Παρασκευή 27 Απριλίου 2007

Ανακοίνωση του ΚΚ Εργατών Γαλλίας για τον 2ο γύρο των προεδρικών εκλογών

Την 6η Μάη, φράσσουμε το δρόμο στο Σαρκοζύ

Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών έφερε στην 1η θέση το Ν. Σαρκοζύ, εκπρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού, μπροστά από τη Σ.Ρουαγιάλ, εκπρόσωπο του σοσιαλ-φιλελευθερισμού.

Η έντονη συμμετοχή δείχνει πως οι εργάτες, οι νέοι, οι γυναίκες…με μια λέξη ο λαός μας κινήθηκε μαζικά γιατί συνειδητοποίησε το διακύβευμα αυτών των εκλογών, αυτών των πιο αντιδημοκρατικών από όλες τις άλλες, που δίνουν στον πρόεδρο εξουσίες κολοσιαίες.

Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ παρουσιάζει ένα σοσιαλ-φιλελεύθερο πρόγραμμα, είναι έτοιμη να το διαπραγματευτεί με το Μπαϋρού, έναν δεξιό πολιτικό που κατάφερε να γίνει ένας διαιτητής του δεύτερου γύρου.

Η Σ. Ρουαγιάλ προώθησε τη λογική της «χρήσιμης ψήφου», αποσπώντας έτσι ψήφους από τους υποψήφιους που μιλούσαν εξ ονόματος της πάλης ενάντια στο φιλελευθερισμό. Αυτή που ήταν ένας σφοδρός υπέρμαχος του «Ναι» στο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, αρκείται στο να «ακούει» τα αιτήματα του εργατικού και λαϊκού κινήματος που εκφραζόταν εδώ και μήνες, είτε αυτό ήταν το ζήτημα για το δικαίωμα στην κοινωνική στέγαση, να είναι προσβάσιμη σε όσο περισσότερους γίνεται, είτε το ζήτημα του άμεσου ορισμού του κατώτατου μισθού στα 1500 ευρώ καθαρά, των 300 ευρώ για όλους, την απαγόρευση των ομαδικών απολύσεων και στις υπεργολαβίες, το τέλος της ανασφάλειας, ειδικά για τους νέους, την άμεση και καθολική νομιμοποίηση όλων των χωρίς χαρτιά μεταναστών…Αν δεν πήρε καμία συγκεκριμένη δέσμευση έναντι αυτών των ζητημάτων, αυτό είναι γιατί δε θέλει να αγγίξει τα κέρδη των μονοπωλίων, δεν θέλει να αγγίξει την εξουσία τους και τα συμφέροντά τους…

Απέναντί της, ο Σαρκοζύ, οπαδός του μάχιμου νεοφιλελευθερισμού

Τα χρόνια που πέρασε στο υπουργείο εσωτερικών είναι η πιο μαύρη περίοδος για τις δημοκρατικές ελευθερίες. Έθεσε σε ισχύ ένα αστυνομικό κράτος πανταχού παρόν και πλήρες εξουσιών, που ποινικοποιεί κάθεμορφή κοινωνικής διαμαρτυρίας. Αντιγράφοντας αυτές τις θέσεις και τα μέτρα από τη βορειοαμερικανική συντηρητική δεξιά, μας ταξινομεί, προβαίνει στη διάκρισή μας και μας τιμωρεί ανάλογα με τα γονίδιά μας, και αυτό, από όσο πιο μικρή ηλικία γίνεται. Προάγει τον ατομισμό, συνώνυμο του «καθένας για τον εαυτό του».

Η άλλη πηγή έμπνευσής του είναι ο Λε Πεν. Με το πρόσχημα της περιθωριοποίησης του Εθνικού Μετώπου, όχι μόνο αναπαράγει τις ιδέες του, αλλά αρχίζει να τις εφαρμόζει, ειδικά στον τομέα της μετανάστευσης και της «ασφάλειας».

Στον οικονομικό τομέα, πασχίζει να επιβάλλει ολόπλευρα τα σχέδια των μονοπωλίων, τις ιδιωτικοποιήσεις, την κατάργηση του εργατικού δικαίου, τη συνέχιση της διάλυσης του κράτους πρόνοιας, Αυτό είναι, η «ρήξη» την οποία δε σταματά να υπόσχεται, υπό τα χειροκροτήματα της εργοδοσίας που ελπίζει να «πάρει τον αέρα» για να μας υπερεκμεταλλεύεται, να οργανώσει σε ακόμα πιο ευρεία κλίμακα, τον «ελεύθερο και ανόθευτο ανταγωνισμό» (σ. μετ.: όπως έλεγε χαρακτηριστικά το Ευρω-Σύνταγμα), με τις μετεγκαταστάσεις (των επιχειρήσεων) για όλο και πιο μεγάλα κέρδη.

