP): Ενάντια στο βρετανικό ιμπεριαλισμό με τον Αργεντίνικο λαό


Τρίτη, 25 Φλεβάρη 2010

Οι διάφορες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις είναι ιδιαίτερα ενεργές στη Λατινική μας Αμερική, ανταγωνίζονται για φυσικούς πόρους και εκμετάλλευση των εργαζομένων μαζών. Σήμερα ο Βρετανικός ιμπεριαλισμός, στα υπό κατοχή νησιά Μαλβίνας (σ.τ.μ. οι Αγγλοι τα ονομάζουν Φώκλαντ), ενάντια στα δικαιώματα τουΑργεντίνικου λαού, την ανεξαρτησία του, λεηλατεί τους φυικούς πόρους.
Από τη Χιλή, οι κομμουνιστές είναι σε αλληλεγγύη με τους εργάτες και το λαό της Αργεντινής, με το Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα της Αργεντινής και δεσμευόνται από τη διεθνιστική αλλυλεγγύη, έτσι ώστε μεγαλα τμήματα των εργαζομένων και του λαού της Χιλής να στείλουν αδελφοσύνη και αληλεγγύη στο λαό της Αργεντινής και να στηρίξουν τα κυριαρχικά του δικαιώματα στα νησιά Μαλβίνας (Φώκλαντ).

Χιλιανό Κομμουνιστικό Κόμμα (Προλεταριακή Δράση)
PC (AP)
www.accionproletaria.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Ολοκληρώθηκε η ψηφιοποίηση της εφημερίδας "Επανάσταση"

Ολοκληρώθηκε η ψηφιοποίηση της εφημερίδας "Επανάσταση" που εξέδιδε η ΟΚΜΛΕ [Οργάνωση Κομμουνιστών Μαρξιστών-Λενινιστών Ελλάδας]. Σύντομα θα είναι διαθέσιμη για όσους ενδιαφέρονται.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ BLOG «ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ»: αποθεώνει την Παπαρήγα και τις εθνικιστικο-ρατσιστικές θέσεις της!

Ναζίδες – προδότες σοσιαλδημοκράτες ηγέτες του «Κ»ΚΕ, μαζί!
Ο ναζι-φασιστικός συρφετός της χώρας – αυτά τα χιτλερικά εγκληματικά αποβράσματα  – δεν άργησε να αποθεώσει τη σοσιαλδημοκράτισσα Παπαρήγα για τις αντιδραστικές εθνικιστικο-ρατσιστικές θέσεις της για τους μετανάστες εργαζόμενους και την πλήρη ταύτιση της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ με τους μοναρχοφασίστες της ΝΔ και τους ναζι-φασίστες των Καρατζαφέρη, «Χρυσής Αυγής», κλπ., σ’ αυτό το ζήτημα, παρά τις όποιες κατά καιρούς απατηλές δημαγωγικές φραστικές κορώνες απέναντί τους. Η τελευταία αντιδραστική αστική ομιλία της Παπαρήγα στη Βουλή αποδεικνύει με τον πλέον χειροπιαστό τρόπο την πλήρη κυριαρχία του αντιδραστικού εθνικισμού-ρατσισμού στην ηγετική σοσιαλδημοκρατική ομάδα του χρουστσοφικού «Κ»ΚΕ. Αναδημοσιεύουμε, χωρίς περικοπές, την τοποθέτηση του ναζι-φασιστικού blog «ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ» για να έχουν οι αντιφασίστες μια πιο ολοκληρωμένη πληροφόρηση, να σχηματίσουν δική τους γνώμη και να διαπιστώσουν από μόνοι τους τη μεγάλη και πολύ επικίνδυνη, όχι μόνο για την εργατική τάξη αλλά και για τον τόπο, κατρακύλα στο μαύρο βούρκο του αντιδραστικού αστικού εθνικισμού και του ρατσισμού της σοσιαλδημοκρατικής ηγεσίας του «Κ»ΚΕ. Να το χαρακτηριστικό κείμενο των ναζι-φασιστών δημοσιευμένο με προμετωπίδα την απελευθέρωση του τραμπούκου ναζι-φασίστα  Δ.Παπαγεωργίου:
 «Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2010
Το  Κ.Κ.Ε. βγάζει την  αποκριάτικη μάσκα  του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Στην  συζήτηση πολιτικών αρχηγών για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την απόδοση ιθαγένειας στους νομιμοποιημένους μετανάστες, παρουσιάστηκε η μεταλλαγή των θέσεων της Ν.Δ. αλλά και του Κ.Κ.Ε.!
Η γραμματέας του κόμματος, προς έκπληξη των  παρευρισκομένων, διαβάστε τι είπε:
"...δεν υιοθετούμε τον κοσμοπολιτισμό, ο οποίος εμφανίζεται και από αριστερές δυνάμεις. Ενας κοσμοπολιτισμός, ο οποίος θέλει να καταργήσει το εθνικό πεδίο πάλης, την εθνική ταυτότητα και την πραγματικά διεθνιστική, που δεν αναιρεί την εθνική ταυτότητα, στο όνομα της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας διαπολιτισμικότητας ή πολυπολιτισμικότητας και που κλείνουν τα μάτια σε επικίνδυνες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις κοσμοπολίτικες, οι οποίες αύριο θα θέσουν θέμα μειονότητας και για τους μετανάστες. Και αυτό υπάρχει... Ξέρουμε πάρα πολύ καλά πως δυο φαινομενικά διαφορετικές απόψεις μπορούν να οδηγήσουν όχι στο μικρότερο κακό, αλλά στο μεγαλύτερο κακό. Αύριο θα θέσουν ζήτημα μειονότητας και για τους μετανάστες. Και πρέπει να παρακολουθούμε και τις ιδεολογικές τοποθετήσεις των υπέρ ή κατά της ιθαγένειας. Διότι το θέμα δεν είναι μόνο δίνω ή όχι ιθαγένεια. Αλλά υπάρχουν και μια σειρά απόψεις, οι οποίες μπορεί να καλλιεργήσουν αντιλήψεις πάρα πολύ επικίνδυνες."
Είναι πλέον σαφές πως μέσα στο Κομμουνιστικό  Κόμμα Ελλάδος έγιναν τέτοιες ζυμώσεις και πολιτικές αλλαγές μετά από αντίδραση της βάσης η οποία σαφώς διαφοροποιήθηκε από την αρχική τοποθέτηση του κόμματος στο θέμα των μεταναστών.
Επιπλέον, θέλησε με αυτό το τρόπο  να σταματήσει τις  αυξανόμενες διαρροές που φαίνεται να έχει προς το ΛΑ.Ο.Σ. (!!) ο οποίος με τον λαϊκό του χαρακτήρα και την άμεση επαφή του με τα προβλήματα της γειτονιάς, κέρδισε ένα κομμάτι των φανατικών ψηφοφόρων του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Στην  ανάλυση της θέσης του Κ.Κ.Ε. διακρίνουμε και την ανησυχία που εκφράζεται για προσπάθεια αλλαγής των συνόρων από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις οι οποίες συνεπικουρούμενες από τις Μ.Κ.Ο. που ελέγχονται από το γνωστό πλέον κόμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., προσπαθούν να αναμοχλεύσουν αναταραχές. Φυσικά όλα αυτά είναι πάνω-κάτω γνωστά, αλλά διαφορετικά ακούγονται από το στόμα του γείτονα και διαφορετικά από τον περαστικό...
Ο Αγώνας φέρνει αποτελέσματα!

Αντεπίθεση - Εθνική Αντίσταση!»

Διαβάστε Περισσότερα »

