Κυριακή 15 Ιουνίου 2003

Η «Αυγή» του '63 διαψεύδει το «Ριζοσπάστη» για τη δολοφονία Γρ. Λαμπράκη

avgi

Η ηγεσία του «Κ»ΚΕ και ο «Ριζοσπάστης» -στα πλαίσια της αντιδραστικής πολιτικής εξωραϊσμού του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ, δηλ. της διαφήμισή του ως «δημοκρατικού» κόμματος -παρουσιάζει τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη ως «έργο» κάποιου «αόρατου»(!) «παρακράτους» («Ρ» 15.5.2003, 25.5.2003, 3.6.2003, κλπ.) και όχι όπως στην πραγματικότητα ιστορικά συνέβηκε.

Όμως, σ' αντίθεση με τα αντιδραστικά μυθεύματα του «Κ»ΚΕ, είναι γνωστό στους κομμουνιστές-αντιφασίστες και γενικά στη μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία του λαού μας, ότι ήταν η μοναρχοφασιστική κυβέρνηση της ΕΡΕ με πρωθυπουργό τον Κ. Καραμανλή εκείνη που οργάνωσε, καθοδήγησε και πραγματοποίησε (αστυνομία-ασφάλεια-φασιστικές οργανώσεις) τη δολοφονία του γενναίου και ατρόμητου αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη με σκοπό να τρομοκρατήσει και αναχαιτίσει το λαϊκό κίνημα, που εκείνη την περίοδο παρουσίαζε σταθερά ραγδαία ανάπτυξη.

Με την παραπάνω τοποθέτησή του ο  «Ριζοσπάστης», σαράντα χρόνια μετά τη στυγερή δολοφονία, δεν εξωραΐζει μόνο τη σημερινή πολιτική του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ, αλλά διαστρεβλώνει πρώτα απ' όλα την ιστορική αλήθεια σχετικά με τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Να όμως που έρχεται η «Αυγή» της 24.4.1963 (βλέπε φωτοτυπία) εκείνης της εποχής και διαψεύδει τους χρουστσοφικούς ηγέτες του «Κ»ΚΕ συμμάχους-φίλους της ΝΔ, και το «Ριζοσπάστη» και με πρωτοσέλιδο τίτλο της αποκαλύπτει την ιστορική αλήθεια: «ΝΑ ΦΥΓΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΜΟΝΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ», «Η ΕΔΑ και η ΕΚ καταγγέλλουν και προσωπικά τον πρωθυπουργό και καλούν όλους να παραλύσουν το μακάβριο χέρι του φασισμού που χτυπά ήδη τις πόρτες μας». Και παρακάτω στο ίδιο άρθρο με τίτλο «ΑΡΧΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΕΙΡΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΙΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ» γράφει: «Ο απόστολος της ειρήνης και θύμα των απαίσιων δολοφόνων της ΕΡΕ βουλευτής Λαμπράκης συνεχίζει επί 30 ώρες την απεγνωσμένη πάλη προς το θάνατο...» («Αυγή» 24.5.1063).

Απ' τα παραπάνω είναι φανερό πως η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του «Κ»ΚΕ και ο «Ριζοσπάστης» εξωραΐζουν: α) την 8ετή φασιστική περίοδο διακυβέρνησης της χώρας. απ' την καραμανλική ΕΡΕ, β) το σημερινό μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ που είναι συνέχεια εκείνου της ΕΡΕ και γ) διαστρεβλώνουν κατάφορα και προκλητικά την ιστορική αλήθεια, αποδίδοντας τη δολοφονία στο «παρακράτος»(!) και όχι στην κυβέρνηση της ΕΡΕ (Κ. Καραμανλής) τη στιγμή που είναι πασίγνωστο: πρώτο, ότι αυτή οργάνωσε και πραγματοποίησε τη δολοφονία του Λαμπράκη, και δεύτερο, το λεγόμενο «παρακράτος» ήταν αναπόσπαστο τμήμα του φασιστικού αστικού κράτους εκείνης της περιόδου.

Με μια απλή σύγκριση της «Αυγής» (ΕΔΑ) με εκείνη του «Ριζοσπάστη» διαπιστώνει εύκολα κάθε αγωνιστής ότι η ηγεσία του σημερινού χρουστσοφικού «Κ»ΚΕ κινείται πολιτικά πολύ δεξιότερα και απ' την πολιτική της ηγεσίας της ΕΔΑ που, ας σημειωθεί, δεν ήταν κομμουνιστικό κόμμα αλλά ένα Αριστερό αντιφασιστικό-αντιιμπεριαλιστικό κόμμα.

Να πως η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του «Κ»ΚΕ προωθεί τη γραμμή του «ξεπεράσματος»(!) των διαχωριστικών γραμμών. Να πως βοηθά και βάζει «πλάτη»-προετοιμάζει με τη στάση της την εκλογική νίκη του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ.

Εφημερίδα ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ, Αρ. Φύλ. 159 1-15 Ιούνη 2003

Διαβάστε Περισσότερα »