Στο λόγο του για το 2ο γύρο, προσπάθησε να καμουφλάρει το εύρος της επίθεσης στην οποία προετοιμάζεται να προβεί ενάντια στους εργαζομένους και τις λαϊκές μάζες. Αλλά όταν έχει «ένα όνειρο», κρύβοντας τις φιλοδοξίες του, δεν το κάνει παρά για να γοητεύσει τους εκλογείς του Μπαϋρού, για να ξεχάσουν την επιθυμία για μια δεξιά εκδικητική που προωθεί πομπωδώς τις αντιδραστικές του ιδέες. Με 30% των ψήφων, αισθάνεται αρκετά δυνατός για την εκλογή του ως επικεφαλής του Κράτους.

Για μας, λοιπόν, είναι ξεκάθαρο:

Δεν πρέπει αυτός ο άνθρωπος των μονοπωλίων, αυτός ο οπαδός του μάχιμου νεοφιλελευθερισμού, ενισχυμένος από το μηχανιμό καταπίεσης που έθεσε σε ισχύ, αυτός ο προβοκάτορας-πυρομανής, που συνενώνει τα συμφέροντα του κράτους με το κόμμα του, να φτάσει σε αυτή τη θέση.
Στις 6 Μάη, πρέπει να φράξουμε το δρόμο στο Σαρκοζύ.

Παρίσι, 24 Απρίλη 2007
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΑΛΛΙΑΣ
www.pcof.net
Διαβάστε Περισσότερα »

Τετάρτη 18 Απριλίου 2007

Ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργατών Γαλλίας για τον 1ο γύρο των προεδρικών

1ος γύρος προεδρικών εκλογών

Για μια εναλλακτική απέναντι στο φιλελευθερισμό και τον σοσιαλ-φιλελευθερισμό

Η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε εδώ και μήνες, πολύ πιο πριν από την επίσημη έναρξή της. Ήταν, καταρχάς, τα μίντια που την ενορχήστρωσαν και την έφεραν στο προσκήνιο, μετατρέποντάς τη σε θέαμα όπου η εξωτερική εμφάνιση, ο ιδιωτικός βίος και οι μικρές φράσεις-σλόγκαν πήραν την θέση που έπρεπε να έχει το πολιτικό πρόγραμμα. Όταν τα μονοπώλια της παραπληροφόρησης οργανώνουν τους ψευτοκαυγάδες, τη συνοδεία προϊόντων μαζικής κατανάλωσης στόχο έχουν τον καθένα μας : θέλουν να μας κάνουν να έχουμε την ψευδαίσθηση της δημοκρατικής συμμετοχής.

Η Σ.Ρουαγιάλ, υποψήφια του σοσιαλφιλελευθερισμού και ο Ν.Σαρκοζύ, υποψήφιος του μαχόμενου νεοφιλελευθερισμού, είναι πανέτοιμοι σε αυτό το στημένο παιχνίδι γιατί αυτό τους προσέφερε το στάτους του υποψηφίου και για το 2ο γύρο. Καθένας θέλει να στρέψει το εκλογικό σώμα προς τα δεξιά, επιμελώς ξεχνώντας να μιλήσει για τα μονοπώλια, «ξεχνώντας να καταγγείλει τα μετεωρικά κέρδη και την πολιτική της κοινωνικης οπισθοδρόμησης. Προτίμησαν να συμμετέχουν στον παροξυσμό περί του θέματος των «αξιών» μιας αστικής και σε βαθιά κρίση «τάξης». Στην αρχή, υπήρχε το αντιδραστικό θέμα της «ανασφάλειας», που συμπληρώθηκε σήμερα από την απάτη περί των «απειλών» για την εθνική ταυτότητα. Εδώ είναι που κολλά και η «γαλάζια-άσπρη-κόκκινη» σημαία (σ.μ.: και η παρατεταμένη χρήση της στην προεκλογική περίοδο). Αυτοί οι ίδιοι, που μέχρι χτες δεν ορκίζονταν παρά μόνο στο όνομα της Ευρώπης, προκειμένου να μας κάνουν να καταπιούμε το νεοφιλελεύθερο της Σύνταγμα, σήμερα παίζουν με τον εθνικισμό και το σωβινισμό που αποκλείει ένα μεγάλο τμήμα του λαού μας, που ζει, εργάζεται και παράγει τον πλούτο τους.