Βασίλης Παπασωτηρίου ένας χρόνος από το θάνατό του

[papasotiriou3.jpg]
Στα τέλη Γενάρη έκλεισε ένας χρόνος από την  ημέρα (31 Γενάρη 2009) που έφυγε για  πάντα από τη ζωή ο επαναστάτης  κομμουνιστής σύντροφος Βασίλης  Παπασωτηρίου, πρόεδρος της «Κίνησης για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55» και εκδότης της «ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ».
Με το θάνατό του η «Κίνηση για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55» έχασε έναν πολύ αξιόλογο σύντροφο και στέλεχος που  λόγω της πλούσιας επαναστατικής  του δράσης διέθετε μεγάλο αγωνιστικό κύρος όχι μόνο στις γραμμές των  επαναστατών κομμουνιστών μαρξιστών, σταλινικών-ζαχαριαδικών, αλλά και στον αντίπαλο ιδεολογικο-πολιτικό ρεβιζιονιστικό χώρο των χρουστσοφικών σοσιαλδημοκρατών. Ο θάνατός του υπήρξε μεγάλη και δυσαναπλήρωτη απώλεια όχι μόνο για την «Κίνηση» αλλά και για ολόκληρο το επαναστατικό κομμουνιστικό και εργατικό κίνημα της χώρας.
Ο σ. Βασίλης  Παπασωτηρίου γεννήθηκε το 1914 στο  χωριό Μαραθιά (κοντά στη Ναύπακτο). Μετά το Γυμνάσιο και την αποφοίτησή του από την Παιδαγωγική Ακαδημία δούλεψε για μερικά χρόνια Δάσκαλος.
 Στα  γυμνασιακά και φοιτητικά του χρόνια δέχθηκε την επιρροή των κομμουνιστικών ιδεών, προσχώρησε σ’ αυτές και ακολούθησε την επαναστατική γραμμή του ΚΚΕ, παίρνοντας μέρος στους αγώνες του λαού μας, γι’ αυτό και καθαιρέθηκε στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών από το βαθμό του έφεδρου ανθυπολοχαγού.
Με το ξέσπασμα του ιταλο-ελληνικού πολέμου  και την επίθεση της φασιστικής Ιταλίας του Μουσολίνι κατά της  Ελλάδας βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του μετώπου – ακολουθώντας το ιστορικό γράμμα του Νίκου Ζαχαριάδη  – πολεμώντας τους ιταλούς επιδρομείς. Διακρίθηκε σε μάχες για τις στρατιωτικές του ικανότητες μ’ αποτέλεσμα να σταλεί αργότερα για στρατιωτική εκπαίδευση στη Σχολή Ευελπίδων, εκπαίδευση που διακόπηκε με την κατάληψη της χώρας απ’ τα ναζι-φασιστικά χιτλερικά στρατεύματα.
Προσχωρεί απ’ τους πρώτους στον ΕΛΑΣ για να βρεθεί μετά από λίγο στο Γενικό Αρχηγείου κοντά στον πρωτοκαπετάνιο Άρη Βελουχιώτη όπου έδρασε καθόλη τη διάρκεια της ένοπλης πάλης, με το ψευδώνυμο «Ψηλορείτης», κατά των φασιστών κατακτητών και των ντόπιων προδοτών συνεργατών τους.
Μετά  την απελευθέρωση και την προδοτική  συμφωνία της Βάρκιζας με αποκορύφωμα  την παράδοση των όπλων του  ΕΛΑΣ, έπεσε στα χέρια της Ασφάλειας  και βασανίστηκε άγρια. Γλίτωσε  τη σίγουρη εξόντωσή του μετά από  διαδήλωση που οργάνωσε η κομματική  Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε που κρατείται.
Σ’  εκείνη την περίοδο της αιματηρής  φασιστικής τρομοκρατίας, των εξοντώσεων και δολοφονιών ζει και δρα  στην παρανομία ως την έναρξη του  δεύτερου αντάρτικού που του έδωσε  τη δυνατότητα να περάσει στις γραμμές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ). Τώρα απ’ τις γραμμές πλέον του ένδοξου ΔΣΕ, καθοδηγούμενου απ’ το ΚΚΕ, μ’ επικεφαλή το Νίκο Ζαχαριάδη, θα πολεμήσει για 3 ½  ολόκληρα χρόνια τον αγγλο-αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και τον ντόπιο μοναρχοφασισμό για να βρεθεί μετά την υποχώρησή του στη φιλόξενη Τασκένδη (πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν) της τότε σοσιαλιστικής Σοβιετικής Ένωσης του Στάλιν, όπως και το μεγαλύτερο μέρος των ανταρτών του ΔΣΕ.
Τα πρώτα  χρόνια που ήταν χρόνια προσαρμογής  στις νέες συνθήκες (δουλειά, σπουδές, κλπ.) και βοήθειας απ’ τη Σοβιετική Ένωση ως το θάνατο-δολοφονία του Στάλιν (Μάρτης 1953) πέρασαν ομαλά ως που άρχισαν οι απανωτές ωμές επεμβάσεις στο ΚΚΕ της προδοτικής χρουστσοφικής ομάδας που κορυφώθηκαν στην ανοιχτή σύγκρουση του ΚΚΕ με το χρουστσοφικό ρεβιζιονισμό το Σεπτέμβρη του ΄55, τις συλλήψεις  πολλών εκατοντάδων κομμουνιστών και τις καταδίκες τους με νόμους για χούλιγκανς απ’ τα φασιστικά χρουστσο-μπρεζνιεφικά δικαστήρια (Φλεβάρης ΄56) και τη διάλυση του ηρωϊκού ΚΚΕ στη διαβόητη παρασυναγωγή της «6ης Ολομέλειας» (Μάρτης 1956) με την καθαίρεση της επαναστατικής ηγεσίας Ζαχαριάδη, τη σύλληψη και την εκτόπισή του.
Ο σ. Βασίλης  Παπασωτηρίου στάθηκε αποφασιστικά, όπως και η μεγάλη πλειοψηφία (πάνω από 95%) των χιλιάδων κομμουνιστών της Τασκένδης , στο πλευρό της ηγεσίας Ζαχαριάδη, υπερασπίζοντας την επαναστατική γραμμή του ΚΚΕ κόντρα στην αντεπαναστατική σοσιαλδημοκρατική γραμμή του «ειρηνικού κοινοβουλευτικού περάσματος στο σοσιαλισμό» του 20ου Συνεδρίου του ΚΚΣΕ και της «6ης Ολομέλειας». Έμεινε σταθερά και με συνέπεια στην επαναστατική γραμμή των Στάλιν-Ζαχαριάδη, μαχητικός πολέμιος του αντεπαναστατικού χρουστσοφικού ρεβιζιονισμού ως το θάνατό του.
Με την  ευκαιρία ας δοθεί τι είπε ο Παπασωτηρίου στην Παπαρήγα τον Ιούνη 1991 για τον Γκορμπατσόφ όταν τη συνάντησε στη Μόσχα πριν αυτή τον επισκεφθεί: «Ήταν η εποχή που είχα ετοιμαστεί για επαναπατρισμό στην Ελλάδα με την οικογένειά μου (γυναίκα, τρία αγόρια και μια κόρη), πλην της κόρης που ήταν στον τελευταίο χρόνο της Ιατρικής Σχολής Τασκένδης. Όμως δεν μου δίνανε το διαβατήριο δια μέσου της Οργάνωσής μας και αναγκάστηκα δι’ άλλης οδού να πάω στη Μόσχα να υπογράψω τα διαβατήρια. Έφτασα στη Λέσχη των Πολιτικών Προσφύγων στη Μόσχα. Εκεί με ενημέρωσαν ότι ήταν στη Μόσχα η γραμματέας του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα, μαζί με τους Ο. Κολοζώφ και Π. Τριγάζη. Ρώτησα που είναι και μου είπαν ότι είναι μέσα στη Διεύθυνση και ότι τους έχουν στείλει από την ηγεσία του ΚΚΕ ως αντιπροσωπεία για συνάντηση με τον Μ. Γκορμπατσόφ.
Ζήτησα  να τη δω ιδιαιτέρως. Δέχθηκε. Χαιρετηθήκαμε. Τηςευχήθηκα καλή σταδιοδρομία και της είπα ύστερα, ότι κάνατε μεγάλο λάθος που ήρθατε να κάνετε αυτή την επίσκεψη. Σας βλέπω πολύ συμπαθητικιά συντρόφισσα και δεν θα ήθελα να χάσετε το κύρος σας με τη συνάντηση αυτή. Το καλύτερο θα ήταν να δικαιολογηθείτε με μια έκτακτη ασθένεια και να επιστρέψετε στην Ελλάδα αεροπορικώς. Μου είπε ότι έχουμε εντολή από το Κόμμα και προσωπικά από το σ. Χαρίλαο Φλωράκη και θα εκτελέσουμε τις εντολές τους. Της απάντησα: Θα είναι μεγάλο λάθος τη στιγμή που μετά από πολλά χρόνια εξορία στη Σιβηρία ο δολοφονημένος Ν Ζαχαριάδης  παραμένει ακόμα εκεί θαμμένος να συναντηθείτε με τους υπεύθυνους-υπαίτιους. Αυτό είναι μεγάλο λάθος. Και τη στιγμή που δεν επιτρέπουν ελεύθερα τον επαναπατρισμό στην πατρίδα μας. Αλλά ακόμα δε βλέπετε τη μεγάλη προδοσία και ότι όλα βαδίζουν προς διάλυση;
Είναι βέβαια δική σας δουλειά τι θα κάνετε. Ελπίζω να συναντηθούμε στην Ελλάδα, αν μου επιτρέψουν την επιστροφή. Και  απάντησε: Ότι κανένας δεν θα σας εμποδίσει. Χωρίσαμε και αμέσως πήγα στο γραφείο και μου έβαλαν τις σφραγίδες για την επιστροφή.
Αμέσως  μετά επικοινώνησα με το αεροδρόμιο για  αεροπλάνο, μέσω Κιέβου, για Αθήνα. Πήγα στο αεροδρόμιο και έφυγα για  το Κίεβο όπου με περίμεναν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας» (Ν.Κεπέσης: «Μαρξισμός-Λενινισμός και Προλεταριακός Διεθνισμός», σελ. 7-8, εκδ. «Μαυρίδη», Αθήνα, Μάης 2007).
Με την  επιστροφή του στην Ελλάδα ο σ. Βασίλης Παπασωτιρίου συνδέθηκε  αμέσως με τους επαναστάτες κομμουνιστές σταλινικούς-ζαχαριαδικούς και συνέβαλε με το μεγάλο κύρος του σε μεγαλύτερη συσπείρωσή τους γύρω απ’ την «Κίνηση για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55» της οποίας υπήρξε πρόεδρός της ως το θάνατό του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το εθνικιστικο-ρατσιστικό παραλήρημα του έξαλλου εθνικιστή, φανατικού θαυμαστή-υμνητή των ταγμάτων Ασφαλείας και επικίνδυνου τυχοδιώκτη Α.Σαμαρά

Μ’  αφορμή την εκλογή του έξαλλου  «υπερπατριώτη» εθνικιστή φασιστοειδούς  Α.Σαμαρά είχε τότε ευθύς εξαρχής  επισημανθεί από την πλευρά μας ότι εκπροσωπεί και συσπειρώνει «τα πιο σκληροπυρηκικά  εθνικιστικά στρώματα της μοναρχοφασιστικής Δεξιάς» που αγωνιούσαν να επιστρέψουν «στις «ρίζες» της ΝΔ και τις υπεραντιδραστικές παραδόσεις της: αρχίζοντας από τα τάγματα Ασφαλείας, τη μοναροφασιστική ΕΡΕ, τα τρίκυκλα (δολοφονία Λαμπράκη) ως τους σιδηρολοστούς (δολοφονία Τεμπονέρα), κλπ. κλπ. δηλ. τις φασιστικές και σοβινιστικές-εθνικιστικές παραδόσεις, τα πατρίς-θρησκεία, κλπ. της πάλαι  ποτέ «ένδοξης» εθνικοφροσύνης της ξενόδουλης μοναρχοφασιστικής Δεξιάς με τη γνωστή ακραία πατριδοκαπηλία» («ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ» αρ.φυλ. 311, 1-15 Δεκ. 2009, σελ.2).
Για το νέο αρχηγό του μοναρχοφασιστικού  κόμματος της ΝΔ, παρόλο που από  χρόνια έχασε την παρθενιά του  πάλαι ποτέ χαζοχαρούμενου νήπιου του  Μητσοτάκη, είναι και τώρα πολύ δύσκολο έως εντελώς αδύνατο να κρύψει τις υπεραντιδραστικές του απόψεις και δοξασίες, τις φασιστικές εθνικιστικο-ρατσιστικές πολιτικές του θέσεις.
Έτσι, ελάχιστους μήνες μετά την εκλογή του έσπευσε  στην παρθενική του ομιλία, ως αρχηγού, στην Κ.Ε. της φασιστικής ΟΝΝΕΔ ολοφυρόμενος και αλαλάζων, σε κατάσταση υστερικού παραληρήματος, να κάνει λόγο για «κάποιους» που «προσπαθούν να «απαγορεύσουν» την έννοια του έθνους», κλπ., φτάνοντας μάλιστα μέχρι του σημείου να επικαλεστεί θρασύτατα ακόμα και το Σύνταγμα της χώρας: «η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων…». Και συνέχισε: « κι ενώ ο λαός και το έθνος αναφέρονται ως πηγή εξουσίας στο Σύνταγμά μας, κι ενώ ο πατριωτισμός αναφέρεται ως η έσχατη άμυνα για τη δημοκρατία μας, κάποιοι προσπαθούν να «απαγορεύσουν» την έννοια του έθνους, να μετατρέψουν το λαό σε «πληθυσμό» χωρίς ταυτότητα και να «αποδομήσουν» τον πατριωτισμό!». Και αλλού κραυγάζοντας υστερικά δήλωσε: «τους προειδοποιούμε ότι θα αποτύχουν. Κι όσο προσπαθούν να κάνουν τον ελληνικό λαό να ξεχάσει την ταυτότητά του και την Ιστορία του τόσο περισσότερο θα τον συσπειρώνουν γύρω απ’ τις αξίες και τα ιδανικά του» («Βραδυνή» 18/1/2010, σελ. 9).
Αλήθεια, για ποια «τήρηση του Συντάγματος» κάνει λόγο ο φασίστας αρχηγός του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ; μήπως δεν ήταν απ’ τις γραμμές της παράταξής του εκείνοι που έκαναν εν ριπή οφθαλμού, και επανειλημμένα, κουρελόχαρτα τα αντιδραστικά αστικά Συντάγματα της χώρας, με τελευταία περίπτωση τη στρατιωτικο-φασιστική δικτατορία των συνταγματαρχών;
Για ποια «δημοκρατία» κάνει λόγο, μήπως για  κείνη της μοναρχοφασιστικής  ΕΡΕ των δεκαετιών ’50-’60 με τις  φυλακές, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, την απαγόρευση αντιφασιστικών βιβλίων, τη βία και νοθεία στις εκλογές, τη φασιστική τρομοκρατία, τη «δημοκρατία» των τρικύκλων (Λαμπράκης), κλπ. και εκείνη των σιδηρολοστών (Τεμπονέρας) στη μεταπολίτευση;
Για ποιον  «πατριωτισμό» κάνει λόγο, μήπως για εκείνον των ταγμάτων Ασφαλείας, των Χιτών, των ΠΑΟτζήδων και των ΕΔΕΣιτών του Ζέρβα που όλοι τους συνεργάστηκαν με τους φασίστες κατακτητές, δολοφονώντας το λαό, και ορκίζονταν στο Χίτλερ; Μήπως τον «πατριωτισμό» των εθνοπροδοτικών ταγμάτων Ασφαλείας της «πηγάδας του Μελιγαλά» που στον παρελθόν τιμούσε και θαύμαζε-θαυμάζει «ο νεαρός βουλευτής Αντώνης Σαμαράς» που έτρεχε «για να παραστεί στο Μνημόσυνο των σφαγιασθέντων από τους εαμοκομμουνιστές» («Ελευθερία», 18/9/82 και «Ελευθεροτυπία», ΙΟΣ, 11/9/2005);
Ποιοί είναι, αλήθεια, εκείνοι που «προσπαθούν  να «απαγορεύσουν» την έννοια του έθνους», να τον κάνουν «χωρίς ταυτότητα και να «αποδομήσουν» τον πατριωτισμό!», «να κάνουν τον ελληνικό λαό να ξεχάσει την ταυτότητά του και την ιστορία του» που δεν τολμά να κατονομάσει ο θρασύδειλος πατριδοκάπηλος, αντιδραστικός «υπερπατριώτης» εθνικιστής;
Γύρω  από ποιες άραγε «αξίες και  ιδανικά» να συσπειρωθεί ο ελληνικός  λαός, μήπως εκείνες-εκείνα των τρικύκλων  και των σιδηρολοστών, τις «αξίες-ιδανικά» των εθνοπροδοτικών ταγμάτων Ασφαλείας, Χιτών κλπ., τα πατρίς-θρησκεία κ.λπ., τις «αξίες-ιδανικά» της πατριδοκαπηλίας και εθελοδουλίας στους ξένους ιμπεριαλιστές και σήμερα τις «αξίες-ιδανικά» του εθνικισμού-ρατσισμού και της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Η παραποιημένη φωτογραφία του Α.Σαμαρά με μισό χιτλερικό  μουστάκι και χιτλερικό χτένισμα είναι από πρωτοσέλιδο της «Βραδυνής» (18/1/2010) τοποθετημένη δίπλα από εθνικιστικό απόσπασμα της ομιλίας του (17/1/2010) στην ΟΝΝΕΔ. Με την τοποθέτηση της φωτογραφίας του Χίτλερ δίπλα σ’ εκείνη του Α.Σαμαρά γίνεται εντελώς εξόφθαλμη η ομοιότητα
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Ο «Ριζοσπάστης» και η συμμετοχή του «Κ»ΚΕ στην εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι

Στο προηγούμενο  φύλλο είχε ασκηθεί κριτική σε σχόλιο του χρουστσοφικού σοσιαλδημοκράτη  δημοσιογραφίσκου Ν.Μπογιόπουλου στο  οποίο αφήνονταν έμμεσα αλλά σαφώς  να εννοηθεί ότι το «Κ»ΚΕ είναι κατά της εξεταστικής Επιτροπής για το «ιερό» σκάνδαλο του Βατοπεδίου (ή μήπως ο Μπογιόπουλος ήταν εκτός κομματικής γραμμής;).
Όμως  πρέπει να πληροφορήσουμε τους αναγνώστες μας ότι τελικά, κάτω από την  πίεση των πραγμάτων, το «Κ»ΚΕ  συμμετέχει στην εξεταστική Επιτροπή για το Βατοπέδι που συγκροτήθηκε στα τέλη Γενάρη. Στο «Εθνος» αναφέρεται:  «Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου συστάθηκε Εξεταστική Επιτροπή «για την ολοκλήρωση της διερεύνησης του συνόλου του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου».
Μετά  τις έγγραφες υποδείξεις των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, η Εξεταστική Επιτροπή συγκροτείται ως ακολούθως:
Από το ΠΑΣΟΚ. 1. Αράπογλου Χρύσα 2. Δημητρουλόπουλος Παναγιώτης 3. Ζωΐδης Νικόλαος 4. Λαφαζάνης Αργύριος 5. Μοσχόπουλος Σπυρίδωνας 6. Μπεντενιώτης Εμμανουήλ 7. Παπουτσής Δημήτριος 8. Περλεπέ - Σηφουνάκη Αικατερίνη 9. Σιδηρόπουλος Αναστάσιος 10. Τσιρώνης Δημήτριος
Από τη ΝΔ. 11. Αναστασιάδης Σάββας 12. Αυγενάκης Ελευθέριος 13. Βόζεμπεργκ Ελισσάβετ 14. Δένδιας Νικόλαος – Γεώργιος 15. Πλακιωτάκης Ιωάννης 16. Στυλιανίδης Ευριπίδης
Από το ΚΚΕ. 17. Σκυλλάκος Αντώνιος
Από τον ΛΑΟΣ. 18. Πλεύρης Αθανάσιος
Από τον ΣΥΡΙΖΑ. 19. Τσούκαλης Νικόλαος
Η Επιτροπή αυτή, η οποία θα συνέλθει για  πρώτη φορά τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010, θα έχει τις εξουσίες και τις υποχρεώσεις των άρθρων 144 έως και 148 του Κανονισμού της Βουλής.
Το σχετικό  πόρισμά της θα πρέπει να υποβάλει μέχρι την 15η Μαρτίου 2010» («Έθνος», 27/1/2010).
Με την  ευκαιρία είναι απαραίτητο να σημειωθούν:
Πρώτα-πρώτα, κανένα πολιτικό κόμμα ή Οργάνωση (ανεξάρτητα απ’ το αν συμμετέχει ή όχι στη Βουλή) δεν μπορεί να τοποθετηθεί κατά τη συγκρότησης εξεταστικής Επιτροπής για οποιοδήποτε σκάνδαλο και ταυτόχρονα να ισχυρίζεται μπροστά στην κοινή γνώμη, δηλ. την εργατική τάξη και το λαό ότι είναι κατά των σκανδάλων και υπέρ της αποκάλυψής τους. Οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση στάση κατά της συγκρότησης εξεταστικής Επιτροπής για οποιοδήποτε σκάνδαλο σημαίνει στάση άμεσης και ανοιχτής συγκάλυψης του σκανδάλου, και πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για εκείνα τα σκάνδαλα που αφορούν λεηλασία της δημόσιας λαϊκής περιουσίας και τα οποία προφανώς εντάσσονται στην αντίθεση προλεταριάτου-μπουρζουαζίας.
Είναι εντελώς άλλο ζήτημα ότι εξεταστικές  Επιτροπές δεν οδήγησαν και δεν  οδηγούν σε τιμωρία των ενόχων, κι’ απ’ αυτή την άποψη δεν πρέπει να καλλιεργούνται αυταπάτες, όμως η μή τιμωρία των ενόχων σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν άλλοθι για κουκούλωμά των σκανδάλων δηλ. να τάσσονται τα όποια κόμματα κατά της συγκρότησης εξεταστικών Επιτροπών για διάφορα σκάνδαλα.
Παρόλο  που δεν οδηγούν σε τιμωρία  των ενόχων, η συγκρότηση εξεταστικής  Επιτροπής επιτρέπει έστω και  μερική αποκάλυψη ή ελαχίστων  πλευρών των σκανδάλων στην κοινή  γνώμη μα πρώτα απ’ όλα επιτρέπει  την πολιτική ζύμωση, γι’ αυτό, πέραν  των παραπάνω, κάθε υποτίμηση αποτελεί, από δικαιολογημένη  άγνοια ή όχι, λαθεμένη στάση. Ασφαλώς επιβάλλεται, ακόμα μια φορά, να σημειωθεί ότι τα σκάνδαλα είναι σύμφυτα στο καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα και είναι «καραμπινάτος» ρεφορμισμός όταν μιλάει κανείς για «κάθαρση» του συστήματος, όπως έκαναν οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες των «Κ»ΚΕ-ΣΥΝ με το γνωστό «σκάνδαλο Κοσκωτά» ή αφήνουν και σήμερα κάποιες φορές να εννοηθεί, καλλιεργώντας ρεφορμιστικές αυταπάτες.   
Ένα δεύτερο  ζήτημα, πέρα απ’ το πρόβλημα του  κουκουλώματος, με βάση το σχόλιο του Μπογιόπουλου και πολλών άλλων του «Ριζοσπάστη», είναι ότι οι χρουστσοφικοί σοσιαλδημοκράτες του «Κ»ΚΕ έχουν μια αντιμαρξιστική προσέγγιση του σκανδάλου του Βατοπεδίου, επειδή, παρόλο που αυτό αφορά δημόσια περιουσία δεν το εντάσσουν στην αντίθεση προλεταριάτου-μπουρζουαζίας αλλά αντίθετα, το μετατοπίζουν  και το μεταφέρουν (συνειδητά ή όχι δεν έχει καμία σημασία) έξω απ’ αυτή τη βασική αντίθεση,  εμφανίζοντάς το ως ενδοαστική διαμάχη δηλ. το παρουσιάζουν ως διαμάχη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (εκπροσώπων-υπερασπιστών των συμφερόντων του κεφαλαίου).
Διαβάστε Περισσότερα »