Ολοκληρώνοντας με τους υποψήφιους που δεν θέτουν σε αμφισβήτηση το σύστημα, είδαμε και την άνοδο του Μπαϊρού στις δημοσκοπήσεις. Αυτός ο ψεύτικος «τρίτος δρόμος» αρκείται σε ένα μίγμα των άλλων δύο υποψηφίων: θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε στο εφικτό μιας συγχώνευσης μεταξύ μιας σκληρής φιλελεύθερης δεξιάς και το σοσιαλφιλελευθερισμό. Όσο για το Λεπέν, τον εκατομμυριούχο υποψήφιο της ξενοφοβικής και λαϊκιστικής άκρας δεξιάς, δεν μπορεί παρά να είναι ικανοποιημένος που βλέπει τα θέματα που έθιγε να τα θίγουν τώρα όλοι.

Κανένας από αυτούς τους υποψήφιους δεν είναι από και με τις εργατικές και λαϊκές μάζες.

Οι προεδρικές εκλογές είναι οι πλέον αντιδημοκρατικές. Περιορίζουν την πολιτική στην επιλογή ενός προσώπου. Προωθούν την ιδέα ότι τα σημαντικά ζητήματα της κοινωνίας θα μπορούσαν να επιλυθούν από ένα ψηφοδέλτιο και ένα ποσοστό ψήφων. Ο πρώτος γύρος επιτρέπει συχνά την έκφραση αποδοκιμασίας έναντι των υποψηφίων του συστήματος και την έκφραση της θέλησης για ρήξη με αυτούς. Η κοινωνική πραγματικότητα, η ανάπτυξη των εργατικών και λαϊκών αγώνων, οι κινητοποιήσεις ενάντια στη θέση σε λειτουργία του αστυνομικού κράτους και η αλληλεγγύη στον αγώνα των χωρίς χαρτιά μεταναστών για τη νομιμοποίησή τους, για να μη μιλήσουμε και για τις πιο πρόσφατες μάχες, δείχνουν πως έχουμε περάσει από την απόρριψη της στην υπηρεσία των μονοπωλίων νεοφιλελεύθερης πολιτικής, στον αγώνα για την επιβολή των απαιτήσεών μας. Οι νίκες ενάντια στο νεοφιλελεύθερο σύνταγμα, των νέων και των εργαζομένων ενάντια στο CPE, έδειξαν ότι μαζί, μπορούσαμε να κάνουμε τα αφεντικά, την στην υπηρεσία τους κυβέρνηση και την αντίδραση να υποχωρήσουν. Η ανάπτυξη της «Χάρτας για μια εναλλακτική απέναντι στο Φιλελευθερισμό» δημιούργησε μια πολιτική προοπτική ρήξης με το νεοφιλελευθερισμό και το σοσιαλ-φιλελευθερισμό. Όλα αυτά αναπτέρωσαν τις ελπίδες ώστε αυτό το τεράστιο κίνημα να μπορέσει να εκφραστεί ακόμα και στο εκλογικό πεδίο.

Οι συζητήσεις γύρω από μια ενωτική υποψηφιότητα διήρκεσαν μήνες, απορροφώντας ενέργεια από τους αγωνιστές που θα μπορούσαν να τη χρησιμοποιήσουν για τη γνωστοποίηση και διάδοση της Χάρτας, για την ενεργοποίησή της, εντός του κοινωνικού κινήματος που δεν σταμάτησε να αναπτύσσεται, να κάνουν τις εργατικές και λαϊκές μάζες να την κάνουν κτήμα τους.

Διάσπαση με υπόβαθρο εκλογικούς υπολογισμούς

Οι διαιρέσεις βάθυναν. Οι εκλογίστικοι υπολογισμοί, οι προσωπικές φιλοδοξίες και οι συμμαχίες, κυρίως για τις εκλογές που έρχονται, τέθηκαν στην προτεραιότητα έναντι κάθε τι άλλου. Όλα αυτά κατέληξαν σε πολλαπλές υποψηφιότητες, οι οποίες, κάθε μια δηλώνει ότι εκφράζει την αντίθεση ενάντια στην πολιτική της δεξιάς και του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Τι αφέλεια!