Γράμμα πρώην μέλους της “Κ”ΝΕ

Προς  τη Συντακτική Επιτροπή της εφημερίδας «ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ»
Αγαπητοί  συναγωνιστές,
Παρακολουθώ τις δραστηριότητες της Κίνησή σας  το τελευταίο διάστημα, κυρίως μετά την αποχώρησή μου από την  ΚΝΕ αλλά και κάποιο διάστημα νωρίτερα.
Εκτιμώ  ιδιαίτερα την παρουσία σας στο διαδίκτυο τόσο μέσω του blog σας αλλά και μέσω των δημοσιευμάτων σας στο Indymedia.
Στην  αντίληψή μου έχει πέσει η εξής κατάσταση: Η αποκάλυψη του αντιδραστικού ρόλου του ΚΚΕ στην υπόθεση του εργατικού-λαϊκού κινήματος αλλά και η αντεπαναστατική του ιδεολογικοπολιτική γραμμή, την οποία δεν είχα αρχικά κατανοήσει σε βάθος, σταθερά αντιμετωπίζεται από ανώνυμα δημοσιεύματα, προφανώς κατ’ εντολή και υπόδειξη της ηγετικής ομάδας του ΚΚΕ στο Indymedia ενάντια στην Κίνησή σας με εντελώς αβάσιμες κατηγορίες όπως «ΠΑΣΟΚοι» ή «παράρτημα του ΠΑΣΟΚ».
Αυτός είναι και ο τρόπος που προσπαθούν οι ηγεσίες του ΚΚΕ και της  ΚΝΕ να κρατήσουν τα μέλη τους σε απόσταση από άλλες οργανώσεις και  να διαστρεβλώσουν πολιτικές γραμμές. Τέτοιες κατηγορίες, όχι μόνο προς την Κίνησή σας, είναι ψωμοτύρι από τους καθοδηγητές της ΚΝΕ.
Για να βάλουμε τα πράγμα στη θέση τους, μια προσεχτική μελέτη της γραμμής  και ταχτικής που ακολουθεί το ΚΚΕ από την μεταπολίτευση  και δώθε αρκεί για να καταλάβει  και ο πιο δύσπιστος ότι  την κατηγορία αυτή θα έπρεπε να την απευθύνουν στον εαυτό τους οι καθοδηγητές του ΚΚΕ και όχι στους παλιούς κομμουνιστές, αντάρτες του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ της σταλινικής-ζαχαριαδικής «Κίνησης για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55». Σίγουρα δεν είναι οι κομμουνιστές της «ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ» που συνεργάστηκαν ή συνεργάζονται με το ΠΑΣΟΚ, αλλά η ηγεσία του ΚΚΕ. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς;
Α) Το σύνθημα  για «Πραγματική Αλλαγή» μέσω του οποίου «ηγέτης» Φλωράκης περνούσε τη γραμμή για «οικοδόμηση του  σοσιαλισμού μαζί με το ΠΑΣΟΚ»;
Β) Την  κακόφημη συνεργασία των λεγόμενων «δημοκρατικών δυνάμεων» που εκτός από το κεντρικό επίπεδο προχωρούσε και σε συνεργασία ΠΑΣΚΕ-ΕΣΑΚ και ΠΑΣΠ-ΠΣΚ στους εργασιακούς-φοιτητικούς χώρους;
Γ) Την  ανοιχτή πολιτική συνεργασία των  δυο κομμάτων, ΚΚΕ-ΠΑΣΟΚ, στην Οικουμενική  Κυβέρνηση Ζολώτα μαζί και με τη ΝΔ;
Δ) Την  αναγνώριση του φασιστικού ΕΔΕΣ  και του Ζέρβα, γνωστού συνεργάτη  των ιταλών και των γερμανών κατακτητών, το 1982 ως αντιστασιακής οργάνωσης;
Ε) Την  από κοινού ψήφιση ρύθμισης που απαγόρευε  και απαγορεύει τον επαναπατρισμό των Σλαβομακεδόνων πολιτικών προσφύγων, ανταρτών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ που εδώ γεννήθηκαν, εδώ μεγάλωσαν, εδώ έζησαν και πολέμησαν για την Ελλάδα;
ΣΤ) Τον  εξωραϊσμό του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και  σήμερα, με το να συνεχίζει η ηγεσία του ΚΚΕ να το χαρακτηρίζει κόμμα «σοσιαλδημοκρατικό», ενώ αντίθετα η «ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ» ορθά μιλάει για «μεγαλοαστικό ΠΑΣΟΚ», που είναι κατά τη γνώμη μου και η σωστή εκτίμηση;
Ζ)Την  στήριξη ακόμα και στελεχών του  ΠΑΣΟΚ στην τοπική αυτοδιοίκηση (περίπτωση  Ν. Γιακαλή στη Μυτιλήνη και αρκετές  άλλες στο Λεκανοπέδιο Αττικής);
Η λίστα  είναι ατελείωτη και φανερώνει  με σαφήνεια ότι η ηγεσία του ΚΚΕ, εκτός από την αντιδραστική του  συνεργασία με τη ΝΔ σε πολλά επίπεδα (συνεργασία που μόνο η Κίνησή σας  αποκαλύπτει συστηματικά), δε δίστασε  να συνεργαστεί και με το ΠΑΣΟΚ όταν αυτό ήταν αναγκαίο για την αστική τάξη. Επομένως, δε θα πρέπει να μιλάνε «για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου» όπως λέει και ο λαός μας.
Να γνωρίζετε  ότι πολλά μέλη του ΚΚΕ και  της ΚΝΕ έχουν γνώση των  παραπάνω και πολλών άλλων και  προβληματίζονται.
Εύχομαι καλή συνέχεια στους αγώνες σας.
Τα στοιχεία μου είναι στη διάθεση της  εφημερίδα σας.
Πρώην μέλος της ΚΝΕ και ταχτικός αναγνώστης της «ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ»
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ…

Στις 16 Φλεβάρη στο Βύρωνα, η αστυνομία γαζώνει με εννιά σφαίρες έναν ανυποψίαστο υδραυλικό που μάζευε τα εργαλεία του και βρέθηκε  κοντά στη περιοχή της ‘’μάχης’, με ένοπλους κακοποιούς.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας σαφής : ‘’Πάνοπλοι Αλβανοί κακοποιοί […] στην ανταλλαγή των πυροβολισμών χτυπήθηκε από διασταυρούμενα πυρά, πολίτης αλβανικής καταγωγής’’

Οι κακοποιοί είναι Αλβανοί, άλλωστε οι λέξεις για τους ρατσιστές είναι συμπληρωματικές, πάνε πακέτο.

Το αθώο θύμα είναι ... πολίτης αλβανικής καταγωγής, σαν θύμα και μάλιστα της αστυνομίας ,δεν είναι Αλβανός.

Τα πυρά ήταν διασταυρούμενα, βλέπετε έχει προηγηθεί το φιάσκο της προηγούμενης ημέρας που οι ίδιοι κακοποιοί έχουν γδύσει τους αστυνομικούς, και είναι ‘’περιττό’’ να ειπωθεί το γεγονός, ότι οι μεν έριξαν χειροβομβίδες και οι αστυνομικοί απάντησαν με τυφλό ( όπως αποδείχθηκε) μπαράζ πυρών.

Κάτι ακόμη…,ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκφρασε με μιαν απλή, άμεση και σαφή δήλωσή του , τη θλίψη του για το γεγονός του χαμού ενός αθώου.

Η αστυνομία με τις μετέπειτα εμετικές και ένοχες φλυαρίες της για ‘’παράπλευρες απώλειες’’ στη μάχη με το έγκλημα, δεν το έκανε. Δεν θα το κάνει, δεν θα μπορούσε να το κάνει, απλά γιατί είναι ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ του αστικού κράτους, για όποιους ‘’δυσκολεύονται’’ να καταλάβουν απλές αλήθειες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΘΕ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ, ΑΤΤΙΚΗΣ

Λόντου 6 (β’ όροφος) Εξάρχεια,

ΤΗΛΕΦ.: 210-3820537,

e-mail: sylyp_vivliou@yahoo.gr

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής καταγγέλλει την προσχεδιασμένη και για συνδικαλιστικούς λόγους απόλυση των 3 εργαζομένων της ΜΕΤΚΑ Κ. Βογιατζή, Β. Καλατζή, και Α. Παυλίδη από τη Διεύθυνση της εταιρίας την Παρασκευή 12/02/2010 μέσω δικαστικού επιμελητή.

Η συγκεκριμένη κίνηση εντάσσεται στο συντονισμένο σχέδιο τρομοκράτησης των εργαζομένων εκ μέρους της Διεύθυνσης εδώ και τρία χρόνια, η οποία έφτασε μέχρι του σημείου ανοιχτής παρέμβασης στις πρόσφατες εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων. Οι συγκεκριμένες απολύσεις αποτελούν ξεκάθαρη εκδικητική κίνηση ενάντια στην συμμετοχή του ενός εκ των τριών εργαζομένων, του Α. Παυλίδη, σε αγωνιστικό-ταξικό σχήμα στο χώρο του εργοστασίου και τις σχέσεις των άλλων δύο με μέλη του σχήματος. Αποτελούν το πρώτο βήμα «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών» από τη Διεύθυνση της ΜΕΤΚΑ ενάντια στις αγωνιστικές αναζητήσεις των εργαζομένων του εργοστασίου η οποία ανάμεσα στα άλλα σηματοδοτήθηκε και από τη ανάδειξη του ταξικού σχήματος σε δεύτερη δύναμη στις πρόσφατες εκλογές του Σωματείου. Αποτελεί ένα χτύπημα ενάντια σε κάθε εργαζόμενο της ΜΕΤΚΑ, ενάντια στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά του δικαιώματα, ενάντια στην ίδια του την αξιοπρέπεια. Δεν είναι τυχαίο ότι έρχεται ακριβώς της στιγμή που το Σωματείο Εργαζομένων έμπαινε στη μάχη της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τη νέα χρονιά.

Αποτελεί πρόκληση το προφορικό επιχείρημα της Διεύθυνσης ότι ο βασικός λόγος για τις απολύσεις είναι η οικονομική κρίση. Μόνο μέσα στο πρώτο 9μηνο του 2009 τα καθαρά κέρδη του Ομίλου Μητυληναίου, στον οποίο η ΜΕΤΚΑ αποτελεί την κύρια πηγή εσόδων και κερδών, έφτασε τα 18,3 εκ. € ξεπερνώντας τα συνολικά καθαρά κέρδη όλου του 2008. Το δε ανεκτέλεστο της ΜΕΤΚΑ φτάνει αισίως τα 2,2 δις €.

Αποτελεί πρόκληση η κατηγορία της μειωμένης απόδοσης εκ μέρους της Διεύθυνσης, όταν μόλις δύο βδομάδες πριν βράβευσε τον ένα από τους τρεις εργαζομένους, τον Β. Καλατζή, για την δεκαετή προσφορά του στην εταιρία, ενώ η οι άλλοι δύο εργαζόμενοι ο Α. Παυλίδης και ο Κ. Βογιατζής έχουν συμπληρώσει 5 και 4 χρόνια στην εταιρία αντίστοιχα.

Οι συγκεκριμένες τρεις απολύσεις στην ΜΕΤΚΑ προστίθενται σε ένα γαϊτανάκι απολύσεων και τρομοκρατίας εκ μέρους των εργοδοτών σε όλη την Ελλάδα με σκοπό να χρησιμοποιήσουν την οικονομική κρίση για να κατεδαφίσουν κάθε εργατικό δικαίωμα και συνδικαλιστική ελευθερία. Απέναντι σε αυτή την επίθεση η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων αποτελεί μονόδρομο. Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη των τριών συναδέλφων και την άμεση παύση των τρομοκρατικών πρακτικών της Διεύθυνσης της ΜΕΤΚΑ και του Ομίλου Μυτηληναίου.

16/2/2010

Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Η εφημερίδα Ανασύνταξη στη Θεσσαλονίκη

Μπορείτε να προμηθεύεστε την εφημερίδα “ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ” από το περίπτερο στην Εγνατίας 124 (κέντρο).

Δείτε επίσης τα σημεία πώλησης της εφημερίδας στην Αθήνα

Σύντομα θα δώσουμε και διευθύνσεις στην επαρχία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Αλλες δύο αυτοκτονίες εργαζομένων κλυδωνίζουν την France Telecom

Αναδημοσίευση από in.gr

Αλλες δύο αυτοκτονίες εργαζομένων της France Telecom κλυδωνίζουν τον ιδιωτικοποιημένο πλέον τηλεπικοινωνιακό κολοσσό. Το κύμα αυτοκτονιών στον όμιλο έχει λάβει πρωτοφανείς διαστάσεις, καθώς από το 2008 έως σήμερα έχουν βάλει τέλος στη ζωή τους 42 μέλη του προσωπικού.

Τα δύο νέα τραγικά περιστατικά γνωστοποίησε την Παρασκευή η France Telecom, αναφέροντας σε ανακοίνωσή της ότι «προκάλεσαν μεγάλη ταραχή στη διεύθυνση και στο προσωπικό» του ομίλου.