Το Κόμμα μας μαχόταν και μάχεται ώστε η «Χάρτα» να είναι το πρόγραμμα πάνω στο οποίο η ενότητα να μπορεί να πραγματοποιηθεί, μια πολιτική ενότητα για τη δράση, τις κινητοποιήσεις στα πεδία των ταξικών μαχών και για τις εκλογικές περιόδους. Η Χάρτα είναι η βάση ενότητας για την οικοδόμηση ενός τεράστιου λαϊκού κινήματος για την εναλλακτική έναντι στο φιλελευθερισμό και το σοσιαλ-φιλελευθερισμό.

Το κόμμα μας δε θα συμμετέχει στην περαιτέρω διαίρεση, με μια νέα διαίρεση «επιλέγοντας» κάποιον υποψήφιό του έναντι των άλλων, γιατί δε θέλει πρώτα απ’ όλα να τους απαλλάξει από την ατομική και συλλογική ευθύνη για αυτή την λυπηρή διάσπαση.

Γι’ αυτό και για τον πρώτο γύρο αυτών των εκλογών, το κόμμα μας καλεί τα μέλη του, τους φίλους και τους συμπαθούντες να ρίξουν στην κάλπη ένα λευκό ψηφοδέλτιο ή ένα ψηφοδέλτιο στο οποίο να γράφουν αυτές τις λέξεις: «Υπέρ μιας εναλλακτικής απέναντι στο φιλελευθερισμό και το σοσιαλ-φιλελευθερισμό».

Παρίσι, 11 Απρίλη 2007
Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Γαλλίας (PCOF)

www.pcof.net

Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη 17 Απριλίου 2007

ΚΚ Εργατών Γαλλίας : Διευρύνουμε την καμπάνια για την άμεση και καθολικη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών

Διευρύνουμε την καμπάνια για την άμεση και καθολική νομιμοποίηση όλων των μεταναστών

Οι αστυνομικές αρχές υπό τις εντολές του νομάρχη του Παρισιού, εκκένωσαν το κεντρικό σημείο στήριξης της καμπάνιας των "χωρίς χαρτιά", την παρασκευή στις 20.30. Οι περίπου 200 μετανάστες, & υποστηρικτές τους, προσωπικότητες που καταλάμβαναν το κτήριο της EDF στη λεωφόρο Charonne, εξήλθαν ήρεμα και ενώθηκαν με εκατοντάδες άλλους που συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτίριο. Όλοι μαζί, ξεκινήσαμε μια διαδήλωση για να φωνάξουμε και να απαιτήσουμε την καθολική και άμεση νομιμοποίηση όλων των "χωρίς χαρτιά" και για να διαδηλώσουμε την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε και να δυναμώσουμε αυτή τη σύγκρουση.

Η εκκένωση έγινε χωρίς οι πολυάριθμες δυνάμεις της Τάξης να μπορέσουν να προβούν σε συλλήψεις.

Η απόφαση εκκένωσης αυτού του αχρησιμοποίητου κτιρίου ελήφθη από τα ανώτερα κλιμάκια. Εξέφραζε το φόβο των αρχών να βλέπουν το ζήτημα της νομιμοποίησης των μεταναστών να τίθεται μεσούσης της προεκλογικής περιόδου και να γίνεται ένα θέμα που δεν μπορεί κανείς να αποκρύψει.

Πράγματι, σε λίγες ώρες, το κεντρικό αυτό σημείο, κατακλύστηκε από δημοσιογράφους, πολιτικές προσωπικότητες, υποψήφιοι για την εκλογή προέδρου ήρθαν στο σημείο και ο αριθμός των συγκεντρωμένων μπροστά στο κτίριο δεν σταματούσε να αυξάνεται. Πολλοί κάτοικοι σε αυτή τη λαϊκή συνοικία άρχισαν να συγκεντρώνονται.

Οι αρχές έφτασαν για να εκκενώσουν το κτίριο που είχε μετατραπεί σε κεντρικό σημείο της καμπάνιας, αλλά δεν κατάφεραν να μας κάνουν να "εκκενώσουμε" το αίτημα που έθεσε αυτό το κίνημα. Οι συλλογικότητες των χωρίς χαρτιά, τα δίκτυα υποστήριξης, οι πολιτικές, συνδικαλιστικές οργανώσεις και κινήσεις, οι αλληλέγγυοι άντρες και γυναίκες σε αυτό τον αγώνα θα συνεχίσουν να μάχονται, για να επιβάλλουν αυτή τη νομιμοποίηση.

Πρέπει να διευρύνουμε την εκστρατεία συλλογής υπογραφών για την άμεση νομιμοποίηση όλων των χωρίς χαρτιά μεταναστών.

Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Γαλλίας

Παρίσι, 15 Απρίλη 2007
Διαβάστε Περισσότερα »

Τετάρτη 11 Απριλίου 2007

Οι Ιάπωνες ιμπεριαλιστές αποφασισμένοι να προωθήσουν τις στρατιωτικές επεμβάσεις σε άλλες χώρες

Η ιμπεριαλιστική Ιαπωνία μετά τη στρατιωτική της ήττα στο Β΄ παγκόσμιο πόλεμο υποχρεώθηκε, πέρα από τα άλλα, να συμπεριλάβει στο Σύνταγμα του 1947 άρθρο που απαγορεύει την αποστολή στρατευμάτων σε άλλες χώρες και την οποιαδήποτε πολεμική εμπλοκή.

Το δυνάμωμα όμως του ιαπωνικού ιμπεριαλισμού τις τελευταίες δεκαετίες, σε οικονομικό επίπεδο και σε ανταγωνισμό με τις άλλες ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, θέτει σήμερα ζήτημα αλλαγής της ως τώρα στρατιωτικής πολιτικής της Ιαπωνίας δηλ. αλλαγή που θα επιτρέπει την αποστολή στρατευμάτων της σε άλλες χώρες.

Για να υλοποιηθεί η αλλαγή της στρατιωτικής πολιτικής είναι απαραίτητο να τροποποιηθεί το Σύνταγμα του 1947 που αποτελεί το κύριο εμπόδιο.

Είναι βέβαια γνωστό ότι η Ιαπωνία παρά την ύπαρξη του σημερινού Συντάγματος και του ανάλογου άρθρου έστειλε, για πρώτη φορά, στρατό έξω από τη χώρα με την αποστολή 600 στρατιωτών στο Ιράκ που τον Ιούλη του 2006 αποσύρθηκαν. Ωστόσο για την αλλαγή της στρατιωτικής πολιτικής και την αποστολή στρατευμάτων απαιτείται αναθεώρηση-κατάργηση του άρθρου 9 του Συντάγματος που θα «λύνει» εντελώς τα χέρια του ιαπωνικού ιμπεριαλισμού για στρατιωτικές επεμβάσεις σ’ άλλες χώρες.

Έτσι ο νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε παρόλο που έχει μόνο 4 μήνες σ’ αυτό το αξίωμα της χώρας του βιάζεται να προχωρήσει στην κατάργηση του άρθρο 9 του συντάγματος ώστε να επαναφέρει εκ νέου τη χώρα του στο διεθνές προσκήνιο δράσης με στρατό όπως κάνουν και οι άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

Ο φιλόδοξος εκπρόσωπος του ιαπωνικού ιμπεριαλισμού Άμπε έχει θέσει καθώς φαίνεται ως πρώτη προτεραιότητα την αλλαγή της στρατιωτικής πολιτικής της χώρας του για να προωθήσει και στρατιωτικά τα συμφέροντα του ιαπωνικού ιμπεριαλισμού σ’ άλλες χώρες, προσπάθεια που την εμφανίζει ως δήθεν «ενεργητικότερη συμμετοχή της Ιαπωνίας σε επιχειρήσεις διατήρησης της ειρήνης», ενώ στην πραγματικότητα δεν αφορά τη διατήρηση της ειρήνης αλλά τις στρατιωτικές επεμβάσεις για την υπεράσπιση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων της Ιαπωνίας, όπως συμβαίνει και με τις στρατιωτικές αποστολές των άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.


Εφημερίδα Ανασύνταξη, αρ.φυλ. 246, 15-31 Μάρτη 2007

Διαβάστε Περισσότερα »

Σάββατο 7 Απριλίου 2007

Κυκλοφορεί το τεύχος 14 του θεωρητικού περιοδικού "Ενότητα και πάλη"


Κυκλοφόρησε το 14ο τεύχος του περιοδικού "Ενότητα και Πάλη", όργανο της Διεθνούς Σύσκεψης των Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων (ICMLPO).