Τη διετία 2008-2009 καταγράφηκαν 35 αυτοκτονίες υπαλλήλων και στελεχών της εταιρείας, ενώ τον Ιανουάριο του 2009 έθεσαν τέλος στη ζωή τους άλλοι πέντε υπάλληλοι, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Την Παρασκευή ανακοινώθηκε η αυτοκτονία ενός στελέχους της France Telecom, ηλικίας 32 ετών, που εργαζόταν στη Ντιζόν. Επίσης, ένας 50χρονος τεχνικός έδωσε τέλος στη ζωή του μέσα σε ένα δάσος.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Διαβάστε Περισσότερα »

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Kλιμακώνει τις κινητοποιήσεις η ΑΔΕΔΥ με συμμετοχή στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 24/2

Αναδημοσίευση από in.gr

Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή πραγματοποίησαν οι δημόσιοι υπάλληλοι την Τετάρτη, διαμαρτυρόμενοι για την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης και το Ασφαλιστικό.
Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να συμμετάσχει στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ στις 24 Φεβρουαρίου, απόφαση που αναμένεται να επικυρωθεί την Πέμπτη από το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.
Την Πέμπτη επίσης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του προέδρου της ΑΔΕΔΥ με τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο και τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Σχολιάζοντας τα μέτρα της κυβέρνησης ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος, έκανε λόγο για ακραίες νεοφιλελεύθερες συνταγές και κάλεσε τους συνδικαλιστές, να οργανώσουν τις αντιδράσεις με βασική μέθοδο την ενότητα των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ.Γαβρίλης, έκανε λόγο για ευθύνες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που οδήγησαν στην απουσία των σωματείων του ιδιωτικού τομέα από το σημερινό πρώτο αγωνιστικό ραντεβού για την ανακοπή του κυβερνητικού προγράμματος, ενώ κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το παρών στο δεύτερο ανάλογο ραντεβού στις 24 Φεβρουαρίου.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη Βουλή, όπου το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ παρέδωσε στα πολιτικά κόμματα το ψήφισμα με τα αιτήματα των εργαζομένων στο δημόσιο.
Αξίζει να σημειωθεί, η παρουσία στο συλλαλητήριο πολλών ξένων ΜΜΕ που όπως φαίνεται παρακολουθούν στενά τις αντιδράσεις των Ελλήνων εργαζομένων απέναντι σε ένα πρόγραμμα που κατά πολλούς θεωρείται πιλότος και για την εφαρμογή ανάλογων πολιτικών σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Στην απεργιακή συγκέντρωση παραβρέθηκε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε δηλώσεις του χαρακτήρισε την κυβερνητική πολιτική ως κοινωνικά άδικη και αναποτελεσματική που οδηγεί σε αναδιανομή πλούτου σε βάρος των εργαζομένων.
Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα »

H κυβέρνηση του μεγαλοαστικού ΠΑΣΟΚ ήρθε «για να τελειώσει τη δουλειά»

H κυβέρνηση του μεγαλοαστικού ΠΑΣΟΚ ήρθε «για να τελειώσει τη δουλειά»
Αντίσταση  της εργατικής  τάξης, της φτωχομεσαίας αγροτιάς, των φτωχών
λαϊκών  στρωμάτων, της νεολαίας, στον αγώνα για  επιβίωση
Καμιά ανοχή σε όσους  πτώχευσαν τη χώρα και τώρα φορτώνουν  στις πλάτες
της φτωχολογιάς τα εγκλήματά  τους
Να  πληρώσουν αυτοί  που χρεοκόπησαν  τη χώρα : Οι μεγαλοκαπιταλιστές,
οι  τραπεζίτες, τα τσιράκια των ιμπεριαλιστών, η εκκλησία 
 
Η «Κίνηση  για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55» από  την προκήρυξη ακόμη των πρόσφατων  εκλογών, («Ανασύνταξη» αρ. Φ. 306, 15-30 Σεπτέμβρη 2009) είχε υπογραμμίσει ότι το μοναρχαφασιστικό κόμμα της ΝΔ, κατέρρευσε μέσα απ’ τη διάλυση της οικονομίας και την ουσιαστική χρεοκοπία που έφεραν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές του, οι ρεμούλες και τα σκάνδαλα των «επιβητόρων της εξουσίας». Η χρεοκοπία ήταν ουσιαστικά γεγονός, πολύ πριν την εκδήλωση της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης υπερπαραγωγής. Τα πράγματα ασφαλώς έφτασαν σε αδιέξοδο μετά την εκδήλωση  της κρίσης υπερπαραγωγής, που αποτέλειωσε την οικονομική κατάσταση της χώρας και οδήγησε την τότε κυβέρνηση της ΝΔ στο  οριστικό της γκρέμισμα.
Η σημερινή χρεοκοπία της οικονομίας δεν  είναι ούτε  εικονική, ούτε φημολογία, ούτε κάποιο «κόλπο» και «μπαμπούλας» που «φιλοτεχνούν τα κοράκια» του  ξένου κεφαλαίου (27/1/2010, σελ. 31). Δεν είναι μια απλή  «κινδυνολογία για να τρομοκρατήσουν το λαό» («Ρ» 29/1/2010, σελ.25,), αλλά αντίθετα αποτελεί ένα υπαρκτό αντικειμενικό γεγονός και μια σκληρή πραγματικότητα  για τη χώρα και το λαό μας. Απόδειξη γι’ αυτό: Τα δυσθεώρητα μεγέθη του δημόσιου χρέους και του ελλείμματος, ο τοκογλυφικός δανεισμός που γίνεται με όρους  που εφαρμόζονται σε ουσιαστκά πτωχευμένες οικονομίες, οι επιθέσεις των κερδοσκόπων και η «κατοχική επιτήρηση» που επιβάλλει τι διεθνές χρηματιστικό Κεφάλαιο, οι συνεχείς «βουτιές-γκρεμίσματα» του χρηματιστηρίου, γεγονότα υπαρκτά και με βαριές επιπτώσεις στη καθημερινότητα των εργαζόμενων και της φτωχολογιάς. Η χώρα βρίσκεται με τη θηλιά στο λαιμό: α) των διεθνών κερδοσκόπων και των τοκογλύφων, β) των Επιτρόπων της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, και γ) μιας μεγαλύτερης νέο-αποικιακού χαρακτήρα εξάρτησης.
Το μεγαλοαστικό ΠΑΣΟΚ ήρθε για να «ολοκληρώσει τη δουλειά» διαχείρισης της χρεοκοπίας, προσπαθώντας να περάσει όσο πιο  ανώδυνα μπορεί το φόρτωμα των  συνεπειών της στην εργατική τάξη, τη φτωχομεσαία αγροτιά, τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Ξαφνικά με τη μέθοδο του σοκ, όλα – τα επί χρόνια κρυμμένα στοιχεία –  που αποτύπωναν την οικονομική κατάσταση, έρχονται κατά κύματα στο φως και  συχνά δραματοποιημένα. Οι ιμπεριαλιστές  που με τα ντόπια τσιράκια τους ξεζούμισαν τα λαϊκά στρώματα και χρεοκόπησαν τη χώρα, πιέζουν διαγκωνιζόμενοι για το ποιος θα είναι ο επικυρίαρχος ( ΕΕ, το ΔΝΤ των ΗΠΑ, και οι δυο από κοινού).
Το κύριο  όμως στο οποίο συμφωνούν και  στο οποίο οδηγούν τηω κυβέρνηση σαν πειθήνιο όργανό τους να κάνει, είναι να απομυζήσει ότι έχει απομείνει από την εργατική τάξη και τη φτωχολογιά πόλης και χωριού, σε πλήρη συναίνεση με τη διαλυμένη από τις αμαρτίες της ΝΔ και το ναζι-φασιστικού ΛΑΟΣ.
Ζητούν  από τα θύματα αυτής της πολιτικής που οδήγησε στη χρεοκοπία, να πληρώσουν ΚΑΙ ΠΑΛΙ για το ξεπέρασμά της, ώστε να είναι  στο μέλλον και πάλι θύματα, τάζοντας αυταπάτες  για περισσότερα μελλοντικά ψίχουλα επιβίωσης.
  • Ονομαστική ανοιχτή μείωση μισθών, η έμμεση με τη μορφή του «παγώματος» που όμως είναι μείωση της αγοραστικής δύναμης,  μείωση στο μισό του ισχνού αφορολόγητου, που θα φέρει καθαρή και σίγουρη παραπέρα συρρίκνωση εισοδημάτων.
  • Καλπασμός της ανεργίας, χωρίς καμία πολιτική προστασίας της εργασίας, αντίθετα με περισσότερη «ελαστικοποίηση» των εργασιακών σχέσεων, όπως ζητούν οι καπιταλιστές, χωρίς καν τα ψίχουλα μιας «προνοιακής πολιτικής», εκτός της σκέψης του αίσχους για κατοχικό κουπόνι για κάποιους από τους άνεργους, «προσφορά» των καπιταλιστών από τα σκουπίδια τους.
  • Συνέχιση της αύξησης του κόστους διαβίωσης, με αυξήσεις στα προϊόντα άμεσης ανάγκης, με αύξηση στο φόρο καυσίμων, με αύξηση των έμμεσων φόρων που πλήττουν τις λαϊκές μάζες,  με σχεδόν βέβαιη μελλοντική αύξηση  ακόμη και του «χαμηλού» συντελεστή του ΦΠΑ. για τα είδη στοιχειώδους επιβίωσης.
  • Χτύπημα της ασφάλισης, με μαχαίρι στο φάρμακο ( επαναφορά της λίστας της ντροπής) και τις παροχές υγείας που έχουν χρυσοπληρωθεί από τους εργαζόμενους, και ανοιχτή και για πρώτη φορά καθαρή παραδοχή της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια. Τελειωτικό χτύπημα στα βαριά και ανθυγιεινά που τάχατες είναι άδικα ( Ας θυμηθούμε μόνο, πως το νοσηλευτικό προσωπικό, ακόμη δεν αναγνωρίζεται σαν επάγγελμα αυτής της κατηγορίας!). Πλήρης ανοχή στην εισφοροδιαφυγή των καπιταλιστών που μαζί με τις κρατικές ρεμούλες  έχει βουλιάξει το ασφαλιστικό σύστημα.
Παρά  το υπαρκτό γεγονός της  χρεοκοπίας της οικονομίας, και ακριβώς γι’  αυτό, η εργατική τάξη και ο λαός πρέπει να αντιταχθούν μαχητικά στα  νέα  εξοντωτικά μέτρα και με ενωτικές μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις να ματαιώσουν την εφαρμογή τους και να απαιτήσουν:
Να  πληρώσουν οι καπιταλιστές βιομήχανοι-τραπεζίτες απ’ τα μυθώδη κέρδη  τους και οι κεφαλαιοκράτες φοροφυγάδες που  συγχρόνως παρακρατούν  παράνομα και προκλητικά τις ασφαλιστικές εισφορές.
  Να αυξηθεί η φορολογία των επιχειρήσεων που μειώθηκε απ’ την κυβέρνηση Καραμανλή από 35% σε 25% και να μειωθούν οι έμμεσοι φόροι που πλήττουν αποκλειστικά τις πλατιές λαϊκές μάζες.
  Να φορολογηθεί  – σαν πρώτο  μόνο βήμα –  η αμύθητη περιουσία  της εκκλησίας  που δεν της ανήκει.
Κάτω  τα χέρια από ότι  έχει απομείνει από  τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων.
Αυτά  τα μέτρα δεν θα περάσουν!
Όχι απλά δεν θα υπάρξει συναίνεση και  ανοχή, όπως τραυλίζουν αμήχανοι οι σοσιαλδημοκράτες ρεβιζιονιστές του «Κ»ΚΕ-ΣΥΝ, που σπεύδουν στο Μέγαρο Μαξίμου για «ενημέρωση», αλλά που διαβλέπουν έντρομοι τις κοινωνικές θύελλες να έρχονται. Αντίθετα, με αγωνιστική ενότητα όλων των χτυπημένων λαϊκών στρωμάτων θα κάνουν αυτές τις θύελλες, όχι μόνο «ηρωικές» αλλά και αποτελεσματικές: με ενότητα της εργατικής τάξης , της φτωχομεσαίας αγροτιάς, της νεολαίας.
Καμιά ανοχή σε όσους πτώχευσαν τη χώρα και τώρα φορτώνουν στις πλάτες της  φτωχολογιάς τα εγκλήματά τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Η ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ''Κ''ΚΕ

η Παπαρήγα χέρι-χέρι με τους Καρατζαφέρη-χουντοΆνθιμο, κλπ,  κατρακυλά  στον αντιδραστικό αστικό εθνικισμό με πρόσχημα τον «κοσμοπολιτισμό»

(ένα πρώτο  σύντομο σχόλιο)

Τα  προσωπεία πέσανε τελείως. Το εθνικιστικό «Κ»ΚΕ στο όνομα της «αντίθεσής» του στον «κοσμοπολιτισμό»(!) που δήθεν απειλεί τη χώρα με μελλοντικούς κινδύνους «μειονοτήτων» (!) –μήπως αυτό θυμίζει τίποτε από ΛΑΟΣ και «Χρυσαυγίτες» αλλά και απ’ τα κηρύγματα του χουντοΆνθιμου περί «μουσουλμανοποίησης» της χώρας; – θα καταψηφίσει κι αυτό το ελλιπές νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που μετά τις μοναρχοφασιστικές(ΝΔ) και ναζιστικές(ΛΑΟΣ) πιέσεις και την απουσία επιθετικής αριστερής διεκδικητικής-διεθνιστικής πολιτικής, εμφανίζεται ακόμη πιο κουτσουρεμένο, ακόμη πιο φοβικό στο ρατσισμό.

Αντί  να υπάρξουν παρεμβάσεις για βάθεμα της ενότητας με τα ταξικά μας αδέλφια, τους εργαζόμενους μετανάστες, αντί να τσακιστούν οι φασιστικοί εθνικισμοί, αντί να αφεθεί να περάσουν στο νομοσχέδιο μέτρα που εξαρτούν την απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά με «εξετάσεις ιστορίας και γλώσσας» (ως και να είναι άγνωστο, πως η πλειοψηφία των σημερινών εφήβων δεν γνωρίζει τι γιορτάζεται στις 25 Μάρτη και στις 28 Οχτώβρη), η Παπαρήγα με την ιδεολογική της συγγένεια με τους φασίστες-εθνικιστές φοβάται τις «μη κυβερνητικές οργανώσεις» μήπως αμφισβητήσουν την εθνική μας κυριαρχία, μπλέκοντας αδέξια και ύποπτα το μεταναστευτικό ζήτημα, με τις «γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο» (!)

Χαρακτηριστικό  δείγμα από το ρατσιστικο-εθνικιστικό  παραλήρημα της Παπαρήγα:

«Η κα Παπαρήγα δήλωσε επίσης την πλήρη  διαφωνία του ΚΚΕ και από «τον εθνικισμό που ανέπτυξε η ΝΔ και  ο ΛΑΟΣ, έναν άκρως επικίνδυνο εθνικισμό  με προεκτάσεις που δεν θέλουμε  να τις φανταστούμε», αλλά και με τον κοσμοπολιτισμό «ο οποίος εμφανίζεται και από αριστερές δυνάμεις», ο οποίος – όπως είπε – θέλει να καταργήσει το εθνικό πεδίο πάλης, την εθνική ταυτότητα και την πραγματικά διεθνιστική – που δεν αναιρεί την εθνική ταυτότητα – στο όνομα της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας διαπολιτισμικότητας ή πολυπολιτισμικότητα και που κλείνουν τα μάτια σε επικίνδυνες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις κοσμοπολίτικες, οι οποίες αύριο θα θέσουν θέμα μειονότητας και για τους μετανάστες» ( Από τα πρακτικά της Βουλής)

Που κορυφώνεται  σε Τουρκοφαγικές κραυγές:

Η κυρία  Παπαρήγα είπε ότι «η Frontex - μέσα στην οποία είναι και η Τουρκία και θα είμαστε μαζί σε κοινά «δολοφονικά σχέδια» κατά των μεταναστών- εξαιρεί τις γκρίζες ζώνες, που θέλουν να εξαιρέσουν οι Τούρκοι. «Αυτό βασίζεται στο εξής πράγμα: πρώτα-πρώτα με τις αρχές του ευρωστρατού με τις οποίες έχετε συμφωνήσει και έχετε αποδεχθεί από το 2002 ως κυβέρνηση τη συμφωνία Βρετανίας και Τουρκίας, η οποία έλεγε ότι στα θέματα ασφάλειας του Αιγαίου όταν συμμετέχει η Τουρκία ως χώρα - μέλος του ΝΑΤΟ οι γκρίζες ζώνες παραμένουν» ανέφερε. Συμπλήρωσε: «Και με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια: Και οι δολοφονικές επιθέσεις εναντίον της φτωχολογιάς που διώκεται οικονομικά, αλλά και πολιτικά στην περιοχή που είναι θερμή περιοχή, αλλά κι από την άλλη μεριά θα σας πει αύριο η ηγεσία της Τουρκίας δεχθήκατε όλες αυτές τις εξαιρέσεις. Συγκυριαρχία λοιπόν στο Αιγαίο»

«Το μεταναστευτικό, τα κυριαρχικά δικαιώματα, τα σύνορα, κλπ. θα γίνουν ένα κουβάρι και μπορεί να ανάψει ένα μεγάλο φυτίλι από  το ζήτημα της διάσωσης ή μη διάσωσης κάποιων μεταναστών που οι δουλέμποροι πάνε να τους ρίξουν στον πάτο της θάλασσας ή να αρχίσουν από μια άλλη αφορμή και τα πράγματα να δημιουργήσουν τετελεσμένα» τόνισε στην δευτερολογία της η γενική γραμματέας του ΚΚΕ.»

...Μετά απ' αυτό, εντός ελαχίστων ωρών αναμένεται η απόβαση στα παράλια της Τουρκίας επίλεχτων μεραρχιών των Παπαρήγα-Κανέλλη με σημαιοφόρο τον Άνθιμο!!!

Αυτοί είναι οι προδότες ηγέτες του χρουστσοφικού  «Κ»ΚΕ, που απέναντι στον προλεταριακό διεθνισμό και την ταξική αδελφοσύνη του προλεταριάτου – τον οποίο τολμούν να αποκαλούν «κοσμοπολιτισμό» – κραδαίνουν τη σημαία του ρατσισμού-εθνικισμού του αντιτουρκισμού και του φόβου να αυτοπροσδιορίζονται οι πολίτες της χώρας με βάση τα χαρακτηριστικά, γλώσσας, πολιτισμού, καταγωγής τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

ΝΔ-ΛΑΟΣ-«ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»-ΙΕΡΑΤΕΙΟ: ρατσιστικο-εθνικιστικό παραλήρημα μ΄ αφορμή το νομοσχέδιο για τους μετανάστες

Σαμαράς χέρι-χέρι με τον  Καρατζαφέρη

Απ’ τις  αρχές Γενάρη, μ’ αφορμή το νομοσχέδιο για τους μετανάστες, η πλευρά του  συνόλου της φασιστικής αντίδρασης (μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ – ναζιφασίστες των ΛΑΟΣ-«Χρυσής Αυγής», κλπ.) έχει οργανώσει μια χωρίς προηγούμενο ξέφρενη ρατσιστικο-εθνικιστική εκστρατεία, που στηρίζεται και από μερίδα ΜΜΕ, η οποία, παίρνοντας  διαστάσεις πραγματικού παραληρήματος, καλλιεργεί στο λαό ένα κλίμα πρωτοφανούς ξενοφοβίας.

Ο Καρατζαφέρης ωρυόμενος στις 24 Γενάρη κραύγαζε: «όχι, δε θέλουμε να νοθευτεί ο ελληνισμός», «αυτοί που σχεδιάζουν την απεθνοποίηση και αποχριστιανοποίηση της Ελλάδας, όταν αυτός ο τόπος έχτιζε Παρθενώνες, αυτοί ήταν ακόμα στα δέντρα», «δεν θ’ αλλοιώσουν το εθνικό φρόνημα», «θα κρατήσουμε την Ελλάδα ζωντανή και το εθνικό φρόνημα καθαρό», κλπ., έχοντας τις ευλογίες και ακολουθούμενος απ’ τους ρατσιστές εκπροσώπους του αντιδραστικού Ιερατείου τύπου Άνθιμου, Σεραφείμ, Αμβρόσιου κλπ.

Η ναζιφασιστική  αντίδραση ΛΑΟΣ-«Χρυσή Αυγή», κλπ., πέρα απ’ την ξέφρενη ρατσιστο-εθνικιστική  προπαγάνδα, έχει προτείνει δημοψήφισμα  και συγκεντρώνει υπογραφές, αναμένοντας  να στηριχθεί και από ένα μέρος  των δίδυμων αδελφών τους, τους ψηφοφόρους και οπαδούς του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ, με «μπροστάρη» το γελοίο ναζιφασίστα Ψωμιάδη («έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι») που έσπευσε απ’ τους πρώτους «βάζοντας, χέρι χέρι με τον Καρατζαφέρη, την υπογραφή του στο δημοψήφισμα που οργανώνει το ΛΑΟΣ για τους μετανάστες» («Νέα», 27/1/2010, σελ.5).

Και το μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ τάχθηκε, δια στόματος του αρχηγού του, ευθύς εξαρχής κατά της απόκτησης  ιθαγένειας και πολιτικών δικαιωμάτων  των μεταναστών και δήλωσε ότι, όταν γίνει κυβέρνηση θα καταργήσει το νομοσχέδιο.

Αναμενόμενη υπήρξε η ταύτιση, μέσα απ’ τις  δηλώσεις τους, των ΝΔ-ΛΑΟΣ σ’ αυτό το θέμα, αφού κινούνται στην ίδια εθνικιστικο-ρατσιστική κατεύθυνση με ρατσιστικά «μαργαριτάρια»  του είδους «οι έλληνες είναι λαός και δεν είναι πληθυσμός», οι «ρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ διευκολύνουν την είσοδο μεταναστών παράνομα στη χώρα», κλπ.. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και οι δηλώσεις του κουνιστο-λυγιστού Πρ. Παυλόπουλου: «με το νομοσχέδιο κάνουν κράχτη την Ελλάδα για την παράνομη μετανάστευση» και «δεν μπορεί να επιτρέπουμε να γίνουν έλληνες άνθρωποι που δεν έχουν καταλάβει τι είναι ο ελληνισμός και ο ελληνικός λαός».

Αυτός ήταν ο λόγος που ο δίδυμος  του Αντ.Σαμαρά ναζιφασίστας Γ.Καρατζαφέρης του απένειμε τα αρμόζοντα εύσημα δηλώνοντας: «χαίρομαι που έστω και καθυστερημένα, ο πρόεδρος της ΝΔ άκουσε την παρότρυνσή μου από το βήμα του Κοινοβουλίου. Η απόφασή του αυτή εναρμονίζεται πλήρως με τους οπαδούς του, που έχουν ήδη υπογράψει υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος, ως πρωτοβουλία του ΛΑΟΣ».

Τις ίδιες ρατσιστικές δηλώσεις επανέλαβε ο Σαμαράς και στην ομιλία του (17/1/2010) σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, διανθισμένη με μπόλικο και της πιο ακραίας μορφής εθνικισμό, έχοντας το θράσος να μιλάει για «πατριωτισμό» («Βραδυνή», 18/1/2010, σελ.9) ένας απ’ τους πιο φανατικούςς υμνητές-θαυμαστές και υπερασπιστές των εθνοπροδοτικών ταγμάτων Ασφαλείας.