Κατεβάστε το... (pdf, 168 σελίδες, ισπανικά)

Ακολουθούν τα περιχόμενα με παραπομές στα μεταφρασμένα άρθρα όπως έχουν δημοσιευτεί στην εφημερίδα Ανασύνταξη, όργανο της Κίνησης για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55 η οποία είναι μέλος της ICMLPO.

Περιεχόμενα:

- XII. Διεθνής σύσκεψη των Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κόμματων και Οργανώσεων

http://www.geocities.com/anasintaxi/242.htm#icmlpo

- XII. Διεθνής σύσκεψη των Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κόμματων και Οργανώσεων: Απόφαση για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή

http://www.geocities.com/anasintaxi/243.htm#icmlpo

- Προς τη συγκέντρωση των λαών της Oaxaca (A.P.P.O.)

http://www.geocities.com/anasintaxi/242.htm#ooxaca

- Μήνυμα της ICMLPO προς το 6ο ταχτικό συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργατών Γαλλίας (PCOF)
- Μήνυμα στο συνέδριο του ΚΚ Κολομβίας (μ-λ)
- Χαιρετιστήριο μήνυμα στο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργατών (APK) Δανίας
- Χαιρετιστήριο μήνυμα στο 6ο του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργατών της Δομινικανής Δημοκρατίας
- Χαιρετηστήριο για τα 27χρονα του Κομμουνιστικού Κόμματος Χιλής (Προλεταριακή Δράση)

- Άρθρο του Επαναστατικού ΚΚ Βραζιλίας
- Άρθρο του ΚΚ Κολομβίας (μ-λ)
- Άρθρο του ΚΚ Χιλής (Προλεταριακή Δράση)
- Άρθρο του Μαρξιστικού Λενινιστικού ΚΚ Ισημερινού
- Άρθρο του ΚΚ Ισπανίας (μ-λ)
- Άρθρο του ΚΚ Εργατών Γαλλίας
- Άρθρο του Κόμματος Εργατών Ιράν (Τουφάν)
- Άρθρο του ΚΚ Μεξικό (μ-λ)
- Άρθρο της Οργάνωσης Επανάσταση Νορβηγίας: Πετρέλαιο και ανταγωνισμοί στην Αρκτική

http://www.geocities.com/anasintaxi/236.htm#arktiki

- Άρθρο του ΚΚ Εργατών της Δομονικανής Δημοκρατίας
- Άρθρο του Επαναστατικού ΚΚ Τουρκίας: Κίνα: Μύθοι και πραγματικότητα



Unity & Struggle No 14
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέμπτη 5 Απριλίου 2007

Επίσημη ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργατών Τυνησίας (PCOT)

Επίσημη ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργατών Τυνησίας (PCOT)

Τυνησία: Επίθεση αστυνομικών ενάντια στον Χαμμά Χαμμάμι και την Ράντια Νασρούι


Το Κομμουνιστικό Κόμμα Εργαζομένων Τυνησίας καταγγέλλει ότι ο εκπρόσωπός του, Χαμμά Χαμμάμι (Hamma Hammami), και η σύζυγός του, δικηγόρος και μέλος της Επιτροπής Υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων Ράντια Νασρούι (Radhia Nasraoui), τέθηκαν κάτω από την στενή παρακολούθηση και επιτήρηση της πολιτικής αστυνομίας. Και όχι μόνο η οι ίδιοι αλλά το γραφείο της Ράντια παρακολουθείται 24 ώρες την ημέρα, από ειδική υπηρεσία της πολιτικής αστυνομίας. Η δικηγόρος ακολουθείται παντού και, ακριβώς όπως ο Χαμμά, υποβάλλεται σε όλα τα είδη εκφοβισμού.

Στις 13 Μάρτη ο Χαμμά Χαμμάμι δέχτηκε επίθεση στη μέση της Τύνιδας, στις 18:15 από μια ομάδα ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας που το χτύπησαν άγρια. Η επίθεση έγινε κοντά στο γραφείο άλλων δικηγόρων, στους οποίους ο Χαμμά πήγε να καταγγείλει τη δίωξη της οποίας ήταν το θύμα. Η αστυνομία περικύκλωσε το γραφείο του δικηγόρου, Mokhtar Trifi, για να αποτρέψει την είσοδο στον οποιονδήποτε. Η σωματική επίθεση στο Χαμμά σταμάτησε όταν ήρθε μια μεγάλη ομάδα πολιτών στην υπεράσπισή του και απέτρεψε την αστυνομία από τη συνέχιση της κακομεταχειρίσεις.

Στη «δημοκρατική» Τυνησία του Προέδρου Ali, φίλου των Σιράκ, Αθνάρ και Μπους, κ.λπ., η πολιτική αστυνομία διαδραματίζει έναν απαίσιο ρόλο. Να αναφερθεί μόνο ότι τόσο ο Χαμμά Χαμμάμι όσο και η σύντροφος Ράντια έχουν φυλακιστεί με διάφορε αφορμές και έχουν δεχθεί προσωπικές επιθέσεις.

Εκφράζουμε τη συνολική αλληλεγγύη μας στον Χαμμά και τη Ράντια, καθώς επίσης και την πιο ενεργητική διαμαρτυρία μας ενάντια στο τυραννικό καθεστώς της κυβέρνησης του Ali.

Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Τυνησίας

Μάρτης 2007

Διαβάστε Περισσότερα »

Τετάρτη 4 Απριλίου 2007

Ανακοίνωση του Κόμματος Εργασίας του Ιράν (Τουφάν) σχετικά με τα Αμερικάνικα σχέδια στη Μέση Ανατολή

Να σταματήσει ο πόλεμος!

Καμία κύρωση, καμία βόμβα εναντίον του Ιράν!
17 Μάρτη 2007

Οι ΗΠΑ, αμέσως μετά την κατοχή του Ιράκ, ξεκίνησαν να εγκαθιστούν στρατιωτικές βάσεις κοντά στα ιρανικά σύνορα.
Οι ΗΠΑ έχουν προβάλει συνεχείς απαιτήσεις προς στην ιρανική κυβέρνηση να αποδεχθεί τα αμερικάνικα σχέδια για τη «Νέα Αμερικανική Τάξη Πραγμάτων». Η αντικατάσταση των καθεστώτων στο Ιράκ, τη βόρεια Κορέα και το Ιράν είναι, και ήταν, μέρος του δόγματος του Μπους. Αυτή την στιγμή, δεδομένου ότι οι ΗΠΑ έχουν αποτύχει στο Ιράκ, οι πολεμικές προετοιμασίες ενάντια στο Ιράν αυξάνονται. Οι ΗΠΑ έχουν αποστείλει τώρα δύο αεροπλανοφόρα στον Περσικό Κόλπο και έχουν τοποθετήσει 50 θωρηκτά πολύ κοντά στις ιρανικές ακτές. Οι ΗΠΑ κατηγορούν το Ιράν ότι κατέχει ή ότι επιδιώκει να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα. Αυτό είναι η υστερική αμερικανική προπαγάνδα ενάντια στο Ιράν, και παρά το γεγονός ότι όλοι οι επιθεωρητές έχουν δηλώσει ότι το Ιράν δεν έχει κανένα πυρηνικό όπλο οι δηλώσεις αυτές δεν αρκούν για τον Μπους. Σύμφωνα με αυτό που οι ΗΠΑ υπαγορεύουν, ανεξάρτητα κράτη δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αναπτύξουν ειρηνική πυρηνική ενέργεια προς όφελος των λαών τους. Οι Αμερικάνικες υπαγορεύσεις δεν αφορούν το Ισραήλ, το οποίο είναι κατέχει πυρηνική ενέργεια στη Μέση Ανατολή. Ούτε ισχύει για το Πακιστάν, ή την Ινδία, κλπ. Αυτό που λέγεται, είναι ότι το καθεστώς της Τεχεράνης πρέπει να υπακούσει τις ΗΠΑ στην αντιπαράθεση Παλαιστίνης/Ισραήλ, δεν πρέπει να αντιτάσσεται στις αμερικανικές πολιτικές στον Περσικό Κόλπο, στα θέματα σχετικά με το πετρέλαιο πρέπει να προσαρμόσετε εξ ολοκλήρου με το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα, κ.λπ.... Εν ολίγοις, το Ιράν πρέπει άνευ όρων να ευθυγραμμιστεί με τις ΗΠΑ στον ανταγωνισμό των τελευταίων με την ΕΕ, την Ιαπωνία, και την Κίνα. Μπορεί αυτό να πραγματοποιηθεί χωρίς οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση; Ναι, αυτό είναι μια πιθανή εναλλακτική εξέλιξη. Το κεφαλαιοκρατικό θεοκρατικό καθεστώς της Τεχεράνη έχει την τάση να ξεπουληθεί στις ΗΠΑ χάριν της εξουσίας. Όλες οι φατρίες μέσα στο καθεστώς της Τεχεράνης έχουν παρουσιάσει χαρακτηριστικές τάσεις συμβιβασμού με τις ΗΠΑ. Για παράδειγμα το ισλαμικό καθεστώς, κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών του Ιράκ και του Αφγανιστάν, έχει συνεργαστεί με «την Αμερικανοβρετανική συμμαχία» και, σύμφωνα με δήλωσή του, «οι ΗΠΑ δεν θα πετύχαιναν στο Ιράκ και το Αφγανιστάν χωρίς βοήθεια του Ιράν».