Τη μοναρχοφασιστική ΝΔ και το φασιστοειδές αρχηγό της  Α.Σαμαρά δεν «τον σέρνει από το μανίκι ο Καρατζαφέρης», ούτε «σύρεται από το ΛΑΟΣ σε μια αδιάλλακτη στάση» όπως το υποστηρίζει μερίδα του αστικού τύπου («Νέα» 4/1/2010, σελ.4, 12/1/2010, σελ.7) ούτε αποτελεί το κύριο ότι η ΝΔ δέχεται «πιέσεις κυρίως από το ακροδεξιό ΛΑΟΣ, το οποίο ζητάει επιμόνως δημοψήφισμα για το θέμα» («Πριν» 17/1/2010, σελ.4), γι’ αυτό και παίρνει τάχα αυτές τις εθνικιστικο-ρατσιστικές θέσεις (παρόμοιες λαθεμένες εκτιμήσεις εξωραΐζουν τα δυο κόμματα, σμικρύνουν και συγκαλύπτουν το μέγεθος της αντιδραστικότητά τους). Το μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ είχε στο παρελθόν, έχει και σήμερα αυτές τις θέσεις και δεν τις επέβαλλε σε αυτό το ναζιφασιστικό ΛΑΟΣ. Απλά έχουν κοινές αντιδραστικές θέσεις σε καίρια ζητήματα, γι’ αυτό και τα όρια  μεταξύ των δυο αυτών κομμάτων της φασιστικής Δεξιάς είναι εντελώς δυσδιάκριτα ως ανύπαρκτα, κι’ αυτό επιβεβαιώνεται εκ νέου, προπαντός με την εκλογή του γνωστού φασίστα με τις ακραίες εθνικιστικές-ρατσιστικές απόψεις Αντ. Σαμαρά.

Εκείνοι όμως που ξεπερνούν κάθε όριο είναι  οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες του χρουστσοφικού  «Κ»ΚΕ, οι οποίοι και σε αυτή την  περίπτωση όχι μόνο δεν ξεσκεπάζουν το ρατσισμό του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ μα κατρακυλούν και οι ίδιοι σε άθλιους δικηγορίσκους της ΝΔ που στενοχωρημένοι επειδή «η κυβέρνηση άρπαξε την ευκαιρία», τη συμβουλεύουν να αποφεύγει στο μέλλον τέτοιες τοποθετήσεις γιατί γίνονται «βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης» («Ρ» 19/1/2010, σελ.3), αποδεικνύοντας έτσι εκ νέου πως το «αίμα νερό δεν γίνεται» δηλ. συνεχίζουν τη μεταξύ τους αντιδραστική συνεργασία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η χώρα με τη θηλιά των κερδοσκόπων και των τοκογλύφων στο λαιμό

Δυνάμωμα  της πάλης κατά των νέων σκληρότατων  αντιλαϊκών μέτρων – Να πληρώσουν  οι καπιταλιστές βιομήχανοι-τραπεζίτες απ’ τα μυθώδη κέρδη τους και  οι φοροφυγάδες

Να αυξηθεί  η φορολογία των επιχειρήσεων και να συλληφθεί η μεγάλη φοροδιαφυγή

Η χρεοκοπία  στην οποία οδήγησε την οικονομία της χώρας η οικονομική πολιτική της αντιδραστικής κυβέρνησης του  μοναρχοφασιστικού κόμματος της  ΝΔ έχει ολέθριες συνέπειες για το λαό και τον τόπο.

Η εργατική τάξη και η φτωχή αγροτιά και γενικά ολόκληρος ο ελληνικός λαός πληρώνει ήδη βαρύτατο τίμημα αυτής της χρεοκοπίας όχι μόνο με τα νέα απανωτά σκληρότατα μέτρα της μεγαλοαστικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ – επίθεση του κεφαλαίου σε όλα τα μέτωπα – αλλά και με το νέο δάνειο των 8 δις. Ευρώ με το πρωτοφανούς ύψους τοκογλυφικό επιτόκιο που έφτασε τα 6,2% δηλ. 350 μονάδες παραπάνω απ’ το μέσο επιτόκιο της Ευρωζώνης για τα 5ετή ομόλογα, που είναι το μεγαλύτερο επιτόκιο από εκείνα που πλήρωσε η χώρα απ’ την ένταξή της στην ΟΝΕ. Για να φανεί το μέγεθος της τοκογλυφίας ας σημειωθεί πως η Ελλάδα για το συγκεκριμένο ομόλογο θα καταβάλλει κάθε χρόνο 296 εκατ. Ευρώ περισσότερα απ’  ότι  η Γερμανία για το ίδιο ποσό.

Η χρεοκοπία  της οικονομίας και η σημερινή ζοφερή κατάσταση της χώρας αποτελεί μια σκληρή πραγματικότητα για την εργατική τάξη και το λαό που πληρώνει αυτό το βαρύτατο τίμημα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί «κινδυνολογία για να τρομοκρατηθεί ο λαός» ούτε πρόκειται για «εντεινόμενη φημολογία περί πιθανής χρεοκοπίας της χώρας» («Ρ» 29/1/2010, σελ.25) μα ούτε για κάποιο «κόλπο» και εικόνα που «φιλοτεχνούν τα κοράκια» («Ρ» 27/1/2010, σελ.31) του ξένου κεφαλαίου, γιατί τα αρπακτικά κοράκια των τοκογλύφων και των κερδοσκόπων δεν φιλοτεχνούν εικόνες, απεναντίας αυτά τα «μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά πέσανε πάνω στην εργατιά» - αγροτιά, τις εργαζόμενες μάζες και το λαό μας και τους καταξεσκίζουν-κατασπαράζουν αυτή τη στιγμή τις σάρκες τους.

Δεν απαιτείται γνώση του συνόλου των οικονομικών  μεγεθών ούτε ειδικές γνώσεις  πολιτικής Οικονομίας για να διαπιστωθεί κάτι που είναι εντελώς εξόφθαλμο και χειροπιαστό: η χρεοκοπία της οικονομίας, μα ούτε η τυπική δήλωση χρεοκοπίας είναι απαραίτητη. Αρκούν τα δυσθεώρητα μεγέθη του δημόσιου χρέους και του ελλείμματος αλλά και ο τοκογλυφικός δανεισμός της και οι επιθέσεις των κερδοσκόπων, υπαρκτά γεγονότα που έχουν καταστήσει τη χώρα έρμαιο του διεθνούς κερδοσκοπικού και τοκογλυφικού κεφαλαίου.

Σήμερα  η χώρα βρίσκεται με τη θηλιά στο  λαιμό: α) των διεθνών κερδοσκόπων και των τοκογλύφων, β) των Επιτρόπων της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, και γ) μιας μεγαλύτερης νέο-αποικιακού χαρακτήρα εξάρτησης.

Δυο είναι  κυρίως οι λόγοι (ανεξάρτητα απ’ τη μεγάλη παγκόσμια οικονομική κρίση) που η χώρα διέρχεται αυτή την  κρίση: πρώτο, η πλήρης χρεοκοπία της οικονομίας που προκλήθηκε απ’ την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή, που την κατέστησε «αδύναμο κρίκο» της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, δεύτερο, ο ανταγωνισμός μεταξύ δολαρίου-Ευρώ στη σημερινή συγκυρία σε συνδυασμό με το γενικότερο ανταγωνισμό των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΗΠΑ-ΕΕ.

Για την  εργατική τάξη και τη φτωχή αγροτιά  αλλά και γενικότερα τις πλατιές  λαϊκές μάζες υπάρχει μόνο ένας δρόμος: να αντιταχθούν και να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στα πρωτοφανή σε σκληρότητα νέα μέτρα και να απαιτήσουν ΕΝΩΜΕΝΟΙ με μαχητικές μαζικές απεργίες και διαδηλώσεις να πληρώσουν οι καπιταλιστές βιομήχανοι-τραπεζίτες απ’ τα μυθώδη κέρδη τους και οι φοροφυγάδες, να απαιτήσουν να αυξηθεί η φορολογία των επιχειρήσεων που μειώθηκε απ’ την κυβέρνηση Καραμανλή από 35% σε 25% και να μειωθούν οι έμμεσοι φόροι που πλήττουν αποκλειστικά τις πλατιές λαϊκές μάζες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο «Ριζοσπάστης» έμμεσα κατά της εξεταστικής Επιτροπής για το Βατοπέδι

Ο γνωστός  γκεμπελίσκος του «Ριζοσπάστη» Ν.Μπογιόπουλος σχολιάζει ως εξής την «άρνηση  της ΝΔ  να δεχτεί εξεταστική Επιτροπή για το Βατοπέδι»: «η φάρσα θα επαναληφθεί! Αφορμή η άρνηση της ΝΔ  να δεχτεί εξεταστική Επιτροπή για το Βατοπέδι. Τουτέστιν, να το δείτε. Αυτοί που έβαλαν τις «πράσινες» υπογραφές τους για τις «άγιες μπίζνες» το 1999 και το 2003, και οι άλλοι που έβαλαν τις δικές τους, τις «γαλάζιες» υπογραφές για τις ίδιες «άγιες μπίζνες», το 2005 και το 2007 αποφάσισαν να … «ξανατσακωθούν»!» («Ρ» 30/12/2009, σελ.27).

Αποκαλυπτικότατος ο σχολιασμός-θέση: αντί ο σοσιαλδημοκράτης Μπογιόπουλος να καταγγείλει την άρνηση της ΝΔ για εξεταστική Επιτροπή για το μεγάλο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, παρουσιάζει αυτή την άρνηση σαν «σκυλοκαυγά» μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!!! «Ευφυής» χρουστσοφική κουτοπονηριά που όμως δεν μπορεί να αποκρύψει: πρώτο, ότι εμμέσως, πλην σαφώς, τάσσεται κατά της συγκρότησης εξεταστικής Επιτροπής, και δεύτερο, ότι συνεχίζεται η αντιδραστική συνεργασία-στήριξη της ΝΔ εκ μέρους της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ για τη συγκάλυψη του σκανδάλου.

Αλλά  και στο παρελθόν η ηγεσία του  «Κ»ΚΕ σε συνεργασία με τη ΝΔ προσπάθησε να συγκαλύψει-κουκουλώσει το «ιερό» σκάνδαλο του Βατοπεδίου, παραλαμβάνοντας  μαζί με τη ΝΔ, τα διαβόητα  «Υπομνήματα» των «αγίων» ρασοφόρων μαφιόζων Εφραίμ-Αρσένιου, απαλλάσσοντας τους   από το να παρουσιαστούν αυτοπροσώπως στην εξεταστική Επιτροπή που θα τους υπέβαλε ερωτήσεις.   

Στα «Νέα»  αναφέρεται: «έπειτα από περίπου μιάμιση ώρα, με πλειοψηφία 13 βουλευτών (ΝΔ και ΚΚΕ) αποφασίστηκε να παραληφθούν τα δυο υπομνήματα, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ (9 ψήφοι) αρνήθηκαν να τα παραλάβουν και το ΛΑΟΣ επέμενε να κατατεθούν στη γραμματεία» («Νέα», 25/11/2008), ενώ ο «Ριζοσπάστη» ψευδόμενος γράφει: «είχε προηγηθεί στην Εξεταστική πολύωρη διαδικαστική συζήτηση γύρω από το εάν η Επιτροπή θα παραλάβει ή όχι το υπόμνημα των δυο μοναχών, με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητάνε να μην το δεχτεί η Επιτροπή και με τον ΛΑ.Ο.Σ. να προτείνει αυτό να παραδοθεί στην πρόεδρο της Βουλής και όχι στην Εξεταστική. Τελικά, μετά από ψηφοφορία, η Επιτροπή αποφάσισε να παραλάβει τα δύο υπομνήματα» («Ρ» 25/11/2008, σελ. 17).