Το Ιράν ήταν ένα από τα πρώτα κράτη για να αναγνωρίσει την ψευτο-κυβέρνηση της Βαγδάτης. Το καθεστώς της Τεχεράνης έχει ενεργήσει από την αρχή εχθρικά στο αντιστασιακό κίνημα του Ιράκ, και ήταν ευθυγραμμισμένο με τις ΗΠΑ, σε βαθμό να κατηγορηθεί από αυτές για ευθύνες για την αμερικανική αποτυχία στο Ιράκ.
Μια εισβολή στο Ιράν είναι, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση των τεράστιων αμερικανικών προβλημάτων στο Ιράκ και διεθνώς, απίθανη να συμβεί. Εντούτοις, οι προετοιμασίες πολέμου είναι επικίνδυνα ανάλογες με τις προετοιμασίες που προηγήθηκαν της εισβολής του Ιράκ. Αν οι ΗΠΑ δεν καταφέρουν τελικά να αλλάξουν γνώμη στο ιρανικό καθεστώς υπέρ των αμερικανικών επιθυμιών, τότε θα ξεκινήσουν στρατιωτικές επιχειρήσεις ενάντια στο Ιράν. Οι ΗΠΑ δεν νοιάζονται για το μεσαιωνικό χαρακτήρα του ιρανικού καθεστώτος. Η ιστορία έχει δείξει ότι οι ΗΠΑ μπορούν να συνεργαστούν με ακόμα και με το διάβολο για να πραγματοποιήσουν τους στόχους και τις επιδιώξεις τους. Σημαντικό για την κυβέρνηση Μπους είναι ότι το Ιράν να επιλέξει μια φιλοαμερικανική γραμμή όπως το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν, η Τουρκία, το Κατάρ και άλλοι. Η πιθανή επέμβαση του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στο Ιράν είναι της ίδιας φύσης με την επέμβασή του στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Γιουγκοσλαβία και άλλες χώρες, και πρέπει να καταδικαστεί. Οι ΗΠΑ έχουν ιμπεριαλιστικά πολιτικά, οικονομικά και στρατηγικά συμφέροντα, και κανένα σκεπτόμενο πρόσωπο δεν πρέπει να θεωρήσει ότι η ανάμειξη των ΗΠΑ στις ιρανικές υποθέσεις έχει να κάνει με τη δημοκρατία, την ελευθερία ή τη δικαιοσύνη. Αυτό δεν είναι παρά μια καθαρή ιμπεριαλιστική προπαγάνδα. Ο λαός του Ιράν μπορεί, από μόνος του, να νικήσει το αντιδραστικό θεοκρατικό καθεστώς και να χτίσει μια ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία χωρίς τη «βοήθεια» του ιμπεριαλισμού. Οι Ιρανοί δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσουν τα γεγονότα του 1953, όταν ανατράπηκε ο πρωθυπουργός Mosadegh από κοινή αμερικανο-βρετανική επέμβαση μετά από την εθνικοποίησή της βιομηχανίας πετρελαίου. Ο σάχης επανεγκαταστάθηκε, η κατοχή και ο τρόμος έγιναν καθημερινά χαρακτηριστικά γνωρίσματα, και το δημοκρατικό κίνημα πνίγηκε στο αίμα. Κανείς δεν πρέπει να τυφλωθεί από το καθεστώς τρόμου στο Ιράν για να ξεχάσει για τους αποικιακούς και βάρβαρους στόχους του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.

Έξω οι ΗΠΑ από το Ιράκ άμεσα και χωρίς όρους!

Καμία κύρωση, καμία βόμβα ενάντια στο Ιράν!

Κόμμα Εργασίας του Ιράν (Toufan)
www.Toufan.org

Μάρτης, 2007
Διαβάστε Περισσότερα »