Είναι ολοφάνερο ότι ο «Ριζοσπάστης»  ψεύδεται ασυστόλως, γιατί δεν αποφάσισε η Επιτροπή να παραλάβει τα δυο «Υπομνήματα» αλλά η πλειοψηφία της Επιτροπής δηλ. οι 13 βουλευτές των ΝΔ-«Κ»ΚΕ. «Μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια»: και κουκούλωμα του σκανδάλου και χοντροκομμένα ψεύδη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στο λιγνιτικό κέντρο Μεγαλόπολης

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τρίπολη

Ένας χειριστής γερανού τραυματίστηκε σοβαρά την ώρα που εργαζόταν στο χώρο των ορυχείων της ΔΕΗ στο λιγνιτικό κέντρο (Ψαθί) Μεγαλόπολης.
Ο άτυχος άνδρας διακομίσθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Τρίπολης και στη συνέχεια σε νοσοκομείο των Αθηνών, όπου και νοσηλεύεται.
Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας καλεί κάθε αρμόδιο φορέα να λάβει «άμεσα μέτρα για την πλήρη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και την τήρηση των μέτρων για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, για την αποτροπή των κινδύνων και την προστασίας της ζωής των εργαζομένων».

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΛΜΕ: Γιατί απεργούμε στις 10 Φεβρουαρίου

ΟΛΜΕ

Συνάδελφε/-ισσα,

Στις 10 Φεβρουαρίου  ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για να βροντοφωνάξουμε:

·  Καμιά μείωση μισθών και επιδομάτων, όπως προβλέπει το πρόγραμμα σταθερότητας
·  Όχι στην αλλαγή του κοινωνικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης και στην αύξηση ορίων ηλικίας των γυναικών στο Δημόσιο
·  Όχι στη δυσμενή αλλαγή  των εργασιακών  μας σχέσεων, τη συνέχιση της ωρομίσθιας και τη μείωση  των διορισμών
Συνάδελφε/-ισσα,
Η συμμετοχή όλων μας στην απεργία είναι η μόνη ελπίδα για να σταματήσουμε αυτή την πολιτική, που επιδιώκει για μια ακόμη φορά να πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση. Το «τούνελ» της μονόπλευρης λιτότητας δεν έχει τέλος.
Η περικοπή κατά 10% των επιδομάτων, όπως προβλέπει το πρόγραμμα σταθερότητας της κυβέρνησης, θα έχει άμεση επίπτωση στους μισθούς μας: πάνω από 50 ευρώ ουσιαστική μείωση του μισθού μας για το σύνολο των εκπαιδευτικών και μάλιστα αναδρομικά από 1-1-2010.
Η αλλαγή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος δεν σημαίνει απλώς τη μείωση των συντάξεων. Η θεσμοθέτηση ενός νέου συστήματος με πολλούς «πυλώνες» έχει στόχο να μεταφέρει την υποχρέωση του κράτους για τις συντάξεις στους ίδιους τους ασφαλισμένους. Να μετατρέψει το δημόσιο κοινωνικό  ασφαλιστικό σύστημα  σε  ανταποδοτικό, επαγγελματικό  και εντέλει να μας οδηγήσει στην ιδιωτική ασφάλιση.
Η καταλήστευση  των ταμείων μας έφερε το  Ταμείο Πρόνοιας στη δεινή θέση, σήμερα, να χρειάζεται σχεδόν δύο χρόνια για να αποδώσει το «εφάπαξ».
Τα μέτρα για τους διορισμούς που ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας οδηγούν  τους πάνω από 35.000 αναπληρωτές και ωρομίσθιους που βρίσκονται στους πίνακες προϋπηρεσίας σε απόγνωση.
Η συνέχιση του θεσμού του ωρομισθίου  ταλανίζει την εκπαίδευση και τον εκπαιδευτικό. Η μείωση  κατά 50% των μονίμων και κατά 70% των αναπληρωτών για το 2010-11, όπως προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας, θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των ωρομισθίων
Η στοχοποίηση των εκπαιδευτικών για όλα τα «στραβά» στη διαχείριση προσωπικού  δείχνει και την αντίληψη για την πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα Υπουργός Παιδείας.
Σε όλα αυτά απαντάμε με τον αγώνα μας.
Απεργούμε στις 10 Φλεβάρη και απαιτούμε:

·           5% του ΑΕΠ  για την παιδεία ΤΩΡΑ
·           1.400 ευρώ καθαρά στον πρωτοδιόριστο εκπαιδευτικό. Άμεση καταβολή των 176 ευρώ σε όλους
·           Πλήρης σύνταξη με 30 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας. Ουσιαστική κρατική επιχορήγηση των ασφαλιστικών ταμείων ΤΩΡΑ
·           Υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το εργασιακό καθεστώς και τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών σύμφωνα με τις θέσεις της ΟΛΜΕ
·           Να μη γίνει καμιά αλλαγή στο σύστημα διορισμών μέχρι να διοριστούν ως μόνιμοι όλοι όσοι βρίσκονται  στους πίνακες προϋπηρεσίας. Σταθερή και μόνιμη εργασία στην εκπαίδευση. Κατάργηση ΑΜΕΣΑ του θεσμού του ωρομισθίου
·           Δημόσια, 12χρονη υποχρεωτική και πραγματικά δωρεάν Εκπαίδευση. Ουσιαστική στήριξη της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης σύμφωνα με τις προτάσεις της ΟΛΜΕ
·           25 μαθητές ανά τμήμα, 20 στις κατευθύνσεις, 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια.
·           Ετήσια επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
Αθήνα 1-2-2010
Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

ΑΔΕΔΥ: ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010




ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΩΡΑ 10:30 Π.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

ΑΔΕΔΥ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010


Όχι στη μείωση των αποδοχών
Όχι στην υποβάθμιση των κοινωνικών δικαιωμάτων
Όχι στην υποβάθμιση της κοινωνικής ασφάλισης, στη μείωση των συντάξεων και την άυξηση των ορίων ηλικίας
2008 - ΜΕΙΩΣΗ αποδοχών λόγω αύξησης των κρατήσεων
2009 - ΠΑΓΩΜΑ αποδοχών
2010 - ΜΕΙΩΣΗ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ από 3% έως και πάνω από 15%
Μόνιμη η λιτότητα, η πτώχευση των μισθωτών και συνταξιούχων. Η «λύση» είναι μόνιμη και διαρκής και βρίσκεται πάλι στη μείωση του εισοδήματος των υπαλλήλων (που σε μέσα επίπεδα δεν ξεπερνούν τα 1.350 €).
Διεκδικούμε προστασία και αναβάθμιση των αποδοχών μας
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

Όχι στην επαγγελματική, κεφαλαιοποιητική, ιδιωτική, ατομική ασφάλιση
18 μήνες αναμονή για το εφάπαξ
Ανάλογα προβλήματα στο Μετοχικό Ταμείο
Μόνιμη η περιοδική διακοπή των ιατροφαρμακευτικών παροχών
Αγωνιζόμαστε για μην πληρώσουν τα βάρη της κρίσης οι εργαζόμενοι

ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΕΧΕΙ ΑΙΤΙΑ:
Φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή
Ιδιωτικοποιήσεις, αποκρατικοποιήσεις, σκάνδαλα
Κερδοσκοπικά, χρηματιστηριακά, δομημένα παιχνίδια
Υποταγή δημοσίων πολιτικών, δημοσίων επενδύσεων στα συμφέροντα της ελίτ, αντί των κοινωνικών και αναπτυξιακών αναγκών της χώρας
Συρρίκνωση δημόσιων αγαθών, κοινωνικών δαπανών, υπηρεσιών και δικαιωμάτων
Ασυδοσία Κεφαλαίου και Τραπεζιτών
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ
Στην ακρίβεια και την ασυδοσία της αγοράς
Στην ανεργία και τις χιλιάδες απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα
Στη φτώχεια και τη χρεωκοπία της ζωής των πολλών προς όφελος των κερδών των λίγων, στο φθαρμένο κλεπτοκρατικό σύστημα
ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΜΕ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ,
ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι έχουν πρόγραμμα
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010
Για πραγματικές αυξήσεις
Για στήριξη και χρηματοδότηση των ταμείων
Για δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα
Για αύξηση των θέσεων εργασίας, πλήρη και σταθερή εργασία, μόνιμη και ενιαία σχέση εργασίας στο δημόσιο, κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών.
ΤΕΛΟΣ στη «φάρσα», τα παραμύθια, τα ψευτοδιλήμματα, τη μαύρη προπαγάνδα, τον λαϊκισμό, την παραπληροφόρηση, την διαστρέβλωση, την κατασκευή ενόχων για τη διαφυγή των πραγματικά υπεύθυνων για την κρίση. Τέλος στην εργασιακή, επιδοματική διαίρεση, τη διάσπαση μισθωτών και συνταξιούχων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εργαζομένων και ανέργων, των νέων και παλιών.
Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ
ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΟΣΤΑ: 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΑ, ΕΝΩΤΙΚΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΩΡΑ 10:30 Π.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΟΕΝΓΕ συμμετέχει στην απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ για τις 10 Φλεβάρη

Τη συμμετοχή της στην απεργία της 10ης Φεβρουαρίου, που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ,  αποφάσισε και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωσή της «τα κονδύλια εφημεριών που η κυβέρνηση έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό του 2010 είναι μειωμένα κατά 65 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα εγγεγραμμένα το 2009. Η πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Οικονομικών που περικόπτει τις λειτουργικές δαπάνες κατά 10%, ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και τα κονδύλια εφημεριών, σημαίνει περαιτέρω μείωση κατά 40 εκατ. ευρώ.

Με την ίδια Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών περικόπτεται και το 10% των επιδομάτων, πράγμα που σημαίνει σοβαρή μείωση αποδοχών για τους γιατρούς του ΕΣΥ».

Η ΟΕΝΓΕ επισημαίνει ότι αυτές οι αποφάσεις «οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε αδυναμία να εφημερεύουν όλες τις μέρες του μήνα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας και οι πολίτες θα βρεθούν σε ακόμη πιο δυσχερή θέση να καλύψουν ανάγκες περίθαλψης».

Η ΟΕΝΓΕ κάνει σαφές ότι «οι νοσοκομειακοί γιατροί επ΄ ουδενί πρόκειται να κάνουν αποδεκτές ρυθμίσεις που πλήττουν την υγεία των πολιτών και συγχρόνως μειώνουν δραματικά τις αμοιβές που ρυθμίστηκαν μόλις πριν ένα χρόνο με κλαδική συμφωνία».

Η ΟΕΝΓΕ συμμετέχει στην απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου και καλεί τους συναδέλφους να απεργήσουν μαζικά διεκδικώντας: την πλήρη και ασφαλή λειτουργία των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της χώρας και τη διασφάλιση των αποδοχών που προέκυψαν από την κλαδική μας συμφωνία.

«Η κυβέρνηση, καταλήγει η ΟΕΝΓΕ, σε περίπτωση εμμονής στις παραπάνω ρυθμίσεις θα πρέπει ν΄ αντιληφθεί ότι επωμίζεται ταυτόχρονα και το τεράστιο κόστος του κλεισίματος των Νοσοκομείων που συνεπάγονται οι ρυθμίσεις αυτές».

Διαβάστε Περισσότερα »